מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
באחד מאתרי מכירות המחשבים (אתר ידוע מאוד) ישנו מחשב שיש לו את המעבד המהיר בעולם (ככה הוא מוצג) איך יכול ליהיות שלמעבד המהיר בעולם יש רק 1.86 GHZ ואלה הפרטים שלו : מעבד סוג מעבד: Intel LGA 775 CONROE דגם מעבד: E6300 מהירות מעבד: 1.86 GHz מהירות FSB: 1066 MHz זכרון מטמון cache: 2 MB
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השאלה בכותרת היא שאלה חשובה, לא מעט צרכנים עומדים בפיתחה של רכישת מחשב ומתלבטים, והיו רוצים לדעת על היציבות והאמינות שהם צפויים לקבל ממכונה חדשה שתהיה מבוססת על פלטפורמת ריזן עם סוקט AM4 שהיא צעירה בשוק. האם מדובר בחוויה בעייתית שאוכלים בה הרבה חצץ, או שהפלטורמה יחסית יציבה. בריאן - אחד הסוקרים המוכרים מ- tech yes city מנסה לענות על שאלה זו, ומשתף מנסיונו במשך שלושת החודשים האחרונים. Three Months on RYZEN... What's it Been Like
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הבנתי שכל לוחות ה P67 מגיעים ב DC ... יהיה איזה צ'יפסט בקרוב שיהיה בעל TC ? ממש מוזר לי שבדור החדש של אינטל עדיין החליטו להמשיך לשלב DC ...
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הלוח הוא לאינטל סוקט 478 וכרגע יש שם זוג זיכרונות 256*2 והלוח עובד בדואל צ'אנל.. יש לי אפשרות במקום זוג הזיכרונות לשים סטיק אחד של 1 ג'יגה.. רק שאז אני מאבד את הדואל צ'אנל מה עדיף בתכל'ס ? חצי ג'יגה ודואל צ'אנל או 1 ג'יגה וסינגל צ'אנל ? תודה לכל מי שיעזור
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם גלשתי בניואג' משיעמום ופתאום, אני נתקל בזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820609237 אז כן, התחילו למכור זיכרונות DDR3 במהירויות של 1600MHZ, עכשיו, על מה מפעילים אותם? משתמש שרכש את המוצר כתב שיש לו כבר אותם והם מהירים בטירוף, אבל הוא לא ציין על איזה לוח הוא מוריץ אותם, לפי אסוס, לוח הP5K3 שלהם תומך בזיכרון DDR3 עד 1333MHZ בלבד, לאומת זאת, לאחר חיפוש ארוך בגוגל מצאתי ביקורת על הזיכרונות הנ"ל: http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=3045&p=4 וכשראיתי איך הם הריצו את הזיכרונות האלה הופתעתי לגלות ש: ASUS P5K3 Deluxe (Intel P35 DDR3) הם הפעיול את זיכרונות ה1600MHZ בלוח 1333MHZ, איך כזה דבר יכול להיות? וכאן אני צריך שתעז…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעונין לקנות מחשב בתקציב של סביבות ה4.5 יש כמה מפרטים וכמה רעיונות http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=271660.0 זה האשכול.. בכל מיקרה השאלה שלי אם מה עדיף ?!!? בין 2 המעבדים (שרשומים בנושא) השאיפה שלי מהמחשב זה מולטיטאסקינג גבוה.. (כמה שיותר תוכנות במקביל יותר טוב) משחקים... ושהמחשב עצמו יזוז במהירות פעם ראיתי איזה תוכנית שהראו ביצועים של מעבדים ובדקו את זה לפי זמן פתיחת חלון (אז גם את זה שהחלון יפתח כמה שיותר מהר וכל הדברים האלה) קיצר זה הדרישות שלי מהמחשב.. איזה מעבד? האם יש טעם בכלל לדבר על ה E4400 ? ומה בעצם קובע במעבד את האיכות שלו כי לפי מה שאני יודע לCASH יש חשיבות אדירה ובמעבדים של AMD יש הרבה פחות CASH (בגלל זה גם זה מסביר את המחיר הנמוך ..) cash…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי מעבד (יחד עם מחשב חדש) פנטיום 4 1.8A הדגם עם ה-512K cache כיצד ניתן לדעת (מבלי לפרק את המעבד בכלל) באיזה דגם בדיוק מדובר. תוכנת הזיהוי של Intel רובעת שזיכרון ה-L2 מכיל 256K. האם אני יכול להסיק מכך שזהו דגם המעבד 1.8A. ב-1.8A החדש היה צריך להופיע 512K Cache. תודה על ביאור הנושא.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כפולי הליבות הודגמו על שרת HP עם 4 שקעים כשבכל שקע פעלו שתי ליבות, כלומר על 4 שקעים פעלו 8 מעבדים שונים עם בקרי זכרון נפרדים עבור כל ליבה. הלוח הוא אותו לוח (שרת קיים בשוק של HP), פשוט מוציאים מעבד אופטרון רגיל ושמים במקומו אופטרון כפול לבות ומפעילים שוב, זהו, הוכפל מספר המעבדים במערכת. כפולי ליבות בשקע 940 (לשרתים) יצאו במחצית הראשונה של 05 וכפולי ליבות בשקע 939 יצאו במחצית השניה של 05. הספק היחיד מבחינת יכולת שדרוג מערכת מובסת שקע 939 הוא האם בקרי הזכרון של כפולי הליבות שיצאו במחצית השניה של 05 יהיו תואמים ל DDR או שיתאימו ל DDR2 בלבד. מקורות: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20040831093201.html http://zdnet.com.com/2100-1103_2-5330737.html?tag=zdfd.newsfeed ht…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מעבד עם גשר צפוני מעל 3000MHZ מעבדים סדרה 47XX לא טובים לי המעבדים נחנקים ומרעישים ונופלים האם מעבדים אקסטרים 5XXX יש להם גשר צפוני רחב פס ? איך אני בודק על המעבד רוחב פס לגשר צפוני ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
DIMM1: Nanya M2Y2G64CB8HA5N-CG 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 ) (7-7-7-20 @ 533 ) (6-6-6-17 @ 457 ) מה אומר ה @ שהזכרון ב OC? האם אפשר לעשות עם הזכרון הזה OC למחשב?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. כנראה שאלו כבר לפני, אבל אני לא מצאתי בסטיקים משהו שענה לי על השאלה , איך מתחילים לבחור לוח אם. כשאני רוצה להתחיל לקרוא על לוחות אם של חברה מסויימת, אני מתקשה לשים אפילו את דריסת הרגל הראשונה (הקליק הראשון ליתר דיוק) אחרי שאני יודע מהם המעבד וכרטיס המסך שאני רוצה. איך להמשיך (נגיד מעבד Q6600 וכרטיס 8800GT) ? נראה לי שגם המעבד הפשוט ביותר יש לו את המינימום הנדרש ללדרישות המעבד והכרטיס האם עיקר ההבדלים הם כמות וסוגי החיבורים ? האם זו הסיבה להדלים ההאסטרונומים במחירים ? איזו השפעה יש ללוח על מהירות העבודה ? מה זה בדיוק chipset ואיך הוא משפיע על ההחלטה ? מקווה שתוכלו לכוון אותי יותר.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יודע? אני מתכנן בערך תחילת שנה הבאה לקנות מחשב ורציתי לדעת מה תאריך ההשקה של הטכנולוגיה החדשה... ואיך יעשה המעבר החד בין הסוקטים של המעבדים. :s05:
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מממ... (מדבר בשם חבר שלי)... החלפתי במחשב שלי אצל איזה טכנאי לוח אם, מעבד וכרטיס מסך... את הראם וההרדיסק השארתי... אז היום אני מגיע אליו והוא אומר לי שהראם וההרדיסק לא עובדים על הלוח אם... אלה שתי סטיקים של 512 ראם (כל אחד), DDR400... PCI3200... והלוח אם הוא בסוקט 939... הטכנאי אמר לי שלכל לוח אם (לא זוכר איך קוראים לחדש שרכשתי) יש רשימה של זכרונות שמתאימים לו... זה נכון?.. גם ההרדיסק הוא טוען שלא עבד.. הוא אמר לי שווינדוס לא עלה או משהו, אבל הוא לא ניסה לפרמט... אני מחבר את ההרדיסק עם Raid... אבל אמור להיות רייד על הלוח אם... החלקים עבדו לי פיקס על המחשב הקודם... נראה לכם הגיוני?..
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כידוע, בתעשיית השבבים בין שהיו אלו מעבדים כלליים CPU או מעבדים גראפיים GPU, פותחה לפני שנים רבות טכניקה להנצלת שבבים פגומים, כאלו שבעבר היו נזרקים לפח שכן רק שבב שהוא 100% תקין היה בר שימוש. עם השנים פיתחו שיטה בה הטופולוגיה של השבב מאפשרת נעילת חלקים ספציפיים בו, כאלו שיש מהן יתירות, וכך השבב נשאר פעיל ושמיש אך בתפוקה מופחתת יכולות - משום שלא כל חלקיו של השבב היו פעילים. אם בעבר מתוך wafer שלם נגיד רק 30% מהשבבים נולדו שלמים ושמישים, אז זרקו לפח 70%. אך משעברו לשיטה החדשה, יכלו להנציל אחוז גדול מהשבבים שפעם נזרקו לפח, ולהעלות את אחוז השבבים השמישים לערכים גדולים בסדר גודל מכך. אותה שיטה משמשת כיום את AMD בייצור מעבד Ryzen, על פ…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני רוצה להבין האם מעבד 8700K זה 8700 שעבר אובק קלוק המכפלה שלו פתוחה כדי להעצים את האובר קלוק. אם זה נכון אזי מעבדים ללא K לא מתפקדים במלא היכולת שלהם , ז"א אינטל דופקת את הלקוחות כאשר מוכרת מוצר( 8700) שאי אפשר לנצלו בצורה מיטבית, ומוכרת את 8700K כאילו הוא מוצר אחר וטוב יותר. מצפה לתגובות. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יודע עד כמה אפשר להעלות את הוולטז' בCORE בלוח הזה? כי ב8ihxp אני יודע שאפשר רק +0.100 מישהו אולי יודע בקשר ללוח הזה, אני רוצה לקנות אותו ואני מחכה לתשובה, תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתכנן כבר למעלה מחצי שנה לקנות מחשב חדש אבל אני מנסה להיות כמה שיותר סבלני כדי לחכות לכל הדברים החדשים אבל עד מתי ??? המחשב שלי מתפגר מיום ליום (מעבד על 80c+ ,ארד-דיסק גוסס ,כבלים דפוקים ...) ראיתי שב newegg כבר מוכרים מחשבים כאלה אבל עדיין בתג מחיר גבוה , אז מתי אתם מעריכים שזה אמור להיגע לארץ במחיר הגיוני ? *לפני חודשיים שאלתי את אותה שאלה בערך וענו לי שבעוד חודשיים תודה מראש
-
- 31 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צהריים טובים, אתמול הרכבתי מחשב חדש במפרט הבא : I7 7700K COOLERMASTER HYPER 103 GIGABYTE GA-B250M-DS3H 2X8 GB DDR4 2400 FURY 2X TRANDSCENDENT 240 GB SSD SEASONIC520W NZXTS340 SAPPHIRE RX480 8GB OC עידכנתי ביוס לגרסא אחרונה F6 WIN10 PRO בבדיקה ב HWMONITOR וב CPUZ המעבד לא עובר את ה 4403 MHZ ולא מגיע ל 4500MHZ "מובטחים" למישהו יש רעיון !? אין לי שום פיצ'ר מגביל ורשום מכפלה מ 8-45 בביוס
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.gigabyte.com/MicroSite/316/images/overview.html מה זה mSATA SSD Support ? איך משפר במה משפר nique Onboard mSATA SSD Support GIGABYTE Z77X-UP7 motherboard features an onboard mSATA slot, allowing DIY builders to take advantage of advanced SSD-based technologies like Intel® Smart Response and Intel® Rapid Start. Mounting an affordable, low capacity mSATA SSD directly onto your motherboard can enhance your PC’s performance with better overall desktop responsiveness, faster boot times and faster system resume times. Simple and Efficient mSATA modules are easy to install, take up less space, use less power and require no additional cabling for smaller form factor…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם המעבד הזה של אינטל : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_76_1193&products_id=9446 חזק יותר ממעבדים החדשים של AMD לפי מה שהבנתי שניהם 64 ביט או שמה שאינטל לא 64 ואם כן מהו ? תודה
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי את האפשרות לקחת E6400ב 850 ש"ח או E6700 ב1650 ש"ח האם שווה להשקיע 800 ש"ח בשביל 2MB קאש נוספים ? מתוכנן OC ל 3GHZ על P5W DH . האם יש הבדלי ביצועים משמעותיים במשחקים (אני לא עורך וידאו ואו משתמש בתוכנות 3D) תודה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים. אז לא מזמן ייצאו מעבדי הSANDY BRIDGE החדשים. עד מלפני יומיים היה לי את המחשב הבא: CPU Pentium 4 3.0GHZ לוח אם G31 של גיגהבייט תומך אפילו עד Q9650 QUAD CORE. Ram: 3GB DDR2 667MHZ. 500GB של ווסטרן דיגיטל לא כולל דיסק גיבוי (1TB) GPU: Nvidia Sparkle 9500GT ספק כוח גנר'י לחלוטין (מאלו שאם יהיה מכת חשמל,כל המחשב יילך) מארז של פנטיום 3 לפי דעתי שימושים: הרבה לשוניות בדפדפן,הרבה תוכנות,גלישה,הורדות,סרטי HD READY 720P. לפני יומיים בערך חבר הביא לי מעבד ליבה כפולה E5200 של אינטל, החלפתי ואני רוצה הבדל משמעותי בביצועים של המחשב. דעתכם/ן? האם שווה רק לשדרג מעבד ולקנות ספק כוח איכותי ומארז? או לקנות מערכת חדשה ולשמר את הישן? מעבדים בהנחה שאנחנו נשארים עם הלוח הזה: או …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם 1. ניסיתי לחפש מבחנים וטבלאות השוואה רצוי לפי פרמטרים שונים בין מעבדים עם חשיבות למעבדי AMD (החל מ- amd athlon 64 x2 dual core 4800+ ולחדשים יותר) אני זוכרת שבעבר הפנו אותי (נדמה לי גם מפה) לכאלה אולם כעת לצערי לא הצלחתי למצא, אודה לעזרתכם. 2. אשמח גם לטבלאות דומות עבור לוחות אם - זאת גם בין יצרנים שונים (מכירה את טבלאות ההשוואה באתר של GIGABYTE) לזכרונות, ואם אפשר גם לספקים. 3. ראיתי מבחן השוואתי בין AMD ATHLON II X2 240 VS ATHLON64 X2 4800 אולם הוא באתר שלא יצא לי לשמוע עליו ובחיפוש לא ראיתי שהוא מופיע פה. מישהו מכיר את האתר הזה? http://www.ultimatehardware.net/ האם הוא כזה שיש טעם להסתמך עליו? אשמח אם תציצו במבחן http://www.ultimatehardware.net/amd/amd_athlo…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם איזה מ-2 המעבדים הנ"ל יותר חזק לשימושיים משרדיים וצפייה ב-HD ? האם ישנם מבחני השוואה בין השניים ? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ככה...אז בתקווה שמישהו ימכור את הULTRA-D שלו...ב600 שקל אני קונה....(מישהו יודע כמה עולה בKSP?) ואם לא אז יש לי אפשרות לכמה לוחות ואני לא יודע מה לקחת...? אני צריך לוח שעושה את ה300 בOC ושיהיה לו PCIe יש את ה: DFI Infinity Ultra nForce4 ASrock 939Dual-SATA2 ASUS A8N-VM CSM BIOSTAR TFORCE 6100 939P ואולי את ה DFI Infinity RS482 תלוי כמה הוא יעלה בנעה.. מה תהיה הבחירה הטובה ביותר לא כולל הRS482...?
-
- 31 תגובות
- 1.4k צפיות
-