עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by erez999,

אני רואה שבעבור מחשב של ~2000 ש"ח לעבודה משרדית רבים כאן ממליצים לקנות מעבד intel E6300 שהוא Pentium Dual-Core. לפי מה שאני יודע זהו מעבר יחסית ישן בן כמה שנים. האם כשקונים היום מחשב חדש לא עדיף להשקיע עוד לא הרבה ולקנות מעבד core 2 due שהוא מדור יותר חדש? האם באמת לא יהיה הבדל בין מעבדים משני הדורות האלו לא היום ולא בעוד נניח 3-4 שנים? ארז.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. היי, הוריי קונים לאחי מחשב חדש (הוא בכיתה א' אבל משחק אובליביון, COD4 אבל לא מעבר לזה ). הם קונים לו מחשב במטרה שיריץ את המשחקים הללו אבל אפילו על low. בכל מקרה רציתי לדעת אם ה Pentium E של אינטל שלפי מה שהבנתי מיוצרת בטכנולוגיה של C2D תהיה טובה למחשב מהסוג הזה. היא עדיפה על AMD בתקציב הזה? (350 ש"ח למעבד)

• 0 תגובות
    • 578 צפיות
  3. Started by T-Flash,

ארכיטקטורת ה-Core המהפכנית של אינטל הביאה למעבדיה רמה חדשה של ביצועים והורידה את AMD, המובילה לאותה העט, למקום השני. הארכיטקטורה החדשה הייתה מיועדת במקורה לתכנון מעבדים כפולי ליבה, אך כיום יש כבר יש מעבדים מרובעי ליבה ומתוכננים בעתיד מעבדים בעלי ליבה אחת (לשוק התקציבי) המבוססים ארכיטקטורה ה Core המוצלחת. אך מה לעשות והשוק התקציבי של המעבדים מהווה אחוז ניכר מאוד מהמכירות, ויוצא שאסור לזלזל בו וצריך להתחיל להזיז את העניינים - בדיוק מה שאינטל מתכוונת לעשות. כמו שאפשר לראות, כבר בסוף הרבעון הראישון 60% מההזמנות לאינטל הם למעבדים כפולי ליבה. וכבר בסוף הרבעון השני אחוז המכירות של אינטל למעבדי ה C2d יהווה כ-50%. לפי המקורות עד עכשיו חשבנו כי מעבדי ה Pentium E…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by zazaza,

AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU 1099.98 ¤ VS Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1063.89 ¤ שמתי לב שה-AMD עובר את האינטל בביצועים והמחירים +- זהים מה דעתכם עדיף? כי שמתי לב שהרוב פה שמים INTEL במפרטים.. ???

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by MotoCross,

כיודע לכם עוד לא הרבה זמן עתיד לצאת לשוק מעבד Intel PIV 3.2GHz. אני מתכנן לקנות מעבד חדש של 3.0GHz, השאלה שלי אם שווה לי לחכות למעבד החדש בעל ה-200 הרצים הנוספים ולקבל ביצועים טובים יותר? מישהו יודע כמה FSB יהיה לו?

• 6 תגובות
    • 668 צפיות
  6. Started by Holography,

http://www.x86-secret.com/?option=newsd&nid=847

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  7. Started by Bug,

היי, יש שאלה שמציקה לי די הרבה זמן - מה ההבדל בין Celeron ל Pentium. אני תמיד שומע את המשפט "פנטיום יותר טוב" אבל זה לא ממש מספק. אם נניח יש לי מעבד Celeron 1.2GH ומעבד Pentium 800MH - מי יהיה יותר טוב ומהיר? תודה.

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  8. Started by smarty,

מתכנן קנייה של מחשב לעבודה משרדית (אופיס, אינטרנט, יוטיוב 1440P וכו') באזור ה1500 ש"ח. אני רוצה שהמחשב יעבוד חלק לאורך יום שלם, ושיהיה אמין וטוב במשך הרבה שנים! יש לי אופציה לקנות עם מעבד פנטיום ולהוסיף לו SSD 120GB, וזה עדיין יצא יותר זול ב-100 ש"ח מ-i3 בלי SSD. מה עדיף? אני לא מבין בזה כלום תגידו לי אתם! תודה!!

• 9 תגובות
    • 7.2k צפיות
  9. Started by Kenny,

היי , אבא של חבר שלי נמצא ביפן כרגע. בכל מקרה , הוא ביקש ממנו שיביא לו מעבד פרסקוט 3.4 gb קיצר , שאלתי אותו למה הוא לא לקח 64 ביט , ושהפרסקוט לא ממש מוצלחים. קיצר הוא אמר לי משהו שזה מעבד שונה , ואין אותו בארץ , והוא ממש אבל ממש חזק... והוא שונה משאר הפרסקוטים שלפניו. למישהו יש איזה מושג איזה מעבד זה? ואם יש באנץ-מארקים שלו , כנגד 64 ביט? או כל מידע עליו. (וזה נכון שאין אותו בארץ ?) תודה.

• 6 תגובות
    • 557 צפיות
  10. Started by simla101,

אוקי...אז בצירוף מקרים נדיר הגיעו לידי מחשב p4 1.7 (שנמצא זרוק ברחובות ת"א ועובד..."למרבה הפלא") ו p4m 1.6 בדקתי את הספקס שלהם והדבר היחיד שמפריע לי זה שהפנטיום הרגיל עובד על 1.6 בעוד שהפנטיום M עובד על 1.3 האם לוח אם רגיל (איזה ECS עם SIS כנראה עליו) יחזיק ת'מעבד? האם אפשר (בלי וולט מוד) להוריד את המתח לסביבות 1.3? או שזה תלוי אך ורק בביוס עצמו?

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  11. מישהו אולי יכול לעשות לי קצת סדר ביעוץ מה לקנות ? P4 3.0 הבנתי ש Pentuim 4E Prescott 478 לא מומלץ מכיוון שהוא מתחמם מאוד ויש לו המון באגים כמו כן הבנתי שה- Pentuim 4c 478 (עם 512k) הוא אומנם קצת ישן אך הוא הרבה יותר אמין ומומלץ לבסוף הבנתי שאינטל הוציאו מעבד חדש של Pentuim 4E Prescott Socket 775 שאין לי מושג את מה הוא בדיוק מחליף אנא עזרו לי בדחיפות מכיוון שהבנתי שכמעט אזל המלאי של Pentuim 4C 478 (512K) ואם אני רוצה אותו אני חייב להזדרז. אגב הזמנתי כבר לוח של Asus P4C 800 E Deluxe עם 2*512 זכרון של OCZ תודה

• 10 תגובות
    • 742 צפיות
  12. Started by CraZyStyLe,

חבר שלי גאון וקוראים לו SUPERSTYLE בפורום.. הוא אמר שפנטיום D יותר טוב מהמעבד AMD 5600X2 זהו נכון ?

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  13. Started by aloneg,

איך צפויים להיות מעבדי ה-phenom של AMD??? הם יתנו תחרות ל-penryn של INTEL??? ובנוסף ידוע מתי הם אמורים לצאת :s05:

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  14. Started by maorrrubin10,

מה יותר כדאי? אני לא בטוח שאני יעשה OC ו95% אני עושה OC אם אני לוקח Q9550 אני לא עושה OC אני לא יודע מה לקחת כי כל הטכנאי מחשב שאני מכיר אמרו לי לקחת Q9550 ובן דוד שלי שהוא גם טכנאי מחשבים אמר לי Q9550 המחשב שאני קונה למשקים כמו GTA IV וכל אלה כל החדשים!! בקיצור בבקשה תעזרו!! תודה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by a1a1a1a,

קראתי הרבה השוואות ואני לא מצליח להחליט איזה מעבד לקחת, התקציב שלי הוא 1200 בערך, אני מוכן לשלם עוד 200-300 לשדרג ל940\9550 אם זה שווה את זה. השימושים שלי הם משחקים כבדים וסרטי HD. לא מתוכן OC כרגע לכן זהו לא שיקול לבחירה. איזה מעבד הכי מתאים לי מארבעתם? ואם אפשר גם לוח אם שמתאים לבחירה. תודה

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  16. Started by SeaMonster,

האם המעבד Phenom 2 955 יעבוד עם זכרונות בתדר 667MHz?

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  17. Started by Shlompy,

שלום אנשים. תראו, אני לא מתכוון לקנות כרגע את אחד מהשניים, אבל סתם צצה לי שאלה. ה 965 עובד בתדר 3.4 ה 955 עובד בתדר 3.2 האם יש הבדלים אחרים בין המעבדים? ואם לא, אז למה שמישהו יקנה את ה 965, אם הוא יכול פשוט לקנות את ה 955 ולעשתות לו אוברקלוק קל של 200 מגה הרץ ולהגיע לאותן תוצאות?? כביכול הם יעבדו באותה טמפרטורה לא? כי זאת אותה שיטת ייצור שניהם? או במילים אחרות, האם ה 955 הוא פשוט גרסא מונמכת (מבחינת תדר בלבד) של 965? אני יודע שיש המון מעבדים כאלה, אבל אותי מעניין רק לגבי שני הדגמים לעיל. מה הייתם ממליצים? לקנות מעבד חלש יותר ולעשות לו OVERCLOCK? כולה 200 MHZ, זה שווה עוד 90 שקל במחיר?... סתם שאלה, בבקשה אל תביאו לי פה עצות לרכוש מעבד אחר או לא יודע מה. לא מעוניין לרכוש כר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by yair67,

שלום רב! ראיתי בכמה בנצ'מרקים שפנום עדיף. וגם יותר זול O_o אז למה לא ? ..

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  19. Started by yossi126,

ת'רד דומה פתחתי רק היום בפורום כרטיסי מסך על מציאה שמצאתי וקניתי בהבזק עין.. אני כרגע מחפש לשדרג את המעבד שלי שכן הוא מהווה צוואר בקבוק רציני לכרטיס החדש. חשבתי על הפנום הזה http://www.imperia-pc.com/ProductDetails.aspx?pid=1631 האם השינוי יהיה משמעותי כל כך במשחקים? אני לא משתמש בתוכנות כבדות ככה שעניין הארבע ליבות לא משנה לי בקטע הזה. בבקשה לא לתת לי הצעות לעבור לאינטל, אין לי כח ללוח אם חדש ופירמוט.

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  20. Started by qwerty1987,

החלטתי לשדרג את המחשב שלי (מפרט מימין), שפרט להרצה של משחקים בהגדרות גבוהות סך הכל עושה את העבודה לא רע. למיטב הבנתי אין הבדל משמעותי בין המעבדים הנ"ל במשחקים(?), לכל שימוש אחר הם גם דומים למדי(?), ובכל מקרה עדיפים בהרבה על מה שיש לי היום (תקנו אותי אם אני טועה). על כן נשאלת השאלה (לבעלי כדורי הבדולח ולאלו ששמעו משהו מיצרניות המעבדים), איזו תושבת למעבד צפויה לשרוד זמן רב יותר כך שניתן יהיה לשדרג מעבד בעתיד במידת הצורך? תודה.

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by GOVNER_T.S.Y,

מישהו מכיר חנות שמייבאת את המעבד הנ"ל ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Drek Boy,

או ליתר דיוק 2 ליבות לעומת 4... אני קונה מחשב שישמש למשחקים וסרטים ויעבור OC לשיפור ביצועים (לא לכיף ). בעקרון בניתי על 8400 והמפרט יהיה ככה e8400 ep45-ds3l 2X2 ocz 800 zotac gtx 260 cm centurion 290 enermax modu82+ 425 samsung 2433BW 24" ac freezer extreme בעקרון הOC מתוכנן להגיע לסביבות ה4 GH... שוב.. למטרת שיפור ביצועים בלבד! שאלתי היא האם יש סיבה לשקול את מעבד הפנום? מחירם של המעבדים הנל כמעט זהה. קראתי כמה תרדים אודות הנושא ואני יודע שלמשחקים עדיף ליבה כפולה כי המשחקים עדיין לא תומכים במרובע ליבות חוץ מGTA. בעתיד של שנה שנתיים משחקים יתמכו לדעתכם? ועוד משהו... קראתי שהפנום הוא אוברקלוקר מצויין ככה שזה עוד מדד בשיקול... האם יש בזה משהו?

• 42 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by mosherozia,

http://www.tomshardware.com/2007/11/19/the_spider_weaves_its_web/ http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3153 מה אתם אומרים?

• 103 תגובות
    • 7.9k צפיות
  24. Started by SeaMonster,

שמתי לב שלא ניתן לימצוא את המעבד הנ"ל בחנויות , היצור שלו הופסק?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  25. Started by SeaMonster,

אוקיי , אז עמדתי להזמין היום את ה 955 , נכסנתי לאתר של RSM ואני רואה שניכנסה כמות קטנה של 720BE למלאי! ההבדל בינהם הוא ~250 שקל, השימושים הם בעיקר משחקים. מה אתם חושבים , כידי לקפוץ על ההזדמנות ולהזמין את ה 720 במקום ה 955? , כי לפי מה שאני הבנתי ההבדלים בינהם במשחקים זניחים תודה וסליחה על כאב הראש!

• 7 תגובות
    • 995 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.