מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
-
שלום! במסגרת שדרוג המחשב שלי קניתי מעבד I5 3450, לוח Gigabyte GA-Z77X-D3H, וזוג סטיקים נוסף של DDR3 2GBx2 1333 9-9-9-24 (דאגתי שהזכרונות החדשים יהיו באותם התזמונים בדיוק כמו הזכרון הקודם שלי). יחד עם זאת, שמתי לב שהזכרונות החדשים (Rendition) הם בתצורת Single Sided, והזכרונות הקיימים שלי (Kingston) הם Double Sided. האם הם בכלל יוכלו לעבוד יחדיו כרביעיה, על הלוח שלי, ואם כן, האם יהיה לי Dual Channel? אני יודע שבעבר לוחות אם לא תמכו בערבוב של שני הסוגים, אבל במדריך הלוח כתוב לי שבתצורת רביעיה הלוח יכול לעבוד: Four Modules: DD/SS | DD/SS | DD/SS | DD/SS ואני לא מבין איך לקרוא את זה (האם כל הרביעיה צריכה להיות זהה או שאפשר לערבב). אני מודע שהדרך הכי קלה לדעת היא פשוט לנסות, אב…
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כי אני מרגיש שהמחשב שלי לא מריץ הכל על משו.. מפרט נוכחי נא פרטו את כל המפרט הקיים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, ספק, מארז. מעבד: I5 650 3.2 GHZ לוח אם: intel DH55PJ כרטיס מסך: HD 6850 זיכרונות 4 GB דיסק קשיח 500 GB ספק 600 CORSAIR מארז: LANCOOL K62 אני כבר די סגור על מפרט רק רציתי לדעת מה אתם חושבים .. התקציב שלי הוא 2500 שקל המפרט הוא I5 3550 Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 Sapphire ATI Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL 2 GB RAM Noctua NH-U9B SE2 CPU Cooler רציתי דעה על השיפור דרך אגב אני עושה מערך כרטיסי מסך.
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום החלטתי לקנות מחשב חדש ואני צריך שתתאימו לי לוח אם בשבילו... מעבד:Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Trayכמות: 1 - מחיר: ₪943 http://www.tms.co.il/product/5741 מארז:SilverStone Precision Black X2 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪540 זיכרון:4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 2 - מחיר: ₪115 כרטיס מסך:MSI GTX460 2GB GDDR5 HDMI DVI BULK - בקניית מחשב חדש בלבדכמות: 1 - מחיר: ₪399 אני צריך לפחות שני חיבורי SATA 3, אני רוצה לקנות אותו ב - RSM חיבור HDMI..תודה לעוזרים !
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום, התחלתי להתעמק באיך מעבדים עובדים (דרך אגב זה די מחרפן). הבנתי שתדר השעון הוא כמה פולסים חשמליים עוברים במעבד בשנייה או משהו כזה, אשמח להסבר דרך אגב... מה שלא הבנתי זה מה זה "פולס" או "קלוק"? זה אומר ביט אחד? כלומר, מעבד עם תדר שעון יותר גבוה יוכל לקרוא יותר ביטים לשנייה? 2) הכוונה בתדר השעון היא באיזו מהירות המעבד קורא מידע (כמה ביטים של מידע), או באיזו מהירות הוא מבצע פעולות? כי הבנתי ששני מעבדים עם אותו תדר יכולים לעבד מידע בקצב שונה... תודה
-
- 13 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש וחשבתי ליקנות את לוח האם Asrock z77 Extreme4 ובירצוני לחבר אליו שלושה כונני SSD ברייד השאלה היא האם זה אפשרי ועד כמה כוננים אפשר לחבר בלוח הזה ב-RAID? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, המליצו לי בפורום מפרטים על לוח האם MSI P67A-C43 B3 P67 Chipset ברשותכם כמה שאלות: 1) האם ה OC המובנה (או איך שאמורים להגדיר את זה שבא עם הלוח) של לוח האם הזה עובר את הגבול המותר במעבדי ה IB החדשים של אינטל? 2) האם הלוח תומך בליבה הגרפית המובנית של מעבדי ה IB ? 3) האם הלוח תומך בטכנולוגיית הסמרט ריספונס? 4) האם ניתן להוציא מהלוח הזה חיבור USB3 לפאנל הקדמי של המארז? 5) האם בכלל הלוח הזה נחשב כטוב (בלי לזלזל כמובן בבחור שהציע אותו אני פשוט רוצה חוות דעת נוספת)? תודה מראש מישהו
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
זכרון 32GB השוואה בין שני דגמים - הבדלים : אני רוצה להבין למה יש כאלה פערים במחיר וחוץ מההבדל של 1600MHZ ל2133MHZ , הולך להיות על מחשב עתידי מבוסס על X79 והאם ההבדל בינהם כזה משמעותי ומורגש... G.Skill RipJaws-Z F3-17000CL9Q2-32GBZH Quad DDR3 8X4GB 2133MHz CL9 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3510 במחיר 2,282.00 ₪ color]2,282.00₪DDR3 1600Mhz - 8x4GB G.Skill RipJaw Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&cat=5637 מחיר לאשראי: 1090 ₪ ושאלה נוספת האם יש הבדל בין שילוב של 4X8GB לאם אני שם 8X4GB ? מה עדיף לצורך העניין..
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש את המעבד AMD phenom II X4 955\965. איזה לוח אם מתאים לו ? עדיין לא החלטתי אם בעתיד אני ירצה לבצע OC. לכן, תציעו לי בבקשה לוח אם אחד שמתאים ל-OC ולוח אם שני שלא מתאים ואני מבקש שהמחיר יהיה הכי נמוך ביחס למטרות שלו תודה רבה ושבוע טוב
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
חברים שלום, המעבד שלי מתחמם גם לאחר ניקוי יסודי של המערכות. הוא מגיע ל99 מעלות ואולי אפילו יותר.. כמו שרואים בתמונה בקובץ המצורף המאוורר מסתובב באותה רמה קבועה אבל המעבד קופץ לרמות גבוהות אם תוך כדי הפעלת משחקים או הפעלת תוכנות. ברגיל המעבד נמצא על 60 מעלות. איך אני יכול להוריד את החום של המעבד בעצמי ללא קניית מערכת קרור ?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יהיה הבדל ביצועים מורגש ? במיוחד במשחקים ומולטי טסקינג. פעם קודמת שרציתי לשדרג (ל - I5 750/760) הבדל הביצועים נראה לא ממש משמעותי והלוחות היו יקרים יותר וגם הזכרונות, היום גם אלה ירדו במחיר ואני שוקל לשדרג את פלטפורמת ה - 775 המזדקנת הזאת, האם זה רעיון טוב או בזבוז כסף ?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מעבדי I7 הראשון זה 2600K והשני זה 3930K השימוש יהיה למשחקים כבדים שישנם וגם שיצאו בעתיד. כרטיס המסך שיש לי כבר הוא 5970 ויש גם 16 גיגה זכרון כמובן שהמעבד ישמש לעריכת וידאו ולתוכנות חישובים (מטלאב וארכגיס) אז.. מה מומלץ ללכת? כמובן אשמח להסבר על ערכות השבבים של לוחות האם.. (שמתי לב שיש z68 p76 וכו')
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אהלן אני כרגע עם CPU: CORE i5 750 @ + Noctua U12P SE2 MotherBoard: Gigabyte GA-P55A-UD3 Memory: G.SKILL 8GB DDR3 1600Mhz CL9 Ares Graphics: Sapphire HD7970 3GB Case: NZXT Zero2 PSU: ENERMAX Mudo82+ 625W אני רוצה לקנות את ה3750K ולוח אם שתמליצו לי Z77 בעדיפות לASUS יש לי סיוטים מGIGABYTE באיזור עד 800 בוא נגיד אני מתכוון לעשות OC. שאלה חשובה יש למישהו מושג עם הקירור שיש לי יתאים? הוא עלה לי 315 שקל בזמנו חבל עליו אני עומד להחליף גם את המארז לHAF X ולקנות SSD של 120 של אינטל
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבחירת לוח אם לגיימינג שחשוב שיהיה לוח אמין עם חלקים איכותיים, מהיר אם אפשר עם כרטיס קול טוב וחשוב שכרטיס רשת מהיר אני הולך להשתמש בכרטיס מסך אחד אז לא מעניין כמה תמיכה בSLI או CROSS יש לו לא אכפת לי מה הסכום רק אני רוצה שייתן תמורה לכסף שיושקע בו
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שאני מפעיל את המחשב הוא נדלק ל-5 שניות ונכבה וגם עושה רעש היום ונורא. ושאני מנסה לסובב ביד את המאורר המעבד הוא מסתובב בהתנגדות מסויומת לא כמו מאוורר המחשב הרגיל.ושאני מפעיל את המחשב המאוורר בכלל לא מסתובב.הנה: רעש המחשב: ופה מאורר המעבד לא מסתובב:
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מי מחפש לקנות את המעבד I7-3770K TRAY ? כל מי שמעוניין לעזור להרים מכירה קבוצתית ולפנות לחנויות מוזמן לפנות כאן 1. alon23
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן לוח: GA-MA78GM-S2H מעבד Athlon 64 X2 5600 קירור scythe Shuriken המעבד מגיע להתחממות במהירות (במאמץ) ונכבה ב 100 מעלות. אני נוגע בהיטסינק והוא לא מתחמם באופן משמעותי. המשחה הטרמית חדשה - שמתי כמות המתאימה , הקירור יושב טוב , ניסיתי גם קירור סטוק והתוצאות היו גרועות יותר 1. האם הגיוני שנדפק החיישן טמפרטורה? 2. מה עוד יכול לגרום להתחממות כזאת? 3. מה אתם ממליצים? תודה.
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
טוב אולי מישהוא מכם ישים לב שיש עוד דיון שלי בפורום מפרטי מחשב ..החלטתי ךנסות לשמוע חווד דעת גם בפורום הנ"ל (אני יודע שמרביתכם פעילים ביותר מפורום אחד) אכן מרבית ההודע מועתקת מהדיון השני ברשותי מחשב בן כ3 שנים . המרט הנוכחי הוא : C2D E8400 @ 3 GHz Gigabyte ep45-ds3r kingstone 800 Mhz 1 Gb X 4 ENGTX460 DirectCU/2Di/1GD5 psu : nzxt 600 watt (not 80% eff case : nzxt phantom 3 hdds Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler זה המפרט בגדול יש 4 מאוורים במארז.. אני מחפש לשדרג את המחשב (לוח, מעבד,זכרונות וספק) מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ניראה לי שיש איפה אפשר לחסוך חח.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה …
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
חשבתי על זה שאם המהירות של זכרון הRAM למשל 1600Mhz, וכידוע הRAM הוא DDR כך שזו יוצאת מהירות העברת נתונים של 3200Mhz, והרי הFSB מתקשר בין הזכרון והמעבד, אז אם המהירות של הFSB היא למשל 2133Mhz-אז זה יצור צוואר בקבוק לRAM, שכאמור מעביר נתונים במהירות 3200Mhz (הפסד מהירות של 1067Mhz!)! האם זה נכון ובאמת יוצר צוואר בקבוק? עוד שאלה: אני מחפש כבר שעה את מהירות הFSB של הלוח z77x-ud5h - ואני לא מוצא..!! מישהו יודע??
-
- 4 תגובות
- 542 צפיות
-
-
צריך בבקשה מדריך להתקנת דרייברים ללוח אם מסדרת הZ77 של גיגהבייט ... תודה מראש =]
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
התרשמתי לקנות או זה או זה : intel Core i7 2600K 3.4Ghz, \ Intel i5-3570K- Tray מה ההבדלים ב3570K לעומת ה2600K והאם הוא עולה עליו למטרות משחקים ואם כן ובמה ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמעט בכל מפרטי לוחות האם כתוב שאפשר לשים מספר סטיקים של זכרון RAM במתח של 1.5V. אז זה אומר שאם אני קונה זכרון שהמתח המקורי שלו הוא 1.5 (כמעט כולם ככה..), אני לא יכול להעלות את המתח? ואם אני רוצה לעשות OC לזכרונות של 400Mhz למשל, אני יכול לעשות את זה בלי להעלות מתח? דרך אגב, המתח עולה אוטומטי עם צריכת המתח, או שאני צריך להעלות אותו ידנית בBIOS?
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
זה אומר שיש בעיה בזיכרון? או שאם לא, אז איך אפשר לצמצם את זה. לעשות בדיקת MEMTEST?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם כדאי לי לקנות זכרון 1600Mhz CL9, או לקנות זכרון יותר איטי עם פחות latency (יש לזה מילה בעברית..? 8) )? שימו לב שאני מתכוון לעשות OC למעבד ואולי לזכרונות (כדאי בכלל..?) 2. אם אני קונה זכרון במהירות 1600, ועם צלעות קירור, לאיזה OC אני אוכל להגיע מבלי להעלות מתח? 3. שמעתי שאם אני עושה OC למעבד, אני צריך לקנות זכרון עם מהירות גבוהה. האם זה באמת יכול ליצור צוואר בקבוק למעבד? ואיזו מהירות תספיק למעבד 3570K מומהר?
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
היום רכשתי את הקיט המצ"ב ב KSP http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6611 אחרי שהתקנתי אותם גיליתי שהם בכלל 6400 שנבדקו עם מתח 2.3V ויכולים לעבוד כ 8500. האם זה דבר מקובל ?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-