עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by רז33,

שלום יש לי פנטיום 4 :2.66G לוח אם : GIGABYTE: GA-8VM800M-775 זכרון: DDR 512MB 400HZ לפי האתר של גיגבייט ניתן להרחיב זכרון עד 2GIGA האם כדאי ? האם זה ישפר את המהירת של המחשב ? האם ההחלפה היא פשוט לשים 2 זכרונות של 1GIGA מבלי צורך בהתקנה\תוכנה נוספת ? תודה

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  2. Started by SUPER300,

לפי מה שהבנתי, זכרון במהירות 666Mhz עם cl4, יהיה שווה לזכרון במהירות 1333Mhz עם cl8, מכיוון ששניהם ישלחו מידע באותו מהירות (לפי מה שהבנתי). כלומר, הם יגיבו באותה מהירות, והרי בכל פעם שהם מגיבים הם שולחים את אותה כמות של מידע-8 בתים. אז מה ההבדל? תודה לכולם, אני כבר קצת מבולבל, אז אשמח אם תסבירו לי בהרחבה

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  3. Started by YINON110,

שלום חברים, נכון, שני מעבדים מלפני שש שנים (קצת באיחור מה לעשות) אבל עדיין - שניהם אותו דבר בנתונים - מי מביניהם עדיף למטרות משחקים? (בואו נתעלם כרגע ממעבדים חדשים יותר) *הבנתי שהOPTERON מיועד לשרתים - איך זה בא לידי ביטוי? אם אריץ עליו משחק זה ישנה משהו מהFX 60? תודה

• 1 תגובה
    • 770 צפיות
  4. Started by mrBezos,

היי, חיפשתי בשאלות נפוצות ולא בדיוק מצאתי תשובה / מצאתי תשובה ולא הבנתי שהיא התשובה... רציתי לשאול מה זה אומר הMHz של הכרטיסי זיכרון Ram. ז"א שקונים מחשב אז שמים בד"כ 1333MHz או 1600MHz. מה השיקולים שצריכים להתבצע כשבוחרים את כמות הMHz.

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  5. Started by dani0147,

מה ההבדל בין הזכרון הזה: זכרון G.Skill DDR3 F3-12800CL9D-8GBXL לזכרון הזה: זכרון G.Skill DDR3 F3-12800CL8D-8GBXM והאם הזכרונות האלה טובים בכלל תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  6. Started by rawEnuf,

רציתי לדעת האם אני ארגיש בשינוי בהחלפת מעבד E7200 ל6800X? מדובר במשחקים בעיקר.... טעינה שלהם וכדומה..

• 33 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by yuri886,

שלום לכולם ברשותי לוח אם Asrock Z77 extreme 6 ללוח זה 3 חיבורים לכרטיס מסך , נכון לעכשיו הכרטיס שלי יושב על הסלוט העליון ביותר שקרוב לגוף הקירור של העבד מדובר בקירור מדגם NH-U12P SE של חברת Noctua מדובר ביחידת קירור לא קטנה שאלתי היא כזאת האם יש משמעות אם אני מעביר את הכרטיס מסך מסלוט אחד לסלוט אחר כדי לקבל יותר מרווח בין הכרטיס מסך והגוף קירור ?

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  8. Started by ZXY1,

מחפש לוח למחשב HTPC עלות/תועלת 500 ומטה לוח ATX / MICRO ATX לוח עדיף מהחברות האלו Gigabyte / Asus / Asrock מאפיינים בלוח: כרטיס מסך מובנה במעבד (HDMI 1.4a 1920 x 1200)+(SATA3)+(USB3) יציאות טלויזיה HDMIx2 + DVI + VGA

• 4 תגובות
    • 744 צפיות
  9. שלום לכולם אני לא בטוח שהשאלה שייכת לכאן אבל במידה ולא תעבירו אותי לתרד הרלוונטי, יש לי את הלוח Z68XUD3H-B3 עם 5 דסקים מחוברים ברייד 0 על בקר רייד של לוח האם כפי שבתמונה: במצב הנוכחי זה נראה שהבקר הפנימי לא מייטיב להתמודד עם נפח כזה גדול 13.TB, בגלל התופעות הבאות: בעת כתיבה לכונן \העתקה \קריאה יש לפעמים פריז של כמה שניות וטעינה מחדש של הכונן עצמו,ביצועי קריאה כתיבה איטיים,זה נראה כאילו הסרביס מאתחל את עצמו של האינטל ראפיד הדרייבירם מעודכנים ותוכנת אינטל ראפיד בגרסה אחרונה. בקיצור נראה שיש בעיית תאימות או פשוט זה תוכנת ניהול רייד לא מוצלחת במיוחד. אבקש המצלה לבקר רייד איכותי לשימוש בתצורה של רייד 5 שמותאם ל 5 דסקים שיש לי ,בקיצור בקר אמין עם ביצועיים שיעשה את העבודה תודה

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  10. שלום, ברשותי כרגע 4 סטיקים של 1 ג'יגה זיכרון של קורסאיר שהלכו לעולמם ואני צריך זכרונות חדשים. הלוח שברשותי הוא : GIGABYTE P35C-DS3R REV:2.1 אמרתי אם כבר אני מחליף אז לDDR3 שהעלות שלו נמוכה וגם המהירות יותר גבוהה מDDR2. העניין הוא שהלוח אם די ישן.. משהו כמו 4 שנים, ואני לא יודע אם הזכרונות האלה שאני רוצה להרכיב יתאימו ללוח אם. http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14962 - המוצר הנ"ל יתאים? תודה!

• 13 תגובות
    • 993 צפיות
  11. אהלן, אני עומד לקנות מחשב חדש וכל שנשאר לי הוא התאמה ללוח האם. השימושים של המחשב יכללו עבודה מרובה במולטי טסקטינג ומידי פעמים משחקים. המעבד שיריץ את המערכת יהיה ככל הנראה ה ivy bridge core i5 3570 הזכרונות A-Data Premier 8GB (4GBx2) DDR3 1333Mhz (אגב, אם יש המלצה לזכורנות אחרים, אשמח לשמוע) וכרטיס המסך Sapphire 7850 2GB DDR5. קיבלתי המלצה ללוח האם MSI P67A-C43 B3 P67 אבל ממה שהבנתי הלוח די מיושן ולא תואם למעבדים החדשים של אינטל. בנוסף לא ניתן לחבר USB3 שמצוי בקדמת המארז איתו (אלא דרך קומבינה..) התקציב שלי ללוח הוא כ500 ש"ח עם אפשרות לחרוג קלות במידת הצורך דבר נוסף, אני מתכוון לחבר אליו מערכת 5.1, אז אם יש לוח עם דגש על סאונד טוב יותר - כמובן שעדיף. לא מתכונן לבצע OC. תודה…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום, ראיתי לוח אם DFI LanParty X38, ב 150 שקלים. עכשיו יש לי שאלה לגבי הלוח, האם כדאי עדין לקנות אותו למרות שהוא מיושן קצת?. ותגידו לי בבקשה, האם הוא יותר טוב מהלוח P5Q ? ויהיה ניתן להעביר אליו מעבד אינטל וכו'?.. תודה

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  13. האם מעבד עם בקר זכרון מובנה מגביל מהירות של RAM-כלומר, אם יש לי מעבד שכתוב שהוא תומך בזכרון עד מהירות 1600Mhz, אז אם אני אשתמש בזכרון מהיר יותר, למשל 2133Mhz, הוא לא ישתמש בזה, והביצועים יהיו כמו 1600Mhz? ואם אני עושה OC למעבד, אז אני יכול להשתמש בRAM מהיר יותר, נכון? דרך אגב, אשמח אם תענו לי תשובה חד משמעית, כי לפעמים די מתחמקים לי מתשובות ברורות תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by bomsa400,

שלום אני רוצה לוודא שהזכרונות, המעבד ולוח האם החדשים שמכרו עובדים כמו שצריך. איזה תוכנה היא כרגע הכי טובה לבדיקות כאלו ? memtest86 ?

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  15. שלום, אני כרגע בתהליכים לקראת קנייה/שדרוג של המחשב שלי ועקב כך אני קורא לאחרונה הרבה מפרטים. הצצתי במפרט של ה asrock H61M/U3S3 וזה נראה על פניו כאילו הלוח הזה תומך בכל המאפיינים של IVB וזאת למרות שמדובר בלוח עם ערכת שבבים H61 אני מתכוון לתמיכה ב PEX3 ולזיכרונות במהירות 1600 אבל מצד אחד באתר רשום תמיכה במאפיינים הללו בזמן שב MANUAL הם לא מוזכרים http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=H61M/U3S3&cat=Specifications קצת מוזר הקטע - מה נראה לכם ?

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  16. Started by bneli,

הזמנתי מאייבי ביוס ללוח שלי (asrock fatal1ty p67 professional ) מתוך מחשבה שאם איי פעם התקלקל לי הביוס אז לא ימות לי הלוח (עכשיו קל למצוא אותם אחרי כמה שנים זה בטח יהיה בלתי אפשר) מישהו יודע איך אני מחליף? יש כיוון לרגליים(כי זה ביוס נישלף לא מולחם) כשיגיע הביוס אני פשוט רוצה לשים אותו כדי לבדוק שהוא תקין ומתאים. יש עוד משהו שאני צריך לדעת ? כללי זהירות? (פעם הלך לי לוח בגלל ביוס שנידפק בעדכון אז בגלל שזה לוח כזה יקר אז אני מנסה לנקוט באמצעי מנע) תודה לכולם =]

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  17. תקציב -עד 2000 שקל צרכים -מישחקים וכו מארז -אפולו (מארז גדול ) ספק -450 וולט איכותי מעבר לזה יש לי 2 ארדיסקים כל אחד של טרה כרטיס מסך 550TI של הנווידה OC-אין צורך בזה לא צריך אופציה לשני כרטיסים גרפים כן צריך שיהיה בו כרטיס רשת אלחוטי תקן N וכרטיס רשת בלוטוט ,רוצה גם 8 גיגה זיכרון ככה שבכללי מעבד ,זיכרון,לוח אם תודה לעוזרים מראש ,ולמי שמעונין אני מוכר 6600 4 ליבות סטפין GO (קצת יותר טוב מהמקורי ) לוח אם בעיתי (עושה בעיות בבוט -אבל פועל אחרי כמה ניסיונות ) ו 5 גיגה של זיכרון DDR2 שמחולקים לשלוש יחידות של אחד גיגה ועוד אחד של 2 גיגה

• 8 תגובות
    • 853 צפיות
  18. רכשתי מחשב חדש עם GTX 670 במטרה שיריץ משחקים בשנים הקרובות, המחשב כולל 8 ג'יגה זיכרון ראם מדגם KINGSTON HyperX. כעת הועלתה מכירה ב eBay של אותו דגם זיכרון במחיר יחסית זול, האם רכישה כזאת למטרה עתידית שווה לדעתכם או האם מדובר בבזבוז כסף. המטרה לשחק משחקים ברזלוציה 1920x1080 בשנים הקרובות (3-4 שנים בהם לא אשדרג מחשב). לדעתי יגיע שלב בו משחקים ידרשו יותר מ8 ג'יגה זיכרון ובשלב הזה DDR3 יהיה יקר לשדרוג (אותו מצב שקורה כרגע עם DDR2), האם כדאי לרכוש עכשיו ? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Ashand,

שלום הייתי מעונין לשדרג טיפה את המחשב, לנצל את המעבד והזכרונות עם לוח אם בתמיכה של סאטה 6gbs עם שילוב של ssd האם יש לוח כזה? חשוב שיהיה matx עם 4 סלוטים לזכרונות אני יודע שזה אולי לא קיים אבל אם מישהו מכיר חיה כזאת נא ליידע אותי! תודה

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  20. שלום, אני לקראת שדרוג של המערכת הנוכחית שלי, הקנייה של החלקים תעשה מאתר www.newegg.com ויביאו לי אותם לארץ. הלוח שבחרתי הוא Asrock z77 extreme 4, המעבד - I5 3570K הדברים היחידים שלא נסגרתי עליהם הם הזיכרונות. יש מבחר כל כך גדול והרבה סטים מומלצים (corsair vengeance, gskill ripjaws וכו') אני חושב שאני אלך עם סט של 2 סטיקים 4GB כל אחד (יש הצדקה לקנות 16GB?) לגבי מהירות, יש סיבה לקנות זכרונות יותר מהירים מ-1600? לגבי שימוש- המערכת היא לשימוש כללי ועריכת תמונות בפוטושופ\לייטרום מידי פעם. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, תודה.

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  21. Started by pure perfection,

מה קורה ?? אני מחפש לוח אם שיתמוך ב I5 אבל שיהיה לו חיבור LPT , ואני לא מצליח למצוא .. אין לוחות אם כאלה או שאני לא מצליח למצוא ?? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by raz2058,

יש לי כרגע קירור מוג'ן2, החלפתי לוח במחשב של סוקט 775 והמוגן לא מתאים וראיתי שצריך להיות מין 2 ברזלים כאלו שמתאמים את הקירור ללוח, עכשיו המתאמים האלו הלכו לאיבוד ובכל חנות מחשבים אומרים שמאוד קשה להשיג דבר כזה ורק אחת אמרה שיש ערכה של מתאמים לכל הלוחות אבל ספק מאוד אם זה יתאים למוגן. מאיפה אני יכל לרכוש את המתאמים האלו? ואם לא אשיג לא אוכל להרכיב את הקירור ? אני מדבר על זה http://www.scythe-eu.com/uploads/tx_cfamooflow/Mugen-2-LGA-1156-CPU-Cooler-Conversion-Kit-Accessory_01.jpg ה2 ברזלים למעלה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by mtao21,

אני חדש פה בקרוב יהיה לי לוח אם Intel® Desktop Board DX79SI ובדקתי לעומק שקשור לזיכרונות וגליתי שזיכרונות ה 4x4GB G.Skill Ares Quad Channel CL9-11-10 יתאמו ללוח אם אז אני רוצה לדעת אם זה נכון?אם אתם צריכים לראות שכן אז הנה קישור של חברה הזיכרונות http://www.gskill.com/products.php?index=489 שרשום שלוח אם מופיע שמה.תודה לעוזרים זה מאד חשוב לי כי שאדע אם אני קונה את הזיכרונות מתאימות ללוח אם מדובר פה לוח אם הDX79SI.

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  24. Started by MaozRoy,

היי! הלוח אם שלי התפגר לאחר שנים של שירות נאמן (Abit IP35-E) ותהיתי האם כדאי לי לשדרג את המחשב הנידון או שמא לקנות את אותו לוח..? כרטיס המסך GeForce 8800 GTS, את הדגם המדויק של המעבד אני לצערי לא זוכר אבל מדובר ב2quad של אינטל... חוץ מזה 2 כרטיסים של 2 ג'יגה ועוד 2 של ג'יגה אחד (DDR2) לא הרבה חוץ מזה... מה אתם אומרים? משהו באיזור ה 700 שקל..

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by barry,

היי , יש לי כמה שאלות על thunderbolt למי שמתמצאה, ראיתי שכבר היום לוחות לPC מתחילים לשלב את הפורט הזה ו INTEL מאוד מתלהבים מהעניין מהפורט הזה שלהם (בצדק אני בטוח) וטוענים שבמחצית השניה של 2012 נתחיל ליראות כבר הרבה דברים שמשתמשים בזה. עכשיו יש לי שאלה בעניין אחרי שקצת ראיתי על הפורט ועל ההמצאה הזו בכלל סרטונים וקראתי הסברים. יפה וטוב שזה מעביר 10Gbps עד 4 ערוצים של 20Gbps העלה ו 20Gbps הורדה (הבנתי את זה נכון?) וכל הקטע שאפשר לחבר מכשיר אחד שיעיבר לבא בתור וכו' וכו' בתכלס כרגע זה מביא לנו צרוך העניין כהעברת מידע ממכשיר למחשב בערוץ אחד בעצם עד 1 גיגה לשניה של מידע אוקי... אבל... בכל סרטון שראיתי שמיסמיים את העניין הזה אם השתמשו ב HDD מכני היו צרכים לפחות 4 ב "RAID" כדי ל…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים