עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. פתחתי דיון שחשבתי שהלך לי המעבד היום, למי שלא ראה אותו אני אספר את הסיפור. רציתי למרוח AC5 אבל PCH החליטו לשים לי מדבקת SUPER GLUE על הסינק במקום מדבקה תרמית! (הקצנה, בצחוק כמובן) אז שהוצאתי את הסינק המעבד יצא איתו! ניסיתי להחזיר את העניין למקום אבל בפינה משהו כמו 10-15 פינים של המעבד התעקמו מאוד וגם אחד מהם פשוט נפל... חשבתי שזה הסוף שלי! עם המון המון עזרה מאבא הצלחתי להחזיר את הפינים בערך למקומם המקורי (זה מאודדדדדדדדדדדד לא קל!!!!!) ואחרי מאמצים רבים המעבד נכנס לסוקט שלו. במפתיע המעבד פועל עם 477 פינים... מה שהופך אותו למעבד הראשון מסוגו לא ? אבל כמובן יש עוד בעיות, אחד מהקליפסים שתופסים את הסינק ללוח אם נשבר... והמעבד לא מוצמד לסינק... אם פותחים את המחשב הוא …

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by doreiny,

P8H67-M PRO vs GA-H67MA-USB3-B3 איזה מהלוחות האלה יותר טוב? המעבד שיתחבר ללוח הוא i5 2400 תודה (:

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  3. Started by aloneg,

שלום. אני רוצה לדעת איך אני יכול לדעת את מהירות הזכרונות המותקנים אצלי. קניתי לא מזמן כרטיס זכרון של 1 ג'יגה בנוסף לזה של ה-256. החדש פועל ב667 MHZ אבל הישן לא ידוע, ויש מצב שמעט אז החדש. אז איך אני בודק את זה, ואם זה אכן זכרון יותר איטי???, האם כדי להוציא אותו על מנת לקבל מהירות גבוה יותר???

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. אהלן אני משתמש במעבד כפול ליבה כבר 3 שנים, ולאחר שהתקנתי את CALL OF DUTY BLACK OPS הבנתי שהמעבד היא הסיבה היחידה לכך שהמשחק מקרטע (יש לי 3 ג'יגה זכרון וRADEON HD4770 כרטיס גרפי). לכן.. החלטתי שזה הזמן לשדרג (נראה לי שהמעבד פשוט ישן מדי, אשמח אם תאשרו את הדבר). הבנתי שהדרישה המינימלית לCOD BO היא E6600 או X3 8750 של AMD. אני לא רוצה לעשות שינוי יותר מדי כולל של לוח אם בנוסף למעבד אז אם לוח האם לא תואם לאחד מהמעבדים האלה נראה מה נעשה.. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by moshiko123,

האים זה תקין? בזמן משחקים כגון PUBG GHOST RECON FORTNIGHT COD WWII כרטיס המסך הוא ASUS GTX 1060 DUAL OC 6 GB דרייבר כרטיס מסך מעודכן לאחרון. זיכרון CRUCIAL 8GB 2400 MHZ

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by lucky,

כרגע המערכת שלי היא כזאת: מעבד: Q9550 זיכרון: 2 סטיקים של 2GB 800MHZ לוח: G43 של אסוס כ.מסך: RADEON HD5850 אני שוקל להחליף את המארז ל-ATX, ועל הדרך את הלוח ל-P45 איזה דגם של לוח הייתם ממליצים כאידיאלי למפרט הנ"ל?? תודה

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by I7210I,

שלום יש לי מעבד I7-7700K ושמתי לב בהשוואה כאן שהתושבות הם אותו הדבר בין שני המעבדים, זה אומר שהלוח שלי Asus z270f gaming מתאים לזה? ואם כן, עלי רק להחליף זכרונות או שגם זה לא? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אם תראו הודעות אחרונות שלי הייתה לי בעיה עם ההארדיסק ועדיין נמשכת A disk read error occurred לפני שאני מעלה את הווינדוס ולא נותן לי להעלות וכשאני אני לוחץ ריסט זה שוב קורא שאני מוציא את הכבל IDE מההארדיסק ומחזיר חזרה לפעמים זה מסתדר ולפעמים לא. ניסיתי לשים כבל שהיה לי מפנטיום 3 ועדיין זה לא עזר שמתי לב גם שהכבל לא מתלבש כמו שצריך על היציאה של ה IDE שעל הלוח אבל הוא עבד כשקניתי את המחשב, סטירה לא? אולי משהו נדפק? בקיצור בזיגזג אמרו לי שהבעיה כנראה שההארדיסק מת והוא עובד מדי פעם אבל בתוכנה של WD זה לא הראה שום בעיות עכשיו צריך קצת כוח כדי להכניס את הכבל ל IDE כי הוא לא מתלבש משהו אז נשבר הצד של הפלסטיק הירוק ועכשיו אי אפשר לחבר לשם כלום הלוח הוא ABIT NF7-SL ויש לי עליו אחרי…

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ThePorscher,

אני רואה בלא מעט דיונים ומפרטים שממליצים על הלוח GA-P55A-UD3. כשנכנסתי לאתרים של חנויות בשביל להרכיב מפרט, ראיתי שמציעים גם לוחות אחרים של Gigabyte, למשל: GA-P55A-UD4P. כשהשוויתי בין שני הדגמים באתר של Gigabyte, ראיתי שהם יחסית דומים, חוץ מכמה יתרונות בולטים ל-UD4P. עם זאת, הדגם הזה לא הוצע פה באף דיון (0 תוצאות בחיפוש בפורום). אני תוהה, למה בעצם? האם אני מפספס פה איזה חיסרון משמעותי של ה-UD4P?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. היי אנשים, אני מעוניין להתייעץ אתכם בנוגע לשיפור ביצועים. המערכת הראשית שלי (מפרט מלא בצד) מתחילה להתיישן, ועומדות בפני 2 אופציות כרגע, כמו שאני רואה את זה: 1. OC עם ניקוי אבק, סידור כבלים, הוספת מאוורר (מת לי ה120 מ"מ שמוציא אוויר וכבר חצי שנה המחשב רק מכניס אוויר...), מריחת משחה טרמית חדשה, ולבסוף גם איזה DEFRAG או אפילו פירמוט מלא להשלמת הרענון. כמו שרואים, המערכת הזו בעלת פוטנציאל די גדול ל OC, אבל לקחת בחשבון שאני אהיה מאוד מתון ופחדן בנושא הזה. 2. לקנות AMD כפול ליבה כלשהו ב EBAY, ואולי גם זכרון (2 סטיקים של ג'יגה, שיעבדו ב DC ולמכור את הזכרון הנוכחי). ואז גם לבצע את כל השלבים שב-1 למעט ה OC (יידחה לעתיד במקרה שאופציה 2 תבחר). בשני המקרים, צריך לקחת כאן בחשב…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by kurush,

שלום שלום, יש לי כרגע מעבד P4E3.0, שרץ במהירות באס של 220Mhz. אני לא רוצה להעלות את הבאס יותר מזה כדי לא להתיך את לוח האם. יש לי אפשרות להחליף אותו למעבד P4C 2.6. יש לי זכרון AData PC4000. האם אשיג תוצאות יותר טובות אם אחליף למעבד זה?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by dog_foot,

יש לי לוח p4p800-e deluxe עם מעבד P4 2.4 אני רוצה לשדרג חלקים אלו. אני מוסיף להם 1024*2, שני כוננים 160GB SATA, צורב DVD, צורב CD. אם אפשרי לוח עם כ.מסך נחמד שיהיה לבנתיים עד שאקנה כ.מסך טוב (נדפק לי ה Leadtek 6800GT 256). הלוח והמעבד שיהיו בין 1500 ל 2000, אם אפשר זול יותר ולא פוגע באיכות ממש אז עדיף, לא ממש צריך לוח תומך OC, אבל אם יש אז למה לא...

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by TomL94,

היי חברים. לחבר יש מחשב מאוד ישן, הלוח אם והמעבד שלו ממש outdated והוא מעוניין בשדרוג. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל, משחקי רשת קלים בעיקר, הוא מוכן להשקיע בסביבות ה1000 לשדרוג. המערכת הקיימת כרגע: לוח אם - Intel DG31PR מעבד - Intel XE 945 כ. מסך - GT 430 ראם - 2GB ספק 600W (לא זכור לי איזה כרגע) בכל אופן, ברור שצריך לשדרג כרטיס מסך בעתיד, אבל אני חושב שהכי דחוף כרגע זה המעבד, ולכן גם הלוח. הראם גם ללא ספק לא מספיק והוא ירחיב בעתיד הקרוב. בכל אופן מה שחשבתי עליו: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪785 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪287 סה…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. [table][tr][td]Q10.[/td][td] Can PCI frequency be divided by 5 when CPU clock set to 166?[/td][/tr][tr][td]A10.[/td][td]Yes, since the CPU clock set to 166, PCI would be auto divided by 5. (166/5=33 MHz)[/td][/tr][/table] ועוד דבר, VRXP על FSB של 200 מגהרץ

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. זה מה שאני צריך לשדרג, וזה התקציב שלי פחות או יותר (לא הרבה יותר אולי 100+ שקל MAX). איך הדבר הזה: AXP 1800 + Epox 8K3A+ + Mushkin 256 PC3000 זה ב 2045 שקל. זו בעצם חבילת ה AXP 1800 של פנדה, רק עם לוח אם שונה שעולה ב100 שקל יותר. תעזרו לי, אני רוצה את הטוב ביותר במחיר הזה. לא לאוברקלוק. ואין סיכוי להגמשת המחיר.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by On-LIne,

אנשים לכול מי שמבין באמת אני רוצה לבנות טיל בליסטי אני רוצה בבקשה שמשהו יגיד לי איך קוראים ללוח אם עם שתי מעבדים לא יקר וגם לא פשוט משהו טוב אבל לא יקר מי שמבין מבין. וגם איזה זיכרון כדאי לי לקחת (sdram ddr .........וכ'ו) כמובן שזה קשור ללוח אם אם אפשר תגובת רצניות מאנשים שמבינים עניין אם אני יצליח ארגן מהר הכול אני יפרסם פה את המחשב והביצועים שלו אני רוצה לשים לו שתי מעבדים של כול אחד 2.5 בתודהההההההההההה רבההההההההההה מראש רותם on-line :bash: :bash:

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכולם. אני קונה מחשב חדש, כניראה כמו רוב שואלי הפורום:-) החלטתי ללכת על מעבד AMD כי הוא משמעותית יותר זול מINTEL. אני צריך כח חישוב כי אני מריץ לפחות 2 OS בו זמנית (VIRTUAKL BOX) בגלל זה גם לקחתי 16 GB זיכרון ולא רק 8GB. העניין הוא שבהתחלה חשבתי ללכת עם לוח של GIGABYTE Gigabyte 990XA-UD3 AM3 שניראה לא רע בכלל. אבל אז בחנתי עוד אופציות ומצאתי שגם לוחות ASROCK לא רעים, חשוב לי עמידות בנפילות מתח וחשמל (ולכן לקחתי ספק של CORSAIR CX) וראיתי שלפחות לכאורה ASROCK ו ASUS יותר מוכנים ועמידים לכך מGIGABYTE.(מי שחושב ש UPS יעזור לו, רוב ה UPS במחיר מתחת ל 1200 שקל בארץ הם פח שלא נדע...). ראיתי רק ב PLONTER לוח של ASROCK ל AMD, ב KSP ו IVORY אין בכלל וב IQPC שראיתי שאמ…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by romogen,

אני לא מבין כל כך בנושא של לוחות אם ולכן אני רוצה להתייעץ התכונות שחשובות לי מהלוח אם הן: 1. שיהיה תואם USB 3.0 (חשוב מאוד) 2. שיתמוך בשתי כניסות לראם (שכל אחת יכולה לקבל 4 ג'יגה) 3. שיהיו לפחות 6 כניסות USB מקדימה ומאחורה (חשוב מאוד! אם אפשר יותר בכיף) 4. שיתאם מעבדי i7 5. כניסה לכרטיס מסך אחד לפחות 6. מהחברות: ASUS and GIGABYTE 7. שיהיה בטווח המחירים 0- 560 ש"ח *תודה רבה לכל מי שיעזור ויטרח (אני ממש לא מבין בנושא של לוחות אם) אם יש משהוא נוגד את החוקים אל תנעלו בבקשה רק תעירו לי או שתתקנו זה מאוד חשוב לי) תיקנתי את הכותרת (אם עדיין יש בעיה מנהל תתקן בשבילי, תודה )

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום לכולם, מכיוון שכולם מתייחסים לאינטל/AMD בצרכים של משחקים/וידאו וכו אני לא יודע מה עדיף בשביל נוסחאות מורכבות הרצות בC++. אשמח לקבל מפרט למעבד + לוח + זכרונות בסכום של עד 6,000 ש"ח לשלושת הרכיבים הנ"ל. ד"א נכון להיום יש לי AMD 3000 64bit + Gigabyte 939 + 512MB DDR400. כמה שיפור יהיה בשדרוג לנ"ל? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by zag_zag,

תסלחו לי על הבורות, אבל מה זה CAS latency ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by wraithLord,

לוח אם ASUS H81MA, שבב Pentium G3250. קירור של ארקטיק די בסיסי (אין לי את הדגם). מה שהזוי לי ורציתי לשאול עליו זה שהליבות עומדות על האחת 21-23 והשנייה 24-26, כאשר החבילה ~31 קבוע... איך זה הגיוני שהלוח עומד על 20 מעלות מעל טמפ' הרתיחה ? יכול להיות שזה דפקט בשבב קריאה/בתוכנה, או זה ככה אמור להיות? אני משחק WOW, HOTS וLOL הכל על אולטרה עם AA גבוהה ביותר חלק קבוע 90 FPS ומעלה אז כאילו הכל פנאן אני רק שואל כי אני חושש ואני לא רוצה שאם הלוח פגום זה יפגע בכרטיס מסך.... GTX750 עריכה: טמפ' כרטיס מסך במנוחה 22C.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שאלה האם במישחקים האתלון יותר טוב או האופטרון??...ואותו דבר גם לגבי עבודות משרדיות ועבודות רגילות בווינדוס?......ובכלליות מה כדאי.?.. וגם לגבי אובר קלוק..... תודה לכל העוזרים......

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. ב"ה שלום חברים יקרים שנת 2007 בעוד חודש מגיע ואני לקראת רכישת המחשב שלי בתחילת השנה ASUS P5W DH Deluxe הוא הלוח שעומד אצלי על הכוונת ממספר סיבות חשובות לי 2 IDE מה שלא מוצאים כיום ברוב הלוחות לצערי הרב ESATA שמאוד חשוב לי PCI רגיל לכרטיס קול שלי למטה בלוח יותר מ 4 יציאות SATA על הלוח ובעיקר קירור פסיבי שקט לחלוטין כל שאר הדברים בשבילי הם מיץ עגבניות וממש לא הייתי משלם עליהם (אבל מה לעשות הם גם שם...) עכשיו הלוח הזה יחסית מאוד יקר וישנם עוד 2 אופציות בשבילי שאולי טובות אף יותר : לוח P5B Deluxe שמאוד מושך חוץ מחיסרון אחד שהוא כמובן IDE אחד לוח זה טוב מאוד ל OC שאני כנראה אעשה עם E6300 במטרה להגיע ל 3 GHZ יציב הפיתרון לחוסר IDE יכול לבוא בשתי דרכים 1- צור…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by omerha,

הי, הרכבתי אתמול מחשב חדש , מפרט E6600 ASUS P5K-E 2GB DDR II 1066 משום מה הקריאה טמפ' שלי דרך ה AI וגם ASUS BROB ,רחוקה מלהיות מדוייקת בין 230 -240 מעלות !! יש דרך לתקן את זה ?

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום לכולם יש לי מעבד AMD 3800X2 DUAL CORE AM2 איך אני יכול לדעת שהוא צורך 65W.???

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים