עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום אני בדרך לקנות מחשב שמיועד לגרפיקה בלבד ללא משחקים בכלל חשבתי על i5-2500 אבל הוצע לי מעבד FX4100 של AMD בהפרש כספי ניכר. כיוון שאין לי שום מידע על מעבדי AMD רציתי להיוועץ בחברי הפורום הנכבדים לאיזה מעבד של אינטל הוא דומה מבחינת הביצועים הגרפיים שלו. אודה לכל התייחסות

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. רציתי לדעת (אם אפשר כמה שיותר במפורט) למה קיימים ברוב לוחות האם חיבורי SATA 2 בנוסף ל3. אני מודע לכך שקיימת בעיה בנוגע לחיבורי הUSB במערכות, שלרוב הם מתקשות לפעול בהפעלה הראשונית של המערכת ועוד כמה מספרים לא מבוטלים של תקלות, בגלל הבקרים ששונים בד"כ אחד מהשני (אפשר לומר ש2 פשוט יותר יציב מ3). רציתי לדעת אם המצב דומה בנוגע לחיבורי הSATA גם כן, ואם לא אז למה.

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Rockstatement10,

אני בעקרון רוצה לקנות מחשב לאחי אך התקציב מוגבל, מתלבטים בין יד2 לבין חדש מחנות. איך המעבד Q9550 בהשוואה ל-i3 2100? ואיך הוא בהשוואה ל- i3 4160? אני יודע שה-i3 חדיש בהרבה, אבל מי עדיף בכל זאת למשחקים למשל? q9550 תומך ב-DDR2 נכון?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום, יש ברשותי לפטופ מסוג DELL XPS 13 9350 (ישן, אבל עושה את העבודה :)) לוח האם הוא מסוג 07TYC2. כרגע יש לי 8GB זיכרון, ואני מעוניין לשדרג ל16GB. השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט ועבודה משרדית. ישנן תוכנות הדורשות 16GB, ולכן אני מעוניין לשדרג. אשמח להמלצות לגבי כרטיסי זיכרון שיוכלו להתאים ללפטופ הנ"ל. תודה.

5. אהלן יש לי כרגע שני קיטים של DDR3 1333 סה"כ 8GB רוצה לקנות עוד 4X2 להגיע סהכ ל16גיגה רציתי לשאול לגבי קנייה של זכרונות במהירות 1600 עם שלי כמובן שיעבדו במהירות הנמוכה וזה לא חשוב לי רק רציתי לדעת אם זה יעבוד טוב ולא יהיו בעיות הזכרונות שלי הם KINGSTONE האם גם התזמונים של הCL חשובים? או שזה לא קריטי ? תודה

6. Started by mgs_foxhound,

היי, אני חדש בפורום. רציתי לשאול מה דעתכם על הדגם הבא: ‏512Mb 400MHz Corsair (CMX) CL2‎ תנו חוות דעת. אני אשמח אם יש לכם המלצות לזכרונות אחרים שיותר נראה לכם כדאיים. תודה רבה מראש.

• 33 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by nashdy,

שלום לכולם , ותודה מראש. האם לוח אם asrock extreme 9 לא זקוק לגשר קרוספייר? לפי מה שהבנתי יש לו צ׳יפ מובנה שיעשה את פעולה .

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. הורדתי היום את העדכון , איך מתקינים אותו ? בעזרת @bios של גיגהביט ?

9. Started by DJO,

היא הוכרזה כבר לפני חודשיים (?), נכון שבהתחלה התגובות היו קרות אבל אחרי שראינו סטפינג יותר מתקדמים ראינו שיש למעבד הזה פוטנציאל לאוברקלוקינג, הוא יכול להגיע יותר גבוה, לוקח פחות חשמל ופחות חם. זה לא דיון על העם הליבה הזו זה משהו חסון או לא. אני רק רוצה לשאול מתי נראה אותה בחנויות... בארה"ב כבר ניתן לקנות אותה? אני לא מדבר רק על ה XP 2200 אלא גם על 1600/1700 עם הליבה הזאת. תודה

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. פנטיום 4 2.4... 256 Ram אני חושב כרטיס מסך ג'יפורס 4.. ואולי אני משדרג ל6600 fx .... איזה כרטיס אתם ממליצים לי.. לא יקר מידי

• 36 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום אני מתלבט בין שני לוחות בעלי ערכות שבבים שונות כייון שאני לא יודע מה הכי מתאים לי ומה רצוי. הלוחות הם: ASUS MAXIMUS FORMULA בעל ערכת שבבים X38 ASUS P5Q DELUXE בעל ערכת שבבים P45. ההיתרונות בלוח המקסימוס הם: מערך קרוס פייר ברוחב פס X16, פאזות נפרדות לזכרון, כרטיס קול מקצועי, מסך LCD לבקרה על המערכת ואוברקלוק מצויין- מחיר 1150 ש"ח ההיתרונות בלוח ה-Q הם: מערכת חלוקת כוח, אקספרס גייט שזה איזו מערכת לינוקס שיש על הלוח לא בדיוק הבנתי מזה ולמה זה טוב- מחיר: 820 ש"ח השאלה: מה לקחת ולמה? המחשב מיועד לעבודה גרפית. בעל מעבד מרובע ליבות זיכרון 4 ג'יגה וכרטיס מסך חזק של ATI.

• 27 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by cohenha,

שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי רשימה של כל המעבדים של אינטל וAMD עם פירוט על כל מעבד (כל חברה בניפרד) ומחיר בארץ תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Lepessi,

שלום לכולם אני לא NOOB במחשבים ולמעשה גם עבדתי כטכנאי הרכבות כמה זמן והרכבתי מערכות גיימינג בחיי. אף פעם לא נתקלתי בתקלה כמו שיש לי כרגע, הסיפור הוא כזה (בקצרה) יש לי את המחשב הזה כבר שנתיים וקצת והלוח שהותקן בו היה לוח זול ומחורבן של MSI לתושבת 1156. הלוח הראשון פשוט הפסיק לעבוד בשלב מסוים ופשוט היה נכנס ללופ אין סופי של כיבוי והדלקה (NO POST) וכך גם השניים הבאים אחריו שהוחלפו באחריות על ידי החנות שבה נרכש. בפעם הרביעית (עכשיו) החליטו להחליף ללוח של GIGABYTE מכיוון שלטענתם יותר אמין ולא תחזור על עצמה אותה הבעיה, כמובן שכבר פגה האחריות והנה התרחשה לה אותה בעיה שוב. אני אבנה מערכת חדשה מאפס, יותר טובה, אבל השאלה שלי היא האם לדע…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. היי אנשים, אני מעוניין להתייעץ אתכם בנוגע לשיפור ביצועים. המערכת הראשית שלי (מפרט מלא בצד) מתחילה להתיישן, ועומדות בפני 2 אופציות כרגע, כמו שאני רואה את זה: 1. OC עם ניקוי אבק, סידור כבלים, הוספת מאוורר (מת לי ה120 מ"מ שמוציא אוויר וכבר חצי שנה המחשב רק מכניס אוויר...), מריחת משחה טרמית חדשה, ולבסוף גם איזה DEFRAG או אפילו פירמוט מלא להשלמת הרענון. כמו שרואים, המערכת הזו בעלת פוטנציאל די גדול ל OC, אבל לקחת בחשבון שאני אהיה מאוד מתון ופחדן בנושא הזה. 2. לקנות AMD כפול ליבה כלשהו ב EBAY, ואולי גם זכרון (2 סטיקים של ג'יגה, שיעבדו ב DC ולמכור את הזכרון הנוכחי). ואז גם לבצע את כל השלבים שב-1 למעט ה OC (יידחה לעתיד במקרה שאופציה 2 תבחר). בשני המקרים, צריך לקחת כאן בחשב…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. איך הלוחות של ASrock חוץ מזה שהם זולים? הרכיבים איכותיים הלוח עצמו איכותי?

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by redead,

יש לי 4 ג'יגה זיכרון ואני רוצה להוסיף עוד 4 המפרט המלא מופיע בצד המודל של הזיכרון שלי הוא CM3X2G1333C9 לפי מה שחיפשתי לא ניתן להשיג עוד כזה. איזה זיכרון כן כדי לי לקנות שיתאים ויעבוד טוב ביחד? מה מונע ממני להתפנק לי עם 16 ג'יגה של זיכרון במחיר הזה ? ? http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3081

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום רב , רכשתי לפני כמה ימים לוח אם GA-P67A-UD4-B3 - נכנסתי ל BIOS והבנתי שיש אופציות בשם הזה Extreme Memory Profile (XMP) הובן לי מהחוברת שקיבלתי במארז של הלוח אם שהאופציה הזאת משפרת את הביצועים ומגדילה את המהירות של כרטיס הזיכרון המותקן בלוח אם (אם אני טועה תקנו אותי בבקשה) ובו יש 3 אפשרויות אפשרות א' : DISABLED אפשרות ב' : Profile1 אפשרות ג' Profile 2 - הפרופיל הזה לא זמין ב BIOS אצלי וזה נראה לי מוזר ואסביר רכשתי 8 GB של כרטיסי זיכרון של חברת Patriot G2 במהירות 1600MHZ ורשום במפרט הזיכרון שהכרטיסים תומכים באפשרות XMP READY , כמו טלוזיות שמגיעות עם HD READY כרגע ההגדרה המסומנת היא DISABLED , אבל כאשר ההגדרה הזאת מוגדרת ב BIOS אני רואה מתחת לזה בשורה Memory Fr…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by AMIT1024,

קודם כל שלום לכולם.אני חדש כאן,יש לי שאלה מסוימת אליכם.אני מרכיב מחשב עכשיו והייתי רוצה מספר הבהרות....ראשית החלקים שכבר קניתי ולאחר מכן החלקים שאני הולך לקנות קניתי: לוח FATALITY AN8 ABIT זיכרון PLATINUM REV2 OCZ 2.2.2.5 1GIGA קירור THERMAL TAKE BIGWATER 12MM כרטיס מסך 3800ULTRA LEADTEK כוננים קשיחים: WD2000JB 2X WD RAPTOR 10000 RPM RAID-0 . WD 3200SD WD 800JB זאת לא טעות 5 כוננים קשיחים. פאנלים:AEROCOOL COOLPANEL AEROCOOL GATEWATCH מארז:THERMALTAKE SHARK צורב DVD 3520A NEC צורב רגיל THOSIBA COMBO DVD ספק כוח ENERMAX 535W VER2 מה שנותר לי לקנות זה מעבד....חשבתי על ה SAN DIEGO 3700 ....האם הוא תומך בארבעה זכרונות מבלי להוריד את המהירות שלהם. ומה דעתכם על …

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום לכולם רציתי לומר דבר ראשון שאני נהנה מאתר ומהפורום כבר הרבה זמן למרות שאני לא פעיל בצורה שאני קורא מתעדכון באתר רציתי להביא לשומת הלב שלכם משהו מעניין החברה ASUS הוציא התקן שמתלבש על תושבת של Socket 478 והופך אותו ל Socket 479 שאפשר להתקין עליו את המעבדים של Pentium M שהם יותר חזקים הראי רק לאחרונה קראתי מאמר אצלכם שאינטל עוברת ליצור של כל המעבדים לPentium M אז כבר עכשיו אפשר לעבור בלי לשנות את הלוח הינה הלינק לאתר של ASUS למי שרוצה לקבל פרטים http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=54&l3=0&model=467&modelmenu=1

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by Iv0ry,

מי יותר חזק? בדקתי בגוגל ולפי המבחנים הם די דומים 6.6 לעומת 6.5 אבל במבחן מסויים המעבד e5450 ניצח פי שתיים - passmark

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Bah_gots_pIII_450,

ברשותי Athlon TB 1.4 256 Crucial/micron RAM 2.5 CAS hercules Kyro2 prophet 4500 Gigabyte 7DXR עכשיו אני יודע שהכרטיס מסך הוא Bottle neck רציני, אז רציתי לדעת האם החלפה שלו עכשיו, וחיבורו למערכת שיש לי כרגע, תספיק לפחות לעוד שנתיים... כרגע בעבודה נורמלית ללא משחקים זה בהחלט מספיק... בתודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by dog_foot,

יש לי לוח p4p800-e deluxe עם מעבד P4 2.4 אני רוצה לשדרג חלקים אלו. אני מוסיף להם 1024*2, שני כוננים 160GB SATA, צורב DVD, צורב CD. אם אפשרי לוח עם כ.מסך נחמד שיהיה לבנתיים עד שאקנה כ.מסך טוב (נדפק לי ה Leadtek 6800GT 256). הלוח והמעבד שיהיו בין 1500 ל 2000, אם אפשר זול יותר ולא פוגע באיכות ממש אז עדיף, לא ממש צריך לוח תומך OC, אבל אם יש אז למה לא...

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Regev,

איך SOLTEK נחשבים בלוחות אם?????? מה שאני יודע שהם וASUS היחידם שנותנים THERMICAL DIODE לAMD.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by netanel11234,

שלום אני רוצה לעדכן את הBIOS, אבל רציתי לדעת מה המשמעות של האות 'D' בגירסת ה BIOS והאם לעדכן לגירסא הזאת או לעדכן לגרסא אחת מתחת? תודה.

25. המעבד מתקשר עם הגשר הצפוני ב64ביט בפעימה והזכרונות מתקשרים עם הגשר ב 64בביט בפעימה אבל בדואל צאנל כל אחד מהזכרונות שולח 64 ביט זאת אומרת 128 אז מה נותן הדואל צאנל אם המעבד יכול להעביר רק 64 ביט עוד 64 סתם??

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים