עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ThePorscher,

אני רואה בלא מעט דיונים ומפרטים שממליצים על הלוח GA-P55A-UD3. כשנכנסתי לאתרים של חנויות בשביל להרכיב מפרט, ראיתי שמציעים גם לוחות אחרים של Gigabyte, למשל: GA-P55A-UD4P. כשהשוויתי בין שני הדגמים באתר של Gigabyte, ראיתי שהם יחסית דומים, חוץ מכמה יתרונות בולטים ל-UD4P. עם זאת, הדגם הזה לא הוצע פה באף דיון (0 תוצאות בחיפוש בפורום). אני תוהה, למה בעצם? האם אני מפספס פה איזה חיסרון משמעותי של ה-UD4P?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by carew,

שלום. כרגע המחשב שלי עובד על 2 סטיקים של 1GB DDR3, סה"כ 2GB. הלוח אם שברשותי הוא: gigabyte ga-p35c-ds3r והוא תומך ב : בעקבות התחלת עבודה עם תוכנות כמו סולידוורקס ומטלב אני שוקל לשדרג את הזכרון. האם יש טעם בכלל? אם כן מה מומלץ? (במסגרת מגבלת תקציב של 500 ש"ח) תודה!

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by nec_000,

The battle for the 50$ justification Ryzen 5 1400 vs. R5 1600: 4-core vs. 6-core https://www.youtube.com/watch?v=vlXa7eMzEnk

4. רציתי לדעת (אם אפשר כמה שיותר במפורט) למה קיימים ברוב לוחות האם חיבורי SATA 2 בנוסף ל3. אני מודע לכך שקיימת בעיה בנוגע לחיבורי הUSB במערכות, שלרוב הם מתקשות לפעול בהפעלה הראשונית של המערכת ועוד כמה מספרים לא מבוטלים של תקלות, בגלל הבקרים ששונים בד"כ אחד מהשני (אפשר לומר ש2 פשוט יותר יציב מ3). רציתי לדעת אם המצב דומה בנוגע לחיבורי הSATA גם כן, ואם לא אז למה.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום. אני רוצה לדעת אם המעבד G2020 של אינטל יתמודד ללא תוספת כרטיס מסך (הרי קיים בו מעבד גרפי פנימי) עם סרטים 1080p, גלישה באינטרנט ומוזיקה באותו הזמן? -המחשב לא נבנה לשמש כמחשב למשחקים או כל פעולה אחרת חוץ מסרטי FHD וגלישה באינטרנט. הבנתי שהוא יותר חזק ממעבד זול של I3 באותו טווח מחירים 270 ש"ח +\- תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by shlomom,

היי, יש לי בעבודה כלי שרץ ברמת הדרייבר ובודק ביצועים של דיסקים מהירים מבחינת MAX KIOPS. עד היום רץ על מערכת אינטל z390 i9-9900K, לצורך שדרוג ל PCIe 4.0 עברנו כעת ל Ryzen 9 3900X עם X570 של Gigabyte Aorus זה ( 12 ליבות, 24 threads) והיתה ירידה משמעותית בביצועים. חשבתי שזה הזכרונות DDR 2.3GHZ והחלפנו ל 3.6GHZ, זה אומנם שיפר את הביצועים אבל עדין רחוק 15% בערך מהאינטל הישן. מדובר באפליקציה ברמת הקרנל שכותבת וקוראת הרבה מהזיכרון ועובדת על מספר ליבות. יש למישהו רעיון מה קורה פה? לפני שתשאלו: Latest BIOS updated, Windows 10 (1909) updated בביוס, זיכרון ב 3600, 1T. ובדוק דרך CPU-Z. כל רעיון יתקבל בברכה. הציפיה היתה …

7. שלום לכולם. בקרוב אתחדש במחשב חדש, אך שמעתי שיצא דור חדש של מעבדים לחברת אינטל. רציתי לשאול מה צפי ירידת המחירים למעבדים הקיימים בשוק היום ובכמה מחירם יירד? האם כבר המחירים ירדו ומורגשים היטב? תודה רבה לעונים!

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. הי, אני מתכנן לקנות מחשב לשימוש בייתי מבוסס מעבד i3-4160 איזה מבין הלוחות הבאים הכי כדאי? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. אנשים אני מחפש לוח AMD ו מעבד תואם + זכרון תקציב 1200~1400 המחשב הוא לבית ולמשחקים כמו C&C:GENERALS ZH וחשוב שהיה 512מב זכרון ואטלון64 יש מצב?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום לכולם, היום קיבלתי את לוח האם החדש שלי : GA-8IP775G של חברת Gigabyte. הלוח מגיע עם שקע של 24 פינים לספק הכוח - אבל רשום בדריך למשתמש שניתן להתשמש גם בספק כוח רגיל (20 פינים). כאשר אני מחבר את הלוח לספק ומפעיל את המחשב - רק המאווררים עובדים , אני לא מושע אף צליל ולא רואה כלום על המסך. איפה לדעתכם הבעיה? האם הלוח הזה אכן תומך גם בספקי כוח של 20 פין או שעלי לקנות ספק כוח חדש של 24 פינים? להלן ציטוט ממה שכתוב במדריך למשתמש: Please remove the sticker on the motherboard before plugging in while the ATX power supplier in 24 pins, otherwise please do not remove it מה שאני מבין מזה שאכן ניתן להשתמש גם בספקים של 20 פינים. מי יכול לעזור? תודה מראש, רם

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by alextomin,

ברבעון הראישון של שנת 2006 צפויה הורדת מחירים למעבדים עקב יציאת המעבדים החדשים:AMD Athlon 64 X2 5000 ו AMD Athlon FX-60 (כן 60, ולא 59). המעבד FX-60 יעלה 1031 דולר וה 5000 יעלה 902 דולר. צפוייה ירידת מחירים של כ20 אחוזים על מעבדי ה X2. ועוד ירידות מחירים של בממוצא 10 אחוזים על ה64 וה SEMPRONים. המעבדים החדשים יצאו לסוקט M2 שיאפשר לשים זיכרון DDR2 667MHZ ועוד כל מיני דברים. נחכה למעבדים החדשים-כידוע לי, אין כרגע לINTEL מה להציע.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. אז מה עדיף 1066MHZ בתיזמונים 5-5-5-15 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=OCZ2RPR10662GK&Cat2Cat1ID=15&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE או 800MHZ בתיזמונים 4-4-3-5 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6806

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by אמיר_ה,

שלום, אני מניח שזו שאלה די בסיסית, אבל חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי תשובה ברורה. אני קונה מחשב חדש למשחקים, גלישה ועבודה משרדית. בפורום של המפרטים המליצו לי לקנות מעבד מרובע ליבות. השאלה היא האם לשימושים אלה המעבר ל4 ליבות מצדיק את התוספת במחיר? אין היום משחקים שמנצלים 4 ליבות, ואני פוחד שעד שיצאו משחקים כאלו הQ6600 של אינטל כבר יהיה מיושן. מישהו יכול להגיד לי כמה משמעותית תהיה התוספת בביצועים אם אני אקנה Q6600 על פני E6550 או אפילו AMD 5600+, ועד כמה לדעתכם ההשקעה הזו באמת תצא כדאית בעתיד? תודה, אמיר.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Chura,

אם אני מזמין לדוגמא מעבד מNEWEGG האם אני מחוייב במיסוי אם הוא פחות מ200$ ? חן

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. הנה זה:

• 34 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by bati6,

ראיתי היום בחנויות מחשבים שמציעים מעבדי m-5y וכ'... היה להם כל מני סוגים, נראה לי היה אחד m-5y710 לא בטוח, אבל בכל מקרה הם התחילו בm-5. אז השאלה שלי, איך המעבדים האלה? זה מעבד חדיש זה יותר טוב מ i7? תודה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. חשוב גם מקום ל GEFORCE 970 GTX שלי כמובן אשמח להמלצה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. תודה רבה למי שיכול לעזור לי אני צריך לדעת בבקשה אם הלוח אם הזה תומך בכרטיסי זיכרון שעובדים על 2400Mhz, באתר הבית של המוצר רשום שהוא עובד על 2400 אבל יש בסוגריים O.C ראשי תיבות של overclocking ליד האפשרות הזו של מהירות הזיכרון. השאלה שלי האם הלוח מתאים לזיכרון כזה או שהוא פשוט יכול לעשות O.C ל1866Mhz ובכך להגיע ל2400Mhz? הנה אתר הבית של המוצר http://www.asus.com/ROG/RAMPAGE_IV_EXTREME/#overview

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by sufy,

שלום לכולם אני מקווה שהשאלה שלי לא תמימה באופן מוגזם אבל אני חושב לקנות מעבד יד שניה ולהרכיב אותו לבד על מנת לשדרג את ביצועי המחשב - האם יש משהו שאני אמור לבדוק במעבד לפני הקניה (מלבד התאימות של המעבד ללוח האם)? וכמו כן האם התקנת המעבד על לוח האם זה משהו שהוא בר ביצוע לבחור כמוני עם כישורים טכניים בסיסיים (התקנתי כרטיס מסך ו-SSD באופן עצמאי) תודה

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. צהריים טובים לכם,אשמח לקבל עזרה,אני קצת מבולבל בנושא של הזיכרונות. ??? איזה זיכרונות יש ואיזה ולאיזה מעבדים ולוחות הם מותאמים? אילו הטובים ואילו הפחות טובים? תודה רבה לכם על העזרה. 8)

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by aka_katz,

איך הלוחות אם של חברת Biostar?

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Yuvky,

מצאתי קומבינה שכוללת החלפה של המעבד שלי (E8500)+ הוספה של 700 ש"ח בשביל להשיג QX9650 מה אתם אומרים? הכסף באותה מידה יכול להיות מושקע בדברים אחרים כמו עוד הארד מהיר יותר או החלפה של קירור למעבד

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Eyal-Style,

למה אין אף לד חיווי על הלוח ? אני מתכוון ללד שדולק כשיש מתח\כשהמחשב פועל. ב - איך מאפסים את הביוס,דרך אחרת חוץ מלהוציא את הבטריה ? למה אין JUMPER ?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי מספר שאלות בקשר ללוחות אם: 1. איזה לוח אם עדיף Asus P5KPL-CM או Intel G31 Pearl Creek http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DG31PR/DG31PR-overview.htm או Gigabyte GAP31DS3L http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2615&%20ProductName=GA-P31-DS3L בת'כלס אני יודע שלא שאף אחד מהם לא שווה, אבל אני מנסה לבנות מחשב ואלו האלטרבטיבות היחידות. 2. בכל הלוחות שנתתי אין תמיכה ב PCIe 2 אלא מקסימום רק ב PCIE X16 אני רוצה יחד עם זאת לקנות Nvidia 9600GT והוא תומך ב PCIE 2 השאלות הן: א. האם תהיה בהכרח פגיעה בביצועים של הכ. מסך? ב. האם בכלל ניתן לחבר כ. מסך בעל PCIe 2 ללוח שבו אין תמיכה ב PCI…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by winnerm,

בשעה טובה אני מרכיב מערכת חדשה ,בשביל לחסוך בעלויות ,אני מזמין חלקים מסוימים מחול (כונן וזיכרונות) ,ואת השאר אני אקנה בארץ (לוח אם,כרטיס מסך,ספק כוח ומעבד) אשמח לעזרה שלכם בבחירת הram ,כאמור אין עוד לוח אם ,הלוח יותאם אחר כך. אלה האופציות: https://www.amazon.com/Corsair-2x16GB-3200MHz-Memory-CMK32GX4M2B3200C16/dp/B016ORTNI2?keywords=corsair+32gb+ddr4+3200mhz&qid=1537309779&sr=8-1&ref=sr_1_1 (1400 ש״ח) https://www.amazon.com/Corsair-32GB-3000MHz-Memory-Systems/dp/B014UYPEXE?keywords=corsair+c15+32gb&qid=1537309603&sr=8-1-fkmrnull&ref=sr_1_fkmrnull_1 (1350 ש״ח) https://www.amazon.com/gp/product/B0171GQR0C/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.