מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,817 דיונים בפורום זה
-
מחבר HDMI תמיד תואם HDCP, זאת דרישה של HDMI, לכן אין שום טעם להודיע על תמיכה בHDCP בנפרד לתמיכה בHDMI.
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שאלה. הזמנתי לוח ga-a320ma-m.2, והיום הזמנתי מאמזון את הרייזן החדש (התחכמתי קצת כי זה לא היה טריויאלי, אבל יצא 130$ כולל הכל). בקיצור, השאלה האם הלוח יעבוד עם המעבד, הבנתי שיש עדכוני ביוס, אבל אני מניח שהוא יגיע עם ביוס ישן, האם הוא יזהה את המעבד? האם אהיה חייב לשים מעבד ישן כדי לעדכן? אשמח לעזרה. כעיקרון הזמנתי מאמזון גם רייזן 3 1200 שלאור ההזמנה החדשה אחזיר מיד כשיגיע, אבל אם לא תהיה ברירה אשתמש סו כדי לעדכן את הביוס...
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב בקיצור אני צריך עזרה לבחור מעבד שיהיה יציב למשחקים כבדים ותוכנות כבדות ופשוט שיהיה מחשב יציב וחזק ואני צריך שהוא ישרוד לכמה שנים לפחות איזה 3 ולא יהיה דפוק ביחס למשחקים והתוכנות שיהיו אז תודה! נ.ב. עכשיו יש לי INTEL PENTIUM 4 2.87HT (ככה אמרו לי שזה HT אין לי מושג מה זה..) אז מן הסתם אני רוצה שהמעבד החדש יהיה יותר טוב.. תודה!
-
- 33 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
"הרכבתי מפרט - בטוח לגבי כמעט הכל חוץ מהזכרון והמארז. אבל תביעו דעתכם. Intel P4 - 1.8A GHz 478PIN 1,114 ש"ח EPOX EP 4G4A+ 845G 533NHZ 796 ש"ח CORSAIR 256MB DDR333 PLATINUM SERIES SILVER 641 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version 747 ש"ח SUMA GEFORCE 4 TI 4200 SE 64MB 1,164 ש"ח S.B LIVE 5.1 306 ש"ח " זהו מפרט שהרכבתי. המליצו לי על המעבד הזה והלוח, אבל אמרו לי לא להסתמך רק עליהם. אני מתכנן OC, להשאר ככה, או לשנות?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני ממש יום לפני הזמנת המחשב (השני) שלי, ועכשיו אני מבולבל מעט. תכננתי לקנות- מעבד- פנטיום4 , 2.8 נורטווד (אם לא אמצא אז פרסקוט) לוח- p4p800 e delux. עכשיו יש את המעבדים 775. המחיר שלהם דומה. האם הם עדיפים ? אם כן,אני נעול על לוח של אסוס (ופנטיום). איזה לוח שלהם הכי דומה לp4p800 e delux, אך למעבד 775 ? (גם בתכונות וגם במחיר) ראיתי 2- Asus P5GD1VM Asus P5GD1 אחד מהם תומך בציפסט P, והשני ב G. מה ההבדל ? לחץ כאן הם דומים במחיר ללוח שרציתי, אך אני לא מכיר אותם טוב. אשמח לעזרה והבנה בנושא ,בהקשם האפשרי. (חיפוש לא מצאתי את מבוקשי) תודה ושבוע טוב
-
- 40 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
חבר שלי קנה מחשב מחיון מחשבים לפני כמה שנים והוא רוצה למכור אותו בחלקים אם אני לוקח את המעבד הזה E4600 בתדר 2.4 ומעלה לו את התדר ל 2.8 אוברקלוק עדין של 17 אחוז לאיזה מעבד הוא יהיה מקביל E5200 ?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ב"ה הייי חברים יש לי אפשרות לרכוש זיכרון TWINMOS TWISTER 512MB כפול 2 יחידות שזה 1024MB ומצד שני יש את הרגיל 1024MB בסלוט אחד ההבדל בינהם הוא 5$, כמובן הטוויסטר יקר ב 5$ יותר (ושתי היחידות ביחד אני מדבר) מה יהיה עדיף לרכוש ? בעיקר שיש לי כיוון כל שהוא מתי שהוא ל OC קטן אולי במחשב ושהזכרונות לא יגבילו ממש כמה MHZ אפשר לקבל עוד עם ה TWISTER ?
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
מעבד Octa-Core (מעבד בעל 8 ליבות) של AMD-ATi ריבוי הליבות במעבדים הראשיים היא המצאה שדחפה ותמשיך לדחוף את הסטנדרטים של הביצועים כלפי מעלה. יכולת העיבוד המקבילי של מעבדים מרובי ליבות יעילה ביותר עבור משתמשים שמרבים להשתמש בכמה תוכנות כבדות בבת אחת או לתוכנות אשר מנצלות את ריבוי הליבות לצורך הפקת ביצועים טובים יותר. מעבדים בעלי שתי ליבות עיבוד כבר נפוצים מאוד (מעבדים כגון Athlon X2, Pentium D ו-Core 2 Duo) ואף מעבדים בעלי 4 ליבות מתחילים לכנס אל השוק, אך כנראה זה לא מספיק. כבר במחצית הראשונה של השנה הבאה AMD מתכוונת להוציא לשוק את המעבד-Shangai, מעבד המבוסס על שיפור מיקרוארכיטקטורת ה-K10 ומיוצר בטכנולוגיית ייצור של 45NM. נפח זיכרון ה-Cache L3 ומהירות השעון של המעבד יוגדלו.…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך המלצה ללוח-אם שתומך במעבד INTEL מסדרת ה 900 (סדרת כפולי ליבה)... התקציב הוא עד 1500 ש"ח (אבל רצוי כמה שיותר זול אבל גם שיהיה טוב) *מעוניין רק בסדרת ה NFORCE 4 של NVIDIA ורצוי מאוד של ASUS!!! אם אפשר גם לינקים...
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי מערכת ישנה יחסית שנה פלוס או שנתיים אם לוח אם של Gigabyte בעל תושבת 775ואני רוצה לשדרג לP- D . אני לא מעוניין להלחיף את הלוח הנ"ל כי הוא עושה אחלה עבודה עבור היעוד של (גרפיקה ועריכת ווידאו). ישל לי 3 שאלות: 1. האם הלוח שלי תומך בפנטים D כי באתר של החברה כתוב Intel Pentium 4 ובSupport List כתוב את כל הסידרה של פנטיוםD כנתמכים בצורה הבאה: P4 (820) , P4 (840) וכו'.... 2. האם המעבד הנ"ל ייתן לי ביצועם יותר טובים ותועלת. המעבד שלי הוא Pentium 4 531 3 Ghz 1 MB 800 Mhz LGA 775 64 bit ואם כן איזה מעבד כדאי לי לקנות.(מבחינות רינדור והמרה בין פורמטים). 3. האם הליבה הכפולה של Pentium D יכולה לחלק אפלקציה כבדה אחת כגון רינדור בין שני הליבות של המעבד וכך יתקבלו ביצועים י…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מאמין שהכותרת אומרת הכל, ד"א מהה הבדל בין כל הגרסאות של ABIT ? ההתלבטות שלי היא בין האפוקס לבין האביט הבסיסי (עולה 75 שקל מתחת לאפוקס)
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, איך אני יכול לבדוק עם האפליקציות במחשב את מהירות (FSB) של הזיכרון DDR שמותקן אצלי. אם אין אפליקצייה כזו אז אנא תמליצו לי על תוכנה בדוקה ופשוטה לשימוש שיודעת לעשות את הבדיקה הזו. בתודה מראש, רפי.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב ואני מחפש board שתומך ב:ddr2700,ata133,usb 2.0,533 ואני לא מוצא אחד שתומך בכל אלו אשמח לתגובות והצעות בתודה מראש omerl אגב חג שמח לכולם
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
על הלוח שלי יש רק 4 יציאות SATA יש אופציה להוסיף עוד ארבע יציאות נוספות?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי פה תופעה מוזרה ואקווה שתוכלו לעזור לי. ידידה שלי קנתה מחשב שיתאים לתקציב שלה: פנטיום 4 2.8 , 2X256 DDR , דיסק קשיח 120GB , לוח אם ASUS P4R-800VM ושאר הדברים הרגילים. התקנתי לה win XP , ולפעמים כל 10-20 דקות יש קריסה והמחשב נכבה, לעיתים דקה אחרי שעולה המחשב לעיתים לאחר שאני נכנס לאינטרנט או משהו כזה. חשבתי שאולי המעבד מתחמם יתר על המידה וחיפשתי תוכנה לבדיקה ולא מצאתי, אך לאחר שקרס נכנסתי לביוס וראיתי טמפרטורה של 40 מעלות שעד כמה שהבנתי זו טמפ' תקינה. אולי יש לכם רעיון מה יכול לגרום לזה ואיך לבדוק זאת ? תודה !! אבי
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני קונה מחשב חדש וסגור על שאר הרכיבים. נותר לי להסגר על מעבד, לוח אם וזיכרונות. אין לי תקציב מוגדר מראש אבל מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שאין לו קשר לצרכים שלי. המחשב ישמש בעיקר למשחקים בשעות הפנאי, אינטרנט וכו'. הרכיבים שקיימים בינתיים במחשב: MSI 280X, מארז 300R, ספק 520W seasonic, דיסק קשיח 1TB BLUE, כונן SSD MX100 256GB. מעבד - חרשתי את הנושא רבות ואני צריך לפחות I5. במסגרת זו יש לי שאלה. מה נותן לי הכנה ל OC? האם זה פשוט מגדיל את ביצועי המעבד בעתיד ב10-20% ומקטין צוואר בקבוק עתידי? כי אני חושב שאם אני אגיע למצב שאצטרך להשתמש ב OC כדי להפוך את המחשב ל"עדכני" יותר אז יהיה עדיף להחליף שילוש חדש או מחשב חדש. לא? בהתחלה חשבתי לקנות I7 אבל אז הבנתי שזה…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להרכיב מפרט למישהי שמציירת בפוטושופ במטרה להדפיס על קנבסים גדולים. נאמר, לצורך הדיון, 2מטר על 1מטר ב300 dpi/ppl. ונאמר, שוב, לצורך הדיון, עד שלושה ליירים. שמירה בפורמט לוסלס (לא jpg). כמה זכרון צריך? האם דרוש מעבד עם שלושה ערוצי זכרון או שמספיק שניים? האם SSD ישפיע משמעותית על העבודה? האם דרוש כרטיס מסך או שאון-בורד מספיק? תודה רבה, סיון
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני קונה בקרוב מחשב עם 4GB של זיכרון פנימי (אני גיימר כבד, וגם רוצה מחשב שאני לא אצטרך לשדרג\להחליף בזמן הקרוב). קראתי לאחרונה שווינדוס XP בגירסת ה-32 ביט שלה לוקחת 2GB לעצמה ומשאירה 2GB לאפליקציות. אפשר עם שינוי מסויים של הקובץ boot.ini לגרום לה להגדיר 3GB לאפליקציות ו-1GB לעצמה - אבל שוב, מניסיוני ווינדוס לא צריכה כל כך הרבה RAM כדי לפעול כראוי, ולכן זה סוג של ביזבוז. לעומת זאת הבנתי שלגירסת ה-64BIT של ווינדוס XP אין את ההגבלה הזאת. אז השאלות שלי למומחים פה הן: 1. האם כל מה שציינתי נכון 2. אם כן, האם כדאי לי להריץ את גירסת ה-64BIT על המחשב החדש? 3. קראתי קצת והבנתי שלגירסת ה-64BIT יש כל מיני בעיות תאימות, וצריך "להתעסק" איתה די הרבה. האם למישהו פה יש ניס…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. יש ברשותי מחשב עם לוח אם מבוסס צ'יפסט H81 כרגע מותקנת על המחשב יחידת זיכרון DDR3 בנפח 4 ג"ב במהירות 1600 עם תזמונים סטנדרטיים: 11,11,11,28. יש באפשרותי להוסיף יחידה נוספת במהירות 1600 עם תזמונים הדוקים יותר : 9,9,9 משהו בסגנון. האם זה אפשרי? או שהמחשב לא יעלה בגלל חוסר התאמה בין הזכרונות, אם המהירות תרד ל 1333 זה לא יפריע לי.
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום!! המעבד של AMD 1800 עובד במהירות 1533 מעבד AMD 1900 עובד ב1600 1600 - 1533 = 67 ההבדל בין 1800 ל1900 רק 67הרץ??? אז למה הוא עולה +200 שקל מה1800?
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שיניתי את ה-SDRAM Command Lead-off Time מAuto ל-1T לפני, קיבלתי ב-super_pi 1.12 . אחרי 1.13 זה לא אמור לשפר?
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה המפרט שלי: AMD Athlon II X3 435 GIGABYTE GA-770TA-UD3 Patriot 1333MHZ 2GB DDR3 x4 Gigabyte HD7850 שתיים WD 1TERA HD צורב LG Antec High Current Gamer 620W Active PFC 13.5cm PSU HCG-620 השימוש למחשב זה משחקים כגון BF3 SC2 HON וצפייה בסרטי DVD האם שווה לי לשדרג את המעבר למעבד חזק יותר ? ואם כן איזה מעבד עד 700 ש"ח כדאי לי לקנות ?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-