עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. האתר techspot העלה ביקורת השוואתית לביצועי מעבדים במשחק הפופולארי PUBG. באופן לא מפתיע מעבדי אינטל שלטו ללא עוררין בביצועים: עד פה אין שום דבר חדש או מרעיש... אבל בדיקה של אחוז הניצול מעבד מעלה שאלה מוזרה ביותר: % השימוש במעבדי האינטל גבוהה משמעותית ממעבד AMD בעל מספר נימים דומה (6/12 או 4/8) אפילו עם תדר נמוך יותר. יותר מזה, מעבד 4/8 כמו ה 1500X פועל בניצול של 35% בעוד מפלצת כמו 8700K פועלת בניצול 45% ומספקת הרבה יותר ביצועים, מעבד 4/8 של אינטל מגיע לניצול 70%) במילים אחרות מעבדי AMD מציגים ביצועים נחותים משמעותית (מיספרית, נתעלם מאם משמעותי או לא) לא בגלל שהם חלשים יותר פר ליבה או תדר אלא כי משהו במעבד …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by rango12,

איך זה שהמעבד הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11732 הוא בוקס ומגיע בלי קירור של אינטל? מה זה השטויות האלה וממתי זה ככה?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by pro user,

היי מצאתי מחשב ישן בבית ואני רוצה לשדרג אותו יש לו מעבד די ישן ורציתי לדעת אם יש מעבד חדש יותר שמתאים לו המחשב ה HP Pro 3520 והמעבד הוא (Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30Hz 3.30 GHz) בקיצור מישהו יודע מה המעבד הכי חדש שמתאים למחשב הזה (אם יש בכלל) תודה מראש דגם מעבד ודגם הלוח אם מופיעים בקישור בהמשך

4. Started by --Shadow--,

לכתבה המלאה: http://www.pcgameshardware.com/aid,699873/Intel-Core-i9-Hands-on-test-of-the-six-core-Gulftown/Reviews/

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום לחברי הפורום השאלה שלי היא העם יורגש הבדל בביצועים עם מחשב בעל 8 ג'יגה לאומת 4 ג'יגה זיכרון הכוונה שלי העם המהירות של הפעלת משחקים,יישומים (מולטיטסקינג)יהיה יותר מהיר ואם כן העם שווה לשדרג מ4 ג'יגה ddr2 ל8 ג'יגהddr2 בתודה מראש למשיבים ויום טוב

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by shibby15,

אני לרוב לא עושה יותר מידי עם המחשב בעיקר משחק (SOF2 GTA3 THPS3 וכו...)ובאינטרנט. אני רוצה לקנות לוח חדש שתומך בלפחות AGP X4 ובגלל שאני לא רוצה להחליף לוח ולהשאר עם הP3 אני רוצה להחליף גם מעבד. יש לכם משהו להמליץ לי (מעבד+לוח) בעלות הכי נמוכה ועדיין שייתן תמורה נורמלית. תודה מראש רום

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. כבר כמה חודשים מתלבט אם לקנות עכשיו מעבדי AMD TR 39XX או לחכות לדור הבא? מתי יוצא הדור הבא למגזר הפרטי?

8. Started by -LosNir-,

אהלן. יש לי שתי מערכות מחשב, אחת מבוססת על AMD ואחת על Intel: 1. מעבד AMD Athlon XP (מס' רכיב AXDC3100DKV3E). 2. מעבד Intel Pentium 4 2.66Ghz (Prescott) בהנחה ששתי המערכות בעלות כמות זהה של זיכרון, איזה מעבד עדיף למערכת שרת (הרצת Apache, MySql, SRCDS וכו')? תודה.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. אם יש אפשרות למהירות לוח 1333 ומעבד C2Q (8200) זה יהיה נחמד כל תוספת רק תועיל יש לי 2G זיכרונות וכרטיס מסך 4670 תודה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. מישהו יכול לעזור לי בפתיחת פורטים לביטורנט יש לי ראוטר משולב עם מודם של אלקטל ואין לי מושג איך פותחים את הפורטים. אני צריך לפתוח את הפורטים 6881-6889. תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה להרכיב מפרט למישהי שמציירת בפוטושופ במטרה להדפיס על קנבסים גדולים. נאמר, לצורך הדיון, 2מטר על 1מטר ב300 dpi/ppl. ונאמר, שוב, לצורך הדיון, עד שלושה ליירים. שמירה בפורמט לוסלס (לא jpg). כמה זכרון צריך? האם דרוש מעבד עם שלושה ערוצי זכרון או שמספיק שניים? האם SSD ישפיע משמעותית על העבודה? האם דרוש כרטיס מסך או שאון-בורד מספיק? תודה רבה, סיון

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. היי לכולם אתמול קניתי את המעבד ATHLON 3500 AM2 מסוג- TRAY. שאלתי את המוכר אם המעבד הוא 65W אז הוא אמר לי שלא קיים מעבד 3500 עם 65W ורק הכפולי ליבה הם 65W.הוא אמר לי שהמעבד הינו 89W . שאלתי אותו אם גם במעבדי BOX זה 89W אז הוא אמר לי שכן. אמרתי לו אתה בטוח במה שאתה אומר? הוא אמר לי אתה יכול לבדוק,לא קיים 3500 עם 65W ,בין אם זה TRAY ובין אם זה BOX. האם הוא שיקר אותי??? במידה והוא לא שיקר אותי ,מה זה אומר לגביי שהמעבד הוא 89W? זה אומר שהמעבד יותר יתחמם,האם כדאי לי לקנות מערכת קירור..משהו? בתודה מראש שי נ.ב-כמו שציינתי אתמול קיבלתי עם המעבד את המאוורר TR2-R1 של חברת Thermaltake. נ.ב.ב-להזכירכם מדובר במעבד 3500 רגיל ולא כפול ליבה.

13. Started by haviv822,

עבור core i5 2500k שיעבור OC Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 MSI P67A-C45 B3 שניהם במחיר כמעט זהה על מה אתם ממליצים?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. שלום, זה בסדר שיש שני סוגים של זיכרון במחשב, יש לי אחד של STAREX 512 ואחד 256 לא רשום חברה(הוא בצבע אדום) כי לפעמים המחשב מראה לי כאילו יש בעיה בזיכרון הוא מראה לי מסך כחל לשניה ואז מתכבה? החברה STAREX טובה ומוכרת? תודה רבה!!

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. היי ניסתי להוסיף עוד 2 זיכרונות של 2 GB על הלוח, ברגע שאני מפעיל את המחשב זה מצפצץ ללא הפסקה ואין תגובה על המסך, הם אותם הזיכרונות בדיוק כמו הראשונים , האם הם תקולים?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. רציתי לדעת האם מביאים לי במקום לוח אם חדש\חלופי במידה והלוח אם שבידי תקול (רכיב מסויים התפוצץ)?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by אוריפ,

הנה קישור למעבד 3200 בסוקט 939 בייצור של 90 ננו-מטר: http://www.monarchcomputer.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=M&Product_Code=120422&Category_Code=NA_2 הנה קישור ל300 בסוקט 939 בסוקט 939 בייצור של 90 ננו-מטר: http://www.monarchcomputer.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=M&Product_Code=120421&Category_Code=NA_2 ה3200+ עולה 208$ וה3000+ עולה 173$. סוף-סוף מעבדים בסוקט 939 שלא עולים הון תועפות, וגם מיוצרים ב90 ננו-מטר - קרירים וזולים (כפי שראינו) יותר!

• 30 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by Liran -,

היי, רכשתי לאחרונה מעבד Intel i3 2120 בתצורת Tray. כשפתחתי את המעבד גיליתי להפתעתי מדבקת ברקוד בחלקו התחתון של המעבד, בחלק עם הפינים שאמור להיכנס לתושבת. כמובן שלא כ״כ ניתן להסיר את המדבקה מאחר והיא דיי ״נקרעת״ כשאני נוגע בה. בחנות שרכשתי טוענים כי כלל המעבדים מגיעים עם מדבקה באופן זהה ואין עם זה שום בעיה, עליי להניח את המעבד כפי שהוא, למרוח משחה טרמית, להוסיף קירור והכל יהיה בסדר. מה אתם אומרים? לירן.

19. היי, אני זוכר שקראתי כאן כמה פעמים שההבדל בביצועי גיימינג בין שימוש בסטיק אחד של זיכרון לבין שימוש בשני סטיקים (כלומר, ערוץ זיכרון כפול) הוא זניח. נתקלתי בסרטון הבא, בו ביצעו בנצ'מרקים בשתי התצורות וקיבלו הבדלים משמעותיים. אשמח להסבר 🙂

20. לרגל השחרור הבא עליי לטובה והסגר הקרב ובא, החלטתי שיש לשדרג את המערכת המיושנת שלי בשביל הכותרים החדשים לאחר היעדרות של כ 5 שנים מעולם הגיימינג. כרטיס מסך אני אשדרג בהמשך אבל עכשיו אני מרגיש שהמעבד והזיכרון מהווים לי צוואר בקבוק. אני מבין ש"מעבד AMD "זוהי כבר לא מילה גסה, אך עדיין, אחרי שנים על גבי שנים עם מעבדים 'כחולים' אני מקשה אישית לערוק לצד האדום. מפרט: 3570k @4.0Ghz GIGABYTE Z77X UD3H 8GB RAM MSI R9 290 GAMING 4G התקציב הוא עד 1500 ש"ח. כבר מודה אישית לכל מגיב ועוזר

21. Started by am1tb3nhamo,

קיימת במחשב בעיית התחממות. כנראה התחממות המעבד יתר על המידה. כתוצאה מהתחממות זאת המחשב נתקע ומיד לאחר "ריסט" מופיעה הודעת CPU בה כתוב שטמפ' במעבד עברה את התחום המותר. התקנתי תוכנה לבדיקת טמפ' המעבד והנתונים הם כאלה, (במצב רגיל כאשר בקושי אני משתמש בשירותים אינטרנטיים/פתיחת דפי אינטרנט) טמפ': 63-64 מעלות. במצב עבודה: 85-90 לפעמים חוצה את רף ה90 אפילו. מה עלי לעשות? איך אני מבין שרק טיפול קירור יעזור לי? או האם בכלל המעבד שלי תקין. תודה מראש לעוזרים פרטי המחשב: CPU - INTEL CORE 2 DUO E8400 MAINBOARD - ASUS P5QC

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום רב. החלטתי להרכיב מערכת HTPC קטנה על מארז ישן אך איכותי ששוכב אצלי כבר תקופה ללא שימוש. המארז הוא VOXBOX זהוב וגדול, שקניתי בזמנו בפלונטר, ומסוגל להכיל לוח ATX מלא אם ממש יצטרך. המערכת תתבסס על מעבד G620 של אינטל (300 ש"ח ב KSP). סטיק של 4GB ולוח מתאים. אשמח להמלצה על לוח מתאים ולא יקר, שיכיל יציאת סאונד דיגיטלית אופטית, ויציאת וידאו שתחובר לרסיבר. היות ולרסיבר שלי אין חיבור HDMI חיפשתי לוח עם יציאת וידאו מובנית, ולא מצאתי כזה. מישהו מכיר? אני מעדיף לוח שתומך ביציאה כזו, ללא צורך במתאם אקטיבי חיצוני. לא מתוכנן OC אבל אשמח לכמה שיותר יציאות SATA ןלפחות חריץ PCI אחד ישן וטוב. תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by iveco,

זה מבלבל אותי העניין של ליבה פיזית ווירטואלית CORE THREADS יש מעבד למשל 3770 יש לו 4 ליבות ו 8 טרידס עכשיו כל מעבד בא עם THREADS אחד ו HT נותן 2 במקום אחד זאת אומרת מעבד למשל G2020 יש לו 2 ליבות פיזיות ועוד 2 טרידס זה לא אמור להיות כמו 4 ? וה 3770 מגיע עם 4 ועוד 8 טרידס בגלל ה HT זה לא אמור להיות 12 ? איך זה 8 ? למה סה"כ הליבות זה לפי הטרידס ? לא מחברים את הליבות הפיזיות + הטרידס ?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Saharh,

מה קורה חברים, חשבתי להוסיף למחשב הנוכחי זיכרון, בזמן האחרון הוא מראה סימנים של האטה כנראה עקב הדרישות של התוכנות שמתעדכנות כל הזמן. אין בכוונתי לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב, ולכן אמרתי שנעזר בעצת חכמים ממני שתוכלו לייעץ לי האם להוסיף זיכרון או לא : ) המחשב חמוש ב : מעבד - AMD Athlon II X4 640 זכרון - Kingston 2X2GB DDR3 CL9 10600 כרטיס מסך - NVIDIA GTX 460 768MB תודה על העזרה : )

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by abarbotel,

מה זה אומר ציפסט g31 ומה הבדל בין סוגי ציפסטים יש ציפסט לכל מעבד?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.