עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היי, מקווה שזה הפורום הנכון. ירשתי לאחרונה לפטופ דל ווסטרו 1310. (אחלה ללפטופ - לאט לאט הוא הופך להיות מחשב ראשי אצלי) כרגע יש לו 2 גיגה זיכרון, ורציתי אולי לשדרג את הזיכרון ל-4 (כנראה אקנה באיביי) השאלה שלי בעצם איך אני יודע איזה זיכרון אני צריך? כמה MHZ הזיכרון הנוכחי שלי? (או איך בודקים את זה בעצם? - לפתוח את המכסה לפרק את הסטיק ולקרוא מה כתוב?) איזה יצרניות מומלצות בקטגוריית זכרונות למחשבים ניידים? ברשותכם עוד שאלה, אני רוצה בנוסף להזמין דיסק קשיח עבור הלפטופ (כרגע יש 160) האם כדאי לקחת סיכון ולהזמין מאיביי דיסק קשיח? בהנחה שאני מוצא מוכר אמין שמתחייב למכור דיסק קשיח חדש - האם יש חשש שהמוצר יפגם במהלך ההובלה לארץ? (אם אני לא טועה דיסקים קשיחים מגיעים בניילון אטום ככה …

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  2. Started by yosh co.,

הייי, אנחנו רוצים לבנות שרת איכסון בנפח 24גיגה לטובת הספרייה שלנו בתאמי המטרה היא ליצור שרת נייד ובעתיד לשכפל אותו, אבל רגע אני מחפש 1. לוח אם mATX *לפחות שישה מחברי sata *אין צורך ברייד, הרייד בתוכנה אבל רייד5 יהיה נחמד לגמישות בתכנון. 600-800 שקל. משהו כזה ? 2 ספק כוח * "קטן" או low profile. *שיחזיק את הלוח-אם ושישה כוננים. 400-600שח למרות שגמיש הכוננים אני הולך על 4גיג כאלה ב900~שח כל אחד תודה.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by ITZIKAMSA,

מדוע בכל הפורום הזה ישנה התעלמות מוחלטת מהזכרונות המהירים ביותר RD-RAM שעובדים במהירות פי שתיים ויותר מה- DDR400?? ומדוע לא משלבים אותם במפרטים שבפורום ?

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by DIGITAL,

קרוב שלי מגיעה מחו"ל שבוע הבא ויש באפשרותו להביא לי לוח אם אני מתלבט בן AT7 MAX2 ABIT לבן ASUS A7V8X. מחיר ה ASUS בחול לגרסה המלאה 170$ לעומת מחיר ה ABIT 210$ לגרסה מלאה. מי טוב יותר בלי להתיחס למחיר (ואני מבקש לא סתם תשובה אלה הסבר מאחורי התשובה כמו ניסיון אישי, נידע על בעיות בדגם זה או אחר וכ"ו). DIGITAL

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. האם אנו נמצאים בעידן בו ניתן ליהנות ממשחקים עדכניים גם ללא כרטיס גראפי ייעודי כלל? לקחנו לסיבוב את ה-Ryzen 5 3400G, המעבד העוצמתי ביותר בעל הליבה הגרפית המובנית שיש ל-AMD להציע, בשביל לבדוק לכתבה

6. Started by eitan1980,

אנחנו בפתחו של דור חדש - דור 9 באינטל. ידוע שיעבוד עם צ'יפ Z370 אך הכי מעודכן זה הZ390 . בהנחה שארצה לקנות 9900 i9 , וארצה z390 , יש מגוון גדול של לוחות אם מכמה חברות ובכמה גדלים. הדרישות שלי בסך הכל הם : א. שיהיו 4 חריצים לזכרונות - כך שאוכל לשדרג בעתיד במידת הצורך. ב. לא מאמין שאי פעם אקנה ואשים 2 כרטיסי מסך בSLI , אזי בטח לא רואה שום סיכוי שאצטרך 3 או 4 חריצים של PCI . (כלומר מקסימום 2 זה נראה לי מספק). ג. שיהיה M.2 על לוח אם, נראה לי שגם ככה בלוחות החדשים יש איזה 3 חריצים עבורם. העדפה לחברה מסויימת? כרגע אין לי את הידע מהו החברה המובילה והאמינה ביותר.אשמח לשמוע ממכם. מבין שיש: gigabyte ASUS MSI ASROCK …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by ravid,

יש לי עדכון כזה שמתקינים מדיסקט בדוס אבל מה זה עושה לביוס מהעדכון הרגיל?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Lirux,

אני שוקל להחליף את השילוש של הלוח אם מעבד וזיכרונות כדי לקבל תמיכה ב ddr2 אבל אני לא יודע אם זה שווה כי מתי שהוא יעברו ל ddr3 אז אולי שווה לחכות עם זה... או שהקונרויים של היום יתמכו ב ddr3 ?

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by ariel-ro,

עינין אותי לדעת כמה ליבות יש למעבדים שלכם. לי יש ליבה אחת של AMD התגובה ה200 שלי

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by AOF,

לפני 4-5 שנים קניתי את המחשב הנוכחי שלי, עם 4GB RAM. היום זה בקושי מספיק לי למערכת הפעלה + כמה טאבים אז החלטתי לשדרג. הבעיה היא שאני הולך לאיבוד בנושא של האם אני בכלל יכול לשדרג עם הלוח שיש לי, ומה הכי כדאי. הלוח אם:gigabyte p55-usl3 ו2 RAM של 2GB כל אחד של Patriot. האם מומלץ לקנות אחד של 8? או 2 של 4? או 4 ו8 וכו'.. תודה מראש לעוזרים

11. Started by eh50,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3270 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2041_2085&products_id=13569 ובלי כל יחס למחירים

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום, ב22.7 מתוכננת ירידת מחירים של אינטל ויוצאים 3 מעבדים חדשים עם FSB1333. אני תיכננתי השבוע לקנות מחשב אך עכשיו אני לא יודע מה לעשות. התקציב שלי למעבד הוא 1300 שקל גג ככה שמרובע ליבה אחרי הירידת מחירים אני לא אוכל לקנות, אבל את הE6850 אני כן אוכל לקנות. אני לא רוצה לחכות שלושה חודשים למחשב החדש אז השאלה שלי היא כזאת-האם הFSB1333 יתן תוספת רצינית לביצועים? כי לפי מה שאני יודע הFSB כרגע שהוא על 1066 לא מגביל שום דבר. אז כדאי לי לקנות E6600 עכשיו או לחכות לFSB1333? תודה רבה מראש.

• 34 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by טכנאי שכונה,

תסתכלו על זה ... 4600*2 התדר שלו האמיתי זה 2.4GHZ והחד ליבה 4000 התדר האמיתי שלו זה 2.4GHZ וה 3800 התדר האמיתי שלו זה 2.4GHZ . לעומת אינטל שיש תדר ומהירות שעון ברורה . רגע רגע ... < צוחק > 3800*2 מקביל ל 3.8GHZ של אינטל ? יא יא יא

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום, אני לפני קניית המחשב החדש שלי. אני מעוניין בעזרה בבחירת לוח האם. חשוב להדגיש כי אני מעוניין לעשות OC קל עד בינוני, ולכן יש צורך בלוח אם שיענה על הצורך הזה. אין צורך בחיבורים כגון eSATA, firmware ושאר ירקות. כמו כן, לא מעוניין ב-USB3 ו-SATA3. ההתלבטות היא בין 2 הלוחות GA-P55M-UD2 לבין ה-GA-P55-US3L. הבנתי שעדיף ללכת על ה-US3L כי הוא יותר אמין מבחינת OC. אז על מה אתם ממליצים? (ובבקשה, לא לעלות עם הרף.. המחיר של הלוח אם הוא בסביבות ה-540~ ש"ח, כמו שבמפרט]. המפרט: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪120 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by napoleon45,

היי על פי המתפרסם ברשת, אי שם בשנת 2021 אינטל תכריז על מעבדי Alder Lake בתושבת ( הפתעה, הפתעה ) חדשה LGA 1700. העניין הוא, שבסדרה החדשה של המעבדים שיגיעו עם TDP בין 80 ל - 120 וואט, יהיו מעבדים בסגנון הנמצא בשוק הסלולאר, כלומר, 8 ליבות חזקות לצד 8 ליבות חלשות וליבה גרפית המכונה GT 1. ברור שאלה לא מעבדים לניידים, אז נשאלת השאלה מה ההגיון לשלב ליבות חלשות במעבד שולחני. התשובות כאמור, אי שם ב - 2021.

16. איזה מעבד יותר טוב? של אינטל? או AMD?? מבין החדשים ביותר....

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by 00Amir,

ברשותי גוף קירור Mugen2 שאני ממש אוהב , כרגע יושב על מעבד i7 דור ראשון (860) , בלוח אם gigabyte p55-ud3 אם אני רוצה להעביר אותו ללוח אם חדש Z170 ומעבד 6700k , ההתקנה שלו תהיה זהה ?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. אני מתכנן לקנת מחשב בקרוב.... בעיקרון הרבה זמן תכננתי את זה: http://tms.co.il/product/4518 אבל אז מצאתי את אלה.. http://tms.co.il/product/3625 ובשביל 89 שקל אני רואה שיש פה 4 יתרונות: -נראים הרבה יותר יפה -800mhz -חברה מוכרת יותר -CL4 לדעתכם זה שווה 89 שקל? ואיך הזכרונות האלה נחשבים? תודה מראש

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. בהמשך להודעה האחרונה שפתחתי, לא הרגשתי שקיבלתי מענה למה שאני בדיוק צריך ולכן פתחתי פוסט נוסף כדי שאוכל להבהיר את עצמי טוב יותר מההתחלה. אני כרגע מחפש לשדרג את המחשב - לוח אם + מעבד - הכיוון שלי הוא AMD וזה רק בגלל התמחור הגבוה של INTEL . אני מבין שכנראה אצטרך לקנות זכרונות אבל את זה אבחר לבד וללא כל תלות בתקציב הנ"ל ( 2000 שקלים ) הדרישות שלי מהלוח אם + מעבד זה יכולות OC גבוהות וכמובן ביצועים גבוהים במשחקים. מעבד - טמפרטורה נמוכה, מעבד UNLOCK, תדרים גבוהים שניתן להגיע אליהם . לוח אם - אפשרויות מתקדמות של העלאת מתחים והגדרת משתנים כאלו ואחרים. אני לא מחפש להשתדרג בראייה קצרת טווח, אני לא רוצה לקנות מעבד 1090T שהוא 2 דורות אחורה מהמעבדים החדשים. כנ"ל לגבי לוח אם, אני לא רוצ…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. יש לי חשב שולחני בן 5שנים לערך ,הצרכים גלישה + (לא גיימר) : חלונות 7 64 ביט, לוח אם H55M-MUD2H גיגהבייט , אינטל H55/rev 1.3 , Socket 1156/pci-E2.0X16 mICRO atx 4DDR3 Dual-CH/8-C HHD AUDIO מעבד I3-540 3.06 MHZ , יש לי זיכרונות 2ּ+1+1 GB מהירות 1333 DDR3 , 1.האם החלפת זיכרונות 2200 או 2400 מגה הרץ לא יגרמו לבעיה (של DDR3 ) או המלצה אחרת ? 2. האם יעמדו בעומס Corsair Dominator Platinum DDR3 2400MHZ CAS 10 2X8GB 3.מה הכי מומלץ לעשות רק תשובות על בסיס ידע חד-משמעי ולא שלוף בבקשה ! תודה. HOLYO1953@GMAIL.COM

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by tomz,

בדובים ראיתי היום שהגיעו זיכרונות OCZ מומלץ השאלה אם זה עוד מוצר שהם סתם הוסיפו או שבאמת הוא במלאי

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by dnco,

שלום. יש לי לוח אם של גיגבייט GA-MA785GMT-UD2H REV 1.1 איני מצליח לחבר את הHDMI כיציאת קול מופיעה לי לא מחובר (יש לציין שתמונה כן יש אבל ללא סאונד)ואיני מצליח לשנות את ההגדרה הזו.יש לי וינדוס 7 X64 כמערכת הפעלה .אודה לכם אם תעזרו לי להגדיר את יציאת הקול שתהיה פעילה. תודה מראש. נ.ב הגדרתי בביוס IGX את הHDMI במקום הDVI ועדיין זה לא עוזר .

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. או שכדאי 667MHZ? יש הרבה הבדל במחיר או בביצועים? נ.ב. לא עושה OC. והזיכרון שיש לי כרגע הוא 667MHZ CL5. אני צריך לקנות CL5 גם כן?

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. http://www.tms.co.il/cat/79/22:1602

25. אני קונה מחשב בחודש הבא, ושמעתי דיבורים על ליבת Vince... במה מדובר בדיוק? מתי הוא יוצא לשוק? אילו דגמים הוא כולל (יש 3200 ?) האם יש הפרש ניכר במחיר ביחס ל-Winchester באותה המהירות? לא יודע פשוט אם כדאי לחכות לו או שזה מיותר. אני מתאר לעצמי שעדיין אין תשובות לכל השאלות הללו... מי שיודע - בבקשה תשתפו תודה.

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים