עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. ככה אני בדילמה מעצבנת.. יש לי E8500 ו5770HD אני לא יודע אם לשדרג לquad אקסטרים כלשהו או פשוט לחסוך ללוח ומעבד חדש.. וכנראה זכרונות.. אם אני אקנה quad אז אני גם אקנה עוד 2 גיגה של ראם. מה לעשות בקיצור? שווה להשיג קוואד?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by yuri886,

טוב אולי מישהוא מכם ישים לב שיש עוד דיון שלי בפורום מפרטי מחשב ..החלטתי ךנסות לשמוע חווד דעת גם בפורום הנ"ל (אני יודע שמרביתכם פעילים ביותר מפורום אחד) אכן מרבית ההודע מועתקת מהדיון השני ברשותי מחשב בן כ3 שנים . המרט הנוכחי הוא : C2D E8400 @ 3 GHz Gigabyte ep45-ds3r kingstone 800 Mhz 1 Gb X 4 ENGTX460 DirectCU/2Di/1GD5 psu : nzxt 600 watt (not 80% eff case : nzxt phantom 3 hdds Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler זה המפרט בגדול יש 4 מאוורים במארז.. אני מחפש לשדרג את המחשב (לוח, מעבד,זכרונות וספק) מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ניראה לי שיש איפה אפשר לחסוך חח.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה …

• 4 תגובות
    • 730 צפיות
  3. Started by tzolerguy,

היי ככה סופ"ש ההורים עולים על מטוס לארה"ב ... יש לי I7-920 שהוזמן מאינטל בדרך מה שנשאר זה לוח וזכרון (רצוי 6GB) בתקציב של על איזור ה 350$ .... מהאתר www.newegg.com או כל חנות גדולה אחרת בארה"ב ... מבחינת שימושים משחקים כבדים והרבה הכרטיס מסך שברשותי 5870 יצורף לחבילה עם ספק 620W של אנרמקס פשוט צריך לוח וזיכרון לOC .... חשבתי על P6T SE ו6GB של GSKILL יש רעיונות יותר משתלמים באותו מחיר?

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  4. Started by אריה7,

שלום, האם לוח האם A8N-VM nVidia 6100, GBL תומך ב-dual core? כלומר האם אוכל לשדרגו בעתיד ולקנות מעבד כפול ליבה מבוסס 939? חוץ מזה, ראיתי שיש מעבדים athlon 3200 939 and atholon 3200 939 (venice core) מה ההבדל?

• 6 תגובות
    • 586 צפיות
  5. שלום, ברשותי שרת ישן במארז ענק בעל לוח MS6163, לאחר מספר בדיקות, מסתבר שהלוח החזיר את נשמתו לבורא. בהדלקת המחשב, אין צפצופים, הספק, המאוורים והכוננים מתחילים לעבוד אך נשמע כאילו אין להם כח ולאחר 20 שניות לערך המחשב נכבה. אין תצוגה ואין שום תגובה, ניתקתי את כל הכרטיסים, זכרון (אפילו את המעבד) ואין הבדל, לאחר כל נסיון כזה המחשב לא מוכן להדלק אלה אם כן אני מנתק את הספק מהמתח. גם בדקתי עם ספק אחר, בכדי לוודא שאין בעיה בספק, וקיבלתי את אותן תוצאות. אני מעוניין לשמור ולהמשיך להתשמש במארז הקיים. אפשר לקבל המלצה על לוח אם+מעבד+זכרון שיתאים? אני אשמח להשתמש בכל הכרטיסים שהיו מחוברים עד כה, כך שאני צריך 5 PCI וחיבור AGP, ואם זה לא מוגזם לבקש גם חיבור EISA אחד ATX כמובן .…

6. Started by Shadow64,

אני שוקל לשדרג את המחשב שלי (בפעם השנייה תוך 3 חודשים ;D) אני עובד בחנות מחשבים ככה שאני יכול להזדכות על החלקים ה"ישנים" ולשלם רק על ההפרש. אני מתכנן להתבסס על ה- E6400/6600, ואני רוצה לשדרג את הלוח ללוח של Gygabyte או Asus, עם 2X1GB, ותוספת דיסק של 250GB WD. (במקביל אני עובר למארז HEC מאוורר יותר עם ספק 500W של TT או Enermax). בקיצור, אני צריך את עזרתם בבחירת לוח טוב של Gygabyte/Asus עם צ'יפסט 965. לא מתוכנן OC בעתיד הקרוב. תודה.

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  7. היי , יש לי כרגע דואל קור e7400 , לוח אם של Gigabyte Ep45-DS3L כרטיס מסך HD6950 וזכרון 4G DRR2 רזולוציה 1920X1080 Full hd בעקרון , הכרטיס מסך סבבה , לפחות אני חושב ככה זה שאר המערכת שלא ממש עושה את העבודה. היעד העיקרי הוא BF3 באיכות טובה וחשיבה קדימה. התקציב הוא כ2000 שקלים או קצת יותר , כמובן שעדיף הרבה פחות למעשה אני צריך עזרה בבחירה נבונה של לוח אם ומעבד , כמו כן האם יש צורך לשדרג את הזכרון שלי ? ושאלה אחרונה , אני צריך מערכת קירור (ספק 620W)? תודה רבה לעונים .

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Anonymous1,

היי לכולם, יש לי כרגע את ההרכב של מעבד לוח אם וזיכרון דלהלן, כנראה שהלוח התקלקל ולכן אני רוצה להחליף מעבד ולוח. AMD Ryzen 5 5600X 3.7Ghz, Gigabyte B550M DS3H AM4 DDR4,HYPERX DDR4 3200 MHz 2X8 GB השימוש העיקרי הוא כללי (אינטרנט, סרטים ומשרדי), אבל כן הייתי רוצה אולי אפשרות למשחקי מחשב כמו Mortal Kombat 1, Crysis 4. על מה הייתם ממליצים? בתודה מראש.

9. Started by CyberBot,

המפרט בחתימה... שימוש גיימניג כבד לא מעוניין להחליף זיכרון אבל רק עם זה הכרחי אז כן ASUS P7P55DIntel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 3.4GHz‏Antec H2O 920RAM: G.Skill 2X4 GB F3 @ 1333MSI Radeon R9 270X OCCorsair VX550WDell E2213H תקציב באיזור 2.5K

• 11 תגובות
    • 3.7k צפיות
  10. Started by CyberBot,

אני מעוניין לשדרג את הזוג החמוד שמלווה אותי זה מספר שנים בזוג חדש מפרט קיים : ASUS P7P55D Intel® Core i5 CPU 760 @ 3.4GHz‏ Antec H2O 920 RAM: G.Skill 2X4 GB F3 @ 1333 MSI Radeon R9 270X OC Corsair VX550W KingStone 120GB 2TB HITACHI Dell E2213H תקציב עד 2100 גג 2500 המעבד בOC כבר אז ניצלתי אותו יפה מאוד אבל אני מרגיש שכבר מיציתי בכמה אפשר למכור את הזוג הקיים אחרי הקניה? שימושים : גיימינג ARMA 3 + BF4 וכולי... ועריכה חובבנית של הגיימפליי רוצה מיצוי מלא של התקציב לטווח הארוך אז אם מדובר בI7 אל תתבישו אם אפשר לחסוך את ה400 למקלדת מכאנית אשמח אופצייה קניה באילת נתונה לשיקול

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Oztriker,

היי, אני רוצה לשדרג את המחשב והחליף הכל חוץ מהמעבד (Core2Duo e6400) שמספיק לי מעל ומעבר. יש לוחות אם שתומכים בסוקט שלו וגם בכל הדברים החדשים?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by moshon,

שלום יש ברשותי מחשב p4 1.7 478socket ואני מעונין לשדרגו מבחינת לוח אם וזכרונות-- העניין הוא שאני רוכש מחשב חדש בימים אלה ובכוונה אני קונה כרטיס מסך 7300 בשביל לשדרגו בעוד מס' חודשים לכרטיס מסוג dx10 ואני אהיה מעוניין להעביר את הכרטיס מסך (ה7300)למחשב1.7 ולכן אני צריך לוח אם שתומך בpci -express. מבחינת זכרונות וכו' אני אהיה חייב לרכוש חדשים בכל מקרה כי יש לי כרגע rdram ולכן אין חשיבות לתאימות. איזה לוח אם יענה על הדרישות? תודה

• 6 תגובות
    • 544 צפיות
  13. Started by spitzi,

שלום, בשנים האחרונות, אני משדרג את המחשב בחלקים. שדרגתי כבר ספק ומארז, ועושה את דרכו אלי דיסק SSD בנפח 512MB מסדרת Samsung 840 Pro. אני רוצה לשדרג לוח אם למשהו מודרני שיתמוך בהמהרה ובזכרון עד 32GB. כרגע יש לי MSI MS-7366 מיושן ועליו מעבד Intel Core2 Duo E8400 ו-4GB זכרון 667MHz. מה שמעצבן אותי במיוחד הוא שהמחשב קצת "נכנס להלם" כשעוברים בין משימות. לדוגמא, אם פותחים טאב חדש בכרום בזמן שטאב קיים מנגן מיוטיוב, אז המנגינה משתתקת לזמן קצר עד שהטאב החדש מוכן. אני לא יודע אם זה קשור ללוח אם, אבל אני מאשים אותו :-) הייתי שמח לשדרג לעת עתה רק את לוח האם בתקציב עד 500 ש"ח, כך שאוכל להמשיך להשתמש במעבד הנוכחי, אם יש לוחות עם תושבת מתאימה למעבד. סה"כ הנתונים של מעבד E8400 נשמעים טוב …

• 22 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. Started by guyishai,

שלום! המפרט שלי הוא: pentium 4 1700 לוח אם ga-8smml sis 650 chipset כ. מסך gf 4 ti 4200 128 mb זכרון פנימי 256 sdram () דיסק קשיח 40GB. יש לי את המחשב הזה כבר שנה וחצי, ובגלל שהתחלתי לשחק במשחקים שדורשים יותר רציתי לשדרג אותו, לא לביצועים מקסימלים, אך לביצועים טובים. התקציב שלי: 1000 ש"ח. לפי מה שהבנתי עד כה הזיכרון והלוח אם שלי נחשבים דפוקים לגמרי (כל אחד בפני עצמו, וגם הלוח אם לא מאפשר החלפת סוג זיכרון לאחד טוב כמו DDR או RDRAM), ועם הכרטיס מסך אפשר עוד להחזיק מעמד. אז בעדיפות ראשונה (לפי זה) זה החלפת זיכרון פנימי ולוח. כמו כן, הייתי שמח אם מישהו יסביר לי מה זה בדיוק אוברקלוקינג ואיך בדיוק עושים זאת, כי לפי מה שהבנתי מקריאת הודעות בפורום זה גם משפר ביצועים. אני רוצה שדר…

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Prophecy,

שלום. יש לי P4 2.0GHz, באס 400, סוקט 478, ליבת Northwood. אני רוצה לשדרג לוח אם וזכרונות. כרגע לוח אם של אינטל כלשהו וזכרונות Samsung PC2100 DDR266 256MB. ייתכן שאני ארצה לעשות OC, אבל לא חייב משהו במיוחד לOC. חשבתי לקחת Abit IC7, לגבי הזכרונות אני לא יודע. אשמח להמלצות! תודה

• 8 תגובות
    • 586 צפיות
  16. Started by YahavIL,

שלום חברים כרגע יש לי Intel Core i5-2500 Sandy Bridge-DT GIGABYTE H67MA-D2H-B3 Sapphire Radeon R9 280X 8GB RAM RAIDER 550W ואני רוצה לשדרג אותם למערכת יותר מתקדמת (במקביל אני גם משדרג את הזכרון ל16GB, ואת המארז לCorsair Carbide 300R Black Compact ). אשמח להצעות לשילוג לוח אם ומעבד טובים (אולי I7?) מבחינת דרישות מהלוח, חשוב שיהיה יציאה אופטית לסאונד, USB3, SATA3 וכל הדברים האלה. כמובן שלא צריך להזכיר שבמחיר הזול ביותר שניתן - אני לא באמת יודע למה לצפות מבחינת מחיר כך שאין לי מושג איך לתקצב את הרכישה. תודה יהב

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  17. Started by Roenix,

המפרט הנוכחי שלי: מעבד i7-7700K עם אוברקלוק ל4.8MHz לוח אם GA-Z170X Gaming 5 כרטיס מסך Gigabyte RTX Vision 3070 2X8 3200MHz CL16 רזולוציית משחק נוכחית: 2560X1440 80Hz המחשב המקורי נבנה ב2017. אז קצת הסבר מקדים: אי שם בדצמבר 2020 עם השחרור של RTX החדשים, החלטתי שאני רוצה לשדרג את כרטיס המסך הקודם שלי 980ti, שכבר התחיל לקרטע ב1440p במשחקים חדשים. התלבטתי בין 3080 ל3070 בהקשר של צוואר בקבוק עם המעבד או שדרוג של המעבד בנוסף, וכל זה בתקופה שעוד היה ניתן להשיג את שניהם במחיר סביר. אחרי התלבטות של חודש, התחיל טירוף המחירים וכל השדרוג נדחה. מפה לשם עברה כמעט שנה, ולאחרונה הצלחתי לשים את היד שלי על 3070 מחו"ל במחיר שהוא עלה אז בארץ. מיות…

18. Started by TomL94,

היי חברים. לחבר יש מחשב מאוד ישן, הלוח אם והמעבד שלו ממש outdated והוא מעוניין בשדרוג. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל, משחקי רשת קלים בעיקר, הוא מוכן להשקיע בסביבות ה1000 לשדרוג. המערכת הקיימת כרגע: לוח אם - Intel DG31PR מעבד - Intel XE 945 כ. מסך - GT 430 ראם - 2GB ספק 600W (לא זכור לי איזה כרגע) בכל אופן, ברור שצריך לשדרג כרטיס מסך בעתיד, אבל אני חושב שהכי דחוף כרגע זה המעבד, ולכן גם הלוח. הראם גם ללא ספק לא מספיק והוא ירחיב בעתיד הקרוב. בכל אופן מה שחשבתי עליו: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪785 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪287 סה…

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. לי יש את המחשב שבחתימה ולאשתי יש אתלון XP 2200 שנינו מרוצים מהמחשבים שלנו משרתים אותנו יופי. אני אמור לקבל ממישהו כרטיס מסך רדאון 9600 XT שיחליף את ה רדאון 8500LE שלי, או שבמקום זה אני יכול להחליף את האתלון 2200 והלוח אם שלו לאתלון 64 3000+ או 2800+ עם לוח אם שאני עדיין לא יודע איזה. מה לפי דעתכם עדיף: כרטיס מסך נחמד אך לא שיא הטכנולוגיה או שדרוג של המחשב לאתלון 64 וזה יהיה כרוך בלהישאר בינתיים עם הרדאון 8500 LE .

• 1 תגובה
    • 521 צפיות
  20. שלום, אני צריך עצה לגבי שדרוג המחשב שלי. מפרט: Gigabyte 3D Aurora + enermax liberty 400W WD2500KS 16MB sata2+ WD1200 ide + WD5000AAKS + WD3200 LG DVDRW 4167B GIGABYTE 3D Rocket Cooler-Pro GH-PCU22-VG PNY optima pc2-5300 (4x1GB) SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB DDR2 PCI-E asus p5kpl-cm Intel Pentium D950 לאחרונה גיליתי שהעבודה שלי דורשת יותר ממה שהמחשב נותן ואחרי בדיקות התגלה שהעומס הוא על המעבד, אז החלטתי להוריש לאחי הקטן את הלוח אם והמעבד שלי (זמן מושלם כי שלו בדיוק נשרפו) ולקנות משהו יותר חזק. אומנם מידי פעם אני משתמש במחשב למשחקים (שם המחשב פועל בצורה בהחלט מספיקה לי), השימוש הראשי שלי במחשב הוא לעבודה, מדובר בתוכנות כבדות שכל אחת מהן משתמשת כמעט בליבה לבד וכשאני מריץ כמה …

• 37 תגובות
    • 4.5k צפיות
  21. אני רוצה לוח שיהיה אפשר לבצע איתו OC, בשלב ההתחלתי המערכת הנוכחית תהיה עליו (מפרט בצד) ולאחר מכן שדרוג למרובע ליבה. יש לי הרבה HDD'S, אז כמה שיותר חיבורי SATA, אין צורך בכרטיס מסך מובנה, יציאת אודיו איכותית עד כמה שאפשר וקירור טוב לצ'יפסט (ניסיון רע עם הצ'יפסט הנוכחי). חנות מועדפת היא KSP אז אנא לבחור לוחות משם. (אבקש לא להשמיץ את החנות בדיון זה) *אפשר לחרוג מעט בתקציב אם זה ממש הכרחי.

• 8 תגובות
    • 712 צפיות
  22. Started by galza,

כרגע ברשותי מעבד i5 3550 לוח אם גיגה בייט h77-ds3h זכרונות 2×4 גיגה (סהכ 8 גיגה) קינגסטון גנסיס 1600 mhz בתקציב של 2000 ש"ח האם אפשר להחליף את השילוש למשהו יותר חזק? או שעדיף להשאיר את מה שיש?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  23. Started by UberGitter,

שלום, בבעלותי מערכת ישנה עם CORE 2 DUO. ברצוני לשדרג לוח אם, מעבד וזכרון(ות). חשבתי על CORE I5 עם לוח אם שמתאים לשלושת סוגי המעבדים, עם USB3 וזכרון 4GB (סטיק אחד אם אפשר). תקציב שלי מוגבל ל1500. אשמח לקבל המלצות! בתודה, אני

24. שלום, המחשב שלי נקנה לפני בערך 6 שנים ואני רוצה לחדש את החומרה כי הוא מתחיל לקרטע (מפתיע ממש). כרטיס המסך וההארד דיסק שניהם חדשים (מהשנה האחרונה) ולא דורשים החלפה. אשמח להמלצות ללוח אם, מעבד וזכרונות, כך שיעבדו טוב עם שאר המפרט הנוכחי ויאפשרו לי להריץ משחקים חדשים. התקציב בין 1000-1500 ש"ח, ולא מעבר אם אצטרך לקנות ספק כוח חדש הוא יצטרך להכנס בתקציב הזה גם כן. תודה על העזרה! שימוש עיקרי: גיימינג משחקים: Assassin's Creed Series, The Elders Scrolls: Skyrim, ARK: survival evolved, The Witcher Series וכו' מפרט המחשב כרגע: 1. מעבד: AMD Athlon II X3 435 2.90 GHz 6 GB RAM - נקנה במקום עם 2X2 והוספתי 2X1) 2…

25. שדרוג לוח אם,מעבד,וזכרונות ב1200 ש"ח, אני צריך לוח אם עם כ.מ מובנה טוב אבל גם שיתאים לכ.מ עתידי מהדור החדש. אם יש מספיק בתקציב לקירור למעבד אז אחלה. מה אתם ממליצים לי? המון תודה...

• 2 תגובות
    • 692 צפיות

דיונים חדשים בפורומים