מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
יש לי זיכרון RAM של 4GB, האם זה בסדר להוסיף זיכרון של 8GB עם אותם נתונים מאותה חברה בדומה ל - 4GB? או שכל הכרטיסים חייבים להיות זהים ב - GB? סליחה על הנוביות, אף פעם לא חשבתי על זה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם תוספת של עוד 4 גיגה ראם ומעבר לכונן SSD ישפרו את החויה באופן משמעותי?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ! רכשתי לפני כמה זמן מחשב מפרט Intel 3570 B75 - d3h Gigabyte 16gb Kingston Ocz agility 3 120gb ssd Wd caviar blue 1tb Gtx 660 gigabyte High power 500w עכשיו יש לי אפשרות להחליף את הלוח אם לh77 או z77 בתוספת ההפרשי מחירים .. המחשב ברובו גיימינג ועבודות גרפיות כבדות ותלת מימד לא מתוכנן אובר קלוק האם שווה לי להשקיע את התוספת כסף של ה140 - 250 שח בשביל לוח אם יותר טוב ? מה ההבדלים ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כתבו כאן שמעבדי אינטל דור 12 מיוצרים בישראל , אז מדוע מחייבים אותנו בחנויות על עלויות מיסוי מוצר מחו"ל הרי המוצר מיוצר בישראל ובכך צריך להעלות זול יותר מחו"ל למרות זאת שוב המחיר יקר מחו"ל "ש ישה מעבדים ראשונים, בהם ה-Core i9-12900K שיגיע עם 16 ליבות ו-24 נימים ובתדר עבודה מירבי של 5.2GHz. מעבדי ה-Alder Lake החדשים מגיעים כמוצר “ישראלי” שפותח במעבדות אינטל בישראל " https://www.gadgety.co.il/281805/alder-lake-desktop-launched/ לא רק שאינטל מקבלת מימון במיליארדים מישראל שפותחת מפעל בישראל ישראלים צריכים לשלם את המחיר הגבוה בעולם בשביל אותו מעבד ? https://www.themarker.com/news/macro/1.2195929 דוגמא לתשלום לאינטל על ידי ישראל במחיר ה…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, אני מעוניין לשדרג מעבד, לוח אם וזכרונות עבור מחשב גיימינג (מבוסס GTX 970 G1), בעקבות תקלה שהחשוד בה הוא לוח האם. מקריאה בפורומים אני מבין שנכון להיום המעבד המשתלם ביותר הוא AMD Ryzen 5, תקנו אותי אם אני טועה. אשמח מאוד לקבל ביקורת על השילוש הבא. אני נותן קישורים לאמזון, משום שגיליתי ששם המחירים זולים יותר מאשר בארץ, גם לאחר משלוח ומיסים: AMD Ryzen 5 1600 Processor with Wraith Spire Cooler - לפי אמזון מדובר בגרסת 3.6GHz, בעוד שבארץ ה-1600 מתואר כ-3.2GHz. לא ברור לי ממה נובע ההבדל. GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3 Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 (יוצא כולל משלוח ומיסים $563, כלומר 2015 ש…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני אמור לקנות מחשב חדש, שישמש להקלטות מוזיקה ומשחקים. אחרי התעניינות ולבטים התפקסתי על ה-D805. עכשיו מתעדכנים מחירי ה-9XX, ואני שוב מתלבט. השאלה - האם משתלם לחרוג בתקציב באיזה 400 ש"ח ולקנות את ה-920 או את ה-930? בהנחה שאני רוצה מפרט שיחזיק לי שנתיים שלוש, האם ה-805 מספיק או שה-920,לדוגמה, ייתן לי תמורה משמעותית שמצדיקה תוספת מחיר?
-
- 33 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים. התקנתי היום WINDOWS 7 X64 אחרי שהיה לי שבוע את הגירסת ה 32 והכל עבד חלק. רציתי לעבור שלב... והתקנתי את ה64 ביט. הכל עבד מצויין ממש חלק התקנתי משחקים ואפילו הספקתי לשחק. בערב עשיתי ריסט סתם לבדוק כמה זמן לוקח למחשב לעלות ...לא שהתקנתי דברים חדשים וקיבלתי מסך כחול שאומר לי שאני צצריך לעדכן את הביוס. עשיתי שוב ריסט ברוטלי ושוב מסך כחול. כיביתי את המחשב הוצאתי מהחשמל חיכיתי דקה והוינדוס עלה לי.... עכשיו לפני שהוא לא יעלה לי יותר אני לא מחכה אותו :-( עד שאני יודע בידיוק איך אני מעדכן את הביוס הזה!!! יש לי כמה שאלות. א.אם אני יכול מדיסק און קיי כי אין לי חשק לחבר את הכונן 1.44 ב. מה אני אמור להוריד אם יש לי GA-N680SLI-DQ6 ver 1.0 אני חושב שמפה …
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתלבט איזה לקנות, כי ל AMD אין הרבה אופציות שדרוג, לעומת אינטל שיש המון.. המעבדים הם: 1.AMD 3800 X2 2. INTEL PD 915 3. INTEL C2D E2140 אני אשמח אם תדרגו אותם לפי החזק, ואם תוכלו להגיד לי עד כמה משמעותיים יהיו ההבדלים בביצועים. תודה!
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, (תראו את המפרט שלי, מי שלא יודע יש בצד ימין). עכשיו ככה. אם למשל אני משחק CRYSIS על ההגדרות הכי גבוהות יש לי קצת תקיעות וחשבתי שאולי אני צריך להוסיף זכרון וזה יעזור. השאלות שלי הן: 1. זה יעזור? 2. אני יכול להוסיף עוד 2GB אבל במהירות שונה ממה שיש לי (667)? לדוגמה במהירות 1066? 3. האם אני ארגיש הבדל אם אני אקנה 667 או 1066? כי בכל זאת יש לי 2GB 667. מקווה שהבנתם. תודה!
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
-
מבולבל לגמרי יש לי הרבה שאלות נא להתייחס לכולן ולא לדלג קודם כל האם צריך לווינדוס 7 דרייברים SATA? הרי המערכת הזאת אמורה להכיר את SATA כמו שXP מכיר את IDE לגבי ווינדוס XP קניתי לוח חדש של גיגהבייט נכנסתי לאתר על מנת להוריד דרייברים כדי שאוכל להפעיל את הAHCI שכביכול אמור לגרום לדיסק לעבוד יותר מהר תקנו אותי אם אני טועה אבל גם לא ראיתי מישהו מציג שיפור מהירות הארד דיסק לפני התקנת דרייברים SATA ואחרי התקנת דרייברים SATA ובעצם כל מי שלא מתקין דרייברים SATA אז הSATA שלו עובד באמולציה של IDE עכשיו אלה האפשרויות שניתנות שם להורדה 1) AMD SATA RAID/AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) 2)GIGABYTE SATA2 Driver 3)GIGABYTE SATA2 Preinstal…
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את המעבד הנ"ל עם לוח P7P55D LE קירור זלמן 7700ALCU כשקניתי אותו ניסיתי לעשות OC למעבד והבנתי שהקירור הזה לא בשביל זה.... עכשיו יש לי הזדמנות למחור לחבר את כל הסט הזה. ולקנות I5 2500K עם לוח מתאים? כדאי? המחשב בעיקר למשחקים....אבל אני עורך מדי פעם ווידאו.. הכרטיס מסך שלי כרגע GTX 275 בקיץ אני אחליף אותו ח GTX 570... איזו לוח כדאי ??? Gigabyte GA-P67A-UD3 MSI P67A-GD53 Gigabyte GA-P67A-UD3P ASRock P67 Extreme4 Asus P8P67 MSI P67A-GD55 ASRock P67 Extreme6 Asus P8P67 Pro MSI P67A-GD65 מבין כל אלה ;D
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב אחד הדילמות שלא כל כך הצלחתי לפתור .. איזה לוח אם לקחת? Asus Z97 Sabertooth Mark 1? GA-Z97 Gaming GT? יש לציין: מעבד - 4790K קירור - Nocuta NH-D15 זיכרונות - KingStone HyperX Beast 2x8G כרטיס מסך - GA 780Ti OC אשמח לדעת מה ההבדל המשמעותי בכל אחד מהם, אני משתמש באודיו אופטי למערכת גדולה מהממוצע... OC יהיה ברמה בינונית. כמובן אם יש הצעה ללוחות יותר טובים מ KSP אילת כמובן באותו טווח מחירים 1000-1200 (חשוב אילת כי שם רק מה שיש בחנות אפשר לקנות ואי אפשר להזמין מה שאין) תוודההה רבה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102686
-
- 26 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מדובר במערכות כפולות מעבדים, אופטרון הוא גרסת ה AMD64 לשרתים, הזיאון הנ"ל הוא הזיאון החדש והמהיר ביותר של אינטל. הזיאון משתמש ב DDR2 ב 200 מגה הרץ, האופטרון משתמש ב DDR400 (בשני המקרים בגרסת ECC מן הסתם) לשני המעבדים 1 מ"ב זכרון מטמון. לאחר הפתיחה, סקירה על האופטרון בתצורות השונות, הכרות קצרצרה עם בניה 1218 של Windows XP X64 Edition Free: , מציג תוכנה שיודעת לנצל את ה 64 ביט ומשמשת ככלי לבחינת ביצועי מערכות 64 ביט, את ערכת השבבים של הלוח בו מותקן האופטרון (ערכה ישנה של AMD עם AGP בניגוד ל PCI-E של אינטל), מזכיר שה NFORCE4 בדרך, את כפולי הליבות, קצת על מתי לדעתו AMD תעבור ל DDR2 (כאשר יגיעו ל DDR2 800). מציג את המתחרה של אינטל, הנוקונה: הנוקונה תומך בסט הפק…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם ! למרות שניסיתי לחפש ,לא הצלחתי לקבל תשובה מספקת לשאלה. היום הייתי בחנויות והמוכרים אמרו לי שאינטל מייצרים את הלוחות הכי טובים למעבדים שלהם.האמת זה נשמע הגיוני. אם כך למה בד"כ ממליצים על לוחות אחרים ולא של אינטל .הדבר היחיד שהבנתי בחיפוש שהוא לא תומך במאוברקלוקינג שאני אף פעם לא יעשה.תנו סיבות נוספות לדוגמא: כתוב הייה שבלוחות האחרים יש פיצרים שאין בלוחות של אינטל.אתם יכולים לתת לי דוגמא מוחשית כולל ציון של שמות של לוחות . תודה מראש על תשובתכם ,מקווה ששאלתי היתה ברורה.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחירים שלהם קפצו ב200 שקל!!! (הלכתי כדוגמא את KSP - A-DATA 3200) ובתוך 2 שבועיים בלבד מישהו יודע משהו לגבי זה? יכול להיות שזה יהיה בסופו של דבר כמו SDRAM שהמחירים עלו ועלו עד שהגיעו למחיר של DDR או שזה רק עליה רגעית?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אילו זכרונות יותר טובים? :-/ :asthanos: :asthanos: OCZ או CORSAIR? תודה מראש.. :asthanos:. :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: :asthanos: ;D ;D :asthanos: :AR15: :saint: :saint:
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עובד כרגע עם 4X2 רוצה להוסיף עוד גיגה 8 ..השאלה אם אוסיף סלוט אחד של 8 זה בסדר יעבוד כמו שצריך? או שאני צריך דואל 4X2 שוב?
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשותי גוף קירור Mugen2 שאני ממש אוהב , כרגע יושב על מעבד i7 דור ראשון (860) , בלוח אם gigabyte p55-ud3 אם אני רוצה להעביר אותו ללוח אם חדש Z170 ומעבד 6700k , ההתקנה שלו תהיה זהה ?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני 4-5 שנים קניתי את המחשב הנוכחי שלי, עם 4GB RAM. היום זה בקושי מספיק לי למערכת הפעלה + כמה טאבים אז החלטתי לשדרג. הבעיה היא שאני הולך לאיבוד בנושא של האם אני בכלל יכול לשדרג עם הלוח שיש לי, ומה הכי כדאי. הלוח אם:gigabyte p55-usl3 ו2 RAM של 2GB כל אחד של Patriot. האם מומלץ לקנות אחד של 8? או 2 של 4? או 4 ו8 וכו'.. תודה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, בלןח הקודם והישן שלי, לא הייתה לי בעיה לחבר בחיבור האחורי אוזניות, שהייתי מחבר היתה נפתחת תיבת בחירה והייתי בוחר אוזניות והן היו עובדות במקביל לרמקולים. בלוח החדש, שאני מחבר מאחורה אין אפשרות לבחור אוזניות ושבוחרים רמקול אז האוזניות לא עובדות. שאני מחבר מקדימה בחיבור של האוזניות, זה עובד בלי בעיות אבל כמובן משתיק את הרמקולים.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברה, לפני בערך שנתיים קניתי מחשב ממפרט שאתם הרכבתם לי (תודה על העזרה אז) ורציתי לשאול משהו. לי יש מעבד AMD Phenom II 955 x4 Black Edition. המהירות שלו אמורה להיות 3.2Ghz אבל למעשה הוא תמיד פועל לי על 800Mhz. (המכפלה יורדת מx16 ל x4). קראתי שזה כביכול מנגנון שלו כדי שהוא לא יפעל סתם, אבל גם שביטלתי את הC1E וגם את הCool'n'quite הוא עדיין ממשיך לרדת ל800Mhz. זה מפריע לי במשחקים בעיקר כי כל הזמן יש לי לאגים מטורפים בחלק מהמשחקים בגלל זה. ד"א זה לא בגלל הכרטיס מסך כי הוא nVidia Geforce GTX 470. ניסיתי גם לעשות שהמתח קבוע, וגם לשנות את ההגדרות צריכת חשמל המינימאליות למקסימאליות וזה לא עוזר.. תודה רבה על העזרה!
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את הלוח הנ"ל ואני רוצה לעדכן לו Bios בעזרת התוכנה WinFlash יש את הקובץ הזה N4D623-3.zip שפותר את הבעיות: 1. Patch Dual-Core CPU performance problem. 2. Add Errata 123 option. 3. Add ACPI SRAT option יש מישהו שעידכן לעידכון הנ"ל?
-
- 40 תגובות
- 1.7k צפיות
-