מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
אהלן מתי מגיע סאן דייגו ווניס לארץ? סאן דייגו זה 1 מגה קאש וווניס זה 512K נכון? איזה דגמים יהיו לכל ליבה? (יעני 3000+,3200+.....) המחירים יעלו?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מעבד (וגם לוח) AMD 64. אני כנראה אקח את ה3000 ואולי את ה3200. כמו שהבנתי, יש כמה ליבות של המעבדים האלו (ניוקסל, ווינצ'סטר...) איזה סוג של מעבד הכי טוב לקחת? (הבנתי שגם יש הבדל במספר הפינים ובחיבור ללוח)
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום לכם, רציתי לדעת מה ההבדל בין מעבד סמפרון המבוסס על ליבת ת'ורוברד לבין בארטון, כששניהם באותה מהירות וקאש. לפי AMD לת'ורוברד קוראים מודל 8 ולבארטון 10. איזה משני הליבות עדיף לאוברקלוק רציני כשמתכננים מערכת מבוססת סמפרון? האם ניתן להשיג סמפרון עם ליבת בארטון בארץ? אם כן מאיפה? תודה מראש ;D
-
- 13 תגובות
- 769 צפיות
-
-
איזה ליבה הכי טובה Clawhammer Winchester Newcastle
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השתמשתי במדריך לאלתור מאווררים הוצאתי את המאוורר שיש על הספר אבל בחיבורים של הכונן דיסקטים היו 4 חוטים 2 שחורים אחד אדום ואחד צהוב ובמאוורר יש רק 2 חוטים אדום ושחור אז קרעתי את הצהוב ושחור אחד וחיברתי אותם לחוטים של המאוורר חיברתי למעבד והמאוורר לא פעל לי! יכול להיות שפעלתי לא נכון- אם כך איפה הטעות והאם אפשר לתקן אותה? ויכול להיות שלא חיברתי נכון את המאוורר ללוח-אם- אם כל לאן מחברים? Help ???
-
- 3 תגובות
- 507 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות בקשר ללוחות אם: 1. איזה לוח אם עדיף Asus P5KPL-CM או Intel G31 Pearl Creek http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DG31PR/DG31PR-overview.htm או Gigabyte GAP31DS3L http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2615&%20ProductName=GA-P31-DS3L בת'כלס אני יודע שלא שאף אחד מהם לא שווה, אבל אני מנסה לבנות מחשב ואלו האלטרבטיבות היחידות. 2. בכל הלוחות שנתתי אין תמיכה ב PCIe 2 אלא מקסימום רק ב PCIE X16 אני רוצה יחד עם זאת לקנות Nvidia 9600GT והוא תומך ב PCIE 2 השאלות הן: א. האם תהיה בהכרח פגיעה בביצועים של הכ. מסך? ב. האם בכלל ניתן לחבר כ. מסך בעל PCIe 2 ללוח שבו אין תמיכה ב PCI…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מעבד phenom II x3 710. עכשיו רשום שהטמפ' הקריטית שלו היא ב- 73 מעלות צלסיוס. השאלה שלי האם זה לכל ליבה בנפרד או להכל בייחד? כי כשאני בודק ב- EVEREST זה מראה לי כל ליבה היא בסביבות 38-45 מעלות. אבל ב CPU רשום 85 מעלות, יש לי בעיה או שהכל בסדר?
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
מדובר על E8500 בנסיון לOC עכשיו לפי מה שהבנתי הגבול שלו הוא 72 מעלות. עכשיו תוכנות כמו EVEREST וSPEEDFAN מראות לי בול 10 מעלות יותר ממה שREALTEMP מראה לי. לדוגמא אם בריל הטמפ' היא 39 אז ב2 האחרות היא 49 וזה משתנה בהתאם, הבדל של 10 מעלות תמיד. אז איך אני יודע מה הטמפ' האמיתית שלי?
-
- 7 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אני קונה ב-ksp מעבד:?Athlon64 3200+ (S-939)? עם מה מגיע לי המעבד? תודה...
-
- 9 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא כל כך מבין בנושא ולכן אני שואל פה. אני קונה מערכת מחשב שכוללת מעבד intel E8400 שמהירות הFSB שלו היא 1333MHZ לוח אם P45 שתומך ב1600MHZ ובזכרונות DDR3 זכרונות DDR3 4GB של 1600MHZ. חבר אמר לי שבגלל שמהירות הFSB של המעבד היא רק 1333MHZ אז כל המערכת תבוד במהירות הזאת ולא תהיה כל חשיבות למהירות 1600MHZ הגבוהה הניתנת בזכרונות ובלוח אם. במילים אחרות - אני יכול לקנות לוח אם וזכרונות עם 1333MHZ ולקבל את אותן התוצאות. האם עובדה זו נכונה? ואם כן או לא אפשר הסבר קצר בבקשה? תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
עדיין לא הבנתי בדיוק את כל העיניין של הבאס.. באס זה בעצם fsb? ואם נגיד הלוח אם שלי עובד על 133 , זה כותב לי שהזכרונות שלי ב DDR266 ויש לי בעצם זכרונות של ווינבונד 3200\400 אז אני בעצם לא מנצל אותם עד הסוף? כי אני רק על 266 והם מסוגלים ל400? או שזה משהו אחר...? 2) מה הכוונה ב 3200 בסוג הזכרונות? קצב העברת הנתונים? 3.2 גיגה לדקה? שניה? 3) אם יש לי זכרון אחד 256 מסויים עם תיזמונים של 5-3-2 ואני מוסיף עוד סטיק אחד 256 עם תיזמונים גבוהים יותר. אז מה יקרה? התיזמונים יהיו שווים? אחד יפעל יותר מהר? יווצר דילאי בין השניים? ושאלה אחרונה שהיא בעצם מתקשרת לשאלה הראשונה... זה שהזכרונות שלי הם 400 מגה הרץ או באס , כבר אין לי מושג זה אומר שהם עובדים ב400 (מה שזה לא יהיה) או שהם מסוגלים…
-
- 7 תגובות
- 711 צפיות
-
-
זאת המהירות הנוכחית שלהם: http://img289.imageshack.us/img289/1484/hhh1gk6.jpg עכשיו תגידו לי, יש קשר ביניהם למהירות שמוצגת פה: http://img253.imageshack.us/img253/9113/ggg1ww5.jpg ? זתומרת.. אם יש לי מהירות זיכרון 166mhz שזה בעצם 333mhz, אני צריך להעלות את המהירות שבתמונה השנייה ל 166mhz?
-
- 9 תגובות
- 571 צפיות
-
-
תגידו, איך מחשבים מה המהירות האמיתית של המעבדים החדשים? לדוגמא... אם ידוע שמהירות ליבה של מעבד דו ליבתי היא 2.4 ג"ה... אז מכפילים ב2 ומכך שהמהירות היא 4.8 ? ובמעבדי Quad ? אם ידוע שמהירות השעון היא 3.0 ויש 4 ליבות... זאתומרת שהמהירות הכללית של המעבד היא 12 ג"ה ?!?!?
-
- 13 תגובות
- 670 צפיות
-
-
האם קיים DDR(לא DDR2) שעובד במהירות של יותר מMHZ 200 כלומר יותר מ DDR400
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
חג שמח לכולם למה ההגדרה למהירות בסיס לא קבועה בכל הרכיבים לדוגמא במעבדים מהירות הבסיס הוא מהירות התקשורת בין המעבד לשער הצפוני בזיכרונות זה מהירות הזיכרונות (לפני ההכפלה של ה ddr) ורציתי לדעת הזכרונות מתקשרים דרך השער במהירות הבסיס (לדוגמא 133) או במהירות הרגילה (266)?
-
- 0 תגובות
- 436 צפיות
-
-
שלום אני קצת מבולבל, עם כל הנושא של מהירויות. אני יודע שיש את מהירות ה-FSB שזאת המהירות שהמעבד מתקשר עם הרכיבים בלוח, אני יודע שיש את מהירות ה- MEMORY BUS, שזאת המהירות שבה הלוח תומך בזכרונות DRAM. יש לי 2 שאלות : 1. האם יש מהירות לוח בסיסית שהיא לא ה-FSB, שקובעת את המהירויות של ה-FSB וה-MEMORY BUS? 2. איך זה שיש לי לוח שה-MEMORY BUS שלו עובד ב-100 133 מגהרץ, אבל הוא תומך בזכרונות די די אר של 200 ו266, האם זה בגלל שדי די אר מבצע שתי פעולות בכל מחזור שעון? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 450 צפיות
-
-
המורה שלי לאלקטרוניקה הסביר לנו איך המעבדים הישנים ייצרו קלוקים, והגיעו למהירויות של כמה מגה הרצים. הוא אמר שיש במעבד גביש וכמה קבלים,הקבלים נטענים ומתפרקים וע"י כך גורמים להתכווצותו והרפייתו של הגביש. הבעיה היא שהקבלים נטענים ומתפרקים בזמן של כמה מיקרו שניות,זמן זה לא מספיק כדי להגיע למהירויות של ג'יגה הרצים. אז השאלה שלי היא איך פועלים המעבדים החדשים? איך הם מייצרים כל כך הרבה קלוקים בשנייה?
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
שלום אני קניתי מחשב חדש לא מכבר ובו מעבד E6750, עכשיו הנה תמונה עדכנית מ Cpu-Z (צירפתי תמונה) עכשיו קודם כל ב Core Speed רשום 2000 מגהרץ במקום 2666, למה ? זה נמצא על 2000 במשך דקה ואז מתחלף לשנייה ל 2666 וחוזר ל 2000, משהו מוזר. אבל בכל מקרה מה זה אומר, שהמעבד שלי עובד במהירות 2000 או 2666 ? ובנוסף האם המתח של המעבד תקין ? הבנתי שהמתח צריך להיות בערך 1.35V ואצלי זה נע בין 1.15-1.2, האם זה תקין ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 448 צפיות
-
-
נגיד יש לי עכשיו שתי סטיקים של 512 במהירות 400 והם עובדים בDC אז ביחד הם אמורים לעבוד על 800 או 400? :-\ :s05:
-
- 3 תגובות
- 552 צפיות
-
-
יש לי 3 סלוטים בלוח האם לזיכרון. יש לי 3 זיכרונות: שניים מהם 128Mb SDRAM 133Mhz והשלישי 128Mb SDRAM 100Mhz. שמעתי שאם שמים זכרונות שלא תואמים במהירות, המהירות תושפע לרעה יותר לכיוון הזיכרון האיטי יותר. 1. האם זה נכון? 2. האם ישתלם לי להוסיף את השלישי (מהירות 100) כדי שיהיה לי יותר זיכרון או עדיף שלא כי הוא ידפוק ת'עסק? ושאלה תאורתית: 3. אם היה לי 4 סלוטים ו-4 זיכרונות ששניים מהם 133 ושניים 100, האם התשובה היתה אותה התשובה? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 529 צפיות
-
-
הסתכלתי בבנצמרקים ברשת וראיתי שהבדל גדול בביצועים בין DDR3-4 אין .. ותקנו אותי אם אני טועה אבל עשיתי בדיקה : כונן קשיח הוא רכיב נורא איטי בהשוואה לזיכרון והוא משמש כזיכרון קבע הזיכרון הפיזי " הזמני " מהיר ממנו פי 4-5 והזיכרון עובד מול המעבד באותה מהירות מה שיוצא שהכונן הקשיח יוצר צוואר בקבוק הזיכרון יכול לעבוד מול הכונן ב 1333 פס רוחב ואילו הכונן SATA2 למשל יכול לעבוד 300 הזיכרון לא יכול למשוך מידע מהכונן הקשיח במהירות השיא שלו 1333 הכונן מגביל ל 300 הזיכרון יכול לעבוד מול המעבד ב 1333 לא מול הכונן הקשיח אז כל החומר נמשך מהכונן הקשיח לזיכרון במהירות 300 * 10 = 3 גיגה והמהזיכרון זה מועבר למעבד וחוזר לזיכרון מפוענח . מהזיכרון למעבד המעבר יכול להיות 21 גיגה ( על הנייר רק…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
תגידו אם כתוב לי על הזיכרון pc2-5300u-555-12 אאז איזה מהירות הוא?667?
-
- 4 תגובות
- 486 צפיות
-
-
כשהלכתי לקנות מחשב חדש וביקשתי זכרונות במהירות 1600 המוכר טען שהמהירות הטבעית של הזיכרון היא 1333 וכדי שהם יעבדו במהירות 1600 אני צריך לעשות להם OC. האם זה נכון ? אם אני קונה זיכרון במהירות 1600 אני צריך לעשות לו OC? או שהוא כבר בא מומהר מהמפעל?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני שם סטיק אחד של ג'יגה זיכרון.... עד כמה ירגישו הבדל בביצועים לעומת אם אני ישים שתי סטיקים של 512 שיעבדו בדואל?
-
- 1 תגובה
- 443 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת לגבי המהירות של המעבד (E7200).... מהירות המעבד אמורה להיות 25000+\- אבל בתוכנה של לוח האם (Gigabyte GA-P35-DS3L) רשום שהמהירות היא בסביבות ה 1600. איך אני מגדיר שמהירות המעבד תשאר קבוע במסקימום שלה...? האם זה דבר תקין ורצוי לעשות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-