עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by IDOnoach,

שלום. אני מרכיב מחשב לשימוש משרדי. שימוש במערכות crm מיושנות וכבדות, שימוש כבד ב chrome וכו... המחשב מיועד להחזיק 5-7 שנים לכן חשוב לי מפרט עמיד מתלבט בין לפנטיום 5xxx לבין i3 שעולה עוד כמה מאות שקלים ותוהה אם שווה את ההפרש. ובאותו קונטקסט ניתן לשאול היום האם מי שקנה פנטיום 2xxx לפני 5 שנים לא היה מוטב לו שישקיע עוד ל i3 דור 4 עם השימושים של היום

2. Started by qpalzm,

חברת סמסונג השלימה פיתוח זכרונות GDDR4 לכרטיסי הדור הבא, וכעת היא שולחת אותם לבדיקות. מעבר להפחתה בצריכת החשמל ובעלות הייצור, הזכרונות החדשים מתהדרים בזמן תגובה של 0.8ns - כלומר תדר עבודה אפקטיבי של 2.5ghz (!) מה שבטוח, 2006 הולכת להיות שנה מעניינת מאוד http://theinquirer.net/?article=27282

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by YARONGT,

האם יש הבדלים משמעותיים בין h61 ל p67 ומהם לא משנה דגם תגובות בבקשה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. דור ה-Core התשיעי יגיע לשוק הנייד, בתור תחליף לדגמי ה-Whiskey Lake שרק החלו להופיע בחנויות לכתבה

5. שלום לחברי הפורום אני מאוד מעוניין ללמוד את התחום שבו עוסק הפורום והאתר בכלל, אך אין לי עוד את הידע הדרוש להבנה בסיסית של המונחים הבסיסים האלו. אני מחפש מדריך שיסביר לי מה המונחים האלו בדיוק, הגדרתם, המאפיינים שלהם, וסוגיהם השונים, עדיף בצירוף איזו דוגמא או שתיים, ועוד יותר עדיף בעברית.. תודה ענקית מראש לעונים

6. Started by Dilbert Marker,

סתם שאלה לידע כללי, לא קשור אליי בכלל :-X: שלום חבר'ה, לאחרונה החלפתי משחה טרמית וכשניסיתי להוציא את הישנה המעבד נשרט קצת (איפה שכתוב איזה הוא). בחלק הכסוף שלו הוא נשרט קצת מהטסטר אחרי מריחת משחה תרמית לא רואים את השריטות. המעבד הוא 2.6C. האם יש על זה אחריות? כי נראה לי שהמעבד הלך (לא בטוח שבגלל זה) תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 700 צפיות
  7. http://hwzone.co.il/news/1191352484/88901/ כנראה שמחר אני קונה מחשב חדש, עם הלוח Gigabyte GA P35-DS3L .. אחרי שקראתי את הכתבה אני בספק... מה לעשות?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכם, חבריי הגיקים התפנה לי כסף לאחרונה, והבנתי שחלאס, אי אפשר לשחק במחשב עם ג'יגה אחת (מרסנריס כלל לא זז על הרזולוציה הכי נמוכה). כרגע יש לי דואל צ'אנל של 512x2 עם 667 MHZ עכשיו, השאלות שלי הן כדלקמן: מה אתם הייתם עושים? מה יותר חכם כלכלית כרגע\יעיל באופן כללי? לזרוק ג'יגה לפח ולקנות שני סטיקים של ג'יגה? או בכלל עדיף להשתמש בג'יגה ולקנות שני סטיקים של ג'יגה? ומה משחקים צריכים בכלל כרגע, 2 GB או 4 (אני כנראה לא אשדרג עד המחשב הבא שיקנה רק אחרי הצבא (לפני גיוס), כך שצריך לקחת את זה בחשבון)?!האם הDDR3 כבר נכנס לשוק כך שאפשר לקנות אותו במחיר סביר? ממש לא התעדכנתי לאחרונה, כך שאני צריך לסמוך עליכם לתשובות ד''א, גם מחירים משוערים יעזרו בהחלט. תודה רבה לכם עריכה: …

• 9 תגובות
    • 976 צפיות
  9. אם לא מתכנן המהרה, האם כל ההבדלים בינהם זאת האפשרות ל smart response?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Kukishin,

יש לי 6GB במהירות 1600, חבר נתן לי עכשיו סטיק של 4GB נוספים אבל במהירות של 1333, האם כדאי, זה יישפר משהו או שמא יוריד?

• 1 תגובה
    • 689 צפיות
  11. Started by MYST,

מה הקטע של בקר RAID מה זה בגדול עושה? ??? ??? ??? ???

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  12. Started by talevi,

אני קונה לוח אם בחול למעבד E6600 זכרונות קרוסאיר דומיניטור 800 עכשיו אין לי בעיה עם הכסף יש לי עד 2000 להשקיע אני עושה OC וגם אני רוצה משו שיחזיק להרבה זמן וזה גם הטכנולוגיה הכי חדשה. חשבתי או על : EVGA nForce 680i או : Asus striker מה אתם אומרים?

• 15 תגובות
    • 988 צפיות
  13. לפי החדשה אינטל עתידה להוציא ב-7 לינואר מעבדים כפולי ליבה מארכיקטורה חדשה, אמנם מעבדים תקציביים- אבל דורשים ערכת שבבים אחרת וחדשה בשל המעבד הגראפי. השאלה היא אם זה אומר שאחר כך נראה מהר מאוד גם טכנולוגיה כזו בשוק מעבדי ההיי-הנד שידרשו ערכת שבבים תומכת? כלומר, ברור שנראה מתישהו בקרוב טכנולוגיה חדשה לשוק ההיי-הנד, אבל אינטל הבטיחו שהם יאפשרו שדרוג פשוט שלא ידרוש מהמשדרג לשדרג גם את הלוח. האם זה אומר שההבטחה מבוטלת ובכדי לשדרג מחשב קיים לטכנולוגיה הבאה בהכרח נצטרך לשדרג גם את הלוח? (אגב, בשביל מה נחוץ כל העניין של המעבד הגראפי?)

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  14. Started by andav,

abit nf7 או Gigabyte GA-7VT600-L. ההבדל ביניהם הוא 10 שקלים(לרעת ה- gigabyte). האם יש הבדלים מהותיים? פשוט המליצו לי על ה- abit ואז מישהו אמר שהגיגה יותר עדיף. המחשב הוא athlon xp 2500 עם 256 זכרון של twinmos וכרטיס מסך 9200SE של sappihre. המחשב מיועד למישחקים בינוניים ולא למשהו רציני. מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 608 צפיות
  15. Started by se7en,

תציצו רגע ודפדפו בין הדפים. זו רשימה של המעבדים הכי אוברקלוקרים מסידרת Athlon XP. אם תסתכלו היטב (ואני לא מדבר כרגע על צורת הקירור כי כולם שם עם קירור מאסיבי) תראו שבכלל לא משנה איזה Athlon XP יש לכם, כולם מגיעים לאותם מגהרצים. אז למה לקנות XP2100 אם אני יכול להגיע לאותה רמת אוברקלוק עם XP1600?

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. Started by benh,

P8Z68-V s1155 VS P8P67-M האם יש בינהם הבדל משמעותי שמצדיק את הפרש המחיר ( מלבד השימוש בליבה הגרפית). מערכת: i5 2500K GTX560 TI 2x4G G.skill 1600MHZ (מתוכנן SSD עתידי)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by kashish,

לא מצאתי פורום מתאים הנוגע לחומרה כלית ושיכולים לשאול עלייה,ובכל זאת,כאן נראה פורום מתאים ובקיא בנושא! השאלה: כיצד בודקים התאמה של מעבד לזיכרון כלשהו למשל?? באילו מקרים לא אוכל להתאים זיכרון של 4GB למעבד כלשהו?(שהוא לא פנטיום 3 ענתיקה!! )? מהם כ==ל קריטריוני-ההתאמה הנהוגי לבדיקה על ידי הקונים ברכיבים נפרדים להרכבה שבהם מתחשבים לשם כך שאדע שהחלקים הם "תואמים",כלומר יכולים לעבוד במקביל ו"ביחד"?? והאם נכון לומר שהיום,אם אקח מחשב ואשים בו מכל רכיב את החדשים ביותר או המתקדמים שיש ולאו דווקא 'הכי' אוכל לדעת בוודאות שאותו מחשב יפעל כראוי והוא "מותאם" כפי שציינתי למעלה?כלומר אם אקח את אותו מחשב לאותה מטרה(משחקים,שרת,עריכה-גרפית,משרדי[חלש]?). תודה רבה מקרב לב לכל העונים ותורמ…

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  18. Started by Zmurge,

אני רוצה להחליף לוח אם. יש לי אחד ישן שלא תומך ב DDR2 ואני צריך יותר זכרון. אני רוצה לוח אם זול...לא יותר מ 400 שקל. הלוח הנוכחי שלי הוא P5RD1-VM http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=179&model=770&modelmenu=1 חשבתי על 2 אלה... GA-P31-S3G http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2676&ProductName=GA-P31-S3G או P5KPL-CM http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=563&l4=0&model=2068&modelmenu=1 מה יותר טוב, ולמה? אם יש לכם המלצה אחרת על לוח טוב יותר אז בשמחה. אני לא מתכוון לעשות שום OC (אני גם לא יכול, ספק חלש והמעבד הוא PENTIUM 4 רגיל) ? ותודה לעוזרים...

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  19. AMD הוציאה היום 12 ליבות ו-16 ליבות חדשים $377 ו- 537$ http://www.guru3d.com/news_story/amd_releases_new_12_and_16_core_opteron_6300_series_processors.html http://www.amd.com/US/PRODUCTS/SERVER/PROCESSORS/6000-SERIES-PLATFORM/6300/Pages/6300-series-processors.aspx למרות שהמעבדים לשרתים , כל אדם יוכל להתקין ולהשתמ בכיף למחשב ביתי

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by asaf7,

שלום הייתי רוצה לשדרג את ה RAM במחשב שלי. כרגע יש 8, מעוניין לשדרג ל 16 או 32. השימוש העיקרי הוא לצורכי data science - הזיכרון כרגע הוא הצוואר בקבוק העיקרי שלי, ייתכן ובעתיד אשדרג את המחשב כולו. מפרט טכני של המחשב הנוכחי (מתוך CPU-Z): מעבד intel core i3 4150 לוח אם gigabyte technology H81M-2DV זיכרון נוכחי DDR3 8GB, לא בטוח לגבי המהירות (איך אפשר לבדוק?) מספר שאלות ברשותכם, אולי חובבניות משהו: 1. יש המלצות ל RAM, תוך ראייה שאולי אשדרג את המחשב בעתיד? 2. האם קנייה מאליאקספרס היא אופציה? או אתר אחר שמומלץ? 3. האם אני יכול להשתמש ב 8GB RAM הקיימים שיש לי, ופשוט לקנות עוד סטיק אחד של 8GB? ועוד סטיק של…

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by fatalico,

הלוח הוא 865PE Neo2 Series, http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=433 כאשר ניקיתי את המחשב והסרתי את הקירור של המעבד נעקר ממקומו המעבד ונותרתי עם 475 פינים שלמים, מתוכם כעשרים עקומים. ניסיתי כל מיני פטנטים באינטרנט בשביל ליישר את העקומים, לסדר פינים חלופיים וכו'. דבר לא צלח. עבדתי וחסכתי וכעת אני רוצה לקנות מעבד, אך ברצוני לקנות את המעבד הזול ביותר שיתאים. בטבלת התאימות למעבד כתוב שהוא מתאים לליבות NORTHWOOD בתדר 400 FSB. איפה אוכל למצוא בארץ מעבד שכזה? כמו כן האם הוא יתאים למעבד סלרון בתדר 533? [נערך ע"י LiorP23 - אסורה קנייה ומכירה על גבי הפורום - יש TradeZone] אני מאוד קצר במזומנים ומחפש את המעבד הכי זול שאפשר למחשב זה.

• 6 תגובות
    • 789 צפיות
  22. שלום הייתי רוצה לדעת מתי הלוח הזה מגיע לארץ?? הוא תומך ב 65 nm וב 975x הכי חדש של אינטל.. ואם אתם מוצאים אותו באיזה אתר למכירה...תנו לינקים בבקשה עידו

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  23. Started by mosiausi,

אני מתלבט בין כמה וכמה חברות. בוודאי דיברתם על זה המון אבל אני חדש ולא מוצא את עצמי אז בבקשה תעזרו לי.. בבקשה מאנשים שמבינים ולא מאנשים שסתם נדמה להם או מסתמכים על העבר. אני מתכנן לרכוש 3 מחשבים ומאד חשוב לי להיות מדוייק בזה. התקציב למעבד.. גג 850 שקל. מעוניין כמובן במעבד עם ביצועים טובים ביותר לסכום הנ"ל. מעוניין על הדרך לדעת מה החסרונות (בגדול) של AMD לעומת INTEL לגבי מרובעי ליבה וכפולי ליבה (חוץ מכפולי ליבה של INTEL שהם לא 64ביט) לוח אם כאן מעניין אותי אמינות איכות.. תמיד היה לי ASUS והעדפתי צ'יפסט של nVidia ואם כבר עסקינן בצ'יפסט... אז כמובן איזה צ'יפסט הכי מומלץ? שוב.. פה אני כבר לא ממש מדבר על מה הכי מהיר.. אלא איזה לוח אם הכי אמין. ראוי לציין כי איני מתכוון לבצע OV…

• 9 תגובות
    • 983 צפיות
  24. המעבד Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray הוא עם 4 ליבות ?

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by matsmets,

בחנויות של זאפ משמע ש CL3 זה 5-5-5-15. האם זה יכול להיות? זה נכון? או שיש שם טעות וזה CL5?

• 1 תגובה
    • 505 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.