עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם אני חדש פה ויש לי שאלה חשובה אני בימים אלה מתכנן לקנות מחשב וגם נעזרתי בחברכם בפורום מפרטים(אחלה אנשים).. יש לי שאלה בנושא מעבדי AMD נתנו לי שם כמה סוגי הצעות של AMD xp 3000(barton) ויש משהו שאני לא מבין מידע כללי בנושא אני הבנתי שמעבדי 64 ביט יותר טובים ויותר חדשים לעתיד וכוץץ אז מה בידיוק ההבדל בין AMD64 bit FX +3000 למעבד הנ"ל למעלה.. ומה יותר טוב. יש לי עוד שאלה גם אם אני אקנה את הסוג של 64 ביט כיצד אנצל את זה בצורה הטובה ביותר הרי כידוע לא יצאה מערכת ווינדוס 64 ביט רשמית והאם ה ווינדוס XP ינצל את המירב ממעב 64 ביט או שעכשיו עדיף להסתפק ב 32 ביט כמו כולם מכיוון שביצויע עדיפים למשחקים של היום ולמערכת ההפעלה הנ"ל. אשמח לתשובה בנושא זה תודה רבה ??? ;D

• 14 תגובות
    • 795 צפיות
  2. Started by psycho59,

שלום. חבר שלי רוצה לקנות מעבד מסוג AMD 3000 s-939 venice core והציעו לו לקנות מעבד מחנות וראינו שיש TRY וBOX עכשיו לפי מה שהבנתי שאתה קונה מעבד TRY הוא מגיע ללא קירור בכלל. זה נכון? נשמע קצת הזוהי שמעבד יגיע ללא קירור ובכלל מה ההבדל בין ה TRY ל BOX ?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Gilo2005,

אז ככה : יש לי תקציב של כ 1000 שח ואני רוצה לקנות בזה כרטיס מסך אז ההתלבטות שלי היא: מה עדיף לי ליקנות כרטיס מסך או מעבד+לוח אם חדשיןם כי המעבד שלי הוא 1.7 ולוח אם של GIGABYTE אז אים אני קונה כרטיס מסך טוב אז המחשב שלי לא יעבוד טוב הכרטיס מסך לא יתן את מלוא העוצמה שלו כי המעבד לא מספיק מהיר! מה כדי לי לעשות ליקנות מעבד חדש+לוח אם או לקנות כרטיס מסך טוב בתקציב של עד 1000 שח????

• 5 תגובות
    • 499 צפיות
  4. Started by rbu99fm,

אני יודע ששאלו את השאלה... אבל אני קונה מעבד Intel p.4 3 ghz 800 fsb ורציתי לדעת מה עדיף הנורטווד אוו הפרסקוט???? (השימוש שלי הוא מישחקים) תודה...

• 5 תגובות
    • 546 צפיות
  5. מה ההבדלים בין שני הלוחות? והאם בGA-7VRX אין סאונד?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. בשולחניים זה קל: יש סוקט מסויים ויש מעבדים שמתחברים לסוקט הזה, מקסימום אם לא בטוחים באתר היצרן של הלוח אם בד"כ יש רשימה של מעבדים נתמכים. ובניידים איך זה עובד בדיוק? איך אני יכול לדעת איזה מעבד אני יכול לשים ואיזה מעבד לא? יש אפשרות מעבר מדור לדור ? אם שאם אני עם מעבד מדור 4XXX של אינטל אז אני תקוע רק איתם?

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  7. שלום לכולם, - ידוע כי בכל רגע נתון מבצע המעבד פעולה אחת, ובעצם מתייחס לתהליך אחד בלבד. אך כאשר מדובר במעבד מרובה ליבות האם כל ליבה מתעסקת באותו תהליך שהשניה מתעסקת או שמה כל ליבה מבצעת חישובים של תהליך אחר ובכל בעצם מתבצע חישוב עבר מספר תהליכים בו זמנית? שאלה נוספת - כאשר אני משתמש בעבד 64 ביט או מעבד 32 ביט - מה בעצם אני מקבל בכל אחד מהם? יותר פעולות לשניה? בתודה מראש על התשובות הברורות, NOISE

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  8. Started by ggeell,

ראיתי שישנם הרבה לוחות של סוקט AM2 שתומכים בהרבה פיצ'רים וביניהם SPDIF IN\OUT וב- FIREWIRE וב-HDTV . ע"פ רוב בלוחות 6150 . אפשר אולי הסבר על היציאות האלה מובנות בלוחות האלה \ או בראקט מצורף ?? מה בעצם הם משמשים ? אם אפשר אשמח לקישור כאן בנושא . תודה...

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  9. שלום, אני מתכנן בימים אלה לקנות מחשב חדש ויש ברשותי זיכרון DDR 400 של חברה שנדמה לי שהיא GENERIC (השבבים הם של NCP אם מישהו מכיר) ואני רוצה במחשב החדש 512MB. אני מתכנן להשתמש בסטיק ה"ישן" שיש לי ולהוסיף עליו עוד 256MB של GeIL. האם זה כל כך נורא להשתמש ב- 2 סטיקים מחברות שונות על אותו לוח אם? (כמובן ששניהם יהיו DDR 400) בתודה מראש, עומר שקדי.

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  10. מפרט בצד. שאלתי היא האם כדאי להשקיע במעבד AMD64 X2 לתושבת 939 או שעדיף לחכות לK8L שתגיע עלינו לטובה לקראת 2008? אשמח להצעות שיפור ולא רק בנושא המעבד תקציב עד 1500 ש"ח תודה מראש לכל העוזרים, ברק. ד"א כ"כ טוב לחזור הבייתה אל הפורום ההכי תותחי בארץ!

• 5 תגובות
    • 494 צפיות
  11. שלום אני משתמש בזיכרון של 2G 800 ורוצה להוסיף אליו 1G שיש לי בבית במהירות של 533 האם זה יתרום למהירות הכללית של המחשב ?

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  12. Started by skydancing,

למה לאנשים שהמחשב שלהם נועד למשחקים ממליצים על מעבדי AMD? (חוץ מהמחיר כמובן).

• 2 תגובות
    • 427 צפיות
  13. Started by avibar21,

יש לי זיכרון DDR 266 512 MB CL2.5. איזה זיכרון אני צריך בשביל להרחיב ? האם אפשר להגדיל את המהירות וה CL גם יחד והעיקר שהזכרון החדש ישאר מסוג DDR ?

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  14. שלום, יש ברשותי לוח אם של INTEL דגם D845GEBV2. והיום לאחר המלצה של מישהו מהפורום קניתי את הלוח asrock 775dual-vsta בגלל שהראשון מרסט כל הזמן. בחצי הדרך להעביר את המעבד, שמתי לב שהמעבד לא תואם. חשבתי שאין בעיה כזו של תאימות, מסתבר שטעיתי, איך אני מברר איזה מעבד (תצורה) היה ללוח הקודם, ואיך אני מוצא לוח מקביל ל ASROCK הזה בתצורה הנכונה? תאכלס, לא חייב להיות מקביל, רק תואם AGP X8 ו IDE ו DDR עם כרטיס קול+רשת מובנה או שאולי אני מדמיין את הכל. הלוח של ASROCK בתצורה 775 פינים, תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 751 צפיות
  15. Started by barakush,

שאלה בנושא תאימות ברשותי לוח אם -ASUS P5WDG2 WS Professional עם מעבד Intel® Core2 Quad Processor Q6600 ברצוני להחליף את המעבד. במעבד Intel® Core2 Quad Processor Q9450 א. האם המעבד Intel® Core2 Quad Processor Q9450 יתאים ללוח שיש ברשותי? ב. האם יחול שיפור בביצועים {לציין שאני עוסק בעריכת ווידיאו וגרפיקה ממוחשבת} ג. מה ההבדל בינהם? ד. וכמה עלי להוסיף בערך? תודה על כל עזרה:BARAKUSH

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  16. ראיתי כמה פעמים בהשוואת מחירים את נושא האחריות על זיכרונות . אותו רכיב נמכר במספר חנויות כאשר בחלק מצויין שיש עליו זיכרון 3 שנים יצרן\מעבדה ובחלק לכל החיים . השאלה האם זו טעות או שהיצרן נותן ל-3 שנים והחנות מרחיבה את האחריות לכל החיים ? במקרה כזה שהיא אכן מרחיבה , האם היא צריכה להחליף לי את הסטיק זיכרון במידה ונפגם לאחר תקופה של מעבר ל-3 שנים והאם בכלל יהיה לה במלאי כאלה ? מה החנות אמורה לעשות למען הצרכן במקרה כזה ? תודה מראש .

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  17. Started by rafip77,

שלום, עיינתי זמן רב באתר, ואני חייב לפרגן לכם על שאתר זה הוא באמת נפלא ותורם המון. סלחו לי על בורותי בתחום חומרת המחשב, אך רציתי לשאול משהו שלא מצאתי לו מענה כאן למרות שראיתי את הקישורים לכל מיני כתבות. שאלתי על זכרונות: הנה לדוגמא מפרט של זכרונות Memory Module Properties: Module Name Corsair CM64SD512-3200 Serial Number None Module Size 512 MB (2 rows, 4 banks) Module Type Unbuffered Memory Type DDR SDRAM Memory Speed PC3200 (200 MHz) Module Width 64 bit Module Voltage SSTL 2.5 Error Detection Meth…

• 2 תגובות
    • 518 צפיות
  18. Started by MoRtZkInG,

שאלה די בסיסית לאיזה מעבד של INTEL אפשר להשוות כל מעבד של AMD (ולהיפך ;D ) וכמובן מה ההבדלים האמיתיים בין של החברות (מחיר, ביצועים, מהירות, זכרון וכו')

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  19. Started by Avivf88,

אוקי, אני עומד לקנות מחשב חדש, עכשיו אני כנראה אקנה 2GB זכרונות... והמליצו לי ללכת על 2*1GB, השאלה שלי היא- לא עדיף לקנות במקום 2 של 1GB זיכרון אחד של 2GB? ככה גם ישאר לי מקום פנוי שבעתיד אני אוכל להוסיף עוד... ואם אני אקנה 2*1 אז אני אתפוס שתי מקומות... כלומר אני אצטרך להוציא את אחד מהם בעתיד אם אני ארצה לשדרג לא? אני אשמח לדעת אם חוץ ממה שאמרתי על שדרוג בעתיד אם יש הבדל כלשהו בין 2 של 1GB לבין אחד של 2GB תודה מראש לעונים ושבת שלום

• 2 תגובות
    • 411 צפיות
  20. Started by amitaihasnes7,

מצטער על הבורות אבל חיפשתי בפורום ועדיין לא הבנתי מה זה FSB . אני אשמח מאד אם מישהוא יסביר לי בעברית (אין לי אנגלית אוכספורדית). הדבר היחיד שהבנתי שה-FSB מתקשר עם הגשר הצפוני על לוח האם ומשם המעבד יכול לקבל את הזיכרון שהא צריך לביצוע פעולה מסוימת מהזיכרון הפיזי (ה-RAM). חוץ מזה אני יודע שלנושא הזה קשורים עוד כמה דברים כמו: Chip ועוד. אז עם מישהוא בבקשה יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה זה CHIP ומה זה FSB (אני יודע שזה ר"ת של FRONT SIDE BUS). הדבר היחיד שאני יודע על ה-CHIP זה שהוא שולח פקודה לגשת לזיכרון, ושהפקודה הראשונה שהוא שולח זה -ACTIVATE ROW, חוץ מזה נאדה.

• 2 תגובות
    • 441 צפיות
  21. Started by asaf1234,

יש לי לוח מ P7H55M Intel® Socket 1156 אני צריך אחד חדש אבל אני לא מוצא אותו באף חנות ברשת (בארץ ) ו גם אני לא מוצא את התושבת 1156 השאלה שלי היא האם מעבד של תושבת 1156 יכל לעבוד על תושבת אחרת ? (די בטוח שהתשובה היא לא אבל אני רוצה להיות 100% בטוח )

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין DUAL CORE (E8400) לבין QUAD CORE איטי יותר. פתחתי דיון בפורום מפרטי מחשב ואני לא מצליח להבין משהו מאד בסיסי - מתי אני באמת מנצל את כל הליבות? אם אני פותח בו זמנית 4 אפליקציות שכל אחת מהם רצה על ליבה אחת אז כל אפליקציה תרוץ על מעבד נפרד? במקרה כזה האם עדיף לי לקנות מעבד עם 4 ליבות או לקחת DUAL CORE מהיר יותר. לינק לשרשור בפורום מפרטי מחשב http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=368794.new#new תודה

• 22 תגובות
    • 3k צפיות
  23. Started by bluemail,

מי שלא עושה OC איזה מהירות זיכרונות מומלץ ? בהנחה שאני קונה E8400 והזיכרונות צריכות להיות DDRII

• 7 תגובות
    • 791 צפיות
  24. היי אנשים אני יודעת שזה מאוד בסיסי אבל לא מצאתי תשובה מה זה IEEE 1394 (האם בקר כלשהו או שאפילו בזה אני טועה) ומה החשיבות של הדבר.. בנוסף ראיתי (בהקשר זה אבל לא רק) את הצירוף N/A. האם משמעותו Not Available? ואם כן מה ההבדל בטבלת השוואה (של ייצרן) שבעמודה אחת מופיע הצרוף ועמודה אחת ריקה אם לא, מהוא ואם אנחנו כבר בנושא מושגים בסיסיים מה פרוש 1/0 - הבנתי מההקשר שזה כנראה חיבורים חיצוניים. האם אני צודקת, טועה. אולי ניתן להסביר לי עוד? תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by trovlet,

היי רציתי לדעת מה החשיבות של לוח אם במחשב חדש? יש צורך בלוח אם ב 500 שקל או אחד ב 250 שקל? ומה יהיה ההבדל. כמו כן רציתי לדעת אם יש שינוי כלשהו בגיימינג בין ICORE 5 ל ICORE 7? פעם שמעתי שאין הבדל למעת עיצוב גרפי וכדומה? ועוד משהו, מישהו יכל לתת לי את המעבד ה I5 הכי אחרון שיצא ?

• 21 תגובות
    • 4.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים