עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני משתמש בלוח כבר חודשיים בערך משו כזה אני על אובר קלוק של 3.04GHZ (כולל העלאת מתח בטיפה - 380X8 BUS) זה המצב כבר חודש (הOC...). אבל הבעיה התחילה אחרי שהתקנתי VISTA אני משחק במשחקים ויש לי מסך כחול ואז ריסט, הבנתי שזה יכול להיגרם מתקלות בלוח אם קבלים עם נזילות ודברים כאלה... אני הרכבתי בעצמי את המחשב כלומר הזמנתי בחלקים והרכבתי (כדי לצבור ניסיון). אחרי שסיימתי להרכיב מרוצה ושמח רצתי והפעלתי את המחשב בום ריח של שרוף נכבה המחשב לא נדלק..... , הספק? לא ולא..... זהו איזה חלק שחור שנשרף כנראה חלק שאחראי על משו בקירור של המעבד.... אני רוצה לציין שאני משתמש כבר חודשיים בערך מאז שזה קרה והמחשב עבד מעולה עם XP ורק עם VISTA עושה מסכים כחולים. מהרגע של הבום הזה החיבור של הקירור למע…

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  2. שלום, האם החלפת הסוללה של הביוס תגרום לאיבוד פרופילים שמורים בביוס? יש לי כמה פרופילי אוברקלוק שמורים ולא הייתי רוצה לאבד אותם.

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  3. Started by Meir787,

האם כדאי לי לקנות לוח אם של ELITEGROUPE וזכרונות של TWINMOS ? החברות האלה אמינות ?

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  4. חברה איזה כרטיס יותר טוב: eVGA GeForce 6800 AGP 8X 128MB DDR Video Card w/TV-Out & DVI Retail או MSI NX6600GT-VTD128SP GeForce 6600GT AGP 8X 128MB DDR3 Video Card w/HDTV-Out, DVI & VIVO Retail ומה אתה אומרים על הזיכרון הזה: Patriot PDC1G3200LLK 1GB Kit DDR400 PC3200 Dual Channel Memory Retail Retail Density: 1GB or 1024MB Organization: 2 - 64x64 mod. Speed (MHz): 400MHz (PC3200) Component Used: 32 x 8 Cas Latency: 2-3-2-5-1T Low Latency (CL2) to improve system performance 100% tested at 436mhz, 400mhz and 333mhz** Aluminum heat spreader to reduce thermal build-up תודה מראש

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  5. Started by ofer40,

היי הזמנתי מחשב שמבוסס על מעבד AMD בסוקט 754 ורציתי לדעת אם עשיתי נכון שבחרתי את הלוח הזה: http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8N_Neo_Platinum&class=mb אם יש לכם הצעות ללוח טוב יותר במחיר הזה אשמח לדעת ואשנה את ההזמנה. תודה

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  6. לראש התחום, למבינים ולעונים שלום אני מנסה לבחור לוח אם אופטימלי (יחס עלות/ביצועים) עבור מעבד Pentum 4 3.00GHZ C 800MHZ 512K לישומיי וידאו ואני נתקל בלוחות אם של החברות הנחשבות כמו ABIT , GIGABYTE , ASUS ב-3 סוגי CHIPSET כמו 865 הישן יותר, ה-SIS 655 והחדש ביותר 875 בכרטיסים היקרים יותר. והשאלה היא האם לצורך המרות וידאו וישומי וידיאו אחרים, מוצדק להשקיע מאות שקלים יותר?, או שאין הבדל משמעותי בין ה-CHIPSETS , והוא לא צריך לשמש פקטור(גורם) בבחירה?. בתודה לכל העונים מאיר

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  7. Started by theguy,

אני קונה מחשב חדש בשביל משחקי מחשב כמו Ghost Recon Advanced Warfighter ואני לא יודע איזה מעבד לקנות של אינטל או של amd בתקציב של 1000 ש"ח?

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  8. לפי מה שהבנתי יש שני בקרים לכונני SATA בלוח, הראשון: ICH8 Southbridge והשני: Gigabyte SATA2 chip לפי המפרט של הלוח, הבקר השני תומך ב-Raid בעוד הראשון לא, האם יש עוד הבדלים בין "איכות" הבקרים? במילים אחרות לאיזה מהשניים עדיף לחבר את הכוננים.. שאלה נוספת - הבנתי שההתקנה של ווינדואס לא מזהה את הכוננים שמוגדרים כ-Raid וצריך לספק אותם דרך הפלופי בלבד - האם זה נכון? אי אפשר להשתמש בסי די רום?

• 1 תגובה
    • 470 צפיות
  9. Started by xxgalxx,

שלום לכולם יש לי שאלה דיי חשובה , זה הלוח אם שלי http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLCM/ עכשיו אם תשימו לב בתמונה של הלוח מתחת למעבד יש את הגוף קירור הגדול הזה הכתום שרשוםעליו asus. האם זה באמת גוף קירור? ולמה אין עליו מאוורר או משו שיקרר אותו? כי שמתי לב כמה פעמים שכיביתי את המחשב הוא הדבר הראשון שמתחמם הכי מהר והוא הכי חם מכל החלקים של המחשב. מזה בעצם הדבר הזה ? והאם הוא מצריך גם מריחה של מישחה טרמית כי שיחררתי תתפסנים שלו והוצאתי ושמתי לב שיש ריבוע קטן באמצע ועליו היה מין משחה כזאת זה הרגיש לי כמו מסטיק כזה ולא כמו משחה טרמית רגילה. ניסיתי להוריד אותה בעזרת אלכוהול וצמר גפן ומקלות וזה לא עזר לא ירד כלום. החזרתי בחזרה כמו שהיה ולא מרחתי מישחה טרמית, מה לעשות? א…

• 5 תגובות
    • 693 צפיות
  10. לפני כשבוע קניתי מחנות כלשהי (לא יגיד איזו, אבל מוכרת) פנטיום 4 2.8E (החנות הפסיקה למכור את הנורט'וודים לצערי), והכל היה טוב ויפה, עד היום כשגיליתי משהו מעצבן. הגוף קירור שקיבלתי הוא הגוף קירור של הנורט'וודים - כולו אלומיניום, צלעות מקבילות ופד טרמי שחור (שהסרתי). ראיתי שהגוף קירור שאמורים לקבל עם הפרסקוטים מורכב מליבת נחושת וצלעות אלומיניום מאונכות לליבת נחושת ופד כסוף. בעקרון המעבד יחסית קר לשאר הפרסקוטים - 45 במנוחה, 58 בעומס, ככה שזה לא ממש מפריע לי כרגע. אבל האם יש משהו שאני יכול לעשות נגד זה כדי לקבל את הגוף המקורי מהחברה? הם טוענים שאי אפשר להחליף וזה מה שהם קיבלו עם המעבד (שזה ככל הנראה שקר). אני לפחות יודע ממי לא לקנות בפעם הבאה...

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  11. רציתי לשאול לגבי הקירור שבה עם היצרן. לפי מה שידוע לי יש שני גירסאות Tray ו Box כאשר ה tray הוא נטו המעבד וה box הוא המעבד שמעליו מורכב קירור סטוק. ובכן לפי מה שקראתי הקירור הסטוק של אינטל הוא לא משהוא בכלל ולכן לרוב עדיף לקחת את גירסת ה tray + קירור חיצני. אז לשאלה הראשונה- אם אין את גירסת ה tray למעבד של אינטל כדאי לקחת קירור חיצני ולהחליף? השאלה השניה- לגבי מעבדי AMD איך הקירור סטוק שלהם? האם גם להם כדאי לקחת קירור חיצוני? לפי מה שראיתי לskypc את מעבדי AMD בגירסת Tray האם עדין שווה לקחת קירור חיצוני??? אשמח אם תפנו אותי לביקורת או למאמרים בנושא ולא רק תגיבו על פי שמועות.... תודה רבה לכל העוזרים!!!

12. Started by reuven61,

יש לי סטיק אחד של kingston ddr2 2g 800Mhz שקניתי יד שניה מחבר. עכשיו בשביל מכונות וירטואליות וכדומה רציתי לקנות עוד 2G. השאלה היא האם להחזיר לחבר את הסטיק ולקנות 2 חדשים. או שאני יכול לקנות 1 חדש של 2G וזה גם יתפקד כדאול צאנל? אשמח ללינק שמסביר מה זה בכלל דאול צאנל ומה המעלות שלו. ואשמח גם ללינק לחנות שמוכרת זכורנות ראם בזול. בTMS יש רק היניקס ואני לא יודע אם הם חברה טובה.

• 14 תגובות
    • 997 צפיות
  13. Started by liord,

אני לא ממש מבין מה זה.. ועוד משו.. יש לי 2 כרטיסים של 512Mb 400MHz Kingston לוח אם: A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra השאלות הם: 1. אם אני ישים כרטיס של ג'יגה זה יאיט לי את המחשב? זה יפגע במשו? 2. האם DDR2 יכול להכנס פה? והאם זה ישנה אם אני ישים אחד של DDR2 וישאיר את השני?

• 14 תגובות
    • 739 צפיות
  14. יש לי 4 סלוטים בלוח אם 2 מהם תפוסים עם KINGSTON 1GB 800MHZ CL6 עכשיו אני רוצה לשדרג ל4GB ראם אני לא יודע אם שווה לי למכור אותם ולקנות פעמיים 2GB שיצא יותר יקר או פשוט לקנות עוד 2 זכרונות כמו הנ"ל ולמלאות את כל ה4 סלוטים שיוצא יותר זול עכשיו השאלה פה אם כל ה4 סלוטים מלאים זה עדיין יהיה DUAL CAHNNEL?

• 10 תגובות
    • 917 צפיות
  15. Started by elixvx,

היי, זה המפרט שלי: Phenom II x4 Quad-Core 940 | GIGABYTE MA770-UD3 | DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ כרטיס מסך: GTX 650 והמחשב כבר לא מהיר כמו פעם (ולמען האמת גם לא מריץ את המשחקים החדשים מי יודע מה..) ואני רוצה להוסיף לו עוד זיכרון RAM (נגיד עוד 2 או 4 ג'יגה) מבלי להחליף את הזיכרונות הנוכחיים שעובדים מצויין סה"כ ובכל זאת אני חייל כרגע ואין יותר מידי כסף.. השאלה היא האם אני חייב לקנות זכרונות זהים? מה שיהיה קצת בעייתי כי הם די ישנים או שמספיק רק שיהיו באותה מהירות וכו'? בקיצור איך זה עובד? ועוד בעיה קטנה שיש לי היא שהקירור של המעבד חוסם לי 2 מתוך ה-4 סלוטים של הRAM במחשב.. מה אפשר לעשות (חוץ מלהחליף קירור כמובן) והאם יש לכם המלצות לזכרונות לא יקרים מידי?

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  16. חברים שלום, קודם כל אני חדש בפורום אז מה המצב חבר'ה הסתובבתי פה קצת ודי התרשמתי מהידע והרצון לעזור... במידה והשאלה לא קשורה לפורום הזה אז בבקשה מהמנהלים להעביר וסליחה מראש.. קצת פרטים על המחשב: ברשותי מחשב ישן פנטיום 2 300 לוח די בסיסי לדעתי, תוכנת CPU-Z לא מצאה אותו (נרשם sensor - ffffffffff ) מאיץ גרפי nvidia geforce 2 mx 400 זיכרון 128 מ"ב. המחשב משמש לגלישה באינטרנט, הורדות באימיול, משחקים ישנים, צריבה רגילה, ותוכנות כמו photoshop, acdsee גרסאות ישנות כמובן... ועכשיו לשאלה: האם אפשר ומומלץ להוסיף זכרון (אני לא מעוניין להחליף את המחשב אין לי צורך בזה) אני מעוניין שהוא ירוץ קצת יותר מהר ..במידה ואפשר להחליף אז איזה מומלץ 256 אולי אפילו 512 ואיזה סוג יתאים למ…

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  17. Started by summer,

שלום, יש לי כרגע 2GB DDR800 עם XP. אני רוצה להוסיף עוד 2GB אבל לא יודע אם הם יעבדו טוב יותר עם עוד 800 או שזה לא משנה ואפשר להוסיף עוד 2GB של 1066. אני מודע לכך שבמקרה הטוב XP יזהה רק 3.5GB אם לא 3GB. עוד שאלה היא בנוגע ל WIN7... אולי עדיף לי כבר לקנות עוד 2x2GB ואז יהיו לי 6GB כי מערכת ההפעלה יוצאת בעוד מספר חודשים...

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  18. שלום, יש לי לוח אם gigabyte z390 ud עם כונן אחד SSD של 512GB להתקנות ובנוסף כונן SATA של 1T לאחסון. רציתי להוסיף עוד כונן SSD של 512GB להתקנות, השאלה אם יש עוד אפשרות לחבר ללוח האם שיש לי? אם לא איזה עוד דרך יש לחבר כונן נוסף לא דרך USB? תודה לעוזרים

19. Started by RonTwins,

שלום! ברשותי לוח אם 945P של Abit,אך הופתעתי לגלות שיכולות הOC שלו בביוס בכלל לא קיימות. השאלה היא: האם אני יכול להחליף ללוח אחר שעולה אותו הדבר והלוח שברשותי לא עבר OC בלי הוספת כסף?

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  20. אז ככה לפני שנתיים קניתי את המחשב שלי עם לוח אם INTEL MERRAVILL- 2 הזכרונות שלו הם זכרונות RD-RAM(800 mhz( עכשיו יש לי בעיה כי אני רוצה לשדרג את המחשב והזכרונות עולים ממש הרבה למשל אם אני רוצה להוסיף 256 זה 650 שקל הכי זול שמצאתי ובגלל שאין לי כוח לשדרג כל שני וחמישי אז אני רוצה לקנות 512 שזה יוצא לי 1300 שקל!!!! כמה אנשים הציעו לי להחליף בכלל את הלוח אם ואת הזכרונות וזה יעלה לי כמעט אותו מחיר........ האם זה שווה? זכרונות RDRAM מאוד חזקים ויהיה חבל לוותר עליהם מצד שני הכסף........... מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  21. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. יש ברשותי מערכת מחשב מבוססת INTEL מעבד pentium 4 ht 531 lga 775 שמורכת על לוח אם של ASUS p5s800-vm, גם המעבד וגם הלוח תומכים 64 BIT. עד פה הכל טוב ונחמד ... רק הבעיה היא שהאופצייה של ה - Hyper-Threading שלי משומה לא עובדת (הווינדואוס לא מציג לי ליבה מדומה) ובנוסף אני גם לא רואה את זה ב EVEREST, ז"א, האפשרות מופיעה לי כנתמכת אך מסומנת כמופסקת. הלכתי לBIOS וחיפשתי להפעיל את זה, מצאתי, הפעלתי והעניין נשאר בעיינו, אני קצת לא מצליח להבין למה זה ככה אם הכל אומר לי שהוא מכיר בפונקצייה אבל לא מפעיל אותה. ד"א, המעבד הספיציפי הזה עבד על לוח אם אחר שבוא הוא כן הפעיל את הHyper-Threading ושם ראיתי במנעל משימות\ביצועים, קריאה של 2 ליבות. אם מישהו מכיר לוח…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום רב, האם מישהו יכול לאשר לי כי במידה ואחבר 2 מסכים ללוח זה, כלומר חיבור אחד ל- HDMI וחיבור שני לVGA או DVI - הם יוכלו לעבוד במקביל? כלומר התצוגה תהיה ב-2 המסכים יחד? תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 690 צפיות
  23. Started by kobishenko,

היי, אני בטוח שענו על זה כבר בכמה הזדמנויות, אבל קיבלתי תשובות שונות לכן אני אשאל שוב: יש לי לוח אם M863G שתומך בזיכרון DDR 333, ואכן יש לי כרטיס זיכרון DDR יחיד של 512 MB. אני רוצה להרחיב את הזיכרון, וברור לי שרק DDR אפשר יהיה להציב שם (חבל רק שהוא עולה יותר מDDR2...אבל זו הבעיה שלי כבר). שאלתי היא - האם אני יכול לשים כרטיס זיכרון נוסף גדול יותר או מהיר יותר: דהיינו של 1024 MB ושל 400MHZ ? לדעתי זה אפילו אמור לעלות פחות מה-333MHZ שהלוח תומך. השאלה האם הוא לעולם לא יינצל את המהירות הזו. תודה תודה ופסח כשר.

• 3 תגובות
    • 434 צפיות
  24. Started by avihaii69,

אני מעוניין להגדיל את זכרון הראם שלי ולא ברור לי מה סוג הזכרון הקיים במחשב כרגע. ידוע לי רק שהוא 256 מגה. אני יודע שאני צריך ללוח אם שלי זכרון מסוג: DDR 266HRZ CL2.5 השאלה מה יקרה אם הזכרון המותקן כרגע במחשב הוא מסוג אחר, נגיד CL3 ? האם אפשר סוגים שונים של זכרון ?

• 1 תגובה
    • 392 צפיות
  25. Started by Fortune,

AMD 64 2800 Athlon מגיע בביצועים לרמה של P4 2.8?

דיונים חדשים בפורומים