עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם השבוע החלטתי לקנות מחשב וכבר הרבה זמן שעשיתי סקר שוק ובדקתי חלקים. הגעתי למסקנה שאני רוצה את ה קונרו 6600. אולם אתמול שרציתי לבצע את ההזמנה הבן אדם שממנו אני קונה המליץ לי לא לקנות אותו אלא לקנות מעבד AMD 4200 בטענה שכיום זהו המעבד המשתלם ביותר, גם יפעיל את כל המשחקים (לא אמרתי המחשב מיועד למשחקים כבדים ועריכת וידאו) וגם משתלם מבחינת מחיר - דוג'- מעבד אינטל ולוח אם עולים יחד 706$ לעומת המעבד amd שעולה עם לוח אם 437$ הוא יעץ לי עכשיו להחליף לamd ועוד שנה שנתיים שירדו המחירים לקנות בכסף שחסכתי עכשיו מעבד יותר טוב. אחת הההמלצות שלו לעבוד עם amd ולא עם אינטל היא מהירות fsb שבאינטל היא 1066 לעומת הamd ששם היא 2000. מה דעתכם בנושא?! תודה רבה זהר!

• 124 תגובות
    • 12.4k צפיות
  2. שלום לכולם, קניתי מקרר למעבד מתוצרת Arctic Cooling, דגם Freezer 7 Pro. זאת פעם ראשונה שאני מתקין מקרר למעבד, ועשיתי את זה ממש גרוע. התעסקתי שעה עם הפינים עד שהצלחתי פחות או יותר לייצב את המקרר על לוח האם. כתוצאה מזה, החומר של המדבקה התרמית שהיתה על המכשיר נמרחה מעבר לגבולות המעבד. איזה פינים זולים ודפוקים יש למכשיר הזול הזה ... כעת יש בין המקרר למעבד מגע די גרוע לדעתי, וגם על שולי המעבד יש לא מעט משחה תרמית. ראיתי שכשאני לוחץ ידנית את המקרר למעבד, הטמפרטורה יורדת ל-30 מעלות צלזיוס, בעוד שכרגע הוא עומד על 40 מעלות בלי מאמץ ... אני מניח שצריך להוציא, לנקות הכל, לשים קצת משחה תרמית חדשה ולהתקין מחדש, נכון ? מכיוון שאני כבר אתקין מחדש, איזה מודינג אני יכול לעשות לתושבת…

• 6 תגובות
    • 855 צפיות
  3. Started by TomL94,

היי חברים. לחבר יש מחשב מאוד ישן, הלוח אם והמעבד שלו ממש outdated והוא מעוניין בשדרוג. המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל, משחקי רשת קלים בעיקר, הוא מוכן להשקיע בסביבות ה1000 לשדרוג. המערכת הקיימת כרגע: לוח אם - Intel DG31PR מעבד - Intel XE 945 כ. מסך - GT 430 ראם - 2GB ספק 600W (לא זכור לי איזה כרגע) בכל אופן, ברור שצריך לשדרג כרטיס מסך בעתיד, אבל אני חושב שהכי דחוף כרגע זה המעבד, ולכן גם הלוח. הראם גם ללא ספק לא מספיק והוא ירחיב בעתיד הקרוב. בכל אופן מה שחשבתי עליו: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪785 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪287 סה…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by xion2004,

שלום. במערכת שלי יש כרגע סטיק זכרון אחד (עלום שם) של 256mb במהירות 266mhz. אני רוצה להוסיף עוד 256mb ,חיפשתי בכמה חנויות וגיליתי שכמעט ולא מוכרים יותר, אלא זכרונות החל ממהירות של 333mhz. השאלה שלי היא: האם במידה והלוח תומך בזכרון מהיר יותר אני יכול לעבוד עם הסטיק הנוכחי ולהוסיף את החדש במהירות 333mhz? תודה.

• 1 תגובה
    • 462 צפיות
  5. אהלן. עדכנתי את הביוס שלי היום לגירסה החדשה F8 ללוח Gigabyte GA-K8NF-9 מיד לאחר העדכון הפעלתי את המחשב מחדש ובשורה הראשונה איפה שצריך להיות כתוב דגם לוח האם עם גירסת הביוס, כתוב- K8NF-9 Ultra F1 כאילו הלוח מזוהה כ-Ultra! (המחשב כלל לא עלה בהתחלה- וכתב כל מיני שגיאות- רק לאחר שקבעתי Load Optimizes Defaults ב-BIOS המחשב הסכים לעלות. פעם ראשונה שזה דרש זאת!) מישהו יודע למה זה כתוב ככה פתאום במקום שיהיה כתוב K8NF-9 F8 ?? האם הלוח אם שלי הפך פתאום ל-Ultra? האם זה קורה אצל כולם או רק אצלי??

• 47 תגובות
    • 3.8k צפיות
  6. בעקרון ליפני חודש קניתי מערכת מיפלצתית מבוססת Q6600 אבל לא ממש מיתלהב מימנו קרוב מישפחה שלי הוא מוזיקאי והוא צריך מעבד חזק היותר לעיבוד מוסיקה האם להמליץ לו על מחשב מבוסס Q6600 או שיחכה לQUAD של AMD? תודה מראש

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by comablack,

האם לוח של ddr2 תומך אחורה בddr רגיל? תעשו לי טובה רק מבינים שיענו

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  8. 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) - original ADATA 512MB PC DDR400 MICRON 512MB DDR400 מתחנן OC לעתיד ...... צריך משהו טוב עד סכום של 550 שקל.! מתחנן לקנות את כל המחשב מנעה או זיגזג

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by plonter,

חוץ משניים שלושה מוצרים מיוחדים ליום ההולדת שכתבו עלייהם המון בכל מני מקומות יש עוד 2 דברים: 1. עם כל מעבדי ה RYZEN 5 ו 7 ביבוא רשמי לישראל (ובכל העולם) מקבלים החל מ 29.4 חבילה של 2 משחקים מתנה. 2. בכל מני אתרים בעולם יש בנדלים של לוח + מעבד AMD במחירים מיוחדים לחגיגות. אצלנו זה גם קורה עם לוחות של אסוס. עם מעבדי ה RYZEN וגם THREADRIPPER

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  10. יש לי 256 מ"ב זיכרון במחשבו ואני רוצה ל להרחיב ל 512 מ"ב!! והשאלה שלי היא כזאת: יש לי 2 חברים שהיה להם 256 מ"ב ושהם הוסיפו עוד זיכרון של 256 מ"ב אז נשרף להם הלוח אם אחרי כמה זמן אז מה עדיף לקנות 512 לבד וחדש או להוסיף 256 אחד לישן (ומה שאני יודע זה בעיה למצוא זיכרון שמתאים למה שיש כבר) ומה כדאי לקנות?? ואיך לבחור אחד טוב לפי המחשב שלי?? תודה מראש ofeky1

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by jonathan_l,

שלום, יש לי לוח שתומך במעבדי C2D אבל רק עד גרסת E4500. עד עכשיו השתמשתי במעבד E2140 אבל לפני מס' ימים הוא התקלקל. כעת אני מעוניין לקנות מעבד חדש אבל חשוב לי מאוד שיהיה כמה שיותר חזק. מה אליי לעשות (אני גם ככה מתכוון להחליף לוח אם תוך חצי שנה-שנה)? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  12. Started by maazg,

שלום רב אני מעוניין לקנות מחשב חדש בעיקר למשחקים השאלה האם עדיף לי לחכות לסדרה החדשה של אינטל או שזה לא ישנה כל כך ועדיף לקנות את ה-sandy bridge ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Aviram Dan,

שלום למומחים, אני מתעתד לרכוש מחשב חדש בחודשים הקרובים ולהעביר לאחי את המחשב הקיים (מרכיבי המחשב מופיעים בתמונה להלן). במקור, המחשב הקיים נבנה בעיקר לצורך HTPC - אלא שהשימושים של אחי מעט שונים: בעיקר תוכנות אופיס (בדגש על אקסל), גלישה בפיירפוקס, 7ZIP, וקצת קידוד וידאו. ברצוני לשדרג את המעבד ולשים I5 שתואם ללוח-אם ולפריטים הקיימים. לכן, כפי שמופיע בכותרת - איזה I5 ייתן לי את השיפור הכי משמעותי? אשמח להצעות מאיביי, מאמזון - ואם יש הצעות יד2 רלוונטיות, אשמח לדעת עליהן גם. https://imgur.com/1aqtMp7.png https://imgur.com/1aqtMp7

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. כמו שבטח ידוע לכולכם, ה NF7-S שלי חזר ליבואן לפני שבועיים, והיום קיבלתי אותו סוף סוף חזרה. הקטע הוא, שההוא שהחזרתי היה הגרסא עם הסלוטים הצבעוניים, ועכשיו קיבלתי אחד עם סלוטים שחורים!! יש הבדלים ביניהם מלבד זה? יותר טוב? פחות טוב? בבקשה תעזרו לי כי אני לא רוצה לגעת בו אם זה פחות טוב, זה חוזר ישר אליהם... תודה רבה לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  15. Started by idot6,

זה המפרט: מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪849 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪604 מארז: Lancool Midi Tower PC-K7B Black + FSP 700W Bronze 80 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 2 - מחיר: ₪85 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪252 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD 6850 1GB - בקניית מחשב חדש מעל 2500 ש"ח כמות: 2 - מחיר: ₪630 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 - מחיר: ₪93 מסך: Dell 23in U2311H Black Wid UltraSha…

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  16. Started by borsood,

אני לא מצליח לאתר אחד כזה בביוס וגם לא בspeedfan

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  17. Started by שמנואל,

שלום. על לוח אם של OCTEK שהפסיק לתפקד מצאתי ארבעה קבלים שנזל מהם חומר. אם זה חשוב- אז זהו טור של ארבעה מצד שמאל של המעבד. השכן שלי, אלקטרונאי מוכשר, שמע את הבעיה והודיע לי : "אין בעיה, תביא את המחשב ואני אחליף לך את הקבלים והכל יעבוד יופי". זה נכון? הוא יודע על מה הוא מדבר ? תודה.

• 10 תגובות
    • 650 צפיות
  18. http://sg.vr-zone.com/?i=3904&s=1 האם המוד הבא יפעל גם על מעבד של אינטל 3.06 גיגה דגם 524?

19. Started by twixz1,

קראתי איפה שהוא שGigabyte GA-Z68,זה סדרה שיש בא משהו שנקרא intal Smart Response Technology עכשיו רציתי לקבל הסבר על זה,משהו מסוכם בכמה מילים,או מקום שיפרט לי את זה בצורה פשוטה.

20. לאחרונה קניתי epox 4g4a+ וחשבתי לקנות אולי עוד 256mb של זכרון , אבל שמעתי שישנה בעיה עם הלוח כשמתשמשים בשתי dimm של זכרונות ? האם זה נכון ? , אם כן שמישהו יביא לי לינק לאתר של החברה או לידיעה .

• 4 תגובות
    • 900 צפיות
  21. תראו אני רוצה לקנות AMD 3400 או 3200.. מה ההבדל ביניהם? יש הבדל בMHZ? אם יש אז אני אקח את הטוב יותר.. כי המהירות שעון של AMD 64Bit לא משהו...אבל יש להם מהירות 1600FSB.. אבל תראו האם בwindows שאני באינטרנט ובתיקיות המחשב יעלה במהירות כמו של אינטל 2.4 ורק במשחקים יורגשו הבדלים?? תודה! ועל מה אתם ממליצים AMD או Intel? תודה ואיזה לוח אם הכי טוב למעבדי AMD איזה חברה??? EPOX GYGABYTE MSI או מה שיש תודהההההשש

• 12 תגובות
    • 687 צפיות
  22. Started by mentikor,

קניתי לוח חדש לפני כמה ימים חיברתי אותו למחשב- דבר ראשון ששמתי לב אליו זה כשאני מדליק את המחשב אז זה עושה רעש חזק המעבד [ המאוורר ] ואז אחרי כמה שניות זה חוזר למצב רגיל ויותר שקט [לא קרה בלוח הישן שלי] כשחיברתי את הלוח למחשב זה התחיל לזהות את החומרה לבד וזהה את הכל , שמתי שיר לשמוע, וכבר שמתי לב להבדל הענק שיש לבין איך שאני רגיל לשמוע , זה נשמע ממש לא טוב ולא צלול וחד כמו שאני רגיל, אמרתי אולי זה סתם.. נכנסתי למשחק רשת ששומעים צעדים והכל, ושם ממש שמתי לב לשוני הגדול, זה נשמע ממש ממש גרוע והסאונד היה לא תואם כמעט למשחק, אז יצאתי, ניסיתי להתקין את הדרייברים שקיבלתי עם הלוח [למרות שזה זהה את הכל לבד] התקנתי והפעלתי מחדש, ואין שינוי מלבד תוכנה חדשה שנוספה לי. נכנסתי לתוכנה נ…

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  23. שלום לכולם! רציתי לשאול, מה עדיף - זיכרון פנימי בגודל 1GB במהירות 800MHZ או זיכרון 2GB במהירות 667MHZ? לדעתי זה משמעותי בעיקר בקניית מחשב נייד , השאלה על מה להתפשר? תודה!

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  24. שלום,הייתי רוצה לדעת מתי מגיעים מעבדי כפולי הליבה האמיתיים לארץ בטכנולוגיית 65nm...כי בדיון קודם שפתחתי פה אמרו לי שכפולי הליבה בטכנולוגית 65nm שמוצעי למכירה כבר בחו"ל הם לא כפולי ליבה אמיתיים כי הקשר בין הליבות הוא דרך הצ'פסט...אז מתי יהיו כפולי ליבה שיש קשר בינהם בפני עצמם ולא דרך הצ'פסט ומתי הם יהיו מוצעים למכירה בחו"ל או בארץ?? ומה היתרונות של טכנולוגית 65nm לבין הכפולי ליבה הנוכחיים? בתודה עידו

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  25. Started by RnG,

ברוכים הבאים לדיון התחרות השלישי לפניכם תמונה של לוח אם אותה שיבשנו - ברשותכם האפשרות להגיב אך ורק על פי חוקי התחרות ללא הסברים, ללא פרשנויות - רק דגם לוח האם המופיע. נחשו את דגם לוח האם דיון זה ינעל מחר בשעה 12:00 ודיון נוסף יפתח עם חידה נוספת. בהצלחה לפותרים.

• 52 תגובות
    • 5.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים