עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Adun,

הנושא הזה הוא משני עולמות, אחד של לוחות אם והשני אודיו ולכן לא ידעתי איפה להניח את הפוסט הזה.. מקווה שזה המקום המתאים. ולסוגייה: לוח אם שלי הוא ASUS MAXIMUS VI HERO, ובאתר של אסוס, הם מתהדרים בכ. קול מפואר, מיוחד, חזק, עם כל מיני פיצ'רים של גיימינג וכו', שזה טוב כמובן. אך אני בדילמה בין שני אוזניות גיימינג. מצד אחד מה שמושך אותי יותר היא Roccat Kave XTD Premium 5.1, שמבחינתי הייתי קונה אותה. ה'בעיה' עם האוזניות האלה שהן מגיעות עם כרטיס קול 5.1 סראונד מובנה בשלט של האוזניות עצמן. זה תחליף מעולה למי שאין כ. קול איכותי במחשב. אך לכ. קול כמו שיש לי, אני חושש שאקבל פחות איכות כמו שהייתי מקבל הייתי מחבר את האוזניות האלה ישירות לכ. קול של הלוח אם שלי. מאידך, יש את האוזניות השניו…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. היי חברה, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג אותו ולדעתי שדרוג של הלוח+מעבד+זיכרונות יעשה את העבודה. אם אתם חושבים אחרת אז אשמח כמובן שתשתפו אותי. לא צריך שהמשחקים החדשים ביותר יראו מדהים, אבל כן אשמח אם הם יעבדו (כרגע המשחק היחיד שלי זה the secret world). המחשב שלי דלוק 24 שעות ביממה כל יום, וה8GB גRAM שלו כמעט תמיד מנוצל עד הסוף (2 גרסאות של פיירפוקס+כרום+אקספלורר, תוכנות עריכת קוד, לפעמים דברים של adobe, והמון דברים אחרים קטנים). אני משתמש במחשב גם כדי לראות סרטים דרך מקרן תלת מימד. המפרט שלי כרגע הוא: מעבד: AMD Phenom II x3 720 BE לוח אם: Biostar ta790gxe 128M זכרונות: לא זוכר את הדגמים בדיוק, אבל יחסית איכותיים 2GB*4 DDR2. (אם צריך אני אמצא את הדגמים) כרטיס גרפי: NVIDIA G…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שלום חברים , מחפש המלצות למעבד שיהיה i5 כלשהו (עדיין לא בטוח אם לקחת 4570 או 4670) + לוח אם מתאים + זכרונות. המחשב מיועד לגיימינג עבור ילד בן 13. החלקים הנ"ל יצורפו לכרטיס מסך AMD 6850 , הרדיסק SSD SAMSUNG EVO840 120GB וספק כוח שיהיה ככל הנראה SEASONIC M12II 520WATT. המהרה לא תבוצע בידי הילד אלא רק על ידי אבל כנראה שהתקציב המוגבל שלנו לא מאפשר לקנות 4670K ולוח מתאים לכך , אולי תוכיחו לי אחרת. קחו בחשבון שישנה אופציה לקנות במחירים של אילת (בלי מעמ). מבחינת דרישות לגבי הלוח אם , רק שיהיה USB3 קדמי ואחורי , לפחות 2 כניסות SATA 6GB בלוח אם וכרטיס קול מובנה איכותי ככל האפשר במסגרת התקציב המוגבל ונראה לי שזהו. תודה לעוזרים !

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, בימים אלא קרוב משפחה שלי מרכיב מחשב חדש ואני עוזר לו בנושא. כבר יש את כל החלקים ורק חסר מעבד. אני מאוד אשמח לקבל המלצות למעבד. כאמור המחשב מבוסס על לוח אם עם צ'יפסט Z87, השימושים העיקריים במחשב יהיו: אינטרנט אופיס צפיה בסרטים adobe premiere - הוא צלם חובב ומשתמש בתוכנה זו בשביל לעשות עריכות וידיאו. הוא משחק במשחקים לעיתים מאוד רחוקות וגם אז זה משחקים קלילים אז הוא החליט לא לקנות כרטיס מסך. יש תכנון לעשות בעתיד OC למעבד אז צריך מעבד K. צריך מעבד שבא בתצורת TRAY כי הוא לא מעוניין בקולר של אינטל. המון תודה לעוזרים !

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  5. קניתי מחשב מדיה סנטר מובנה בivory. זה המפרט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6922 החליפו לי את ההארד דיסק במפרט לאחד של טושיבה. המחשב הגיע עם מערכת uefi במקום bios. ניסיתי להתקין כבר כמה מערכות הפעלה דרף usb: 1. אובונטו 2. windows 8.1 3. windows 7 אובונטו הצליח להתקין אבל לאחר ההתקנה והפעלת המחשב מחדש, קפצה הודעה שעלי להיכנס לתפריט בuefi ולהגדיר במסך הboot הגדרות שונות מכיוון שמשהו מונע מהחומרה להיטען כלומר מההארד דיסק החדש שלי, wtf??? עם ווינדוס אני בכלל לא מצליח להתקין ונתקע בשלב יצירת הpartitions, עברתי שם כבר דרך הcmd והשתמשתי בdiskpart על מנת לבחור את הדיסק שלי, לנקות אותו ולהפוך אותו לgpt אני כבר אובד עצות, למישהו יש מושג???? אני רק רוצה שמשהו יעבוד, כבר לא אכ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Adun,

הי, הייתי רוצה לדעת האם בלוח האם שלי http://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VI_HERO/ יש תמיכה של סראונד 7.1 או 5.1 ? אני מתכנן לקנות אוזניות גיימינג שכאלה, http://hwzone.co.il/community/threads/544445-%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92#.U1GkV1dcZ8k והבנתי שאם הלוח אם לא תומך, חבל על הכסף, לא יהיה שום אפקט סראונד. אשמח לתשובתכם!!

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  7. היי, מקווה שזה הפורום הנכון. ירשתי לאחרונה לפטופ דל ווסטרו 1310. (אחלה ללפטופ - לאט לאט הוא הופך להיות מחשב ראשי אצלי) כרגע יש לו 2 גיגה זיכרון, ורציתי אולי לשדרג את הזיכרון ל-4 (כנראה אקנה באיביי) השאלה שלי בעצם איך אני יודע איזה זיכרון אני צריך? כמה MHZ הזיכרון הנוכחי שלי? (או איך בודקים את זה בעצם? - לפתוח את המכסה לפרק את הסטיק ולקרוא מה כתוב?) איזה יצרניות מומלצות בקטגוריית זכרונות למחשבים ניידים? ברשותכם עוד שאלה, אני רוצה בנוסף להזמין דיסק קשיח עבור הלפטופ (כרגע יש 160) האם כדאי לקחת סיכון ולהזמין מאיביי דיסק קשיח? בהנחה שאני מוצא מוכר אמין שמתחייב למכור דיסק קשיח חדש - האם יש חשש שהמוצר יפגם במהלך ההובלה לארץ? (אם אני לא טועה דיסקים קשיחים מגיעים בניילון אטום ככה …

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  8. Started by rango12,

איך זה שהמעבד הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11732 הוא בוקס ומגיע בלי קירור של אינטל? מה זה השטויות האלה וממתי זה ככה?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by BarM,

שלום, לאחרונה אני שוקל ברצינות החלפת מעבד לאחר ביצועים מאוד ירודים במשחקים,בעיקר BF4,שם אני משחק על FPS ממוצע של 20 עם הרבה דרופים,בקיצור לא שחיק. אני כרגע עם PENTIUM G840,וחושב להחליף לI5 3470,מה דעתכם? הוא די זול(בסביבות 750 שקל) ומתאים לצ'יפסט שלי(B75),כלומר אני לא אצטרך לקנות גם לוח אם. אשמח אם תשתפו אותי בדעותיכם לגבי המעבד ולגבי כמה זמן הוא יחזיק לי,תודה. (כרטיס מסך-GTX 660,8GB RAM)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by danshimsh,

שלום לכולם, אני עומד לרכוש מחשב מבוסס האסוול. אני רוצה מחשב שיוכל לבצע בזריזות קימפול של קרנל של לינוקס. אני בפירוש לא גיימר, כך שהוא כלל *לא* מיועד למשחקים. שאלתי היא: ראיתי שיש מחשבים מבוססי האסוול עם i5 ועם i7 האם ההבדל הוא משמעותי ? אל מה כדאי ללכת ? בנוסף אשמח לקבל טיפים בנושא של רכישת מחשב מבוסס האסוול בברכה, דן

• 2 תגובות
    • 888 צפיות
  11. Started by mMmSaK,

שלום לכולם יש לי מעבד i5 4430 3.0GHZ HASWELL SLA1150 ורציתי לדעת אם לחכות עם השידרוג שלו עד שתצא הסדרה הבאה?

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. שלום רב: אז ככה אחרי שהתקנתי את הכרטיס מסך זה ביטל לי את הכרטיס קול של הלוח אם, הכטיס מסך השתלט על השמע והכטיס קול הפסיק לפעול בגלל זה, הוצאתי את הכרטיס מסך הכנסתי אחד אחר ופתאום חזר הקול איך אני מבטל את זה שהכרטיס מסך לא ימשוך שמע. דגם כ.מסך: R9 280X עם 4x dp זה הדגם: http://ksp.co.il/?uin=20931 דגם לוח אם: p8z68-v לא ה-pro הרגיל תודה מראש לעזורים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by Syszone,

באמאפייני מעבדים s1150 מצוין כי הם תומכים עד 1600Mhz מהירות זיכרון RAM ו s2011 עד 1866Mhz האם זה אומר שגם אם יש לי לוח אם שתומך ב 2133Mhz (ללא המהרה) וזיכרון 2133Mhz המעבד עדיין יגביל אותו עד המהירות שהוא תומך בה?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Crapy,

יש לי תקציב של 1700 שקל למעבד ולוח אם אשמח אם תציעו לי.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אהלן יש לי מחשב ישן, כנראה עם מעבד פנטיום 4 (רק ביום ראשון אדע בדיוק איזה מעבד, אבל נראה לי שזה פנטיום 4) האם אפשר לשדרג את המעבד בלבד למעבד דואל קור או קור 2 דואו? (בהנחה שהתושבת היא אותה תושבת - נראה לי 775) או שבכלל לוחות שמתאימים למעבד פנטיום לא יכולים לתמוך במעבדי כפולי ליבה? עוד משהו הייתי מעוניין לקנות מחשב ישן ממישהו, אני זקוק למחשב עם מעבד דואל קור או קור 2 דואו. מבחינתי שהמחשב יהיה ללא כונן אופטי ודיסק קשיח. אם יש למישהו מחשב כזה שהוא לא משתמש בו עקב שדרוג או משהו אחר, אשמח לשמוע. אני גר במרכז ונייד. תודה לכולם

• 6 תגובות
    • 888 צפיות
  16. Started by Yarimiz,

סרטון חדש עלה לערוץ Yarimiz: "כמה RAM אני צריך??" בסרטון לקחתי כמה דגמי זכרונות, כולם של Kingston, DDR 1600Mhz. השוויתי ביניהם בכמה בדיקות בין כמויות של 2, 4, 8 ו-16gb, ואת התוצאות תוכלו לראות בסרטון. אם אהבתם את הסרטון - תנו לייק. אם לא אהבתם - דיסלייק. מאוד אודה לכם אם תעשו Subscribe לערוץ. לינק לסרטון: צפיה מהנה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום רב, רכשתי אתמול מעבד I3 2100 (מספיק בהחלט לצרכים שלי בהתחשב בזה שאני עם מערכת של 6 שנים כבר עם מעבד AMD ATHLON 4200 2.2 GHZ אך הוא מקרטע לאחרונה) והייתי שמח לקבל המלצה לגבי לוח אם תושבת 1155, זיכרון 4GB וקירור הכי משתלמים. ראיתי בדיון המוצרים המומלצים שני לוחות אם שנראים מספקים אך תהיתי אם יש משהו אחר שאולי לא פורסם שם. זכרונות יש לי כיוון אבל שוב הייתי שמח לשמוע את דעתכם וכנ"ל לגבי קירור שהאמת אין לי יותר מדי מושג מה נחשב הכי משתלם בימינו. התקציב: 500-600 מקסימום. המארז FRACTAL DESIGN R3 עם ספק SEASONIC 512W. חנויות במרכז בלבד בבקשה. תודה רבה מראש, זאב.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום רב: אשמח לעזרה התקנתי כ.מסך חדש ומשום מה אין לי שמע בכלל במחשב אין לי מושג למה אבל פשוט לא עובד. התקנתי דרייברים מחדש בדקתי חיפשתי בעיות דומות עשיתי גם פירמוט, עשיתי הכל וכלום לא עובד משום מה גם רשום לי (speakers לא מחובר) ויש לי תמונה אחרת במקום רמקול תמונה של מגבר אני חושב אבל גם ניסיתי עם אוזניות ועדיין לא עובד. תמונה של מה שזה מראה לי: תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by gal505,

בס"ד שלום, לאחר התקנת מעבד חדש היה נראה לי כאילו היה אפשר להוציא תוצאות יותר טובות בטמפרטורות המעבד החדש i5 3470 #0 25 #1 28 #2 29 #3 39 זה לאחר מריחת המשחה בצורה של פיזור על כל המעבד.. הליבה האחרונה 10 מעלות מעל כולם ב- IDLE היום החלטתי לחדש את המשחה בצורה של נקודה והתוצאה נראת לי זהה (עדיין +10 מעלות ב-IDLE) וזה התוצאה אחרי שעה של OCCT http://img713.imageshack.us/img713/640/qmo4.jpg i5 3470 zalman 7000 al si arctic mx-4 thermal paste האם התוצאה תקינה כרגע? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום רב לכם ושבת שלום, אני עובר הרבה על ביקורות של מארזים שונים ואני נתקל במונחים של לוחות אם שונים כגון ATX, EATX (מה ההבדל -זה חשוב מאוד להבדיל בין סוגים שונים) ואני רוצה להיכנס לעבוד בתחום של מחשבים הזה אבל יש בפורום איפשהו הסבר או בלינק מסוים מאתר הזה המסביר ומפרט היטב כל לוחות האם וסוגים שונים שלהם. אגב, אני מאוד מרוצה מכמות המידע איך שאתר מאוחסן - אגב, יש גם מדריך למיתוך ללוחות אם ואני מסוגל ומעוניין ללמוד (ולזכור) את כל החומר, רק שעל לוחות אם אני לא מצאתי לא במדריכים ואני אנסה שוב לחפש אבל אודה בכ"א אם מישהו יכוון אותי למקום איפה שמסבירים על לוחות אם שונים וגם סקירת לוחות אם שונים. תודה מראש ושבת שלום.

21. Started by eliom,

שלום. סוג המחשב:נייח מערכת הפעלה:windows 7 32 bit יש לי לוח אם דגם p5kpl והבעיה היא שיש לי 2 זכרונות. של 3 GB ביחד.ורוב הפעמים שאני מפעיל את המחשב אני לא שומע את הצפצוף של הזכרונות והווינדוס לא עולה.עכשיו איזה זכרונות מתאים ללוח שלי? תודה.

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  22. אני מתלבט בין קניה של מעבד i5-4670K תומך-OC + לוח MSI Z87-GD65 שאמור להיות טוב ל-OC, לבין מעבד i5-4670 שאינו תומך בכך ולוח MSI Z87-G45 שמלבד נושא ה-OC חסר כמה פיצ'רים נחמדים אחרים שיש בלוח היותר יקר. עד היום לא ביצעתי OC קבוע באף אחד מהמחשבים שלי, גם באלה שתמכו בכך, ואני לא ממש רוצה להשקיע בקירור. יציבות תמיד הייתה לי חשובה יותר. השאלה אם יש טעם בכל זאת ללכת על השילוב הראשון ולהשאיר את האופציה ל-OC פתוחה, או שמבלי להשקיע בקירור בוודאות אין סיכוי לקבל יציבות ולכן מיותר להשקיע יותר בלוח ובמעבד. אגב, ביצועי מעבד גבוהים חשובים לי מאוד כדי אני משתמש בתוכנת עיבוד תמונה שבה המרה של כל תמונה לוקחת במצבים מסויימים כמה דקות, לכן אני בכל זאת שוקל את האופציה של OC. אולי עדיף …

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  23. Started by Iv0ry,

אני ארגיש בהבדל? E8400 p35 4gig ram 320 gb hdd hd6850 oc

24. Started by Blabber,

שלום לחברי הפורום! כבר די הרבה זמן שאני רוצה לשדרג את המחשב. השימוש הכי כבד בו הוא גיימינג, בעיקר WoW, עם פזילה לכותרים כמו Titanfall ו D3. כרגע אני מריץ E8400 בסטוק, 4 ג'יגה ראם ו6870. משחק ברזולוציה של 1680X1050. בגדול, תכננתי לחכות לMaxwell וכרטיסי מסך ב20NM, אבל נראה שהם לא ממהרים לבוא. עד שהם יגיעו, אני מרגיש צורך עז (כנראה שזה בעיקר בראש) לפנק את עצמי במערכת חדשה. אחרי ההקדמה הארוכה, השאלה היא איזה מבין המעבדים עדיף ולמה, i3-4130 או G3220. התכנון הוא להשתמש במחשב עד שיצא הדור החדש, ואז כנראה להפוך אותו לLanbox, או מכונת Steam. לפי הביקורת הזו, נראה שהG3220 נותן עבודה לא רעה בHD. האם למישהו יש השגות לגביו או לגבי ההחלטה בכלליות? תודה מראש נ.ב. אני מתכנן לזרוק לתוכו ג…

• 8 תגובות
    • 823 צפיות
  25. אני מתכוון לקנות לוח אם בקרוב (תושבת 1150) ובין הלוחות שאני שוקל יש גם מתוצרת MSI. בחיפושים אחר מידע ודיעות על לוחות (בעיקר בפורומים בחו"ל) נראה שיש לא מעט אנשים שחושבים שהמוצרים של MSI נחותים לאלה של חברות אחרות, במיוחד בכל מה שקשור לאמינות. לעומת זאת הציונים שאותם לוחות מקבלים באמזון ו-newegg לא נמוכים יותר מלוחות מתחרים. השאלה אם יש במוניטין הירוד הזה משהו, או שאפשר להתעלם ממנו ולהסתפק בציונים הטובים של הלוחות עצמם?

• 6 תגובות
    • 790 צפיות

דיונים חדשים בפורומים