מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
אז ככה זה ידוע שגוגל מנצלת הרבה מחשבים בייתים בשביל הרבה כוח ומשאבים ואני חשבתי לעצמי,גם אני יכול? יש לי 2 מחשבים בייתיים רגילים ,אפשר להשתמש בשני המחשבים כאחד? ז"א להשתמש במשאבים של שניהם כמחשב אחד?[כונן קשיח אחד] אשמח לתשובות והסברים תודה
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי 2 של 667 ואני רוצה להוסיף עוד 1 גיג'ה, השאלה האם כדאי כלכלית להחליף, לסט 3 גיג'ה 800 . ועוד ה800 מהיר יותר . אנא תשובתכם!
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
יש את הדעה הרווחת שלא טוב לערבב זכרונות מיצרנים שונים. יש לי במחשב 8GB של זיכרון ואני מעוניין להרחיב ל- 16GB. אלא שהזכרון הספציפי שיש לי יחסית יקר כרגע ויש זיכרון יותר זול של יצרן אחר. מלבד היצרן השונה כל שאר הפרמטרים זהים (DDR3, 1600MHZ, CL9). מה בעצם הבעיה עם זה ? הרי לזכרון יש מן הסתם פרוטוקול תקשורת שהוא סטנדרד וכל היצרנים הגדולים עומדים בו, אז מה הבעיה ?
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
יש לי מחשב וותיק שמשמש כ-Media Center, עד כה עם 2 סטיקים של Geil מסוג PC3500 (מהירות של 433MHz) בעלי תזמון של 2-6-3-3-2. רכשתי היום 2 סטיקים (משומשים) של Samsung מסוג PC3200 בעלי תזמון של 3-3-3-8-8 ציפיתי שהכל יתיישר לפי הזכרונות האיטיים יותר. הגדרתי את הכל על הגדרה אוטומטית, ביצוע Reset גיליתי תזמונים של 2.5-2-2-6-8. המחשב עובד כמה שעות יציב ותקין. כיצד התזמון הזה הגיוני? האם כדאי/רצוי לשנות משהו בתזמונים ידנית? בנוסף עד כה הזכרונות עבדו ב-Dual Channel, האם בערבוב הנ"ל (ובהנחה שהסטיקים הונחו ב-slot הרלוונטי), הזכרונות ימשיכו לעבוד ב-Dual Channel? תודה. אמיר.
-
- 4 תגובות
- 516 צפיות
-
-
יש לי כרגע שני סטיקים של 512MB מותקנים. אני רוצה להוסיף עוד ג'יגה. מתוך הנחה שאת הסוג המדויק של הזכרונות שיש לי אין לי סיכוי למצוא, מה עדיף/אפשרי? סטיק אחד של 1 ג'יגה? (איך זה יעבוד מבחינת single/dual channel?) שני סטיקים של חצי? (הבנתי שבלוח הזה 4 סטיקים יפעלו בתדר 333MHz משום מה). תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע סטיק של 2GB DDR2 800MHZ של CEON על CL5-5-5-15 ובאותה חנות בה אני מתכנן לקנות ספק כוח וכרטיס מסך חדשים תכננתי גם לקנות סטיק נוסף של 2GB, מכיוון שלא ראיתי סטיקים של CEON חשבתי על סטיק של OCZ באותו תדר, נפח, ו-CL http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5028 האם תיווצר בעיה מסויימת בגלל ערבוב החברות? הסטיקים נראים לי די זהים חוץ מכמובן חברות הייצור וגוף הקירור המזערי על הסטיק של OCZ... האם זה הכרחי ללכת לאייבורי ( :-\) ולרכוש סטיק של CEON או שלא תהייה בעיה עם הסטיק הנוכחי של OCZ?
-
- 3 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום האם יש בעיה כלשהיא ב"ערבוב" זיכרונות מיצרנים שונים ? נגיד, יש לי במחשב 8GB של זיכרון DDR3 1600MHZ CL9 מתוצרת gskill ואני רוצה להוסיף עוד 8GB של זיכרון עם אותן ספסיפיקציות, רק שהוא מתוצרת, נגיד patriot. האם יש איזושהי בעיה עם זה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
יש לי 256MB DDR במהירות 333. אני רוצה להוסיף לו עוד 256MB אבל במהירות 400. האם זה אפשרי לשלב ביניהם (או בכלל בין מהירויות שונות) ולשים את שניהם יחד?
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
-
-
ברשותי הנתונים המצורפים בתמונות. האם ניתן להוסיף לקיים פס זיכרון נוסף אבל של SDRAM בניגוד ל- DDR שקיים כבר כעת ? , או שעלי לשמור על סוג אחד של זיכרון ללוח ? והאם זה משנה אם זה CL-ים שונים על אותו הלוח ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 903 צפיות
-
-
יש לי כרגע 512X2 667 KINGSTON. אני רוצה להוסיף לפחות עוד 1GB אם לא 2. אם אי יקנה עוד 1GBX2 של OCZ לדוגמא, שהוא 800MHZ, זה אמור להפריע ?
-
- 4 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות זכרון DDR3 1600 2*2 GB אין לי דרישות מיוחדות לזיכרון, אני גם לא מתכוון לבצעה OC בעתיד הקרוב חשבתי על kingston hyper X Blu Dual channel cl9-9-9-27 שעלותו 295 ש"ח הזכרון נועד לעבוד עם i5 2500k של אינטל ולוח אם של Asus p8p67/p8h67 או לוח מקביל לזה של Gigabyte האם הזכרון הזה מתאים לי, או שאולי יש זכרון טוב יותר במחיר דומה?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שאלה דחופה לוח אם MSI PT800 הוא טוב אני לא מכיר ממש אותו או Asus P4P800-SE איזה הכי טוב לקנות??? תודה.
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
לצורך מחשב חזק לפיתוח (development) בסביבת מיקרוסופט, אני חושב על מעבד QUAD כלשהו. 1. האם יש מעבד בייתי עם יותר מאשר 4 ליבות ? 2. הבנתי שה QUAD של אינטל הוא בעצם 2 ליבות כפולות דבוקות, כך שאין בין 2 הזוגות שיתוף נתונים - האמנם ? 3. איזה QUAD עדיף, אינטל או AMD ? 4. האם QUAD בכל חברה הוא דגם ספציפי, או שיש דגמים שונים של QUAD שאני צריך לבחור מתוכו ? 5. אם אני רוצה מחשב 64 ביט, יש השפעה על סוג המעבד הנבחר ? תודה ! עריכה, תוספת לגבי זכרונות : 6. סביר להניח ש 2GB יספיקו לי, אז האם נכון שאני מוגבל ל 4GB במערכת 32 ביט, והרבה יותר במערכת 64 ביט ? 7. אם אני הולך על מערכת 64 ביט, על מה זה משפיע ? לוח אם ? מעבד ? זכרונות ? או שזה רק ברמת מערכת ההפעלה ? 8. אם תהיה לי מערכת 64 ביט, ה…
-
- 11 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי כולם! בסופו של דבר אחרי שרציתי לרכוש E8400 הוא עדיין לא היה במלאי בחנות שממנה אני קונה. אני יודע שהמעבד זמין בחנויות מסויימות באינטרנט אך מטעמי נוחות אישיים בחרתי בחנות הקרובה לביתי במרחק הליכה כך שגם אוכל לממש אחריות בלב שקט ולא אצטרך לשלוח את המוצר בדואר.. כמו כן הוא "זיכה" אותי בסכום נחמד על הציוד מהמערכת הישנה שלי. לאחר שקראתי פוסטים נרחבים באינטרנט בנושא (בגוגל - Xeon E3100 vs. E8400) נוכחתי לדעת שהוא אותו מעבד, אחד לאחד, בעל אותה ליבת Wolfdale עם ייצור של 45nm אותה מהירות ואותן תכונות בדיוק. לכן, אני יכול להציע לאלה שרוצים E8400 ולא יכולים להשיגו ללכת על המעבד. ההבדל היחידי ביניהם הוא מה שרשום על המעבד עצמו ועל הקופסא.. סיבות נוספת ומעניינות שנתקלתי בהן …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב AMD 2500, עם לוח אם של ABIT, NF7, כרטיס מסך RADEON 9500PRO וזיכרון TWINMOS 256 DDR 333 אני מועניין להוסיף זיכרון למחשב, ורציתי את עצתכם. האם מספיק להוסיף עוד 256 MB? כדאי כבר להוסיף 512 או שמיותר? חשוב לציין שאני לא מתעסק במחשב עם תוכנות כבדות או יוצאות דופן אלא משתמש בו לעבודה שותפת ביומיום, ואני מעוניין להוסיף זיכרון כי הוא מדי פעם "נתקע" וחושב יותר מדי, כנראה ממחסור בזיכרון להבנתי. חשבתי להוסיף עוד סטיק אחד של 256 MB, אבל ראיתי שבחנויות שהסתכלתי מוכרים TWINMOS CL2.5 400, שזה יותר מהיר משלי, ואני לא בטוח אם זה בסדר לשלב בין שניהם. אמורות להיות בעיות? אני יודע שפשוט ה- 400 לא ינוצל במלואו אלא רק מהירות 333 כי הלוח יגביל, אבל רציתי לוודא שלא אמור להיות "ה…
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולכם! אני מחפש לוח אם למעבד אינטל D820 . תקציב- בין 650-700 ש"ח, לא יותר. חשוב שהלוח יהיה מתאים לOC, ושיהיה אמין. תודה ניב
-
- 54 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לא ממש בטוח שזה שייך לפה אבל בגלל שBIOS זה לוח אז שמתי את זה פה אני רוצה לעשות במחשב שלי RECOVERY PARTITION ממש כמו בניידים שאחרי הפוסט אתה לוחץ F6 או משהו וזה לוקח אותך לRECOVERY עכשיו הבנתי את כל הקטע של יצירת הIMAGE עם GHOST והמחיצה הנפרדת מה שחסר לי זה לערוך את הביוס שלי שיציג לי את האפשרות הזאת של הF6 ושזה באמת יקח אותי לRECOVERY ולא סתם יהיה שורת טקסט שלא מגיבה איך אני עושה את זה? תודה למגיבים
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום למעשה קראתי המון חיובי על SB 2600והליבה הגרפית בהבט וידאו אבל אני מרגיש מישום מה שעכשיו זו תקופת מעבר לקראת הדברים האמיתים כלומר שאני הולך להתבאס אם אני אקנה עכשיו יש לי כוונה לעבור בעוד תקופה לוידאו 10 ביט אשמח לתגובות מחשבות
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
המשך לשיחה שהייתה פה לפני חודש לגבי מחשב עריכה: האם מעבד ה-Duo Core חובה? במקרה של השיחה הנ"ל דיברו על 1.86GHz 65W 1066MHz 2MB Allendale Core 2 Duo E6300 . לא ניתן לעבוד יפה עם ה-Dual ?.. (2.8Ghz 800MHz, 2x1MB, LGA775, 64-bit, box או אפילו גירסת ה3.4? מבחינת Cache ה3.4 הוא גם 2MB אז איפה בא לידי ביטוי ה-Duo Core? אשמח לקבל תשובות.
-
- 6 תגובות
- 723 צפיות
-
-
תסתכלו בכתבה הזו, אין כמו מעבדים זולים! יותר. חחח מחכה לE4300 בקוצר רוח. http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802&p=2
-
- 13 תגובות
- 787 צפיות
-
-
עד כמה חשובה המכפלה? כי אני מעדיף לשים אותה על 5-6 ככה ולהרים את ה FSB זה משנה?
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש ערכה של 24GB ללוח אם P67. מסתבר שלא קל למצוא כזה. שהרי יש צורך ב 4 סטיקים של 8 גיגה כל אחד (הלוח אם תומך בכך). לא מצאתי זכרון כזה מבית Corsair למשל, ולמעשה - לא מצאתי בכלל. האם מישהו מכיר/יודע? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי את ההבדלים בלוחות אם המבוססים על ערכות הצ'יפ סטים מסדרה 3 של אינטל (31 33 35 38 ). או אולי קיים באיזה מקום מאמר המתאר את המפרטים השונים?
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם זאת אמנם הודעה 1 שלי בפורום השנה אבל הייתי פה הרבה מאוד זמן התגייסתי וכבר שכחתי את האתר אך לא מזמן אירעה לי בעיה ונזכרתי בתת מודע שלי שאני חייב למצאו אחרי חיפושים רבים נמצא האתר הדגול ! אז רק רציתי להגיד שלום לכולם שוב ואני שמח לחזור ולעזור !!. ככה : לפני כשנה הצטיידתי בלוח אם מסוג ABIT NF7 v2.0 ולא מזמן גם מחקתי לו את הביוס עכשיו אין כבר הרבה מה לעשות או לקנות שבב חדש או ל"העתיק" שבב ממישהו עם אותו לוח ... אבל עזבו את הבעיה הזו כבר סקרתי את כל ההיבטים ! הקטע הוא שהלוח עובד ... עבד... על ערכת שבבים מסוג nForce 2 כמו כן פינקתי אותו ב 256 DDR300 נחמד ויפה המערכת עצמה פשוט עבדה באופן כבד ביותר ! כלומר תחת Windows XP אחרי פורמט ,לפני פורמט ,עם SP1 ...2 קי…
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה ההבדל בסטים של ערכות השבבים על הלוח אם (אינטל, Nvidia', SiS, Via) אני מחפש לוח חדש למחשב, יש לי פנטיום 4, 2.4, זיכרון 333DDR, רציתי המלצה על ערכת שבבים טובה, ואם אפשר הסבר, זה בכלל יהיה פצצה תודה!! אורן.
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-