מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,811 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני כרגע שוקל האם לקנות מחשב חדש. יש לי בבית מחשב AMD 2500, עם לוח עם בעיה בזכרונות, וזיכרון 256 כי ככה זה עובד הכי יציב. אני עובד עם כמה תוכנות, ZEND,VISUAL STUDIO,PHOTOSHOP ובזמן הפנוי פרו אבולושן. רציתי לדעת קודם כל במה לבחור? אינטל או AMD? אני יודע שdue2 ממש מומלץ. התקציב למשולש כזה הוא 1500-2500, והייתי שמח לקבל דיעה האם ההפרש משתלם. מה גם אני מתגיס בקרוב, ככה שאת המחשב לא נראה יותר מדי.
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
היי אני משדרג את ליבת המחשב (לוח אם מעבד זכרון) ומתלבט בין שלוש קומבינציות: 1. intel - E7500 + chipset G41 + 2GB DDr2 2. AMD Phenom II X2 550 + GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H + 2GB DDR3 3. AMD Athlon II 620 + GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H + 2GB DDR3 כולם בערך באותו תקציב. המחשב משמש בעיקר לשימוש משרדי וצפייה בסרטים HD, אבל מידי פעם קצץ עריכת וידאו ותמונות. אשמח להערות איזה מפרט עדיף ולמה. אם למשהו יש רעיון למפרט עדיף הוא כמובן יתקבל בברכה. תודה
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. כאחד שדיי ותיק בפורם ולפני כל קנייה אני מתיעץ אם אנשים פה שאני ידע בוודאות שיוכלו לעזור לי, שכנעתי את חבר שלי שאתם יכולים לעזור ולהמליץ על שילוש מתאים, לאחר שהו עשה כמה טעויות וקנה שני מחשבים עם ביצועים ירודים במחיר מופרז (באיזשהו מבצע שאכל אותה בסוף). בקיצור המחשב מיעד בעיקר למשחקים כבדים יש לו כ.מסך R9600 PRO. אז מה שצריך זה מעבד לוח אם וזכרון. אכשיו לדעתי הכי כדאי זה מעבד AMD אולי אפילו 64 ביט ??? לוח אם האם כדאי לקנות עם PCIX? האם ללוח אם עם SATA יש חיבור גם לATA 133 בקיצור אני סומך אליכים שתוכלו להמליץ לי על משהו טוב. וזכרון 1024MB לא יודע סטיק אחד או שניים לא יודע מה עדיף. תודה מראש L.A
-
- 7 תגובות
- 559 צפיות
-
-
לגיגה ביט יש 2 לוחות 8PE800 8SQ800 הציפסט של SYS לא נבדק לאורך זמן והאם כדאי לקחת זה עם הכרטיס רשת או להשתמש בשלי מתוצרת אינטל מה לבחור תנו לי נימוקים משכנעים שאלה אחרת שקשורה לפורום אחר אבל תנסו לעזור לי אם אני לוקח את 8SQ800 ניתן לנצל כונן קשיח של מקסטור בגלל ATA133 ולווסטרן דיגיטל זה כונן איטי ולו יתאים לוח עם ATA100 אני שם גם כרטיס מסך ATI 9500 שהוא AGPX8 האם זה נכון ואם כן הוא צריך להתאים ללוח 8SQ800
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אהלן, פתחתי את הדיון הנ"ל - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=424036.0 בפורום מפרטים אך עם הזמן אני מבין שאני יותר בפער מקצועי אשר בדילמה תקציבית. התוכן מפורט בדיון שם. השאלות המקצועיות העיקריות והנוספות שלי הן: האם יש הבדל מהותי בין המעבדים (E6300 וE5300) והלוחות (מבוסס G41 וP3 אקספרס) ? כמו כן, אודה אם מישהו יוכל לעשות לי מעט סדר בין CORE 2 DUA ל DUAL CORE. נדמה שאת המספר 6300 יש ב2 הסדרות ובחנויות יש בלבול בנתוני שלהם האם יש עוד צפי שדרוגים עם צ'יפסטים אלו? האם זכרונות DDR2 800 רלוונטיים עוד לעתיד או שהופכים תוך כמה חודשים למוצר לאספנים? אודה לעזרתכם בשאלות אלו ואלו שעלו בדיון קודם
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי, עקב פיצוץ לוח הגיגה בייט שלי וחוסר בתקציב, קניתי לוח PC PARTNER. יש לי P4 2.66 וחצי גיגה RAM בשני כרטיסי PC3200 במהירות 400 DDR. הבעיה היא שהלוח הזה מגדיר לי את מהירות ה RAM כ 200 DDR. בביוס (פוניקס AWARD) אין אפשרות להגדיר ידנית 400. לפי המפרט, הלוח אמור לתמוך ב 400 DDR. בתחום ה SPD בביוס הוא רושם שהבאס הוא 133 (133*20=2.66). אני ממש אובד עצות. מה עושים??? בתודה מראש, מוז.
-
- 6 תגובות
- 473 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריך כמה עצות: 1. לינק או טלפון של חנות מחשבים אמינה שמוכרת את ה q6600 במחירים החדשים (1500-1600 ש"ח) 2. המלצה על לוח אם. ( בינתיים אני קונה ASUS PK5-SE ) 3. כרטיס מסך, יש הבדל משמעותי בין הביצועים של 8500GT ולבין 8800? ה8500 יחזיק הרבה זמן לדעתכם? 4. הבנתי שה Q6600 מתחמם מהר, אני צריך המלצה על מארז עם קירור מצויין שיהיה שקט (ובמחירים נורמליים ) בבקשה רק מי שיודע שיגיב. תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 8 תגובות
- 646 צפיות
-
-
הי, במסגרת הנסיון להאריך את החיים למחשב אני מתכנן להוסיף כונן SSD וזיכרון. לוח אם: Gigabyte GA-H77-DS3H מעבד: Intel Pentium G2020 2.9GHz 3MB L3 Cach s1155 זיכרון: G. Skill 4GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 F3-10600CL9S-4GBNT מערכת הפעלה: כרגע ווינדוס 10 32 ביט. מתכוון לעבור ל 64 ביט לוח האם תומך עד 32GB. יש 4 סלוטים (כרגע רק אחד בשימוש). צירפתי את המידע מהחוברת כצילום. איזה זיכרון מתאים? כמה זיכרון כדאי להוסיף? האם אפשר להוסיף על הקיים או שצריך להחליף את הזיכרון הנוכחי? האם אפשר להוסיף זיכרון במהירות 1600Mhz במקביל ל 1333Mhz שיש היום? כתוב בחוברת של הלוח אם שאם משתמשים ב 1600 אז צריך "Intel 22nm (Ivy Bridge) CP…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני 3 שבועות (או חודש, בכול אופן משהו כזה...) פניתי לחנות מחשבים שכונתית ליד ביתי במטרה להצעת מחיר. מה שרציתי היה: AMD ATHLON XP 2500 ABIT NF7-SL הצעת המחיר הייתה 550 ש"ח (כולל הרכבה) והמעבד + לוח האם הנוכחים שלי (סלרון 2400, ג'יגה-בייט GA-8SG800). בקיצור, אמרתי לו להזמין, אבל בגלל הבעיה עם הנמלים (ועוד כמה תרוצים) הוא עד היום לא השיג את החלקים. לא נורא, לא כול כך בוער לי, אני חייל וחוזר רק כול שבועיים בערך. השאלה שלי היא האם, לאור העובדה שעבר כמעט חודש (ואני מניח שיעברו לפחות עוד שבועיים עד שאני אצא עוד פעם) ולאחר ששמעתי על יציאה של מעבד AMD חדש, היו שינוי מחירים מספיקים כך שאני יוכל לקחת מעבד מעט חזק יותר (2600/2800)? והאם העסקה הזאת בכלל טובה? בתודה מראש, אסף
-
- 3 תגובות
- 492 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב שלי(בן כמה שנים) על מנת להפוך אותו למחשב מדיה ביתי. לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7S748 המעבד : AMD Athlon XP, 2083 MHz (12.5 x 167) 2600+ זכרון : ג'יגה וחצי DDR כרטיס מסך: GFORCE4 MX440 ברור לי שאני צריך כרטיס מסך חדש, אני מתלבט גם בקשר למעבד. יש עיצות מאין להתחיל? אני די חדש בזה ואני לא ממש יודע איך לוודא שלוח האם שלי ידע להתמודד עם חומרה חדשה יותר.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם. אז ככה: אני בונה מחשב שישמש גם HTPC (ה מ ו ן אחסון ) + מחשב משרדי מולטי-טסקינג (לפעמים מעבר לבינוני) מחשב שמצד אחד רצוי שיתאים ללפחות 3 שנים, ומצד שני שיהיה ניתן לשדרגו היה והדבר יהיה רלוונטי. מעבד: הבטתי על המעבדים המומלצים באתר לנושא ועל בנצ'ים ומצאתי עצמי מתלבטת בין שלושה ATHLON IIX4 630/635/640 בהתחשב בהפרש העיבוד הקטן אבל גם הפרש המחירים בין ה- 630/635 (כ-50 ש"ח) ומצד שני בחוסר רציני של השוואות מספקות של ה- 640 ובהפרש הכספי מול ה- 635 (מעל 100) נראה לי שהדבר הנכון ביותר יהיה ללכת על ה- 635. לוח: כאן הדבר הופך מסובך יותר היות ויש לי דרישות רבות (מאוד) 1. הוא חייב לתמוך בכמה שיותר קונקטורים של SATA: כלומר לפחות 8 SATA נראה לי כמו מספר טוב. 2. חייב להיות CROS…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מבקש את עצתכם בבחירה בין שני בורדים 1.gigaByte 8srx http://www.gigabyte.com.tw/products/8srx.htm יתרון: סאונד creative 2.Asus p4s 333vm http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333/overview.htm יתרון:lan אשמח לשמוע את עצתכם בתודה מראש רספיוטין
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/news/1191352484/88901/ כנראה שמחר אני קונה מחשב חדש, עם הלוח Gigabyte GA P35-DS3L .. אחרי שקראתי את הכתבה אני בספק... מה לעשות?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון ישנן המון שאלות בקשה להשוואת ולעזרה בבחירה בין לוחות מבוססי ערכת השבבים 965P של אינטל ומה ההבדלים בינהם, גם כאן וגם בפורום ה OC.. אני יודע שבהשוואה שנתתי מושווים גם לוחות שלא משווקים בארץ/לא ממש מוכרים (BIOSTAR לדוגמא..) והחלק האחר נחשבים ללוחות היקרים יותר מבין אלו שנמכרים כאן (לודגמא ABIT AB9 PRO ולא הרגיל או ASUS P5B DLX ולא הרגיל..). אבל עדיין שווה בדיקה. אני לפחות, הופתעתי מהתוצאות.. http://www.tomshardware.com/2006/11/13/shootout_at_the_core_2_corral/ *עוד שני לינקים להשוואות ב ANANDTECH : http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2860 http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2871
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
אז ככה זה ידוע שגוגל מנצלת הרבה מחשבים בייתים בשביל הרבה כוח ומשאבים ואני חשבתי לעצמי,גם אני יכול? יש לי 2 מחשבים בייתיים רגילים ,אפשר להשתמש בשני המחשבים כאחד? ז"א להשתמש במשאבים של שניהם כמחשב אחד?[כונן קשיח אחד] אשמח לתשובות והסברים תודה
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-
-
יש לי 2 של 667 ואני רוצה להוסיף עוד 1 גיג'ה, השאלה האם כדאי כלכלית להחליף, לסט 3 גיג'ה 800 . ועוד ה800 מהיר יותר . אנא תשובתכם!
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
יש את הדעה הרווחת שלא טוב לערבב זכרונות מיצרנים שונים. יש לי במחשב 8GB של זיכרון ואני מעוניין להרחיב ל- 16GB. אלא שהזכרון הספציפי שיש לי יחסית יקר כרגע ויש זיכרון יותר זול של יצרן אחר. מלבד היצרן השונה כל שאר הפרמטרים זהים (DDR3, 1600MHZ, CL9). מה בעצם הבעיה עם זה ? הרי לזכרון יש מן הסתם פרוטוקול תקשורת שהוא סטנדרד וכל היצרנים הגדולים עומדים בו, אז מה הבעיה ?
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
יש לי מחשב וותיק שמשמש כ-Media Center, עד כה עם 2 סטיקים של Geil מסוג PC3500 (מהירות של 433MHz) בעלי תזמון של 2-6-3-3-2. רכשתי היום 2 סטיקים (משומשים) של Samsung מסוג PC3200 בעלי תזמון של 3-3-3-8-8 ציפיתי שהכל יתיישר לפי הזכרונות האיטיים יותר. הגדרתי את הכל על הגדרה אוטומטית, ביצוע Reset גיליתי תזמונים של 2.5-2-2-6-8. המחשב עובד כמה שעות יציב ותקין. כיצד התזמון הזה הגיוני? האם כדאי/רצוי לשנות משהו בתזמונים ידנית? בנוסף עד כה הזכרונות עבדו ב-Dual Channel, האם בערבוב הנ"ל (ובהנחה שהסטיקים הונחו ב-slot הרלוונטי), הזכרונות ימשיכו לעבוד ב-Dual Channel? תודה. אמיר.
-
- 4 תגובות
- 536 צפיות
-
-
יש לי כרגע שני סטיקים של 512MB מותקנים. אני רוצה להוסיף עוד ג'יגה. מתוך הנחה שאת הסוג המדויק של הזכרונות שיש לי אין לי סיכוי למצוא, מה עדיף/אפשרי? סטיק אחד של 1 ג'יגה? (איך זה יעבוד מבחינת single/dual channel?) שני סטיקים של חצי? (הבנתי שבלוח הזה 4 סטיקים יפעלו בתדר 333MHz משום מה). תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע סטיק של 2GB DDR2 800MHZ של CEON על CL5-5-5-15 ובאותה חנות בה אני מתכנן לקנות ספק כוח וכרטיס מסך חדשים תכננתי גם לקנות סטיק נוסף של 2GB, מכיוון שלא ראיתי סטיקים של CEON חשבתי על סטיק של OCZ באותו תדר, נפח, ו-CL http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5028 האם תיווצר בעיה מסויימת בגלל ערבוב החברות? הסטיקים נראים לי די זהים חוץ מכמובן חברות הייצור וגוף הקירור המזערי על הסטיק של OCZ... האם זה הכרחי ללכת לאייבורי ( :-\) ולרכוש סטיק של CEON או שלא תהייה בעיה עם הסטיק הנוכחי של OCZ?
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום האם יש בעיה כלשהיא ב"ערבוב" זיכרונות מיצרנים שונים ? נגיד, יש לי במחשב 8GB של זיכרון DDR3 1600MHZ CL9 מתוצרת gskill ואני רוצה להוסיף עוד 8GB של זיכרון עם אותן ספסיפיקציות, רק שהוא מתוצרת, נגיד patriot. האם יש איזושהי בעיה עם זה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
יש לי 256MB DDR במהירות 333. אני רוצה להוסיף לו עוד 256MB אבל במהירות 400. האם זה אפשרי לשלב ביניהם (או בכלל בין מהירויות שונות) ולשים את שניהם יחד?
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
ברשותי הנתונים המצורפים בתמונות. האם ניתן להוסיף לקיים פס זיכרון נוסף אבל של SDRAM בניגוד ל- DDR שקיים כבר כעת ? , או שעלי לשמור על סוג אחד של זיכרון ללוח ? והאם זה משנה אם זה CL-ים שונים על אותו הלוח ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 953 צפיות
-
-
יש לי כרגע 512X2 667 KINGSTON. אני רוצה להוסיף לפחות עוד 1GB אם לא 2. אם אי יקנה עוד 1GBX2 של OCZ לדוגמא, שהוא 800MHZ, זה אמור להפריע ?
-
- 4 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות זכרון DDR3 1600 2*2 GB אין לי דרישות מיוחדות לזיכרון, אני גם לא מתכוון לבצעה OC בעתיד הקרוב חשבתי על kingston hyper X Blu Dual channel cl9-9-9-27 שעלותו 295 ש"ח הזכרון נועד לעבוד עם i5 2500k של אינטל ולוח אם של Asus p8p67/p8h67 או לוח מקביל לזה של Gigabyte האם הזכרון הזה מתאים לי, או שאולי יש זכרון טוב יותר במחיר דומה?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-