מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,799 דיונים בפורום זה
-
פתחתי דיון שחשבתי שהלך לי המעבד היום, למי שלא ראה אותו אני אספר את הסיפור. רציתי למרוח AC5 אבל PCH החליטו לשים לי מדבקת SUPER GLUE על הסינק במקום מדבקה תרמית! (הקצנה, בצחוק כמובן) אז שהוצאתי את הסינק המעבד יצא איתו! ניסיתי להחזיר את העניין למקום אבל בפינה משהו כמו 10-15 פינים של המעבד התעקמו מאוד וגם אחד מהם פשוט נפל... חשבתי שזה הסוף שלי! עם המון המון עזרה מאבא הצלחתי להחזיר את הפינים בערך למקומם המקורי (זה מאודדדדדדדדדדדד לא קל!!!!!) ואחרי מאמצים רבים המעבד נכנס לסוקט שלו. במפתיע המעבד פועל עם 477 פינים... מה שהופך אותו למעבד הראשון מסוגו לא ? אבל כמובן יש עוד בעיות, אחד מהקליפסים שתופסים את הסינק ללוח אם נשבר... והמעבד לא מוצמד לסינק... אם פותחים את המחשב הוא …
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ! קודם כל אני אנצל את ההזדמנות (השנייה שלי) ואגיד שלום - אני חדש פה אז לשאלתי.. מה יותר טוב לקנות מחשב פנטיום 4, 3.4 מעבד ליבה כפולה (2mb*2) או Core2 את ה-E6600 ? אם אפשר בבקשה לתת לי נימוקים למה X יותר טוב מ-Y אז בכלל... אם זה מבחינת מחיר.. אם זה מבחינת ביצועים... ואם זה בכלל מבחינה שאתם מבינים. כי אני לא ממש מומחה במחשבים () ובגלל זה אני מאוד אשמח אם תייעצו לי. תודה רבה על עזרתכם שי
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חשבתי על השילוש הבא G.Skill 2GBPK 800MHZ 4-4-4-12 Core 2 Duo 6400 GA-965-DS4 הבעיה שאין לי מספיק כסף ואני צריך לרדת באחד או שניים מהרכיבים ל6300, 965-DS4, או זכרונות של 667. אני מניח שבעיקר המעבד חשוב אז איפה כדאי לי לוותר בלוח אם או בזכרונות? במה אני ארגיש יותר את ההבדלים? וחוץ מזה עוד שאלה לגבי הזכרונות האלה , הם מתאימים בכלל ללוחות 965 של gigabyte ? הבנתי שיש בעיה עם המתח של חלק מהזכרונות אבל אני לא יודע איזה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי את לוח האם הבא: GA-945P-S3 (rev. 1.0) וכפי שאתם יכולים לראות, כתוב בספסיפיקציה שלו שהוא תומך בעד 4GB של RAM: "4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory) " האם ה-4GB האלה כוללים גם את הזכרון שעל כרטיס המסך? אני שואל כי קניתי 4GB זכרון לא מזמן, ואמנם יש לי כרגע winXP שמזהה רק 3.25GB מתוכם, אבל אני מתכנן לשדרג ל-win7 64bit בקרוב, ולכן קניתי את הזכרון. מה שמדאיג אותי הוא שכשהמחשב עולה, גם ה-bios מזהה רק 3.25GB ולא 4GB. (כרגע יש לי כרטיס מסך עם 256MB זכרון ואני עוד מתכנן לשדרג עוד כמה ימים לכרטיס עם לפחות 512MB זכרון) אגב, אם החשש שלי נכון, ומגבלת ה-4GB של לוח האם כוללת גם את הזכרון שעל כרטיס המסך, אז יש לי טעם בכלל לשדרג ל-win7 64bit או שיהיה עדיף לי 3…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכוונה כמובן לא לטמפרטורה לאחר שמשוגעים לדבר הרכיבו עליה מיליון גופי קירור משונים, אלא הטמפרטורה הממוצעת תוך שימוש בגוף הקירור הסטנדרטי המגיע עם המעבד. תודה !
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך שילוש למשחקים עד 1600 ש"ח אני מעדיף מעבד של AMD ולוח אם של ג'יגהבייט חשבתי לקחת AMD PHENOM 2 555 זכרונות DDR2 800MHZ הכי זול שיש לוח אם אני מעדיף שיתמוך גם בDDR2 וגם בDDR3 של ג'יגהבייט אם יש כזה מאחר ובעתיד לא ישתמשו בDDR2 וכן אני אוכל להוסיף DDR3 למרות שיעבוד רק אחד מהזיכרונות
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTE0OCwxLCxoZW50aHVzaWFzdA
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני משווה מעבדים ואני מנסה להבין לאילו שימושים יותר כדאי 2 ליבות ולאילו 4. ערכתי חיפוש בפורום אבל אין כל כך(/לא מצאתי) מידע מהזמן האחרון. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
באיזה סוג של צי'פסט לבחור של SIS או VIA או INTEL (שהוא יקר) ללוח. אם אפשר לקבל גם הסברים להעדפות....?? יעוד: שימושים לישומי אופיס, אנטרנט, פוטו שופ (לא למשחקים) רצוי שיאפשר עבודה עם זיכרונות SDRAM,
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שאלתי את השאלה הזאת מזמן, לא קיבלתי תשובה ברורה (הרוב נטו לצד הסלרון 500) אבל מכיון שזה שוב רלוונטי (סבב של מחשבים בבית..) אני שואל שוב. מה עדיף, מעבד P2 350, שאני משתמש בו כרגע (3.5X112) - רץ יציב מאוד על 390, אי אפשר לעשות יותר מזה. יחד עם לוח של אסוס P2B עם הציפסט iBX440. או מעבד סלרון 500 (66*7.5) עם לוח לא ברור, כתוב על החוברת ATX FORM BOARD.. בכל מקרה זו השאלה. אני הייתי דיי בטוח ששלי יותר טוב.. כי נדמה לי שיש לו יותר CACHE ואולי גם טכנולוגיות שאין בסלרון? וחוץ מזה הבאס שלי משמעותית יותר גבוה גם מה שעושה את הזכרונות יותר מהירים.. אבל מכיון שאנשים כאן אמרו ההיפך לפני מספר חודשים ששאלתי אני שואל שוב, תשובה ללא נימוק לא תתקבל ( :-* ). ובבקשה לחסוך תגובות כמו: תחליף מח…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כחודש בערך קניתי מחשב ובחרתי ללכת על 2X1GB של OCZ REAPER 800. הייתי בטוח שאני אמשיך להשתמש ב XP X86 שהיתה לי וזה היה אמור להספיק. אך שינויים מסויימים קרו ועברתי לויסטה X64. לצערי 2GB זכרון למערכת 64BIT זה לא מספיק ואני רוצה להוסיף עוד 2GB. השאלה שלי - האם יש הבדל טכני בין 4 סטיקים של 1GB לבין 2 סטיקים של 2GB ? חשבתי על למכור את הזכרונות שיש אצלי ולקנות 2 של 2GB. הבנתי מכמה חברים ששימוש ב 2 סטיקים עדיף על 4 מבחינת OC ומבחינת זמני גישה של המעבד לזכרון. האם זה נכון ? האם אני יכול לקנות עוד 2 סטיקים של 1GB זהים בשקט או שעדיף לי לנסות למכור אותם ולקנות 2 של 2GB ? תודה לעונים, שחר.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי בדקתי כמה משחקים שבזמנו הגדרתי על זולוציה של 1600 על 1200 , על המעבד E6300 וראיתי שיש קצת קירטועים ולא רץ חלק כמו שרצו חלק על מעבד AMD3800 ליבה כפולה , לדוגמא בCALL OF DUTY 4 , DARKS OF DAYS , עדיין לא בדקתי עוד , אבל ברזולוציות נמוכות המעבד E6300 מריץ יותר טוב מהAMD3800 ,בקריסיס יש יותר ביצועים בכל הרזולוציות בE6300 . אני לא מבין למה?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מנהל פורום נכבד, מתי יצא הסקירה המקצועית שלך או של כמה משתמשים על המעבר הגדול. מבחינת יתרונות ביצועים,מחירים. אלו דברים נצטרך ואלו נוכל להשאיר מהמחשב הישן (כ.מסך, זכרונות...) תודה
-
- 18 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע P2 350 SLOT1 על לוח P2B של ASUS. יש מישהו שמציע למכור לי P3 600 והוא אומר שזה גם SLOT1 וזה לא יעשה בעיות, השאלה שלי היא האם באמת לא יהיו בעיות? האם צריך לפרמט? האם אני ארגיש תוספת גבוהה בבצועים? ואני גם חשבתי שכל P3 חוץ מהכי ראשונים היו סוקט370.. תודה
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
*לנעול בבקשה אם כבר הופיע כאן* http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=789466&starttime=0&endtime=0 ההוזלה לא כוללת את כפולי הליבה הקיימים למעט E4400 שיורד באופן סמלי מ133$ ל113$ תג המחיר הפנוי ייתפס ע"י E4500 בתדר 2.2GHZ בנוסף יוכרזו 3 כפולי ליבה חדשים מותאמים ל-FSB1333: E6550 בתדר 2.33GHZ עם 4MB קאש במחיר 163$ E6750 בתדר 2.66GHZ עם 4MB קאש במחיר 183$ E6850 בתדר 3GHZ עם 4MB קאש במחיר 266$ ההוזלה המרשימה במיוחד באה מכיוון מרובעי הליבה שיורדים בשיעור של כ50%: Q6700 עם מכפלה סגורה מופיע במחיר 530$ Q6000 יורד מ530$ ל266$, מחיר מיינסטרים של ממש ההוזלה באה כנראה כהכנה להשקה המתקרבת של K10 בקיץ מה שבטוח - יהיה חם
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה הכי מומלץ בסביבות המחיר הזה? ואם מישהו יוכל גם להמליץ לי על חנות במרכז שמוכרת את הלוח והמעבד במחיר הזול ביותר (retail box) ועם אחריות אני אודה לו.
-
- 18 תגובות
- 976 צפיות
-
-
-
השאלה בכותרת . האם למעבד DUAL CORE כלשהוא ייקח יותר זמן לעלות את עצמו + את מערכת ההפעלה יותר מהר ממעבד רגיל/יותר לאט.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני רוצה לשדרג את הזכרון ולהוסיף עוד 1GB ורציתי לדעת אם אתם ממליצים על החברות הזולות ואיזה? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ברור לי שהמשווקים הרשמיים בארץ לא יתחילו למכור את סידרת המעבדים החדשה עד שהם לא יפטרו מהמלאי הישן. מניסיון העבר גם ברור לי, שכאשר הם יחליטו לייבא את q9300 הם ידרשו עבורם מחירים מופקעים למרות שהם יקנו מאינטל את ה-q9300 בדיוק באותו המחיר של q6600. התרגיל הזה ידוע לי היטב ולכן אני מחפש דרך להביא אותו מחו"ל ביבוא אישי. נתקלתי באתר הבא: http://www.ipmart.com/main/product/Intel,Core,2,Quad,Q9300,25GHz,,6MB,shared,L2,Cache,,1333MHz,FSB,,Core,2,Quad,,Socket,775,36027.php?∏=36027 האתר מוכר לכם ? מה המוניטין שלו ? איך יתכן שדווקא באתר הזה יש את ה-9300 ואין אותו באתרים אחרים ? האם יתכן שמדובר ב-q9300 שנפסלו למכירה עקב פגמים בייצור ,ואיכשהו לא הושמדו בבקרת האיכות והגיעו בדרך לא דרך ל…
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שפועלים בdual כרגע,חבר שלי הביא לי עוד סטיק אחד,אפשרי שהוא יעבור עם 3 סטיקים (כי אז זה לא יהיה דואל).ואם כן האם זה יוריד מהביצועים? (יש לי 512 מגה,והחבר נתן לי עוד 256 מגה) תודה לעוזרים!
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך לוח אם למעבד e6300 תקציב בערך 500...
-
- 18 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אם למישהו עוד היה ספק בנושא, ההדגמה הבאה של אחד מסוקרי התחום מובאת בלינק מטה ומראה משהו מעניין: מה שהוא עשה זה, בחר בשני מעבדים שווי ערך במחירם, הלו הם ה- Icore5 בעל 4 ליבות של אינטל ומחירו 240$ והשווה אותו ל- Ryzen 5 מדגם 1600x שמחירו 230$. **פער המחיר 10$ זניח, ובהחלט ניתן לכנות מעבדים אלו כמעבדים בעלות זהה. הדבר הבא שהוא עשה, זה השווה את כל סביבת העבודה של שתי המערכות, הכל על מנת להבטיח, כי המערכות עובדות בדיוק באותם פרמטרים - כך שכל ההבדל הוא אך ורק במעבד עצמו, בכלל זה: המעבדים שניהם מורצים בדיוק ב- 3.7Ghz, הזיכרונות בדיוק באותה מהירות = 3200mhz, כמות הזיכרון זהה כמובן, אותו מאיץ גראפי עוצמתי במיוחד, ובחר בהגדרות גראפיות מאד נ…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
- 4 followers
-
-
דיברתי עם בחור אחד מחו"ל[אחד שאני מכיר הרבה זמן]והוא גם מבין בחומרה והוא המליץ לי על המעבד הזה: Intel Pentium 4 2.40 E GHz HT 1MB 533Mhz S478 Boxed שהוא עולה 139 יורו[774ש"ח] חיפשתי אותו קצת באתרים של חנויות של אינטל וכאלה ולא מצאתי אותו לקנייה הוא הגיע לארץ ואפשר להשיג אותו איפהשהוא? והאם הוא טוב?
-
- 18 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום לכולם!!!!!! טוב ככה..חבר שלי רוצה להחליף את הלוח אם שלו והמעבד.. הוא רוצה מעבד AMD 64bit ולוח אם לבחירתכם...רק שהכרטיס מסך הוא בתושבת AGP ולכן הלוח צריך לתמוך בזה...(קצת מעפן..) תנו לי רק את המחיר של כל מוצר וחנות בבקשה.. תודה רבה לכל העוזרים!!
-
- 18 תגובות
- 906 צפיות
-