עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by winner,

עד היום הייתי נעול על "שם" בבחירת לוחות אם - תמיד ידעתי שלוחות של Asus או Gigabyte עדיפים על Asroc או biostar בעקבות התייעצות בפורום המפרטים לגבי מחשב חדש, עלתה השאלה, האם באמת יש עדיפות ללוחות של הייצרנים ה-"נחשבים" על פני ה-"פשוטים" - בעיקר מבחינת אמינות - כאשר מדובר על אותן תכונות ? מה דעתכם ? ואם אני כבר כאן, רציתי להתייעץ לגבי בחירת לוח אם לסוקט 1155 - אני מחפש לוח עם לפחות 6 חיבורי SATA פנימיים, 2 חריצי PCIe x1, רצוי שני חריצי PCI עבור כרטיסים ישנים ואם אתם מכירים לוח מודרני עם חיבור פרללי - אשמח לדעת עליו (למרות שנראה לי שכבר אין דבר כזה ואצטרך להשתמש בכרטיס הרחבה או מתאם מ-USB) לא מתוכנן OC כך שהלוח יכול להיות מבוסס H67 וכמו כן, אין לי צורך בריבוי כרטיסי מסך (אבל…

2. Started by safari,

אני צריך לוח פנטיום 3 (370 Pin ) .... יש הצעות? תודה מראש? ד"א - חבר שלי סיפר לי שיש לוחות ל-P3 שתומכים ב- DDR , זה נכון?

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  3. קראתי קצת ביום האחרון וצמצמתי את השאלות שלי בנושא שדרוג לזה: אני מנסה לבחור לוח mATX זול יחסית למעבד 5050e, עד 120 דולר מNEWEGG, רצוי פחות. אני כנראה ארצה לשדרג לפנומים חדשים בעתיד אז צריך שתהיה תמיכה. צריך שיהיה IGP כמה שיותר טוב עליו וחוץ מזה כלום. קיבלתי כמה הצעות, 1 היא לוח עם צ'יפסט 790GX בגלל התמיכה במעבדים והRadeon 3300 HD שעליו. השנייה היא לוח עם צ'יפסט Geforce 8 אז נתחיל בבסיס, במשפט אחד, האם יש צ'יפסט מועדף ? או, איזה כרטיס מסך יותר טוב, 3300HD שעל הAMD או ה8300 שעל ה nVidia ? האם יש עוד כרטיסים טובים שאני לא יודע עליהם ? המלצות ספציפיות אולי ? תודה

• 5 תגובות
    • 678 צפיות
  4. Started by viperch1x,

אני מתלבט בין שני לוחות עיקריים ASUS P5W DH DELUXE או GIGABYTE GA-965P-DQ6 למישהו אחר יש הצעה יותר טובה???

• 14 תגובות
    • 628 צפיות
  5. Started by Liad91,

אהלן, אני מרכיב מחשב חדש שעיקר השימושים שבו יהיו משחקים וסרטים. המפרט כבר סגור פחות או יותר רק יש לי בעיה בבחירת לוח האם.. אני לא מבין הרבה בOC וזה לא משהו שאני מתכנן לעשות לאחד הרכיבים (אם יש לזה השפעה בבחירת הלוח) המעבד שאני אשתמש בו יהיה I5 4670 עם כרטיס מסך gtx 680 בודד אני מעדיף שיהיו 4 תושבות לזיכרון. כמו כן, אני מתכוון לחבר למחשב בעתיד הקרוב מערכת קולנוע ביתית, השאלה היא אם אפשר למצוא לוח איכותי עם יציאה אופטית שייתן סראונד טוב ואיכותי או שעדיף להשקיע בכרטיס קול ואם כן איזה? תודה מראש לעוזרים, ליעד.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by dadon,

שלום . המפרט שלי הוא כזה : מעבד ??AMD Athlon 64 3200 Socket 939 Tray + Cooler? Venice זיכרון Geil 1024MB (512MBx2) Dual Channel DDR 400MHz Value Series Retail צורב LG CDRW 52x32x52 מארז Foxconn 3GTH001 400Watt Thermaltake PSU כרטיס מסך - Leadtek WinFast PX6800GS TDH 256MB PCI Express דיסק קשיח Maxtor 6L200SO 200GB 7200 16MB Buffer MaXLine III + NCQ השאלה שלי היא איזה לוח אם יתאים לי למפרט בסכום של עד 600 - 700 ש"ח ? והאם אני צריך Nf4 רגיל או ultra ? לא מתוכנן oc כרגע אבל אולי בטווח הרחוק . תודה רבה לעוזרים .

• 14 תגובות
    • 737 צפיות
  7. בקרוב אני אקנה מחשב חדש. את המעבד כבר יש לי, Pentium 4 - 2 A (512 L2 Cache). אני צריך לבחור לוח וסוג זיכרון (Rdram, DDR 266, DDR 333). מה יותר כדאי? מה יותר מהיר? ואיזה לוח-אם אתם חושבים שכדאי לי לקנות, בהתאם להצעת סוג הזיכרון שהצעתם. הבהרה: מצדי שלא יהיה כרטיס קול, כרטיס רשת, תמיכה בבאס 533 על הבורד. אבל אני רוצה תמיכה במהירות העברת נתונים גבוהה, ATA133 ותמיכה ב-USB 2. וגם רייד לא יזיק תודה לכל מי שינסה לעזור לי.

• 35 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. Started by המפרט,

שלום לכולם. אני מעוניין להחליף את הלוח-אם במחשב שלי, וזאת בגלל שהוא "קצת" דפוק. לא נותן להתקין כרטיס מסך נורמלי, מקרטע וכדומה... המפרט של המחשב הוא : P IV 2 GHz socket 478 זכרון SDRAM אם אני לא טועה. כרטיס מסך Raedon 9250 שלא מותקן בגלל הלוח-אם הדפוק כרטיס קול Creative SB live 1024 כרטיס רשת איזה כרטיס מבין הבאים הכי יתאים למחשב שלי? 316.52 ש"ח $63.07 P4S8X-MX לוח אם ATX,סט רכיבים SIS,תמיכה בזכרונות DDR400, תושבת S478 , חיבורי SATA,AGPX8,LAN וכרטיס קול 6 ערוצים ASUS 420.16 ש"ח $83.72 P4P800S-SE לוח אם ATX, סט רכיבים אינטל 848P, תומך DDR400, תושבת S478, כ.קול/רשת/AGPX8/SATA/800MHZ, תומך HT ASUS 425.93 ש"ח $84.87 P4S800 לוח אם ATX, סט רכיבים SIS, תומך DDR400, תושבת S…

• 9 תגובות
    • 643 צפיות
  9. Started by emperor,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש כשהשימוש העיקרי הוא למשחקים כבדים. להלן המפרט: Intel Quad Core i5 4670 3.4Ghz Cooler Master Hyper TX3 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz EVGA GeForce GTX760 SSD Samsung 840 EVO 250GB SATA III Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty אני לא מתכוון להמהיר את המחשב ולא זקוק לפיצ'רים מפוצצים, עם זאת אני מעוניין ב-4 סלוטים לזכרון. האם תוכלו לעזור לי לבחור לוח אם למפרט? תודה.

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  10. Started by DF30,

מחפש לוח ל AMD XP שיהיו לו המאפיינים הבאים: 1. כרטיס מסך OnBoard. 2. כרטיס קול O.B. 3. כרטיס רשת O.B. 4. יציאות USB 2 (כמה שיותר...) או אולי כדאי חלופה אחרת זולה יותר מהקונפיגורציה הזו. המחשב לא ישמש למשחקים!!! מחפש את האופציה הזולה ביותר שתדע "לדבר" עם מצלמה דיגיטלית וכו'... ??? ??? ???

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה לשדרג קצת את המחשב וחשבתי על ערכת השבבים החדשה (X38) והמעבד החדש E8400 של אינטל (לא מעוניין כלכך במרובע ליבות ובמיוחד לא ב65NM כדוגמת הQ6600 ומרובעי הליבה החדשים יעלו די הרבה),עכשיו חשבתי לייבא אותם מחו"ל אך לא מצאתי קישורים מתאימים (והאם כדאי להביא כאלו חלקים מחו"ל??מתוכנן OC די רציני). חשבתי על הלוח של ASUS הP5E החדש כי הוא מגיע עם באנגל עשיר ומגוון מאוד ומאוד מושך אותי ועל המעבד הנ"ל(יש לציין שיש לי קירור BIG TYPOON ומשחת קירור מותאמת כיוון שאני מרכיב את הרכיבים של AC). לשאלתי מה שווה כספית יותר לייבא מחו"ל (אם ההפרש די רציני אז אשמח ללינקים מתאימים מחנויות ששולחות ארצה כיוון שיש לי אפשרות לפטור את החבילה ממכס כיוון שאני חייל,או ששווה יותר לקנות בא…

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  12. שלום לכולם, אני בונה עכשיו שרת ביתי, המתוכנן להחזיק כ3,5 שנים. השרת הקודם שלי, היה דיי חלש, והכיל כמה דיסקים קישחים, עם מערכת הפעלה Windows Home Server. הוא עשה הרבה פעולות, חלק מהן: שרת מיילים קטן, airvideo, DAAP, utorrent ושרת קבצים כללי. השרת שאני בונה הולך לרוץ על VMWare ESXi5.5 או XenServer (כנראה Xen) והוא יריץ שתי מערכות הפעלה בהתחלה: UnRaid ו windows server. (אח"כ, כנראה, אריץ בו עוד שתי מערכות הפעלה נוספות) אני הולך לשים כמה דיסקים קשיחים SATA מסוג WD Red שיחוברו לכרטיס PCI. בכל מקרה, אני צריך מכם המלצה ללוח M ומעבד שיתמכו ויעבדו טוב עם התכנון שלי למעלה. 1) אני צריך לוח M עם פונקציות מתקדמות כגון WOL, כיבוי אוטומטי עם טמפרטורה עולה ועוד. 2) אני צריך גם מעבד מתאים…

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  13. Started by NI4NI,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בסכום של עד 6000 שקל. לאחר מחקר די מעמיק ברשת עלו לגמר שתי ההצעות הבאות שלדעתי נותנות את היחס הטוב ביותר של מחיר/ביצועים. http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=1329 http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=1302&p=0 היתרונות של הגייטויי: 512MB זכרון, כרטיס רשת אלחוטי מובנה, (מעבד חזק ?), מחיר זול יותר. חסרונות: מוצר מחודש, משקל טיפה גבוה. היתרונות של ה clevo: מעבד דותן (זמן סוללה ארוך), משקל נמוך. חסרונות: 256MB זכרון בלבד, ללא רשת אלחוטית, מחיר גבוה יותר. בשיקול של כל זה הם יוצאים די שווים ואני לא מצליח לבחור... האם ללכת על הגייטווי, שנראה די מציאה, או ללכת על השני שהוא עם מעבד קצת יותר מתקדם אבל בגדול המחשב יותר חלש ? אולי בסוף …

• 4 תגובות
    • 505 צפיות
  14. Started by aviviv,

: חברה אני מנסה להרכיב תפריט למחשב אישי שיוכל לענות לי על צרכים כמו office, משחקים כבדים, עיבוד תמונות וגרפיקה בפוטושופ ועוד , וכן תלת מימד ואנימציה. התחלתי עם המעבד אני עדיין חוקרת את הנושא אבל רציתי כבר לשאול מה דעתכם על המעבד הבא: פנטיום 4 (prescott) 3.0 GHz (או יותר) פלטפורמה: LGA775, Socket 478 מהירות 800 מגה הרץ זיכרון:L1 instruction cache, 16k L1 data cache, 1 MB L2 cache http://www.intel.com/products/desktop/processors/pentium4/index.htm ובכלל אולי יש למשהו עצה אחרת ? תודה

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  15. Started by vegeto,

אני רוצה לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב ואני מתלבט בין המעבדים AMD64 וPentuim4C. מה עדיף? ואם זה לפי איך שאני משתמש במחשב אז אני משתמש בעיקר(לא רק) למשחקים.

• 4 תגובות
    • 495 צפיות
  16. Started by RedSpeek,

היי, במהלך הימים האחרונים חקרתי ואספתי מידע על מנת להרכיב מחשב למשחקים שיספק אותי לפחות ל-5 שנים. בפורום קיבלתי המלצות למפרטים שמכילים מעבדי i5-4670 \ i5-4570 ובנוסף אמרו לי להימנע מאוברקלוק כי זה לא משפר ביצועי משחק. הייתי רוצה לקבל עוד דעות ומידע בעניין, מה אתם חושבים על אוברקלוק? ומה אתם חושבים על מעבדי Xeon? מכיוון שאני לא רוצה להחליף את המעבד לפחות ב-5 שנים הקרובות, אני רוצה משהו טוב ומספק במיוחד למשחקי אסטרטגיה כבדים המבוססים על מעבד יותר מאשר כרטיס מסך (Total War series, Company of Heroes 2 וכו). תודה!

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  17. Started by avirama85,

שלום לכולם. אני מתלבט בבחירת מעבד למחשב חדש, לא משהו יקר. המחשב הוא בעיקר למשחקים ואינטרנט. בהנחה שהכרטיס מסך שיהיה הוא 6600GT או 6800GS עם 256 מגה זיכרון, וזיכרון פנימי 1GB לפחות. איזה מעבד עדיף? 1. AMD Athlon 64 3200+ 2. Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB EM64T 630 תודה....

• 10 תגובות
    • 608 צפיות
  18. Started by dyxel,

צריך עזרה!!!!!!

• 5 תגובות
    • 505 צפיות
  19. Started by oranShoshany,

חבר שלי קונה מעבד עכשיו הוא מתלבט בין X6800 לQX6700 הוא קונה את המעבד בחו"ל אין כמעט הבדל במחיר אז מה מביניהם עדיף? הוא מתכנן OC הוא עושה עריכת ווידאו וכל מיני דברים..? אל תציאו בבקשה מעבדים אחרים רק תענו לי על השאלה תודה.

• 8 תגובות
    • 656 צפיות
  20. Started by chukun,

שלום לכולם!!! אני כבר יושב פה(HWzone) כמה ימים וקורא על ירידת המחירים שהולכת להתבצע במהלך השבוע הקרוב במעבדי AMD ועדיין לא הבנתי איזה מעבד עדיף לי לקנות ביחס למחיר/ביצועים. ההתלבטות היא בין AMD 3800 X2 AM2 ל 6300 מהסדרה החדשה של אינטל שתוכרז השבוע. תודה

• 9 תגובות
    • 724 צפיות
  21. Started by dror12345,

אני הולך לקנות מחשב חדש שבוע הבא ועדיין לא החלטתי איזה מעבד לקנות איתו חשבתי ללכת על e6550 אבל אני פוחד שאני יצטער שלא קניתי מרובה ליבות אני לא גיימר כבד ולא מתכוון לשחק במחשב כל היום אלה יותר לראות סרטים ב-hd השאלה שלי היא האם כדאי להשקיע עוד 500 שקל בערך בישביל ה-Q6600 או שזה מיותר?? המפרט שלי הוא: לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤479 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤389 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 1024MB 800Mhz CL5 ¤126 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T800UB1GV כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8600GT Silent 512MB PCIe ¤620 כמות:1 http://skypc.co.il/product…

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  22. Started by trek227,

מתלבט האם לרכוש מעבד Q9550 שהוא מעבד עם 4 ליבות או ללכת על E8400 שיש לו רק 2 ליבות ושאלה נוספת כרגע בחרתי לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H האם הוא יתאים למעבד 4 ליבות שציינתי?

• 6 תגובות
    • 604 צפיות
  23. Started by nt2003,

שלום לכולם, אני צריך עזרה בחירת מעבד למחשב חדש שאני רוצה לקנות, מרוב שלל ההצעות אני כבר לא יודע איפה להתחיל. הצרכים שלי הם: מעבד של חברת אינטל, עד 1500 ש"ח שיחזיק מעמד ולא יהפוך לישן עוד שנה, קצת משחקים, צריך להתאים לויסטה ייתכן עריכת וידאו אבל לא יותר מידי, הכי חשוב שיהיה חזק וידע להריץ הרבה תוכנות במקביל. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 425 צפיות
  24. Started by lader,

שלום לכולם! אני מתלבט בין מעבד של שתי ליבות למעבד של 4 ליבות לצורך של מחשב למשחקים. מה יותר עדיף מבחינת משחקים (מחשב בתקציב של 4500) והאם ההבדל בין שני הדורות הוא גדול?

• 5 תגובות
    • 593 צפיות
  25. Started by LaraCroft,

שלום יש לי מחשב AMD4200 ואני רוצה לתת אותו לאחי וקנות חדש עכשיו.. חשבתי על AMD 6000+ השימוש העיקרי הוא למשחקים כמובן. השאלה אם אולי כדי ללכת ביכלל על אינטל? איזה מעבד של אינטל מקביל לAMD6000? **הכרטיס מסך הוא 8800GT 512M ולא אני לא מעוניינת ב Q6600 מיותר מבחינתי כרגע אלה אם כן מביאים לי מתנה תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.