עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום אני בונה מחשב HTPC מבוסס 435 AMD אשמח לעזרה עם הדרישות הבאות לוח AM3 עדיפות ל mATX שיתאים למארזים, אם לא אז שלפחות יכנס ל Antec 2480 USB3 לא קריטי כן חשוב 1394 IEEE אני אשתמש בכרטיס מסך חיצוני, אז אין צורך בכרטיס מובנה עדיף עם פיזור חום טוב וכמובן - איכותי על סמך ניסיון החברים המכבודים ולא יקר :-)

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  2. שלום אנשי הפורום! אחרי שש שנים החלטתי לשדרג את ה6800k שלי ל12700kf. אשמח להמלצה ללוח אם מתאים טוב עד 1200 ש''ח. מתלבט בין DDR5 ל DDR4. שימושים בעיקר תכנות וקצת גרפיקה לצערי כבר כמעט ולא משחק. מתכנן לחבר אליו SSD, NVMe, HDD, Dvdrom, קירור מים, וכרטיס מסך GTX1080 חשוב לי שיהיה כרטיס רשת טוב, מתכנן לחבר אותו קווית. לא מתכנן כרגע לעשות אובר קלוקינג. גודל: המארז שלי הוא Full tower. תודה רבה לעוזרים!

3. קניתי מעבד 6600 ב-120$ כן זה המחיר ששילמתי-דרך חבר שעובד באינטל הבעיה שהם לוקחים על משלוח לארץ עוד 250 שקלים בערך-אבל הוא טס לחו"ל ויאסוף את זה משם... מחיר מדהים... עכשיו תעזרו לי לבחור לוח אם השימוש העיקרי-פשוט פשוט,אינטרנט אופיס הורדות , מקסימום קצת ערכית וידאו לא דרוש OC לא בטיח התקציב? חשבתי עד סביבות 600 שקלים גג האם עדיף ללכת על ציפסט 945 עם זכרונות 667 ואז יישאר לי קצת כסף בכיס ואולי אקנה גם כ.מסך 8500GT (בנעה עולה 460) או ללכת על ציפסט 965 עם זכרונות 800 ואז אהיה חייב לקנות לוח עם כ.מסך OB (אין לי כרגע כ.מסך PCIE בכלל) עד כמה התוספת של זכרונות 800 משמעותית למשתמש "פשוט" כמוני? תודה

• 5 תגובות
    • 753 צפיות
  4. שלום, אני לפני קניית המחשב החדש שלי. אני מעוניין בעזרה בבחירת לוח האם. חשוב להדגיש כי אני מעוניין לעשות OC קל עד בינוני, ולכן יש צורך בלוח אם שיענה על הצורך הזה. אין צורך בחיבורים כגון eSATA, firmware ושאר ירקות. כמו כן, לא מעוניין ב-USB3 ו-SATA3. ההתלבטות היא בין 2 הלוחות GA-P55M-UD2 לבין ה-GA-P55-US3L. הבנתי שעדיף ללכת על ה-US3L כי הוא יותר אמין מבחינת OC. אז על מה אתם ממליצים? (ובבקשה, לא לעלות עם הרף.. המחיר של הלוח אם הוא בסביבות ה-540~ ש"ח, כמו שבמפרט]. המפרט: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪935 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪120 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by moshon,

שלום לכולם אני קצת בבעייה-טבעתי בים האפשרויות של לוחות האם המוצעים אני מחפש לוח אם ל6400 למטרת שימוש כללי, משחקים, קצת גרפיקה--(הוא יבוא עם x1950xt 256) ו2 גיגה זכרון 667 או 800 OC? להתחלה לא--אבל ככל שהזמן יחלוף אני ארצה שתהיה האפשרות התקציב--1K תודה

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  6. Started by skiski,

שלום, אני מתכנן לקנות מעבד E6400 . עכשיו אני רוצה לדעת קודם כל אם יש הבדלים כה גדולים בין E6400 ל E6300 ששווים תהוספת כסף. דבר שני אם תוכלו לעזור לי לבחור לוח אם שיתאים וינצל את E6400 כמו שצריך אני יודה לכם. אני בעיקרון חשבתי על לוח ASUS ?P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E? אבל אני לא מבין בזה ממש .. אם תוכלו לעזור לי זה יהיה טוב . תודה רבה .

• 6 תגובות
    • 553 צפיות
  7. Started by yoc1983,

שלום לכולם אני בונה מפרט למחשב ואחרי שסקרתי אתרים בחרתי בE7500 שיעבוד עם כרטיס מסך HD5770 למטרות גיימינג בינוני, אני לא יבצע OC אין לי מושג איזה לוח אם כדאי לבחור ואשמח לשמוע המלצות אגב, כמה זכרון כדי לשים על הלוח 2G או יותר? תודה

• 5 תגובות
    • 890 צפיות
  8. Started by Trashold,

שלום חברים, אני מרכיב מחשב ואני לא יודע איזה לוח אם לקנות . התושבת היא LGA2011-3 הזיכרון שיש לי במהירות 2666 ולא צריך יותר מ 4 סלוטים. התקציב שלי הוא עד מ 1500 שח בשביל הלוח אם. אני גם לא מתכנן להשתמש ב SLI. ראיתי כל מיני דגמים של אסוס ,גיגהבייט,ו MSI .. פשוט הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים. גם באופן כללי ראיתי שהלוחות אם עם התושבת הזו הרבה יותר יקרים מהתושמת של 1151 )skylake) שזה מרגיז.. לדעתם אולי כדאי ללכת על 6700K וולקנות לוח אם יותר מתקדם במחיר הזה? תודה !

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by bezadon,

שלום לכולם. אני צריך לוח אם למעבד ?Core2 Duo E6300 : זה מה שאני צריך בלוח האם: SATA2, FIREWIRE, אודיו איכותי OB כ. רשת OB והכי חשוב: יציאות סאונד דיגיטליות (אופטי וקואקסיאלי). בתחילה חשבתי לקנות את ה GA-965P-DS4 של ג'גה בייט. דף המוצר אצל ג'גה בייט: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2288&ProductName=GA-965P-DS4 אך אמרו לי שאם אני לא מתכוון לעשות OC או להשתמש בשני כרטיסי מסך יחד, לא שווה לקנות את הלוח אם הזה ואפשר לחסוך 500 ש"ח ולקנות אחר. האם אתם יכולים להמליץ לי על לוח אם טוב ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 443 צפיות
  10. שלום אני חדש כאן ורציתי שתעזרו לי בבחירת לוח אם למעבד אינטל 64 bit שמיועד למשחקים סרטים וכל זה וגם מוזיקה אממ אני לא ממש מבין בזה אז תסבירו לי מה אתם מציעים ולמה ? ועוד משהו מה זה צ'יפסט?? ואיזה הכי טוב לקנות??? תודה

• 4 תגובות
    • 494 צפיות
  11. מעבד 2.4 800 באס 512 זיכרון 2700 מחשב למשחקים קצת הרבה אינטרנט מוזיקה ולימודים אני רוצה להזמין בשעות הקרובות את המחשב אני רוצה לוח אמין ומהיר לא רוצה המהרה לא רוצה פיצ'רים מוזרים רק כרטיס רשת וקול מובנים אמינות ללא תקלות ומהירות אין הגבלת כסף אבל אני לא רוצה לבזבז על שטויות לא צריך חיבור FIREWIRE וכאלו

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  12. Started by yirmi_opp,

אני הולך לקנות מחשב לצורך עבודה משרדית בלבד, הכוללת שימוש מסיבי ביישומי אופיס, סריקה של המון תמונות ומסמכים, אימיילים וכו'. לצורך ניהול ארכיון היסטורי מסויים. קיבלתי שתי הצעות למערכות מחשב מבוססות מעבד Pentium 4 2.8 Ghz HT 800 Fsb. שאלתי היא - האם כדאי ללכת על כונן קשיח בתקן s-ata? בהצעות שקיבלתי יש שני סוגי לוחות אם, הנה שני הדגמים: 1. MSI 6728 865 2. ABIT IC7 (875PE), DDR128b, HT 3. MSI 865PE - הבנתי שזה הלוח - http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=433 אני מדגיש שהמחשב לא מיועד למשחקים, ככה שלא אכפת לי כרטיס קול על הלוח, רק חשוב שהמחשב יהיה יציב בצורה רצחנית! לא אוברקלוק ולא כלום. על מה עוד כדאי לשים לב כדי לבנות מערכת יציבה כמה שיו…

• 6 תגובות
    • 690 צפיות
  13. יש לי או asus commando או asus p5kc אם למישהו יש משהו יותר טוב להציע אשמח... תודה מראש לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 588 צפיות
  14. Started by Blackend,

שלום! ובכן אני הולך להזמין לי מעבד ולוח איי אמ די 64 סוקט 939 והחלטתי שאין לי טעם לחכות כי אני לא משדרג לפי סי איי אקספרס אז אין למה לחכות לאנ פורס 4 (מישהו חושב אחרת?) בכל מקרה יש לוח אחד שבאמת ראיתי שהוא מעל לכולם ורציתי לדעת מה דעתכם עליו http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8NSNXP-939.htm והנה ביקורת עליו http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1639 בכל מקרה אם למישהו יש לוח יותר טוב ל939 שנמצא כבר בארץ שרק יזרוק מילה ובוא נקווה שה אקס פי 120 שלי יעלה על הג'יגה בייט הזה

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  15. מה המצב אנשים ?.. אז ככה, שיפרתי את המחשב שלי (תוכלו לראות את המפרט שלו ב"מפרט מחשב" מתחת לשם המשתמש שלי בצד - System 1 לא System 2) ונשארו לי 2 חלקים ספייר ... x1950 Pro ו - Eneremax 400w ... והייתי רוצה לשפר את המחשב של אחי ... יש לו מחשב ישן ... יש לי תקציב בינתיים לקנות לוח אם וחסרים לי רק עוד מעבד וכרטיסי זכרון שאני אקנה אותם מאוחר יותר ... ורציתי להתייעץ אתכם איזה לוח אם הכי טוב אפשר לקחת בתקציב מוגבל של 350 ש"ח . אני צריך לוח אם שיתמוך בדברים הבאים: הלוח אם חייב להיות מהאתר של פנדה מחשבים (www.pandas.co.il) כי אני קונה חלקים רק אצלם לוח אם שיתאים למעבדי Intel ולא AMD שלא יהיה עם כרטיס מסך מובנה ! העדפה ללוח אם של חברת Gigabyte אבל אם אין אז גם חברה אחרת תהיה בסדר…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. ראשית כל, ארצה לפתוח בשאלה קצרה, על נושא שתמיד מבלבל אותי שוב ושוב- באזור הגם הצפוני, הרי קיים התיווך בין המעבד לזכרונות וכן לכרטיס המסך. אם למשל יש לי מעבד עם מהירות fsb של 1333Mhz וזכרון ram עם מהירות fsb של 1333Mhz גם- האם בזמן עבדוה משותפץ או מקסימלית של תעבורת נתונים, האם הנתונים הנ"ל אומרים שהמעבד יכול ליצור תקשורת עבודה של 1333Mhz עם כל רכיב או שלזכרונות הפנימיים העמבד יכול להגיע לתעבורה משותפת של ה-fsb שצויין ולכן עם שתי הזכרונות עובדים ביחד, המעבד יוכל למצות את השימוש עד 667Mhz כ"א? (כלומר שביחד זה ייצור 1333Mhz). וכעת לענייננו: את המחשב העתידי אני מתכוון לקנות בשנת 2008. מבחינת הלו"ז שקבעתי לעצמי מתי אני מעוניין לקנות, יש מרחב תמרון לא רע, כי החלטתי שאני אקנה …

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  17. שלום לכולם אני חייב לוח אם רק לשימושים של אופיס ואינטרנט אבל ויש אבל: חייב PCI EXPRESS וכרטיסים מסך LAN וסאונד ONBOARD ן SOCKET 775 או SOCKET 939 (לא משנה AMD או אינטל כי גם ככה אני יקח מעבד מוחלש סמפרון או סלרון אבל חובה שיהיה ללוח אפשרויות שדרוג) ופחות מ 400 ש"ח אני מחפש המון במיליון אתרים ואני ממש לחוץ כי זה לפרוייקט טכנאים ואני פשוט לא מוצא אני ישמח אם תוכלו לעזור לי תודה רבה לכל מי שעונה אתם מוזמנים לכתוב גם אם אתם מוצאים משהו קרוב ל 400 אבל אני ממש צריך פחות מ400 תודה

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  18. מצאתי לוחות אם תומכים בDUAL OPTERON ומתאימים אך תומכים אך ורק בDDR ולא DDR2... לדוגמה כל הלוחות המתאימים של TYAN: http://www.tyan.com/products/html/opteron.html איפה אני יוכל למצוא לוח אם מתאים לשרת DUAL OPTERON ותומך בDDR2? תודה

• 4 תגובות
    • 475 צפיות
  19. אני רוצה לקנות מחשב מKSP ואני לא יודע איזה לוח אם כדאי לי לקנות . המעבד שבחרתי הוא Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DUAL CORE שאמור להיות טוב למשחקים והוא גם זול . ואני צריך לוח אם איכותי שיתאים למעבד ויהיה לו גם יציאות USB מקדימה לפחות 2 שיתמוך בPCI-E ,בSATA II ובכול הדברים החשובים שלוח אם צריך !

• 10 תגובות
    • 728 צפיות
  20. Started by borsood,

שלום לכולם אני קצת מתקשה בבחירת לוח אם מבוסס 865PE עם כל התכונות שאני רוצה: SATA Firewire Dual DDR (יש בכולם?) לפחות 6 יציאות USB(יש בכולם?) רצוי כרטיס קול איכותי חומרה שעובדת עם Linux לא צריך RAID לא צריך GLAN לא מתוכנן OC אפילו לא בעתיד הרחוק מחיר עד 650-700 תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  21. שלום רב, אני מרכיב מפרט מחשב חדש. אודה להמלצה על לוח אם. המחשב לצורכי Office בסיסיים. אינו מיועד ל-OC. אינו מיועד למשחקים. יתבסס על i3 2120 או מעבד בסיסי יותר של אינטל. דרישות מלוח האם: 1. עדיפות לחב' ג'יגה-בייט או אסוס. 2. HDMI 3. USB 3.0 4. תמיכה ב-IDE (רוצה להתבסס על דיסק קודם) אני יודע שהגדרתי תקציב גבוה יחסית לצרכים שלי, וזאת כדי להרחיב את טווח המוצרים שתוכלו להמליץ עליהם. כמובן שככל שיתאים יותר לצרכיי כך עדיף (למשל אין לי צורך בשילוב הדרישות שהגדרתי בלוח אם יקר המיועד ל-OC מתקדם). בתודה, איליה

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by shainov,

שלום לכולם..אני לפני קניית לוח אם ASUS P5N32-E SLI nForce® 680i SLI איך הלוח??זה הציפסט החדש של אסוס כמובן אז איך הוא יתפקד עם PENTIUM D שרשום לי במפרט ועם שאר המפרט.?? כמובן שאני גם רוכש ספק ליברטי 400 או אנטק 550 עם הפנל שליטה מקדימה.. ושאלה נוספת איך הלוח בOC מבחינת יציבות מתחים במשחקים ושימוש יוםיומי.?? תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 659 צפיות
  23. Started by yanivno,

שלום, רציתי להתייעצת איתכם לגבי בחירת לוח אם חדש במקרה שאני אכן צריך לחליפו. (להלן קישור לבעיה שיש לי במחשב http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384571.new#new). השימושים העיקריים שלי הם עבודה ומשחקים, לא מתכנן OC וישנה אפשרות לחיבור של SLI אולם זה ממש לא קריטי מבחינתי וזה לא באמת שיקול. השיקול העיקרי הוא מחיר, מה גם שאני לא רואה סיבה להשקיע כמעט 1000 שקל בפלטפורמה שהולכת (על פי מה שאני מבין) להיעלם עם בואו של ה I7. קראתי חלק מהדיונים סביב סדרת P5Q של אסוס ורציתי לדעת האם שווה להשקיע את ה300 שקל או משהו כזה ולקנות P5Q Deluxe. חשבתי לקנות P5Q או P5Q Pro. אני לא כל כך מבין מה ההבדלים ביניהם ולכן לא נראה לי שזה כזה משנה בשבילי. רציתי את עזרתכם בבעיה זו - תודה מראש, …

• 6 תגובות
    • 649 צפיות
  24. שלום לכולם אני צריך את עזרתכם בחירת מספר חלקים לוח אם . מעבד . (אינטל) ספק אולי ? כרגע יש ברשותי את המפרט הבא אן אפשרות לשנות שום דבר כי החלקים כבר כאן לגבי הזכרון לפני שאתם מתנפלים עלי אז שתדעו שקיבלתי אותו באותו מחיר כמו ה 3200 מכוון שחנות שממנה רכשתי לא עמדה בזמן האספקה .... וזה רק מה שהיה להם . ATI 9700 PRO WD 8MB chace 120GB 7200RPM X2 (RAID) p Corsair DDR 3500 512 MB ספק 350 וואט . also it have 1 dvd 1 writer 1 floppy 1 network card 1 creative sound card LIVE חשבתי על הלוח של אסוס 865 הגרסת דילוקוס שיש לו כמובן גם את ה PAT לגבי מעבד חשבתי על ה 2.4 800 MHZ ספק אני חושב שאני אצטרך לקחת משהו יותר חזק מה דעתכם ? אשמח לשמוע הצעות שיפורים .... הסכום ה…

• 7 תגובות
    • 662 צפיות
  25. שלום לכולם אני מעוניין בלוח אם משולב כ.מסך עדיף עם יציאת טלויזיה חשבתי מסדרת asus או gigabyte בסביבת מחיר של 500 שח. אשמח לכל הצעה\המלצה תודה

• 5 תגובות
    • 996 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.