עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by DJPOWER,

אני צריך סטיק 1 של 512 לאוברקלוק שמגיע ל500-520 מגה הרץ 500-600 שקל איך הקינגסטון היפר אקס? לכמה הם מגיעים בערך?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Eternal Thought,

שלום לכולם, אני עושה בירורים ראשוניים לגבי מחשב חדש שאני מתכנן לקנות בעתיד הקרוב. יש לי אפשרות להשיג כמה רכיבים קטנים מארה"ב, והסתכלתי על מחירים ב-newegg של זיכרון, ואני רואה שסטיק אחד של 8 ג'יגה עולה בערך 5 דולר יותר משניים של 4. יש איזשהם יתרונות/חסרונות בכל אחת מהקונפיגורציות? על פניו, אם הם מתפקדים אותו דבר בדיוק אז הייתי מעדיף לקנות סטיק אחד של 8 ג'יגה כדי שבשדרוגים עתידיים אני אוכל ככה למקסם את ה-RAM שלוח האם תומך בו בלי לזרוק זכרונות קטנים יותר. אבל אולי יש הבדלים במהירות, אולי לוחות אם בכלל לא תומכים רק בסטיק אחד של זיכרון (ועוד בנפח גדול כזה). אולי לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד כך שאם הזיכרון הזה מתקלקל אז לא יהיה לי איך להריץ את המחשב בכלל, ואולי אני מתכנן ר…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. שלום לכולם מצאתי מחשב ישן ליד פח זבל ואני חושב להשתמש אז פירקתי אותו חיברתי בחזרה סידרתי ג'מפרים ולהלן המפרט זכרון 128 MB SDRAM (חדש ביחס למחשב -ככל הנראה שודרג) קיים עוד סטיק זכרון יותר ישן מסוג אחר(שכחתי איך קוראים לזה) 32 MB BUS 66 (ככה ג'ימפרתי אותו) מעבד MMX 133 ככה ג'ימפרתי אותו ויש אפשרות להעלות אותו ל166 ואפילו ל200 עם העלאת המכפלה ע"י ג'ימפור. עכשיו יש לי מספר שאלות 1 האם עדיף להשאיר רק את זכרון הSDRAM לבד וכך המחשב יעבוד יותר מהר עקב התאימות או שכדאי לשים את שניהם? אחרי שהרכבתי אותו והדלקתי בעת עליית המחשב ראיתי שטפרטורת המעבד על 28 מעלות . 2 מה הטמפרטורה המומלצת למעבדי MMX והאם אני יכול להמהיר אותו ל166 ואפילו ל200 בהתאם לזאת? עכשיו בשביל הסוף נספר לכם את הדבר…

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by nirsul,

אני מעוניין לרכוש סטיקים של 4 ג'יגה כל אחד - האם יש בארץ חנות שמוכרת כאלה? האם יש גם DDR2 והאם יש לצפות למחירים אסטרונומיים ? תודה

• 3 תגובות
    • 742 צפיות
  5. מצאתי את זה ב-KSP במחיר סביר למי שצריך הרבה זיכרון ויש לו מעט סלוטים: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashkelon&uin=14038

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by avi2014,

יש לי 2 סטיקים של 512 כל אחד(מפרט בצד) אם אני מוסיף עוד 2 סטיקים זהים של 512 זה יפגע לי במהירות הזיכרון?

• 5 תגובות
    • 523 צפיות
  7. בואו להכיר מקרוב את אחד מלוחות האם החשובים ביותר של הדור החדש מבית אינטל. חברת Gigabyte הקשיבה לתגובות ועונה על הביקוש עם ה-Z390 Aorus Pro לכתבה

8. Started by Maxx,

הסטפינג של המעבד שלי הינו RIRGA 0230 , מה זה אומר , איך אני יכול לדעת אם זה סטפינג טוב?

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  9. Started by סער_שי,

ביקשתי מהמוכר לברר אם המעבד שהוא שם לי הוא סטפינג B2. המשלוח של ה-E6400 נוחת ב-15. הוא אמר שמה שיגיע אני אקבל. אני יכול להחליף עד 14 יום. האם ייתכן משלוח נוסף שבו יהיו מעבדי B2, במקרה (הלא סביר) שאני אקבל B1? (אני לא שואל אם יש לכם מידע פנימי אלא האם זה סביר)

• 1 תגובה
    • 590 צפיות
  10. Started by Mishmish,

טוב התקשרתי לksp כדי לשאול איזה ליבה יש למעבד 3500 .. והם אמרו לי שהם לא יודעים ... אז הם הביאו לי ת'סטפינג שלו... ada300aep4ax cbazc0446vpmw 1145035k40124 מישהו יודע איזו ליבה זו ???

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by NIR-T,

היי, הבנתי שרק מעבדי AMD BARTON 2500 עם סטפינג מסוים יכולים להפוך בקלות ל3200... אז בדקתי מה כתוב על המעבד וזה מה שכתוב: AXDA2500DKV4D AQXCA 0307MPM מה זה אומר? זה סטפינג טוב?? המעבד בצבע חום ונקנה לפני חצי שנה בערך.... תדוה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 17 תגובות
    • 985 צפיות
  12. Started by omrit,

שלום, אני קונה מחשב חדש, ויש לי אפשרות לקנות מעבד (venice 3000+) עם הסטפינג הבא: BW-E6 0535EPIW לצערי גוגל לא נתן לי יותר מדי תשובות. מישהו יודע משהו על השבוע הזה של המעבד? אשמח לתשובות כיוון שאני צריך לבחור מעבד.... המון תודה.

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by uguru1969,

ברצוני לקנות מחשב לאוברקלוק כבד איזה סטפינג שנמכר בארץ הכי טוב לאוברקלוק שמעתי שהשבוע ה-17 וה-15 הכי טובים אך האם ניתן למצא אותם בארץ ולגבי גוף קירור מה יותר טוב ה-XP-120 או ה-BIG TYPHOON

• 7 תגובות
    • 622 צפיות
  14. intel 05 pentium d 920 sl 94s malay 2.8ghz\4m\800 ls43b20 זה כל מה שרשום על המעבד איך אני יכול לדעת אם הוא טוב ולכמה הגיעו איתו?

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  15. להתראות בולדוזר: AMD השיקה לא מזמן את דור מעבדי ה-APU הניידים השביעי במספר, Bristol Ridge ו-Stoney Ridge, שצפוי להיות האחרון בהחלט אשר מתבסס על נגזרותיה של ארכיטקטורת ה-Bulldozer המאכזבת. במפתחת השבבים מצהירים על שיפור יכולות כפול מזה של אינטל בשנתיים האחרונות, אך עם תהליך ייצור וותיק מאוד ב-28 ננומטר כנראה שכבר עכשיו אפשר להעריך שלא נראה כאן מהפכה חסרת תקדים כלשהי - וההמתנה ממשיכה למעשה לדור העתיד של מעבדי ה-APU, שכבר יבוסס על 14 ננומטר ועל ארכיטקטורת ה-Zen. אם להיות קצת יותר אופטימיים - ניתן לקוות לשדרוג התחרותיות בשוק הניידים הנמוך והבינוני, אשר אליו מכוונת AMD באופן מובהק עם הדור החדש. https://goo.gl/ZLdW0k …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. הדור האחרון של מעבדי APU בהתבסס על ארכיטקטורה ממשפחת ה-Bulldozer עשוי להגיע בתוך מספר חודשים, עם תושבת לוחות אם חדשה שתתאים גם למעבדי ארכיטקטורת ה-Zen העתידיים עידן ה-Zen של AMD מתקרב, אבל עד שהוא יגיע עוד יש זמן – ואת החלל עתידה למלא ארכיטקטורת ה-Excavator, הרביעית והאחרונה ממשפחת ה-Bulldozer שהחלה את דרכה כהבטחה עצומה, ומסיימת אותה בקול ענות חלושה עד מאוד. דיווחים עדכניים מהאתר benchlife.info מאשרים כי AMD מתכננת להשיק דור ביניים חדש של מעבדים עם ליבה גראפית משולבת (מה ש-AMD קוראת לו APU) במחצית הראשונה של 2016, תחת השם Bristol Risdge, ועם מספר שינויים מתבקשים: תמיכה רשמית בזכרונות DDR4, שבב Northbridge שמובנה בשבב המעבד עצמו, ליבה גראפית מובנית בארכיטקטורת GC…

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  17. היום השקת מעבדי Ryzen 9000 לתושבת AM5 מתרחשת, לפחות לצמד המעבדים הראשונים, ה-Ryzen 7 9700X וה-Ryzen 5 9600X. לקחנו את האח הגדול מבניהם בעל 8 ליבות עיבוד וארכיטקטורת Zen 5 החדשה לבדיקת ביצועים בציפיה גבוהה והופתענו מהתוצאותלכתבה

18. 1. האם המונח "סיבובי שעון" זה בעצם כמה תנודות HZ (הרץ) המעבד עושה בשניה אחת? 2. מהם תזמוני מערכת? כל השבת ישבתי ו"השלמתי חומר", ונשארו לי רק שתי השאלות האלו בראש, לא הכי מובנות מספיק. תודה רבה מראש לעונים תשובות מספקות וממצות

19. יש לי לוח אם מדם MSI 865PE Neo2-S (MS-6728) ומעבד Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz עכשיו יש לי שני סטיקים של זכרון של ש128MB DDR 333 MHZ עכשיו כמו שאתם שמים לב הזכרון פוגע לי מאוד בביצועי המחשב ולכן חשבתי לקנות סטיק זכרון 512MB DDR 400MHZ V-DATA . השאלה שלי היא האם אפשר לשים את כל הזכרונות במקביל ומה תהיה הירידה בביצועים עקב החיבור הזה????? בתודה מראש. עריכה:זאת לא הקפצה מכיון שהשאלה ירדה כבר דף אחד אז במקום לכתוב שוב ולהעמיס על אחסון האתר העדפתי להעלות את השאלה בחזרה.

• 6 תגובות
    • 637 צפיות
  20. Started by NJorl,

רצ"ב שלושה לוחות בעלי פריסה שונה של הרכיבים רציתי לשאול את המומחים שבכם מהי הפריסה הכי אופטימלית מבחינת זרימת אוויר\קירור נוחות גישה או מבחינות אחרות בלוח של asus הזכרונות נמצאים לצד המעבד בצלע המזרחית של הלוח מה שאומר שהזכרונות נמצאים מתחת לספק באופן חלקי בלוח של msi הזכרונות נמצאים מתחת למעבד בצלע הדרומית של הלוח מה שאומר שהם מרוחקים מאוד מהספק בלוח של dfi הזכרונות נמצאים מעל המעבד בצלע הצפונית מה שאומר שהם מכוסים לחלוטין ע"י הספק על פניו נראה לי שהלוח של msi הכי עדיף כי הזכרונות בו מרוחקים מהספק , אבל זה רק התרשמות לא מקצועית שלי , מה דעתכם ? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  21. Started by azarzar15,

שלום, אני עובד על מחשב אודיו עם מעבד בC2Q Q6600 2.4 ולוח אם P5QC, עם 4 ג'יגה רם של קינגסטון בDDR2 עם ווינדוס 7 64 ביט וגם קיובייס 5 64 ביט בלוח אם הזה יש אופציה גם לDDR2 וגם לDDR3 בשלבים מסוימים כשהקיובייס עובדת עם הרבה ערוצים ועומס המחשב נתקע לפעמים, עשיתי בדיקת זכרון בווינדוס והראה תקין וגם אין התחממות של המעבד כך שנראה לי שזה רק אופציה אחרונה של עוד זכרון, אשמח מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר במה האופציות שלי להרחיב את הזכרון, כלומר להוסיף עוד לסלוטים של הDDR3 ומה המקסימום שאפשר להוסיף שם בתודה אור

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. קניתי 2x512 של NCP ויש לי כבר עוד 2x256 של Micron עכשיו השאלה היא אם זה משנה הסידור שלהם על הלוח כרגע המיקרון הם על 1/3 והNCP על 2/4, יש הבדל בסידור? כדאים לשים את הNCP שהנפח שלהם גדול יותר על 1/3? בנוסף CPUZ מראה לי שהזכרונות שלי עובדים על התזמון הנמוך מבין השניים כשאני יודע שזה אמור להיות ההפך איך זה הגיוני?

• 9 תגובות
    • 666 צפיות
  23. שלום לכולם, ברשותי לוח אם המבוסס על ערכת השבבים I865 המכיל ארבעה חריצי זכרון ותומך (כמובן) ב-DCDDR. בנוסף לכך, יש לי שלושה מודולים של זכרון: שני סטיקים של 256MB DDR400 וסטיק אחד של 512MB DDR400. שאלתי היא כיצד עלי להרכיב את הזכרונות על לוח האם על מנת להנות ממקסימום הביצועים? האם להתקין את שני דגמי ה-256MB בחריצי ה-DCDDR שבלוח ובאחד החריצים הנוספים את מודול ה-512 או שמא יש דרך אחרת נכונה יותר? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  24. אני מתלבט לגבי לוחות אם - לוח אם MSI http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2585 ב - 326 שקלים, או לוח אם ביוסטאר - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2945 ב - 280 שקלים. שניהם נראים בסך הכל בעלי אותם פיטצ'רים רק הבדל במותג / איכות / מחיר. האם יש סיבה שלא לבחור בלוח אם הזול יותר?

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  25. Started by moris,

היי איזה לוח אם בסביבות ה-300 ש"ח יתאים למעבד: intel celeron 2 ghz/128/488 זה מה שכתוב על המעבד. תודה

• 0 תגובות
    • 454 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.