מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,798 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני מתלבט בין 2 לוחות אם של חברת GIGABYTE. האחד מחנות: Gigabyte GAG41MES2L http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719723 מחיר מבוקש: 264ש"ח (המחיר בזאפ) השני חדש באריזה מפרטי: Gigabyte GAEG41MFS2H http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719723 מחיר מבוקש: 240ש"ח (מחיר בזאפ: 369ש"ח) היש בינהם איזשהו הבדל? ואם כן...אשמח לדעת מהו. יש למישהו מושג אם האחריות עוברת מלקוח ללקוח בקניית מוצר חדש באריזה מפרטי? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש ברשותי Pentium D, כרטיס מסך nVidia 9500 עם 1 GB [אני די בטוח], 3 GB RAM נראה לי DDR2 וכונן קשיח גדול ועדכני. כמו מותקן על המחשב Windows 7 Ultimate, וזה קצת מכביד עליו. רציתי לדעת אילו חלקים יש להחליף [לפי מה שאני יודע צריך להחליף לוח אם ומעבד]. עם זאת, זהו לא מחשב למשחקים [המשחקים שנמצאים עליו עובדים יופי], ולכן יש צורך שרק ה-7 יעבוד חלק יותר ["להפוך" אותו ל-Dual Core?]. שאלתי טכנאי מחשבים אשר אמר לי שאם כבר עושים משהו אז תקנה כבר מחשב חדש, אבל הדבר נראה לי מיותר כי כל החלקים בו תקינים וחדשים למדי כך שאין צורך... ולגבי השינוי של המחשב - מהו טווח המחירים למחשב שכזה [מחשב שזקוק קצת לזריקת ריענון עבור ה-Windows 7]. [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מזמין מחשב מפולנטר מבוסס SKYLAKE I5. מדובר במחשב עד 3000 ש"ח ולכן מעוניין בלוח אם שאינו יקר. ההתלבטות בין הדגמים: ASUS B150-A MSI B150 PRO ללוח אם Z170 הלוח הספציפי ASUS Z170-P אני רוצה לקחת אותו בגלל התמיכה בזכרונות DDR4 בתדר גבוה ותמיכה ב.USB 3.1 השאלה שלי האם ההבדל בין זיכרונות DDR4 2133MHZ ל3000MHZ מבחינת הביצועים בתוכנת SOLID WORKS לעבודות של מהנדס מתחיל שווה את ה200 ש"ח תוספת. אם לא, איזה לוח אם כדאי לקחת מהלוחות שתומכים ב2133MHZ? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם בירשותי לוח אם של asus P5KPL-CM 64BIT עם מעבד של אינטל. השאלה שלי האם אני יכול להגדיל לזיכרון של מעל 4gb? והאם הלוח תומך בDDR3 כי כרגע יש לי DDR2 ואני רוצה להגדיל ל3 ,תודה מראש
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כידוע יש לחלק מלוחות האם חיבור של 8 פינים למעבד . אבל לפעמים יש ספקי כח שיש להם רק את חיבור ה 4 פין . האם ניתן לחבר ככה וזה יעבוד בסדר ? או שחייבים לקנות איזה מתאם 4 פין >>8 פין . ?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי אבל לא כל כך יודע לאיזה כיוון ללכת. הבעיה שלי היא כזאת: מצד אחד זה מחשב ביתי שאני ובני משפחתי משתמשים בו לדברים יומיומיים כמו גלישה באינטרנט, אופיס, תיכנות, קצת משחקים וכ"ו. מצד שני, אני משתמש בו כמעבדה ביתית ללמוד ולהתאמן בכל מיני טכנולוגיות מידע שמצריכות שרת יותר רציני (כמו למשל Hadoop clusters). לצורך כך יצרתי מספר VM's ועליהם התקנתי את הכל. יש לי שטח דיסק גדול והרבה זיכרון אבל המעבד הוא רק i5 2500. גם כרטיס המסך כבר ישן. בקיצור, אופציה אחת היא להחליף כרטיס מסך ומעבד לאחד האינטרלים החדשים יותר. אלא שלמיטב הבנתי ההבדל בביצועים כמעט לא יורגש. אפשרות אחרת שחשבתי עליה היא ללכת לכיוון של שרת אמיתי. לקנות לוח אם של שרת ומעבד Opteron עם 8-16 ל…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מי חזק יותר? זה נראה שה q8300 יותר. 4m cache ו 4 ליבות. וב 3210 זה 3m cache ו 2 ליבות. שניהם 2.5 ghz. יש אפשרות boost ל3210 ל ghz 3.1 (בלפטופ לנובו g580 לצורך העניין). אפרופו, אם אני עושה לו את הבוסט, הוא ישאר יציב? אין סכנה? למה יש את האופציה הזאת, ולא עושים אותו כבר 3.1 ghz וזהו? ומצד שני, ה 3210 חדש ממנו, אז יכול להיות שהוא שווה אליו ואף עובר אותו? האם M = mobile , כלומר זה סדרה לניידים? ב q8300 כתוב fsb 1333 mhz. ב 3210 לא כתוב. אבל ראיתי בסוגי זיכרון 1600 / 1333. אז אני מניח שהוא 1600.. ? האם יש עוד נתונים שצריך להתייחס אליהם כשמשווים בין מעבדים? http://ark.intel.com/products/39107/Intel-Core2-Quad-Processor-Q8300-4M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB http://ark…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב יש לי סלרון 1000(טואלטין) המהרתי אותו ל1100 והפעלתי את סנדרה לפי סנדרה המעבד שלי עוקף את הפנטיום 3 1000 ואת האטלון 1000 האם זה נכון?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם אני עכשיו בונה מפרט מחשב (ב3700 שקל) שמבסס על מפרט מהפורום ומטכנאי חשבתי לשים I5 2400 ואני צריך לוח בשבילו איזה טכנאי שאח שלי מכיר שם לי Z68MA-D2H-B3 של ג'יגהבייטאבל הוא ממש יקר אם אתם יכולים להביא לי לוח שיהיה טוב גם לOC במחיר סביר (אם אתם אומרים שהלוח הזה טוב אין לי בעיה להשאיר אותו) ואם יש איזה נושא על מאפיינים הציפסיטים החדשים של אינטל תודה
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם - אני מנסה ליצור מערך RAID0 של שתי קשיחים מסוג HD502HJ של SAMSUNG על לוח-אם מסוג GA-965P-S3 -REV 1.0: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2321#ov גירסת BIOS F14. מערכת הפעלה - Windows 7 Ultimate x64 ניסיתי כל שיטה אפשרית לעלות את ה RAID BIOS של GIGABYTE (הקונטרולר האחראי בלוח על RAID שייך ל- JMICRON). ניסיתי כל דבר רשמי שכתוב באתר כולל ספר המדריך של הלוח וכולל כל מיני מדריכים של JMICRON. ניסיתי CTRL-J , ניסיתי CTRL-G, ניסיתי CTRL-T, ניסיתי TAB. ברגע שאני מגדיר בBIOS את ה Onboard SATA/IDE Ctrl Mode למצב RAID ועושה RESTART , אחרי ה POST מופיע תפריט שנקרא GIGABYTE TECHNOLOGY CORP. PCIE-TO-SATAII/IDE RAID CONTROLLER BIOS V 1.06.XX ואז מתחיל תה…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי בעיתון שנקרא pc-magazine שככה הוא יקרא... זה נכון? או שהוא עדיין יהיה פנטיום4?
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הדלפה מעניינת מספרת לנו, שחלון הזמנים להשקת המוצר הם לכל המוקדם סוף 2021, ויותר סביר במחצית הראשונה של 2022. הכל על בסיס הערכתה של AMD, שעד אז היצור בליטוגרפיה החדשה 5nm תהיה זמינה כבר לטובת הנושא (TSMC או סמסונג). מדובר בסוקט חדש AM5 שהוא קצת יותר גדול מהסוקט הנוכחי AM4 על מנת לאפשר יותר שטח נדלני לשבבים. מדובר בעדכון לארכיטקטורה של Zen3, שתוסיף (כנראה) תמיכה ב- PCI-E דור 5, ובזכרונות DDR מדור 5 במהירויות 5200mhz ומעלה. AMD מעבירה את ליבת הנהול המרכזית (שהיא ה- IO) שהיום מבוצעת בריזן 3000 באמצעות ליטוגפריה בגודל 14nm, להיות מיוצרת גם היא ב- 5nm כמו ה- chilets עצמן, ובכך להקטין אותה לחצי הגודל, ולפנות עוד שטח על ה- substrate לטובת יותר chiple…
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
ידיד שלי פירק מערכת ישנה שלו,והביא לי את המעבד שהיה בה בגלל שהוא יודע שאני אוסף כל מעבד שבא ליד(בחינם)... הוא לא זכר איזה מהירות הוא,אז הדלקנו את המערכת שלו(לפני שפירקנו אותה)בשביל לבדוק... לתדהמתי היה מדובר במעבד שלא אמור להיות קיים... זה היה מעבד את'לון בתצורת סוקט בתדר של 650Mhz ,עכשיו ככל שאני יודע מעבדי AMD הם סוקט רק ממהירות של 700Mhz ומעלה. עוד פרטים קטנים על המעבד: יוצר בליתוגרפיה של 0.25 ( ) מיקרון ובעל באס של 100Mhz... איך זה יכול להיות? די מדהים...
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש זיכרון למחשב ונתקלתי במוצר הבא: DDR 256MB 400 BGA 2.5CL American Data , מה זה BGA? האם AMERICAN DATA זה A-DATA? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כבר כמה זמן שאני תוהה לעצמי היכן נמצאים מעבדי ה-ARM החדישים והחזקים ביותר (סנאפדראגון 800, אקסינוס 5420, טגרה 4) ביחס למעבדי x86 מן השורה, כמו מעבדי האטום, ה-A4, הננו (של ויה), פנטיום G ואפילו מעבדי i3. לצערי, התקשיתי למצוא כל כתבה או מידע רלוונטי. מובן שמדובר בפלטפורמות שונות, אבל מדדים כמו FLOPS, ושאר OP/S הם בכל זאת דבר שניתן למדוד בשתי הפלטפורמות, גם אם אין באמת השלכה ישירה של נתונים אלו על הביצועים. כמו כן, האם לא קיים ולו בנץ' אחד שמותאם הן לשבבי ARM והן לשבבי X86?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
מה עדיף: מה עדיף, שמעתי שאינטל הוזילו את המעבדים ב-50%. PENTIUM 4 או AMD ATHLON XP, זכרונות DDR PC-2700, שמעתי גם וזה הוכח שזה המעבד (פנטיום 4) שעבר אופטימיזציה לווינדווס XP. לכן אני מתלבט... לא מתכנן אוברקלוקינג, וחשבתי שעם ז\ציוד הקירור לAMD זה יעלה לי כבר כמו מעבד אינטל בלי קירור כלל.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, סבא ביקש מחשב חדש. המחשב מיועד לאופיס גלישה וכו' ולא למשחקים. חלק מהאביזרים נכנסו בעקבות שיקולים של איורור מסיבי וכו' ומערכת שתעמוד לאורך זמן ולא נלקחה בחשבון כמערכת תקציבית. לכן לא להיבהל אם רואים ציוד ברמה מעבר לנדרש בחלק מהמפרט. מרכיבי הליבה: מעבד: I3 540 אינטל כמובן. לוח אם: ASUS P7 H55 -M pro זכרונות: OCZ GOLD edition 2X2GB 1333Mhz שאר המפרט למי שמתעניין: דיסק קשיח: WD 500G 32MB מהסידרה הירוקה. מארז: Antec 900 II ספק: HEC Cougar 550W שאלות: 1. על הנייר נראה כי רכיבי הליבה יעבדו ויש תאימות בניהם, מה דעתכם? 2. אני שונא את גופי הקירור שבאים הם המעבדים, האם יש המלצה לגוף קירור טוב למעבדי i3? 3. במידה ואתם מליצים לוח אם אחר - אני פריק של ASUS וקצת קשה לעזוב אות…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי למפרט תלת מקצועי אני רוצה לקנות XEON בחו"ל מתבסס על העובדה שלוחות LGA2011 של אסוס מאפשרים לשים מעבד XEON במקום I7 ללא הצורך בזכרונות ECC. ראיתי באיביי מוכרים 8 ליבות חדש ב 4000 שקל ומשומש 12 ליבות במחיר דומה 1) מה הסיכונים של לקנות מעבד משומש 12 ליבות ? 2)במידה והולך המעבד מכל סיבה שהיא, האחריות של אינטל תקפה ? תחליף לי בחו"ל ? איזה מסמכים אני צריך כדי לממש את האחריות במידה והיא תיהיה תקפה? 3) מדברים על משומש 12 ליבות, במידה ומתגלה שהמעבד מזוייף, האם תיהיה לי דרך להתמודד מול המוכר? מדורג כtop seller אם זה בכלל אומר משו. 4) מה חוקי המכס בנושא? אם אני משלם מכס על משו שקניתי יד שניה ? אשמח לעזרה בנושא. על פניו נראה משתלם יותר לקנות מעבד עם 12 ליבות במחיר נמוך יותר מI7…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
למטרת גיימינג ושימוש כללי. אפשר לחרוג בעד 100 ש"ח,עדיפות למעבדי אינטל,המפרט הוא מה שמופיע בצד,אין לי דרישות מיוחדות,SLI יהיה נחמד. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם מומלץ כבסיס למחשב של 4000 ש"ח למשחקים? איזה מעבד כדאי להתאים לו והאם זה נכון שהלוח הזה מתאים רק לכרטיס של ATI?
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איזה לוח אם לסוקט 775 נחשב לאחד הטובים והאמינים בשוק ונותן הכי הרבה פונקציות שימוש למשל מגוון של חיבורים כגון USB, E SATA כמות של חיבורי SATA וכו' בטווח השנה האחרונה
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
-
היי במפרט שלי לאיזה מעבד כדאי לי לשדרג? יש ב 800 ש"ח ככה גם את ה Q6700 וגם את ה Q8200 או שכדאי לקחת מעבד יותר טוב משני אלה? ולא אני לא רוצה את ה e8400... מדובר על שדרוג למעבד quad בלבד. ומה לגבי Q9400 ?
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-