עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by ProDude,

שלום לכולם. אני מעוניין לשדרג את המעבד והלוח אם שלי. במעבדים שראיתי שנמכרים כרגע האפשרויות שלי הן: 1. Intel® Core™ i5-6600K Skylake Tray 2. Intel Core i7-6700K Skylake Tray 3. Intel Core i7 5820K השימושים שלי הם בעיקר גיימניג ותכנות קל (לא משחקים) ואני משתמש הרבה מאוד במחשב לכל אורך היום (המון חלונות פתוחים בו זמנית). חשוב לי מאוד מאוד המהירות של המחשב שיעבוד במהירות רבה ככל האפשר. השאלה מה הכי מומלץ מהרשימה והאם מומלץ לחכות עם שדרוג למעבדים שאמורים לצאת בחצי השנה הקרובה (לא יותר). והלוח אם שאני יקנה ובעיקרון גם הזיכרונות אני ירכוש בהתאם ל- Socket של המעבד הנבחר. ודבר חשוב לי מאוד שיהיה בלוח אם הוא האפשרות שהכונ…

2. האם כדאי לא לקנות את האסוס סטריקר? התקלות שכל הזמן מדברים עליהם יפתרו בעזרת עידכון ביוס או שזה בעיית חומרה ורק הלוח החדש יותר יהיה מתוקן? ואם לא כדאי לקנות אז איזה לוח אם כן כדאי לקנות שיגיע לרמה של הסטריקר? והאם עדיף את ה ASUS P5N32-E SLI LGA 775 NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard - Retail או בכלל את ASUS P5W DH DELUXE/WIFI-AP LGA 775 Intel 975X ATX Intel Motherboard - Retail במקום (הבעיה שאני קונה כרטיס מסך 8800GTS) ואז זה לא תומך בSLI

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. בגדול,אין לשוק המעבדים עוד לאן להתקדם נכון? ההתקדמות לא משמעותית.

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי אבל לא כל כך יודע לאיזה כיוון ללכת. הבעיה שלי היא כזאת: מצד אחד זה מחשב ביתי שאני ובני משפחתי משתמשים בו לדברים יומיומיים כמו גלישה באינטרנט, אופיס, תיכנות, קצת משחקים וכ"ו. מצד שני, אני משתמש בו כמעבדה ביתית ללמוד ולהתאמן בכל מיני טכנולוגיות מידע שמצריכות שרת יותר רציני (כמו למשל Hadoop clusters). לצורך כך יצרתי מספר VM's ועליהם התקנתי את הכל. יש לי שטח דיסק גדול והרבה זיכרון אבל המעבד הוא רק i5 2500. גם כרטיס המסך כבר ישן. בקיצור, אופציה אחת היא להחליף כרטיס מסך ומעבד לאחד האינטרלים החדשים יותר. אלא שלמיטב הבנתי ההבדל בביצועים כמעט לא יורגש. אפשרות אחרת שחשבתי עליה היא ללכת לכיוון של שרת אמיתי. לקנות לוח אם של שרת ומעבד Opteron עם 8-16 ל…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by LastForOne,

אני עומד לקנות מחשב חדש, תקציב 3000 ש"ח לא כולל מסך וציוד היקפי. מטרה: עבודות יוםיומיות, כמו אינטרנט ומסנג'ר, ובנוסף גם תוכנות סאונד וגרפיקה כמו פיינטשופ. אני עובד הרבה עם כמות גדולה של תוכניות בו זמנית.. משחקים וסרטים רק לעיתים רחוקות.. מערכת הפעלה: Windows vista .. לא יודע עדיין כמה ביט.. המחשב הזה עומד להישאר לאיזה 4 - 5 שנים ככה.. אז אני חושב גם על מה שיהיה בעתיד.. המעבד מיועד גם לאוברקלוק [רק בשביל לסחוט עוד ביצועים בתמורה למחיר, לא בשביל הישגים] כדאי לקנות 4 ליבות או 2 ליבות? [מבין המעבדים שהזכרתי]

• 29 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Ari555,

שלום לכולם אתמול פירקתי את המחשב לראשונה והתחלתי לשחק עם מה שבפנים (יש לי ידע מועט).. פירקתי את המאוורר וצלעות הקירור של המעבד. נעזרתי בסרטון הבא של אינטל: . ההסרה היתה כמעט חלקה, למעט שהיה צריך להפעיל טיפה כוח כדי לנתק מגע בין הצלעות קירור של המאוורר למעבד עצמו (הייתה שם כמובן משחה/מדבקה טרמית, שלא הוחלפה למעלה מ5 שנים). לאחר ניקיון האבק השבתי הכול בחזרה, ופה כמה נקודות: ניסתי מעל שעה להחזיר את המאוור כמו שצריך עם ארבעת הפינים, אך התייאשתי. לבסוף הצלחתי רק עם 2 של צד ימין, בעוד שהצד השני נתפס טיפה אך נשאר רופף לא ניקתי את המחשב הישנה לא מרחתי משחה חדשה... עשיתי תהליך דומה לכרטיס מסך (ATI HD 4780ׂ), למעט העובדה שהפעם החזרתי את ההברגה כמו שצריך. חיברתי את …

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. אני הייתי מעוניין לקנות את המפרט הבא: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪462 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4850 PCS 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪564 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪261 ספק כוח: [..] HEC RAPTOR 450W - RETAIL ₪226 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪2634 המפרט הורכב ב- www.IQPC.co.il אך הובא לתשומת לי…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by Or ei,

ראיתי בזיגז יש את הזכרונות סמסונג 2700 (הם בתכנון שלי) שמעתי פה מישהו אומר שאלה לא הזיכרונות "המפורסמים" שאיתם אפשר לעשות OC רצחני ? אם כן מישהו יכול להסביר לי אולי במה הם שונים מה"מפורסמים"??

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. קודם כל, תודה למתעניינים. פירוט טכני: Intel Pentium IV 3.0C GHz HT 512K 800MHz Asus P4P800 Deluxe Intel 875 DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD ATI Radeon 9800 PRO (380/680) 128MB DDR תיאור הבעיה: לא ביצעתי אוברקלוקינג או משהו כזה. לא מריץ משהו מיוחד. שמתי לב לבעיית ההתחממות עוד מההתחלה, מתוכנת מוניטורינג כזו שציינה שהמעבד עומד על 50 מעלות בערך ומגיע ל70 כשמשחקים רצים. שמתי 2 מאווררים במארז, חשבתי שאולי זה יפתור את הבעיה. ההתחממות הרצינית מגיעה בזמן שאני משחק. לרוב זה לא מפריע לי במיוחד אך אני חושש שזה יגרום לנזק תמידי בטווח הארוך. אמש היה השיא כאשר הרצתי את kotor2 (משחק טוב), יצאתי לווינדוס - בזמן ש…

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by Flea,

יויו אני קונה מחשב עוד מעט... ואני צריך המלצה ללוח-אם בסביבות ה700-800 ש"ח. חובה שיהיה עם חיבור FIREWIRE ! ושיהיה 965...DDR2 800mhz ואני יודע שאמרו שה GIGABYTE S3-965 הוא מצויין..אבל אין בו FIREWIRE (או שמישהו יוכיח שיש בו FW)

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by RayZ,

כפי שאתם רואים יש לי לוח כזה במפרט המחשב (בחתימה). הלוח עושה בעיות.. עשיתי השוואת בנצ'מארק והוא ממש חלש - בקרוב יוחלף. כשסיפרתי על כך לאחד המשתמשים שמדברים כאן וגם איתי ב Messenger (ואני לא אזכיר את שמו),הוא ענה לי.. טוב,תראו את השיחה: מצפה לתגובות.. בבקשה , יום ראשון אני מחליף את הלוח ואני צריך לדעת לאיזה בדיוק.

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by אמנון,

יש לי בלוח אם ASUS חבורי CHA FAN, PWR FAN אני יודע שאליהם אני יוכל לחבר מאווררים. אבל לא ברור לי בדיוק מה זה חיבור CHA וחיבור PWR הסבר בבקשה ?

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  13. Started by shay82,

איזה מעבד יותר חזק Intel Core i3 דגם מעבד: 540 מהירות מעבד: 3.06 GHz זכרון מטמון cache: 4 MB או Intel Core 2 Duo דגם מעבד: E7500 מהירות מעבד: 2.93 GHz מהירות FSB: 1066 MHz זכרון מטמון cache: 3

14. Started by Satlan,

חברה, מה אתם אומרים על הלוח Abit Fatal1ty AN8 SLI שווה קנייה ? קבלו לינק http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=246 לי הוא נראה משהו בן זונה לגיימרים ! תגובות בתודה מראש

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by HaVoC_850,

ממה שהבנתי לכל מעבד יש דבר שנקרא סטפינג בבילון מפרש את זה -version of a microchip (=גרסה של ציפסט) אבל זה עדיין לא אומר הרבה אני מסיק שזה קשור לתאריך היצור של הציפסט אבל איך יודעים מה התאריך הטוב ביותר מבין הסטפינגים השונים? יש אתר לזה או שככל שהסטפינג גבוהה יותר אז המעבד איכותי יותר ועם פחות "באגים"? תודה לעונים

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by sdfzxc,

עד כמה הם פחות טובים ? האם שניהם יציבים על LANPARTY ULTRA-D ? האם מוכרים אותם בארץ (במלאי) ?

• 37 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. לאחר ש AMD אחת החברות הענק ליצור מעבדי מחשב הודיעה על יצור מעבד חדש לסידרת המעבדים הניידיים שלה.. היא סוף סוף משחררת אותם... המעבדים יקראו בשמות האלה ML-37, ML-34, ML-32, ML-30, MT-34, MT-32 and MT-30 המחירים ינוע בין 184$ למעבד החלש בסידרה ועד ל 254 למעבד החזק בסידרה מיבחינת ביצועים יש לנו את זה ככה המעבד ML-37 יעבוד על 35 וואט עם מהירות של 2 GHZ ו מגה קאש ב L2 הML-34 יעבוד על מהירות 1.8 GHZ עם אותה כמות זיכרון לאומת זאת למי שאין תקציב יוכל להיסתפק ב ML-28 שהוא יש לו 512 קילובייט קאש ומהירות של 1.6GHZ סידרת ה MT תיהיה עם תמיכה ב SSE3 והמעבדים שיהיהיו מהסוג הזה הם MT-40 שיצא בחלק השני של השנה וה MT-42 שיצא בחלק בשלישי בשנה אוקצור זה הכל..... נקלח מי פה http://www.theinq…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by barakush,

לוח אם ASUS P5WDG2 WS PROFESSIONAL תודה על כל אינפורמציה [glow=red,2,300]בעברית[/glow] כמו כן האם הוא מתאים למערכת עריכה? תודה: מראש BARAKUSH

• 35 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. מצטער על ההצפה קצת התבלבלתי בגלל ששינו פה את הפורומים.סליחה. התקציב הוא עד 3000 שקל - ייעוד המחשב הוא לא עריכת וידאו כמו שכמה חשבו אלא קידוד וידאו (אתם יודעים גיבוי סרטים מה שנקרא). גם משחקים אינטרנט ויישומים משרדיים וורד אקסל וכו'. אני מעוניין בלוח אם טוב שיהיה בו גם USB2 כמה שיותר יציאות יותר טוב, אני מעוניין בבקר RAID, ואני לא מעוניין בכרטיס רשת מובנה או כרטיס קול מובנה אבל אם יהיו כאלו זה לא ישנה לי בבחירת הלוח - ז"א אני לא אקח לוח מסויים בגלל שיש בו משהוא מובנה שאני לא רוצה אלא אני לא אקח לוח כי אין בו משהוא שאני רוצה.אני לא מעוניין ב\גם בלוח עם CNR\AMR.אין לי שום צרוך ביכולות המהרה. אני מתלבט בין האסוס A7V333EA - האם יש לו בקר RAID מובנה ? והאם יש לו USB2 ומה בנושגע…

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. מחשב של חבר טוב שלי, במשחקים קלים כמו fifa הכל עובד חלק, כשהוא שיחק cod av הוא קיבל הודעה שה cpu עובר 90 מעלות... לקחתי אותו לטיפול בtms שעשו עליו עבודה מדהימה, השקיעו בבדיקות... שמתי עליו קירור פריזר 7, ואולג הטנכאי שם אמר שיש ליבה אחת שעובדת קבוע על 2%... שורה תחתונה, במאמץ המעבד הגיע לחום גבולי במעבדה, ואולג אמר שהבעיה במעבד עצמו, ושכנראה הוא עשה את שלו. כשחיברנו בבית והפעלנו משחק קיבלנו את ההודעה הזאת ואני שואל אם יש מה לעשות חוץ מלהחליף מעבד? התושבת הזאת בעייתית, אין הרבה מעבדים תואמים.. ואותו מעבד כמו שיש לו יקר, כבר הייתי לוקח סקיילייק, אבל אני לא יכול להחליף שילוש.. ממש לא בתקציב. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. חברי הפורום שלום. אתמול קיבלנו את המחשב שהזמנו, עם לוח P5LD2 מתוצרת ASUS. לאחר התקנת Windows XP ורוב הדרייברים האחרונים (הורדו מהאתר של ASUS), ניסיתי להתקין את הדרייברים של כרטיס הקול. ההתקנה התבצעה, היה צורך באיתחול, אך לאחריו הכרטיס לא זוהה - במנהל ההתקנים הופיע רק PCI DEVICE עם סימן שאלה צהוב. הסרתי את הדרייברים, והתקנתי את הדרייברים שהגיעו עם הלוח (בדיסק המצורף), אך גם זה לא עזר. לאחר מספר ניסיונות כושלים, חיפשתי באתר של יצרן כרטיס הקןל את הדרייברים המתאימים. הכרטיס (אם אפשר לקרוא לשבב ה CODEC הזה "כרטיס") הוא ALC882 מתוצרת Realtek, אך באתר של Realtek (וגם בשרתי ה FTP שלהם) לא היה דרייבר מתאים. חיפוש באתר של ASUS גילה שהבעיה קיימת אצל מספר רב של משתמשים, ורובם פשוט קנ…

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by SweeT_EviL,

הבנתי לאחרונה שיש ביוס "פרוץ" ללוח אסרוק כמו שלי רק לAMD -939DUAL קיצר אמרתי אולי אני יבנה ביוס משלי יש לי זמן פנוי אז אני יכול ללמוד מה שצריך רק אני צריך לדעת מה אני צריך לדעת (LOL) בעיקרון אני רק רוצה להוסיף אפשרויות של הוספת מתחים לכל דבר ועוד כמה שטויות מה אתם אומרים אפשר לבנות ביוס?

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by danielbr,

טוב לפני קצט יותר משנה (ב-6.7.01 ליתר דיוק) קניתי מחשב שאמור היה להיות P4 1.4 GHZ אבל המוכר נתן לי P41300 MHZ וגם מעבד של 423 פינים! אז מה אתם מציעים לי לעשות ללכת למוכר ולבקש להחליף או שההבדל כל כך קטן של כדאי? וגם האם באותו תאריך היה מעבד בעל 473 פינים והוא נתן לי את הפחות טוב בעל 423 פינים?

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. אהלן אנשים! יש לי הרבה כסף ואני רוצה לנצל אותו לחלקים טובים למחשב שלי! בינתיים יש לי זכרונות של GEIL PC3200 400MHZ וחשבתי להחליף אותם, וכמובן לקנות חדשים כולל הכסף שאני אקבל לאחר מכירת הזכרונות הנ"ל. עכשיו חשבתי לקנות כזה לוח: תמונה: לינק: http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=13-136-144&depa=0 וכן אני מתכוון לקנות ת'זה מחו"ל בירוקים! או שזה: תמונה: לינק: http://www.newegg.com/app/viewproductdesc.asp?description=20-145-522&DEPA=1 אם יש לכם אולי זכרונות אחרים להציע עד 300 בקס גמיש או שלוח אם אחר באותו כסף אני אשמח לשמוע את עצתכם! עוד משהו אם יישאר לי כסף מהכסף שיבוזבז על אחד מהחלקים הנ"ל אני אקנה בסבבה אולי עוד משהו אחר כמו...אה…

• 27 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. מאגר הנתונים של מבחן הביצועים Sandra מזמן לנו היכרות ראשונה עם דגמי ה-Core i7-7700K, ה-Core i7-7500U וה-Core m7-7Y75 עוד לפני שהחליטה לפטר כעשירית מכח האדם שלה ולחסל את שבבי הסמארטפונים והטאבלטים, אינטל ביצעה שינוי משמעותי כשסיימה למעשה את אסטרטגיית ה-Tick-Tock המפורסמת שלה, במסגרתה המטרה המוצהרת הייתה להביא ליטוגרפיית ייצור חדשה לשוק בכל שנתיים (ושסייעה לה להשתלט על שוק ה-x86 בצורה כמעט מוחלטת), והחלה באסטרטגייה חדשה שבה עדכון תהליך ייצור בכל שלוש שנים, עם תוספת של דור נוסף שמטרתו לבצע 'אופטימיזציה' לזה הקודם. קו המוצרים הראשון תחת הגישה החדשה מיועד להיות זה שלKaby Lake, שיגיע לקראת סוף השנה הנוכחית – ויהווה את סדרה מספר 7 של משפחת ה-Core, כפי שאנחנו מגלים עתה …

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים