מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
סדרת מעבר, לפני הK10 שעתידים לבוא. לא מדובר בשינוי משמעותי, והשימוש באותה הארכיטקטורה, K8. השוני הוא בצריכת חשמל נמוכה ופליטת חום קטנה מאוד, של 45W. עוד תוספת, אפשרות להעלאת מכפלה ב 0.5 שיכול לתרום לOC. לכתבה : http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=414128#post414128
-
- 19 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הדור האחרון של מעבדי AMD על בסיס 28 ננו-מטרים בדרך אלינו, והוא מביא כמה שיפורי ביצועים חשובים לצד גולת הכותרת שהיא תושבת חדשה אנו מתקרבים לאט לאט להשקה של תושבת AMD חדשה מזה שנים רבות (לפחות בעולם המחשבים הנייחים). תושבות AM3+ ו-FM2+ המשופרות בזמנו מגיעות לסוף חייהן ו-AMD מתכוננת לדף חדש עם מטרה ברורה – להחזיר את מעבדיה אל תודעת הציבור בתור בחירה רלוונטית. התחרות לא פשוטה. למעשה, יש שיגידו שההפרש הטכנולוגי העצום בינה לבין אינטל מסמל נקודת אל-חזור. ובכן, AMD היא פייטרית אמיתית. את הטעימה הראשונה לתושבת AM4 אנחנו נקבל עם מעבדי APU חדשים המבוססים דווקא על ארכיטקטורה קיימת. לראשונה, עושה AMD איחוד בין התושבות שלה במטרה לאחד את כל המשתמשים תחת קורת גג אחת. גם מע…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד I5 8600K זה שיש ליבות בלי hyper threading מהירות 3.6GHZ וL3 9MB מעבד i7-8700K עם hyper threading מהירות 3.7GHZ וL3 12MB ועוד שני מעבדים נעולים i5-8400 וi7-8700... אנטל צפויה להוסיף מעבד דור 8 ללוח אם LGA 1151 וצפוי להיות סדרה חדשה של לוחות אם Z370 זה כמו Z270 וZ170 עדין 14NN השאלה אם צריך לרכוש לוח אם חדש או סביר שהמעבדים החדשים יעבדו על לוחות אם Z270 וZ170 עם עדכון לBIOS ???
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום. אני ממשיך לנסות ולהבין את צווארי הבקבוק במערכת. בעת קריאת התוכן באתר מסוים (כתבה בכלכליסט), אני נוהג לפתוח בטאב חדש כתבה נוספת (מאותו אתר). אני שם לב שבזמן שהטאב החדש נפתח, הטאב הקיים בעצם הופך להיות מושבת. ממש כך. הדבר מתרחש עד לסוף טעינת הטאב החדש, ואז היכולת לגלול מעלה ומטה (בדף שכבר נטען - זה הקיים אותו אני קורא) חוזרת לה. מכיוון שאני תמיד מנסה להבין למה הדברים מתרחשים, אני מעלה את השאלה לכאן. אציין שאני משתמש בגוגל-כרום (שאמור להיות המהיר ביותר), בכונן SSD, ובמעבד ה 1090T. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
האם מעבדים כפולי ליבה קור דואל 2 של אינטל החדשים מצריכים שתוכנות מסוימות יתמכו בהם? זאת אומרת האם כדי לנצל את הכח שלהם אני צריך שהתכנה שאני מריץ תתמוך בכפול ליבה? במידה וכן לא יותר עדיף לקנות מעבד אחד חזק? ומה הבדל בכח החישוב בין פנטיום ליבה כפולה לבין dual core 2 הסדרה החדשה?
-
- 6 תגובות
- 651 צפיות
-
-
טוב הסתכלתי בKSP וראיתי מעבד כפול ליבה של אינטל 2.8x2 ב1560 שקל..ו3.0x2 ב1950 הכפול ליבה של AMD 3800+X2 עולה 2250 מה כדאי מבין כל אלה בהתחשב בהפרש המחירים ? האם האינטל שיחסית זול 2.8 כפול ליבה עולה בהרבה על הAMD 3200+ וניס ?
-
- 12 תגובות
- 809 צפיות
-
-
מה ההבדל בין מעבדים כפולי ליבה פנטיום D לבין core 2 duo? ואיך הם יותר טובים אפילו שהם בתדר נמוך בהרבה? מה טמפ' הממוצע במנוחה לסדרות האילו? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם!! אני עומד בפני קניית מחשב חדש, את המחשב השין שלי קניתי לפני עידן הליבה הכפולה של אינטל ועכשיו אין לי מושג בגשו לגבי הדבר הזה... אשמח אם תוכלו להסביר לי מה זה ממש בקצרה.... בנוסף אשמח לדעת מה ההבדל בין הe4500 והe2160 של אינטל... והאם שווה להשקיע עוד 200 שקל ב4500 איפה במעבדים האלו מצויינים בהירויות המעבד? זה כבר לא נמדד בג'יגה הרצים?? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
-
-
היי מישהו יכול לעזור אם הסבר על מעבדים למחשב נייד מה יותר טוב ממה ? מה יותר חדש ? מה יותר כדאי לקנות ? יש יותר מידי סוגים ואין לי מושג בנושא תודה
-
- 1 תגובה
- 406 צפיות
-
-
שלום, אני בונה איזה מפרט למחשב לעבודה והשימוש שלו זה לסימולציות של MATLAB, כלומר אני צריך מעבד שיבצע פעולות flouting point מהירות וכאן ההתלבטות אינטל או AMD צריך מחשב מהיר מאוד ולכן ההתלבטות היא בין 3500+ 3400+ או P4 3.2Ghz אם אני לא טועה אינטל יותר מהירים בflouting point זה נכון?
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש בTMS בעקבות המבצע על הכ. מסך. אני מתלבט האם לקנות 3570K ולבצע OC בעתיד או לקנות 3470 במקום אז רציתי לשאול האם OC בעוד שנתיים שלוש למעבד יתרום לי משהו או שלא מבחינת ביצועים... כ. מסך כל הזמן משתפרים ומתחלפים אבל כמה למעבדים יש השפעה על הביצועים? אשמח לתגובות
-
- 1 תגובה
- 791 צפיות
-
-
מה ההבדל בין מעבדי אינטל מסדרת T8xxx לבין סדרת P8xxx??
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
לא יודע אם זאת בכל אפשרות. אבל הייתי רוצה לדעת מה המעבדים המקבילים (פחות או יותר) של AMD ל-i3, i5 ו-i7 של אינטל?
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/1 GURU3D עשו כתבה מאוד מקיפה ובדקו מעבדים בעלי 2 ליבות ו4 ליבות וכו' במשחקים הכי חדישים שיש כיום. הסיכום בטח ידוע לכולם, אבל אני מאוד ממליץ לקרוא ולעיין בכתבה הזאתי בעומק.
-
- 24 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
האם מעבד כפול ליבה לדוגמא של 3 ג'יגה כל ליבה יש לו סך הכל 6 ג'יגהרץ ?? או מעבד מרובע ליבה מסוים האם זה גם מוכפל ב4? וi7 ב8?? כי אמרו לי שזה לא בידיוק כך אז אם כך מה זה בידיוק? מי שלא יודע שלא יגיב ומי שמגיב שיתן תשובה מפורטת לא סתם כן או לא.
-
- 10 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה. יש לי מגן עוד חצי שעה אז נעשה את זה קצר. כמו שחלקכם יודעים/זוכרים אח שלי קונה מחשב חדש. (המפרט המעודכן (חוץ מזה שהחלטנו להחליף ל 60 גיגה של מקסטור במקום ה 40): http://www.hwzone.co.il/community/attachments/mifrat2.gif. אמא שלי החליטה להתייעץ בעבודה שלה עם כל מיני אנשים שמבינים בקשר למפרט אז הדפסנו לה אותו ועכשיו אני מקבל ממנה טלפון שמישהו מאוד בכיר בנושא המחשבים אצלה בחברה אמר לה שהוא מאוד לא ממליץ AMD בגלל שיש להם בעיות תאימות עם הרבה תוכנות ודברים. הוא גם אמר ש AMD זה בכלל לא רציני כי הם עשו משהו שנקרא Reverse Engineering - לקחו את המעבד של INTEL והפכו אותו למשו אחר. אני יודע שזה כל כך לא נכון ואין שום בעיות תאימות היום עם מעבדים של AMD ושזה יותר זול וי…
-
- 22 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
הוצע לי המעבד הבא Intel Core i5 650 / 1156 Tray במחיר של 791 מה אתם אומרים על המעבד? יש מעבד אחר ששווה לשדרג אליו..דוקא של אינטל!
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
היי אני מנסה להרכיב מחשב חדש שישמש בעיקר לניגון סרטי HD שהם מאוד קשים להרצה על מחשב לא חזק מספיק. נכון שאינטל יותר יקר מ AMD אבל מה עדיף לצורך זה AMD או אינטל? תודה
-
- 13 תגובות
- 958 צפיות
-
-
בגלל שהרוויחו מעט מידי בשנה האחרונה אינטל מתרחבת לתחומים נוספים: http://www.cdfreaks.com/news/11635 מעניין מתי יכנסו לתעשיית הרכב זו כבר ממש חזירות
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
דגמי ה-MacBook Pro הקומפקטיים ביותר מתקדמים אל דור ה-Ice Lake של אינטל וזוכים למקלדות משודרגות לכתבה
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
ברצוני לשדרג את המעבד שלי... השאלה איזה מעבדים תואמים ללוח אם חברת הלוח אם: MSI דגם: MS-7008 תודה לעוזרים ולעונים... המשך יום טוב חברים
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
-
מה ההבדל בין TRAY ל-BOX במעבדים? ומה קונים למחשב ביתי?
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, באתרים שונים למכירת מחשבים אותם המעבדים מגיעים בתצורה שונה של מכירה : Box - OEM - Tray. מה ההבדלים ? מתי בוחרים סוג מסויים ולא אחר ? תודה
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-