מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,811 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם..! אתמול בלילה פירקטי את הלוח אם מהמחשב הישן שכבר לא עובד וראיתי שהמעבד מולחם ללוח אם ואני רוצה לסדר את המחשב ואני יודע שהמעבד הלך (נשרף) ואני רוצה להחליף מעבד אבל הוא מולחם מה אני עושה בשביל להחליף אותו(את המעבד) איך אני מוצא אותו..?? תודה מראש לעוזרים..! nimrods
-
- 6 תגובות
- 966 צפיות
-
-
-
אני מתכנן בניה של שרת ביתי שירוץ במכונה וירטואלית במחשב שישמש בנוסף כמדיה סנטר. ה-raid שיהיה בשימוש הוא raid תוכנתי ולכן כנראה שיש חשיבות לחוזק המעבד (תקנו אותי אם אני טועה בזה). התקציב למפרט לא גבוה מדי (כ-1600 שח ללא כוננים). מאחר ואני לא מכיר את שוק המעבדים הנייחים אשמח לשמוע את דעתכם על ההבדל בין המעבדים הבאים לשימושים שלי: - AMD Trinity Quad-Core A8-5500 שעולה 420 שח - AMD Trinity Quad-Core A6-5400k שעולה 340 שח - מעבד אינטל i3 (כנראה 2120) שעולה כ-550 שח. עצתכם?
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
ידוע לי שהיום ממליצים לקחת 2500K למשחקים. קראתי ש2600K עובד עם Hyper threading ושרק תוכנות עיבוד וידאו מנצלות את זה ולכן אין טעם לקנות אותו לצורכי משחקים. האם בעוד שנה שנתיים משחקים לא ישתשמשו בזה גם? שאלה נוספת, האם ידוע האם אינטל מתכוונת להוציא מעבדים חדשים וחזקים יותר ל1155, או שסדרות חדשות יהיו שוב עם תושבות חדשות?
-
- 13 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
אני הולך לרכוש מחשב ולהפוך אותו לשרת לינוקס. מה עדיף לי לקנות: Dual cpu-pentiume 2 או amd athlon 1700 palmino.?
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד בעיקר לעבודה עם תוכנות גראפיות כגון אוטוקד. הבנתי שבאופן כללי, יותר ליבות יותר טוב מכיוון שהאוטוקד מנצלת טוב את הליבות. מכאן בא לי הרעיון אולי לקנות מעבד AMD עם 6 ליבות למשל: AMD FX-6100 Bulldozer 3.3Ghz 95Watt Six Core AM3+ BOX שמחירו באזור ה 720 שקל. הבנתי שיש הפרשים דיי משמעותיים בין המעבדים של אינטל ו AMD, אבל מעבד כזה הוא לא תמורה טובה יותר למחיר? בנוסף, על איזה לוח אם אתם ממליצים? (באזור ה 350 שקל) אני מניח שכבר בהתחלה אני אשים 8GB. יכול להיות שכדאי לשים כרטיס אחד של 8 ולקנות לוח אם רק עם 2 חריצים? תודה רבה ושבוע טוב!
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת איזה מעבד עדיף למטרה זו?הIntel Core i7-920 או Intel Core 2 Duo E8400? ואיזה לום אם מתאים להם?
-
- 5 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד AMD Athlon 3000+ 64Bit עכשיו רציתי לבדוק את אמינותו באמצעות CPU-ID (תוכנה). התוצאות שלי נמצאות כאן: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=6427 עכשיו את התוצאות הללו, החלטתי להשוות עם בדיקות אחרות, וסתם ניסיתי מספרים אקראיים בID, והנה הגעתי לבדיקה אחרת: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=6425 עכשיו אם תשימו לב, המהירות של המעבד שלי היא 1800Mhz בעוד שלהוא יש מהירות של 2700Mhz אות שם מעבד, אם כך איך זה אפשרי?
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
החלפתי למחשב שלי מעבד : ורציתי לדעת איך אני בודק אם הוא מזויף???
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה ההבדל בין מחשב נייד עם מעבד סנטרינו למעבד סונומה??? מה יותר טוב???
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
חיפשתי בפורום ולא הצלחתי למצוא טבלה למשל, שמציינת הקבלה של מעבדים. כלומר איזה מעבד של Intel מקביל לאיזה מעבד של AMD. בתודה.
-
- 2 תגובות
- 526 צפיות
-
-
למה אני רואה מהירות נמוכה במעבד AMD Phenom II X6 1055T 2.8Ghz בביוס הוא מראה אחרת Uploaded with ImageShack.us מצאתי למה.איך מבטלים את זה http://www.guru3d.com/article/phenom-ii-x6-1055t-1090t-review/8 טוב אפשר לנעול. צריך לשנות את צריכת החשמל במחשב
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מתי יצאו מעבדי מרובע ליבה וכמה הם יעלו (בערך). ואם אפשר,מישהו יכול להגיד לי בכמה כסף זה יוריד את ה e6400 ואם אפשר עוד... כמה יעלה מעבד מרובע ליבה עוד חצי שנה וכמה יעלה בעוד חצי שנה e 6400 (אני יודע שאתם לא יודעים כמה זה יעלה במדויק אבל בערך בכמה כסף זה ירד...) תודה לעונים....
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אחרי שהגיע אליי מעבד משומש מאיביי (D945), והיה נדמה לי שהוא לא עובד תקין החזרתי לשולח והחזיר לי כסף. אני רוצה להזמין שוב ממוכר אחר, והמוכר כותב לי - LOCKED, CAN'T overclocking. מה זה אומר?
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מעבד כדאי לרכוש עם כרטיס מסך hd 4870 שלא יווצר צוואר בקבוק במעבד? תקציב עד 1000
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
יש לי מעבד 1.4, ושאני רוצה לראות סרטים הוא פשוט מגיע לכ- 90 אחוז מהמאמץ שלו, זה הגיוני או שמשהו פה לא טוב?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום :-) לאחרונה קניתי מחשב חדש מחברה מאוד אמינה, אך נתקלתי בבעיה כאשר ניסיתי להתקין עליו ווינדוס. המחשב עולה טוב ויפה עד שלב מסויים, שבו הוא מאתחל את עצמו מחדש. אותו שלב כול הזמן (הSETUP של הווינדוס). בBIOS בחרתי באפשרות שאם הטמפ' של המעבד עולה על 80 מעלות צלזיוס, אז שייתן ביפ. ובאמת, כאשר המחשב עולה יש שקט.. עד שהוא מגיע לשלב הSETUP של הווינדוס ואז יש ביפ מאוד רציני.. אני לא כ"כ מבין במעבדים, אבל 80 מעלות זה די גבוה לא ? זה מאוד מוזר, כי המחשב הרגע יצא מהקופסה.. יש עליו מאורר.. המעבד הוא AMD ATHLON X2 5600 BOX
-
- 7 תגובות
- 853 צפיות
-
-
יש לי 1800+ PALAMINO AGOIA STEPPING 9 יש על המעבד VOLCANO 7+ במהירות MEDIUM שהמחשב בנוחה סתם יושב בוינדוס הטמפ היא 48 מעלות במשחקים או אחרי BENCHMARK הטמפרטורה היא 57 מעלות יש לי 2 מאוררים במארז אחד מוצא ואחד מכניס לדעתי יש בעיה עם המעבד
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד Intel P4 prescott 3.0 GHz 478 SL7E3 לוחות EPOX EP-4SGM8I Abit IS7-V2 ב 2 הלוחות המעבד עובד באותם מהירות ובאס ומתח ו HT מופעל. כולם לפי הברירת מחדל של המעבד ללא אוברקלוק והברירות מחדל זהות ב 2 הלוחות בלוח EPOX המעבד עובד ב 40 מעלות ב IDLE ומגיע גג ל 60 במאמץ - כל זה אם קירור סטוק בלוח ABIT המעבד מגיע ל 80 ב IDLE אם קירור סטוק (אותו גוף קירור ומאוורר שאני מנסה איתם בלוח השני). אם גוף קירור הרבה יותר חזק יכול להוריד אותו ל 65 בכל התקנה מחדש של המעבד ניקיתי אותו ושמתי חומר קירור מחדש. הבדיקות נעשו באותו מארז (קירור מארז טוב) ואותו ספק (איכותי) ואותו כונן קשיח אם מערכת הפעלה הטמפרטורות נמדדו בתוכנה + טמפרטורות דומות נמדדו אם חיישן טמפ' שהכנסתי לתוך הגוף קירור כלומר התוכנה…
-
- 25 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי את המעבד 6300 הכפול.. בקיצר לפי כמה ימים כתבתי פה על משחקים שנתקעים ומכבים את המחשב וכו'.. אמרתם לי להחליף משכה טרמית.. החלפתי משכה ואפילו את המאוורר ושהדלקתי את המחשב הטמפ' ירדו מ55 ל47 בערך.. אחר כך נכנסתי למשחק והמחשב נכבה כרגיל... שהדלקתי אותו שוב המעבדים שוב עומדים על 55 וזה כבר חצי שעה בערך לא יורד..מה אפשר לעשות? מה יכוה להיות הבעיה?יש לי ספק כח 500W ואני חושב שהוא דיי זול ומעפן.. יש סיכוי שזה בגלל זה? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב בן שנה , לוח אם GA-965p-s3 של GIGABYTE , מעבד אינטל E6300 , ללא OC לא במעבד , לא בלוח אם ולא בכרטיס מסך (x1950 pro). במשך שנה המחשב פעל ללא שום בעיה , לאחרונה השינוי היחיד שביצעתי בו זה להוסיף עוד 2 סטיקים של ג'יגה זכרון (סה"כ עכשיו 4 סטיקים של ג'יגה). לאחרונה , הלוח אם התחיל להשמיע לי אזעקת חום של המעבד , אם אני זוכר נכון האזעקה מכוונת ל60 מעלות , כשהאזעקה נעשת רצופה אני נכנס ל hardware monitor של התוכנת easy tune ואני רואה שהחום של המעבד מגיע ל80 ומשהו מעלות... אני רואה שהמאוורר של המעבד עובד ואין בו שום בעיה... מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הפתאומי? מהו החום עבודה הנורמאלי של המעבד? וגם , הזמנתי לפני כמה ימים מאוורר FREEZER 7 pro של ארטיק.. אתם…
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
-
-
השאלה למעלה המחשב נתקע אחרי חצי שעה של שימוש וכולה האיי סיי דלוק יש על המחשב 320 MB של זיכרון המעבד הוא P III 1000MHZ האם הפחתת המהירות תמנע ממנו להיתקע? אני מצביע על המעבד כמקור הבעיה כי כבר שאלתי פה בפורום על הבעיה שהמחשב נתקע ואמרו שזה בעיית התחממות של המעבד. מרחו עליו כבר מישחה תרמית ואגב... ניסיתי לבדוק איזה לוח אם יש למחשב ורשום שם UNKNOWN !!! ניסיתי לבדוק עם התוכנה EVEREST
-
- 5 תגובות
- 748 צפיות
-
-
לפני כמה זמן התחילה אצלי תופעה שברגע שאני מפעיל תוכנה או משחק כבד, המחשב נתקע (אני מניח שזה המעבד) או מאתחל את עצמו. אם אני מוריד את הבאס ל100Mhz (במקום 133) התופעה לא מתרחשת יותר. ניסיתי לבדוק בתוכנה של הלוח אם והטמפ' הממוצעת היא 48-50. אחרי 52 המחשב פשוט נתקע (בבאס 100 היא בסביביות ה45). במקרים אחרים (לדוגמא כשאני מפעיל את התוכנה CPUBURN שאמורה לאמץ את הממעבד), המחשב פשוט עושה לעצמו reset. כשאני מריץ את התוכנה superPI, לאחר כמה שניות ריצה (פחות מחצי דקה) מופיעות שגיאות. האם זאת יכולה להיות בעיה של ספק? שמתי לב שה 12V שלו עומד על 12.54 והVcoreA על 1.74 (אין לי מושג על כמה הוא באמת צריך להיות). אני מניח שזאת לא בעיה של קירור מפני ש50~ זאת טמפ' נורמאלית למעבד. זאת גם לא בע…
-
- 6 תגובות
- 924 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 359 צפיות
-
-
יש לי את הלוח הזה http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4COREDUAL-VSTA. אני רוצה לרכוש מעבד שיוכל להציג HD בעתיד הקרוב מה הן דרישות המינימום \ מומלצות ?. אני צריך גם לרכוש זכרונות מהי כמות הזיכרון הנדרשת עבור קידודי סרטים. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 535 צפיות
-