עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by st379,

יש לי 2 שאלות : 1. 4 ליבות במהירות 3ghz באמת שווה ל12 ghz או שכל ליבה נוספת מאבדת טיפה מהיעילות שלה? 2. למה כל ההמלצות כאן הן על הcore i3 ולא על הathlon שהוא טיפה יותר זול, הלוחות אם הרבה יותר זולים, אני מבין שזו ארכיטקטורה מיושנת אבל עדיין 4 ליבות יותר חזק מ-2, אני ראיתי בנצ'מרקים שמראים שהcore i3 טיפה יותר טוב אבל בgta או battlefield 3 כשיצא נראה לי הathlon יקח ובגדול.

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  2. שלום רב לכם ושבת שלום, אני עובר הרבה על ביקורות של מארזים שונים ואני נתקל במונחים של לוחות אם שונים כגון ATX, EATX (מה ההבדל -זה חשוב מאוד להבדיל בין סוגים שונים) ואני רוצה להיכנס לעבוד בתחום של מחשבים הזה אבל יש בפורום איפשהו הסבר או בלינק מסוים מאתר הזה המסביר ומפרט היטב כל לוחות האם וסוגים שונים שלהם. אגב, אני מאוד מרוצה מכמות המידע איך שאתר מאוחסן - אגב, יש גם מדריך למיתוך ללוחות אם ואני מסוגל ומעוניין ללמוד (ולזכור) את כל החומר, רק שעל לוחות אם אני לא מצאתי לא במדריכים ואני אנסה שוב לחפש אבל אודה בכ"א אם מישהו יכוון אותי למקום איפה שמסבירים על לוחות אם שונים וגם סקירת לוחות אם שונים. תודה מראש ושבת שלום.

3. לא מדובר על מחשב חדש, במחשב קיים אני משדרג מעבד. שאלה שניה: את המשחה הטרמית איך אתם מורחים, ישירות על המעבד או על גוף הקירור? תודה

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  4. Started by השופט,

AMD ATHLON XP 2400 + מאוורר Spire SuperRock, במארז Compucase Midi Tower CI 6A19 שמגיע עם מאווררר 80 מ"מ אחד (מאחורה אם אינני טועה). 1. האם אתם צופים בעיית חימום יתר ? 2. מהו טווח הטמפרטורה הסבירה למעבד ?

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  5. שלום, כפי שהבנתי יש אחד ווינצ'סטר ואני יודע שיש עוד אחד רק אני לא זוכר את שמו לפי מירב הבנתי ידוע שמעבדי AMD 64 ה-939 נחשבים לקרים יותר ולטובים יותר מאחיהם ה-XP הייתי מעוניין לדעת קצת יותר לגביי המודלים הקיימים וההבדלים ביניהם ... *(האם המודל קשור בשנתון שבו הוא יוצר או בארץ שבו ייצרו אותו ) *(לאיזה יש את הזכרון המטמון הגדול ביותר מבין דגמי ה3000 ) *(מהו התדר האמיתי של הליבה בה הוא פועם ) *(טווחי מחירים יעזרו מאוד ) בכל אופן אני מודה מראש לכל אלו שיכולים להוסיף ....

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  6. Started by _Y-A-I-R_,

שלום לכולם! כמה אמור לעלות מעבד I5 4670? תודה מראש לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. חברים, חברות, עוברי אורח, אני עומד להחליף את המחשב האומלל שלי, שעבר איתי רבות (כבר 4.5 שנים, לא מעט). לצערי וצער כיסי, שום דבר אחר מלבד Dual לא בא בחשבון (כרגע זה Dual Celeron, על Abit BP6 לותיקים מביניכם). הבחירה שלי הייתה בין הAthlon MP לOpteron, אבל בגלל שהצ'יפסטים והלוחות של הMP עתיקים, החלטתי ללכת על השני (חוצמזה שיהיה מעניין לראות מה 64 ביט יכולים לעשות למעני). קניה בארץ לא באה בחשבון, ולפני שאני הולך להתעסק עם דברים כמו Mustop, הייתי שמח לשמוע על חנות בחו"ל שתשלח ישירות לארץ. אני מעוניין בעיקר במעבדים ולוח. תודה.

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  8. חברים שלום, יש לי (1.8 וולט, רגיל, ללא המהרה)Twinmos 2x512MB 667MHz, על לוח Asrock ConroeXfire שתומך עד 667. קישור למפרט הלוח: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2 אני רוצה לקנות G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4828 או G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3206 (שניהם במסגרת התקציב). החנות משכנעת אותי לשלוח להם את המחשב (כי אם אין התאמה, צריך להחזיר להזמין אחר.... ואני גר רחוק), ויש לי בעיה עם זה. אני רוצה להתקין את הזכרון לבד. אילו בעיות יכולות לקרות, אם אני משלב את הזכרונות הנ"ל בלוח? מה צרי…

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  9. Started by the kooks,

שלום יש למחשב שלי כבר 3 שנים בערך המפרט בחתימה ורציתי לדעת האם עידכון ביוס יתן משהו עוד אפשריות שאני יכול להשתמש בהם משהו רצוי שאין בביוס מלפני 3 שנים וכדומה..

• 3 תגובות
    • 543 צפיות
  10. Started by nimrodim,

האם קניית מעבד בחו"ל משתלמת יותר? אני חושב על AMD 3500 סוקט 939. אם כן מה קורה בנוגע לאחריות? היכן הייתם ממליצים לקנות למשל בארה"ב? במידה ומביאים אותו ארצה בטיסה האם הוא חייב במכס? אותם שאלות בקשר לכרטיס מסך 6800 GT?

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  11. שלום, אתמול קיבלתי מחשב שהורכב ב-KSP. בין שאר הרכיבים, הזמנתי 2 סטיקים של זכרון 4GB של קינגסטון 1333. העניין הוא, שאני חושב שהם חיברו את הסטיקים בצורה לא אופטימלית. כלומר לא ב-Dual Channel (כרגע זה אחד על הסלוט הכחול ואחד על השחור, שהם צמודים אחד לשני). שאלתי היא, האם החיבור לא נכון? יש אולי הגבלה טכנית שבגללה הם חיברו את זה ככה או שמדובר בסתם בלבול? כמו כן, האם ביצועי המערכת נפגעים כתוצאה מכך? (כמובן שאין לי בעיה לחבר מחדש בעצמי, אני רק רוצה להיות בטוח לפני שאני עושה משהו) הנה הלוח המדובר:

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  12. Started by MODI,

http://www.siz.co.il/up/0yhvz2yn2wwu.jpg מה קורה פה?!?!

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  13. Started by dudeil,

שלום רב, לא מזמן רכשתי מחשב חדש. רכשתי 2G זיכרון DDR2 במהירות 667Mhz של חברת CEON. פתחתי את המחשב על מנת לראות שאכן זהו סוג הזיכרון שמותקן ואכן זהו הזיכרון שמותקן. על פי הBIOS מהירות הזיכרון היא אכן 667MHZ אבל כאשר אני מריץ תוכנות BenchMark ותוכנות אחרות שמטרתן לתת מידע על החומרה אני נוכח לדעת שמהירות הזיכרון היא 333MHZ (למשל בCPU-Z) איפה כאן הבעיה? יש לי לוח אם של MSI מדגם k9n neo ומעבר Athlon duo 4200. אני מריץ ויסטה. אשמח לתגובה בהקדם

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  14. שלום אני מתכנן לבנות מחשב קטן ולהעיף את המחשב שיש לי כרגע בחדר, השימושים למחשב הזה יהיו סרטים ומוזיקה אם אני ירצה לשחק אני ישחק במחשב אחר כול העניין בפרוייקט הוא להקטין כמה שיותר את המקום שהמחשב תופס לי בחדר הקטן שלי(אני גם יעיף את השולחן הנוכחי). מה שעלה לי בראש זה לקנות לו עם מעבד קטן של וויה VIA Epia M1000, רציתי לדעת אם הוא יספיק לשימושים הנ"ל בהנחה שאני ירכיב עליו סטיק של 512 מגה. הלוח הנ"ל כידוע לא נמכר בארץ אז אני מתכנן להביא אחד מארה"ב דרך דוד שלי, דבר ראשון אני צריך כתובת לחנות עם שם שמוכרת את הלוח הנ"ל מצאתי חנות שמוכרת אותו ב150$ אבל בחיים לא שמעתי עלייה, ובניואג לא מצאתי אז בבקשה תנו לי כתובת. זה בנתיים מה שעומד על הפרק אחרי שאני יביא את הלוח(יקח לפחות חודש) …

15. שווה שדרוג מ 8GB ל 16GB גם אם המחשב משתמש בממוצע "רק" ב 5GB אף פעם אני לא רואה שהמחשב משתמש יותר מ 5GB, אז אם אני ישדרג ל 16GB אני יראה איזשהו הבדל או ממש לא ?

16. המעבר לייצור בתהליך פורץ דרך של 14 ננומטר לא קל עבור אינטל וגורר עימו כמה וכמה עיכובים, אך נראה כי בענקית השבבים מתכננים להמשיך ולדבוק בחלק מלוחות הזמנים המקוריים וישיקו במהלך השנה הקרובי מעבדי Broadwell ומעבדי Skylake במקביל לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%a4%d7%aa-%d7%94%d7%93%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%93%d7%9b%d7%a0%d7%aa-%d7%a9%d7%9c-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%a9%d7%a0%d7%99-%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa/

17. יש לי זכרונות DDR2 על לוח אם ישן שמהירות הזכרונות איתם הוא עובד לפי המיפרט שלו הם עד 667 MHZ הלוח הזה מקבל שני זכרונות דואלים DDR2 על שני סלוטים שבכל אחד מהם ניתן להכניס מקסימום 1 GB. יתכן שהזכרונות בהם אני משתמש בלוח זה הם זכרונות פגומים, אני ארצה (אולי) להחליפם בזכרונות חדשים. הבעיה היא שזכרונות חדשים שמהירותם 667 קשים להשגה, אפילו זכרונות חדשים שמהירותם 800 נימכרים פחות ופחות. השאלה שלי היא: האם זכרונות DDR2 שמהירותם המוצהרת היא 800 או 1066 --- יעבדו על הלוח הישן הזה. אצטרך לקנות זוג זכרונות של 1 GB כל אחד כדי להגיע למקסימום הזכרון האפשרי על לוח זה. פחות מזכרון כולל של 2 GB על הלוח נראה לי מגבלה קשה מדי (כי ארצה בהמשך הזמן להריץ על המחשב הזה ווינדוס 7 ).

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  18. היי (אני לא בטוח אם זה צריך להיות פה או במפרטים), המחשב שלי בן ה5 שנים כבר בקושי מתפקד. הוא פנטיום 4 2.26, 512 מגה זכרון RDRAM. אני מניח שהבעיה העיקרית היא הזכרון, ובגלל המחיר של RDRAM, אני חושב להחליף את הלוח (ואיתו את המעבד). המחשב משמש לכתיבת עבודות, גלישה באינטרנט, צפיה בסדרות דרך הטלויזיה ומקסימום פיפא לעתים רחוקות. אם מישהו יוכל להמליץ לי על מעבד, לוח אם וזכרון (לא יודע אם צריך 1 ג'יגה או 2, אני לא רואה סיבה להעביר את המחשב הזה לויסטה אי פעם) שיתאים לשימושים האלה אני מאד אודה לו\לה. אגב, יש בו כרטיס מסך Geforce 5700. אני לא בטוח לגבי החיבור שלו, אבל נראה לי שזה AGP

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  19. למשל המעמדcorei3-530 בכלל,היכן נמצא לראות רשימה מלאה של כל כריבי הגרפיקה של מעבדיcorei3-5-7 תודה

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  20. Started by amisha,

ראיתי הרבה זיכרונות של החברה וכולם נגמרים באותיות LX ........ אז מה מסמל כול סיום למשל LA או LD וכו' ?

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  21. Started by ifs2003,

מישהוא יודע מתי נראה אותו בארץ בחנויות ?

• 3 תגובות
    • 519 צפיות
  22. אני יודע שכאלשר הבאס של המעבד 200 ושל הזכירון 200 אז הם יעבדו בסינכרון 1:1 טוב ... אבל רציתי לחזק את הידע שלי בנושא . כמו מה קורה באותו זמן ... והאם 1:1 מתאים ל200 מה"צ לבאס מטעם המעבד ומטעם הזכרונות (כמו שאמרתי) ? ועוד בכלליות מה זה ההסתנכרנות של המעבד והזכרונות ... רציתי לקרוא את המדריך ב PCSPOT - אבל כמו שידוע לנו - האתר לא עובד :-X

• 3 תגובות
    • 505 צפיות
  23. אני רוצה להוסיף 256 מ"ב למחשב שלי, בדקתי קצת והבנתי שאני צריך DDR, אבל יותר מזה אני לא מבין. הנה ציטוט מהמפרט של לוח האם: 184-pin DIMM Sockets support max. 2GB PC2700/PC2100 (FSB533) or PC2100/PC1600 (FSB400) non-ECC DDR SDRAM memory -יונתן.

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  24. Started by mpclass,

שלום האם יצא כבר המעבד החדש של אינטל? (זאת אומרת פנטיום 5) אם כן אז תוסיפו כתובת של החנות או מספר טלפון..תודה רבה!!!

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  25. Started by עדידוששששש,

שניהם של חברת asus דגם אחד a8v דגם שני זה a8ne אם תוכלו תביאו גם קישור ללוח אם כי קיבלתי את העצה מחנות מחשבים ואני לא ממש מבין בלוחות אם

• 3 תגובות
    • 644 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.