עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Dr__MIKO,

הי לפני קצת פחות משנה קניתי מחשב ועכשיו רציתי לשדרג אותו ולהוסיף לו עוד זיכרון כדי להגיע לגיגה. הורדתי תוכנה בשם system info כדי לבדוק את הסוג המדוייק של הזיכרון שיש לי עכשיו כדי לקנות את אותו הסוג ולהשיג אפקט מקסימלי. כשעברתי על כל הסעיפים שמתי לב שהמודל של הלוח אם שלי רשום כ- NF- CK804 של Gygabyte חפרתי קצת במגירה ובדקתי... בקבלה המקורית רשום K8NF- 9 סופו של דבר לא מצאתי בעזרת התוכנה את הסוג המסויים של הזיכרון שלי אבל מצאתי את הקבלה שזה אמור להיות אותו דבר. עדיין מנכרת בי השאלה- האם עבדו עלי עם הלוח אם?

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by tgen,

שלום לכולם, לפני כמה חודשים קניתי כרטיס מסך חדש בעל כניסת AGP (שיתאים ללוח האם שלי) עכשיו אני רוצה לשדרג את המחשב שלי - את הלוח האם (שכרגע יש לי P4P800) ואת המעבד (שכרגע יש לי P4 2.4) ורציתי לדעת, בגלל שלוחות האם החדשים כיום משתמשים בכניסת PCI Express האם קיימים לוחות אם חדשים ששווה לי לשדרג אליהם בעלי כניסת AGP (ובעלי כניסות זיכרון DUAL שיתאימו לזיכרונות שלי) ומעבדים חדשים שמתאימים להם כמו ה-64 ביט יש כאלה? שווה לשדרג?

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by exercise,

http://www.engadget.com/2008/02/15/analyst-sees-nvidia-as-potential-buyer-for-amd/ http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20080214105804_Analyst_Expects_Nvidia_to_Acquire_AMD_Despite_of_Chances_to_Lose_x86_License.html

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. איך הג'י סקיל ב-OC?

• 33 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. שלום ברוכים הנימצאים ! שמי אלי(28) ואני מהגליל אמנם אני חדש כאן בפורום, אבל אני משוטט פה כבר זמן מה ומה אני אגיד לכם זה פשוט שיטפון של אינפורמציה ושל ואנשים שמבינים עיניין ואוהבים לעזור... אז תודה מראש לכולם ולעיניין אני כתחביב עוסק בעבודת אודיו עם מחשב בעיקר מוזיקה אלקטונית אך המחשב כבר ישן P3 והגיע הזמן לשדרג. בזמן האחרון אני נוטה להחשף המון לטכנולוגיה החדשה AMD ב-64 ביט והייתי רוצה לשאול באמת במיוחד אנשים שכבר יש להם נסיון של לפחות כמה חודשים עם A64 1)האם זה שווה כל כך ת'כסף ? 2)האם אתם מוצאים איזה שהם חסרונות חוץ מהיוקר ? מה עם התחממות ? 3)מי יודע אם זה כבר לא יהיה ישן עד שתהיה תמיכה מלאה ב-64 ביט ? אודה במיוחד על תשובות זריזות ועינייניות אני דיי על סף רכישה

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. שלום לכולם, אני כבר די סגור על לוח אם למחשב שלי אבל ליתר בטחון אשאל בכל זאת. הלוח שאני מתכנן לרכוש הוא GIGABYTE GA-P67A-UD3 השאלה שלי היא, ללא קשר למחיר ובלי לחשוב על SLI, האם לאדם שמתכנן OC אבל לא אקסטרים יש סיבה לרכוש את אחד מהלוחות הבאים: GIGABYTE GA-P67A-UD4 ASUS P8P67 PRO -- לא יודע אם זה משנה אבל ליתר בטחון, המערכת תכלול 8-16 גיגה זכרון. כרטיס GTX460 ומידי פעם תהיה תחת מאמץ של 99% לשעות ארוכות (8 שעות ומעלה לעיתים) ומספר דיסקים קשיחים כמספר החיבורים האפשריים. -- אני עדיין שוקל את האפשרות לעשות SLI בעתיד ואם אחליט שכן אז מן הסתם אצטרך לזנוח את הבחירה הנוחכית ואלך על אחד מהשניים. תודה רבה ושבת שלום (:

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by asher_pa,

שלום, כמו שכתבתי מחפש להרכיב מחשב זול לסרטים ועבודה משרדית (ללא צורב\דיסק) לא משנה AMD\INTEL GA-H55M-S2H I3 540 2GB Kingston (DDR3 1333) מארז + ספק כח או לחילופין: MA785GMT-UD2H Athlon II x4 Quad Core 630 2GB Kingston (DDR3 1333) מארז+ספק יש למישהו הצעה אחרת... אין תיכנון ל OC \ משחקים.... מצד שני אם כבר קונים משהו לדעתי כדאי משהו עם זיכרון DDR3 תודה מראש לעוזרים..

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by most,

כרגע יש לי amd athlon xp 2000 אם אני יקנה amd sempron 2800 256L2...יהיה שיפור? לפי מה שאני יודע ה-sempron הוא גירסה מוחלשת של athlon בגלל ה-L2 הנמוך שלו יחסית... האם בכל זאת שאני יחליף בינהם אני יראה שיפור ואם כן עד כמה הוא משמעותי? דרך אגב...רציתי לדעת מה זה palermo ???

• 33 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. אהלן, אני צריך המלצה ללוח 775 עבור OC ל E8400 ו CF של 4870 כמו כן הייתי מעוניין שיהיה על הלוח בקר רייד עבור מערך רייד 0. ניתן לחרוג ב 100 ש"ח אבל רק אם יש באמת הבדל מהותי... תודה

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by i022052,

חיפשתי בכל מיני אתרים כדוגמת: ולא מצאתי אזכור. אני מחפש לדעת איזה מעבד חזק יותר בביצועים. האם: Intel® Pentium 4 Dual Core LGA 775 3.0 GHz 925 2MB x2 BOX 64Bit 800MHz או Intel® Core 2 DUO LGA 775 1.6 GHz E2140 1MB BOX 64Bit 800MHz ומה זה אומר ההבדל ב cache?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by htpc,

לא מציע לקנות את לוחות GIGABYTE הם בעיקרון עולים זול ויש להם להם תפריט יותר מלא בלוח, אך למדתי על בשרי שמה שעולה זול עולה ביוקר, יש לי לוח ששלחתי לתיקון הלוח לא עבד ובמקום זה הוצע לי לוח שעבר תיקון של GIGABYTE כנראה במעבדות החברה כך סופר לי במור לוי משווקי GIGABYTE בישראל, שיש אחריות לשנה ולכן לא אקבל חדש, כמו"כ ראיתי במגזין PC PLUS שהגיגה בייט אמנם זול מכיוון שהאחריות רק לשנה. קחו זאת בחשבון לפני הקניה הבאה שלא תצטרכו לשבור ת'ראש

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. מפתחת השבבים לא מצליחה להשתחרר מהתקופה הרעה שלה לכתבה: http://hwzone.co.il/ממשיכה-להפסיד-ולהצטמק-עוד-רבעון-נוראי/

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by haim652,

שלום.. לפני כשבוע מישהו המלית לי על הלוח הזה: GA-EP45-DS3 של ג'יגה בית. ואני צריך אותו לOC ובגלל שאני גם צריך Dual Channel וגם בגלל שהוא תומך CF. שזה גם עוד יתרון. עכשיו רציתי לשמוע עוד ביקורות עליו, כי מישהו אמר שלי שזה חרא של לוח אם, והוא אומר שהלוח תומך בCF בצורה גרועה.. והוא טוען לכך שזה בגלל שזה ציפסט P45 אפשר בבקשה מכם עוד כמה בקורות עליו לפני שאני יקנה אותו או שאתם ממליצים על משהו אחר? כי קצת חשוב לי CF כי אני מתכוון בעתיד לעשות

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Faibi,

*כותרת* למה אמרו לי שXP PRO\ לא תומך במעל CORE 2 DUE, ויש לי QUAD CORE עם ווינדוס אקס-פי. אז אני רוצה להיות בטוח שזה לא ישפיע על המערכת שלי. מחכה לתגובות, תודה רבה מראש!!!

• 26 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. שלום לכולם, ברשותי מערכת AMD עם מעבד Athlon 64 X2 4600+ 2.4GHz Winsdor AM2. הספק הוא ספק מסוג HEC TRTF 400W עם 28A על גבי מסילת ה 12V. השאלה היא האם אני יכול לשדרג לכרטיס מסך מסוג ATI HD6850 או 6870 בלי להגביל? המסך הוא סמסונג 22" עם רזולציה 1920X1200. השאלה כאן היא עד כמה המעבד יגביל את הכרטיס אם בכלל.

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by nec_000,

מבוא: אולי זה יראה או ישמע קצב מוזר, אבל בסבב הזה לא מעבדי הצמרת K הם שמככבים בפוקוס הבכורה של השקות המעבדים החדשות של דור 10 מבית אינטל. שכן הסדרות היקרות עם ה- K בסוף, אלו שעולות 300-500$, די הוכיחו עצמן שאינן מעניינות את הסוקרים ואת הקהילה החובבת את התחום. הם אינם מציעים תמורה הולמת למחירם, ולא מביאים לזירה משהו חדש או מעניין. מנגד המקום שבו מתקיימת תחרות עזה (בסבוב הזה של אמצע 2020) איפה שעיקר התחרות מצויה, איפה שיש חידושים ברורים המשנים סדרי עולם ממש לעומת טרום חודש מאי 2020, זה בנתח השוק שבו יש את עיקר הבשר - הנתח שוק שבו נמכרים רוב רובם המכריע של המעבדים והמחשבים החדשים. סגמנט ה- value המורכב ממעבדי 6 ליבות וגם 4 ליבות (עם HT פע…

17. השדרוג הבא יהיה לפנטיום 4 2.26 533 512 (אין לי כוח מה זה מה.. ) אז אני מתלבט בין שני סוגי זיכרון ובהתאם אליהם הלוח ddr 333 או rdram 1066 נאמר לי שה333 יתן לי oc יותר טוב מאשר ה1066, האם זה נכון? והאם ההבדלים בביצועים הכללים גבוהים בין ה333 ל1066 ? מבחינת מחיר אני דייי סגור על ה333 כי אז אני יקח 512 mb במקום 256 ב1066 .... אבל הבעיה היחידה היא שהלוח שאני רוצה לקנות איתו הוא בעל ערכת שבבים של sis ואמרו לי לא לגעת בזה... האם מישהו יכול לאשש או לבטל את מה שאמרו לי? ואם זה נכון, מהו בערך הזמן שבו אמורים להגיע לוחות ל333 עם צ'יפסטים של אינטל או של via ? הלוחות שאני מתבלט ביניהם הם ל333 gigabyte ga-8sr533 (האם לקחת? או לחכות לערכת שבבים אחרת) ל1066 gigabyte ga -8…

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלושה וחצי חודשים לפני שצפויה הכרזתם הרשמית, מתפרסמים מפרט וצילומים של מעבדים שולחניים מרובעי ליבות מהארכיטקטורה החדשה לכתבה: http://hwzone.co.il/skylake-%d7%9c%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%a9%d7%a8%d7%94-%d7%93%d7%92%d7%9e%d7%99-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%94%d7%93%d7%95%d7%a8/

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום,לפני שהגעתי לפה חשבתי ש pentium הכי טוב ואמרתם לי שלמשחקים ולהרצת סרטים amd זה הכי טוב..אז חיפשתי לוח אם למעבדי amd וגיליתי שבאף לוח של שום חברה אין מעל ddr 400mhz לעומת לוחות אם שתומכים באינטל שתומכים בזכרונות עד 888mhz ddr2 יש סיבה לכך שהזכרון הוא לא הכי מתקדם בלוחות amd?? אני חשבתי לשים זיכרון 533mhz וראיתי שבלוחות אם של amd אי אפשר. שהחלטתי שאני קונה מחשב אני משקיע בלוח אם הכי חדש כי להחליף לוח זה סיפור(לפרק הרבה אין לי כוח) אז החלטתי שאני קונה עם הטכנולוגיות הכי חדשות. אולי תתנו לי גם המלצה על לוחות אם . שמעתי פה על המלצה של לוח אם של DFI , הסתכלתי הוא לא משהו מבחינת הטכנולוגיה.

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Kayfun4ik,

שלום אנו מעוניינים להרחיב את הזכרון של השרת (כנירא אנחנו צריכים להחליף את כל ה "raiser") אנחנו צריכים זיכרון מסוג DDR2 בנפח 128GB סה"כ אם אפשר לקבל גם הצעת מחיר בנוסף נשמח לטיפים (פרטים טבניים) שעליהם עלינו שלים לב תודה נ.ב. יש לנו שני "Raisers" עם 8 סלוטים

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. היי, ברשותי לוח האם - GA-X79-UD3 של GIGABYTE ובאתר היצרן מופיע הPDF הבא ובו רשימת הזכרונות שהלוח תומך בהם: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_x79-series.pdf אני מסתכל על corsair , השורה האחרונה: cmz16gx3m4a1600c9 ומעוניין לקנות את זה: https://www.tms.co.il/product/11031 שזה cmz16gx3m4x1600c9g cl9 עד כמה שאני הצלחתי להבין, מה שאני מעוניין לקנות אמור להיות תואם, אבל אני חושש להשקיע 860 שח ולהיווכח שלא, האם הזיכרון שאני מעוניין לקנות באמת תואם? מה ההבדל בין ה-X שמופיע אחרי ה-4 בשם המוצר, וה-G שמופיע בסוף? האם זה חשוב שכרגע הכרטיסי זיכרון של המחשב שלי דורשים 1.5V בעוד שזה שאני מעוניין לקנות דורש 1.35V? תודה רבה על התגובה

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. מרבית החובבים ברשת כמונו, הרי ישר כמו אינסטינקט מותנה בונים על כך, שאם קונים מעבד מכפלה פתוחה אז הרי ברור שנדחוף אותו למקסימום תדר שהוא מסוגל לו. אחרת לשם מה קנינו מעבד כזה מלכתחילה נכון ? אז זהו, העניין הוא שלא בכל המקרים הדבר כדאי או נדרש כלל, משום שלא בכל סוג של מעבד מתקבל שפור בר מהות או רלוונטיות תחת המהרה מסוג זה. סוקר מוכר ברשת (ניקולאס) החליט לבדוק את הנושא: הוא לקח את אחד המעבדים הכי פופולריים כיום והכי נמכרים בשוק ה- enthusiasts - את מיודענו ryzen 2700x, וביקש לבחון את ביצועיו - כאשר פעם אחת הוא בתדרי stock שמביאים אותו לאזור 4.0Ghz ופעם שניה כאשר זה מומהר לתדר עבודה המקסימלי המוכר לנו 4.2Ghz ומצא ממצא…

23. שלום לכולם. חבר שלי נמצא עכשיו בארה"ב ויכול להביא לי זכרונות מ-NEWEGG. מה שאני צריך זה 2 סטיקים של ג'יגה כל אחד של זכרונות שיהיו כמה שיותר טובים ל-OC רצחני בתקציב של בערך 300$ כאשר חריגה אפשרית. המפרט שלי בין היתר : לוח - ASUS P5B DELUXE מעבד - E6600 http://secure.newegg.com/NewVersion/Shopping/ShoppingItem.asp?ItemList=N82E16813131028

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. יש לי מה לפחד לקנות מעבד בTRAY??? בחנות WELLCOM אמרו שנשאר להם רק TRAY

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by Director,

אהלן, בקרוב אני משדרג את המחשב בתקציב לא ככ גבוהה. חשבתי ללכת על ה 2120, למשחקים בעיקר. עכשיו ראיתי שבעוד 200 250 שח אפשר לקחת את ה 2320, השאלה היא אם התוספת שווה את המחיר? מה ההבדל בין ה2320? לבין ה 2400 / 2500? וההבדלים זה רק המהירות? יהיה כרטיס מסך 6850 ויתחבר למסך דל 23 וטלוויזיה 32״. תודה!

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים