עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום לכם. יש לי כונן hdd מסוג My Book של WD במשך שנים רבות. נפח 3TB. פתאום ראיתי שהוא הפסיק לעבוד. בחיבור לחשמל כלום לא קורה (לא נדלקת נורה, אין קול ממנו, אין זיהוי במחשב). אני צריך את המידע שעליו. אם יש דרך לתקן כזה אפילו לזמן קצר כדי לשאוב את המידע החוצה, זה מאוד יעזור. כמו כן, המלצות על חברה אמינה שמבצעת שחזורים.... זה מאוד מאוד יעזור לי. ואם אתם יודעים עלויות של דברים כאלו, גם אשמח. תודה רבה רבה!

2. Started by idan100,

שלום, יש לי מחשב עם לוח אם Z370 HD3P שהיה מחובר לו כונן HDD בחיבור Sata 3 שתחילה חובר ב-Port 0. לפני כמה זמן רציתי לבצע התקנה מחודשת של כל מערכת ההפעלה ולעשות את ההתקנה על כונן SSD חדש עם חיבור m.2 בלוח האם שלי יש שני חיבורי m.2 וכשקראתי בחוברת ההדרכה של לוח הבקרה שלי הבנתי שכדאי לחבר לחיבור m.2 העליון מביניהם אך שכאשר החיבור הזה תפוס, לא ניתן להשתמש ב-Sata 3 ב-Port 0 ולכן שיניתי את החיבור של כונן ה-HDD ל-Port 1. מאז, הכונן HDD מזוהה בביוס, הוא מזוהה גם בווינדוס כשאני בודק את החיבורים ב״מערכת ההתקנים״ אבל משום מה הוא לא מופיע לי בתיקיית ״המחשב שלי״. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by davidreznic,

קניתי לא מזמן מחשב חדש. ויש לי שני כונני DVD בחיבור IDE, לאחרונה אני מרגיש איטיות בעבודה שוטפת, לא משחקים. ויש לי הרגשה שהכונן DVD לא עובד טוב. קורה שאני מכניס דיסק, וכשאני לוחץ עליו ב"מחשב שלי" הוא כותב שאין דסיק. בדקתי את זה עם כמה דיסקים. בדקתי את המעבד והזיכרון עם S&M ולא היו בעיות על 100% מאמץ לנסות לנתק את הכונן הבעייתי?

4. Started by 2Naor,

שלום, הרכבתי אתמול מחשב חדש, והssd לא מופיע באפשרויות של הboot priority. הלוח אם הוא z390 - e strix של אסוס. על הסלוט העליון של הm. 2 יושב כונן של wd blue sata, ובתחתון יושב 970 evo. הevo כן מופיע בביוס אך לא בבוט לעומת הwd שכן מופיע. יש למישהו רעיון?...

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לחברי הפורום , אני מנסה להתקין WINDOWS 10 על כונן NVME מסוג SAMSUNG EVO 970. הבעיה היא שבביוס הכונן מופיע אם עוד כונני SATA והכל בסדר , אבל במהלך תהליך התקנת הWINDOWS הכונן הנ"ל לא מופיע , כל האחרים כן מופיעים ( 2 כוננים SSD 250 גיגה וכונן HDD 1 גיגה ). האם יש משהוא שניתקל בבעיה הנ"ל ויודע למה זה לא מזהה אותו ? סוג לוח האם הוא B450 GAMING X של חברת GIGABYTE (ביוס מעודכן לגירסה האחרונה F50). תודה רבה מראש לכולם ושבת שלום .

6. Started by levya1,

שלום רב יש לי מחשב חדיש שרץ עם חלונות XP SP 2. לוח אם 945P-S3 של GIGABYTE וכונן קשיח 160GB SATA 2. הביוס מזהה את הכונן כ SATA אך באמצעות device manager +EVEREST+SNANDRA +HD TUNE כולן טוענות כי הכונן שלי רץ רק במהירות UDMA 5 כלומר ATA 100 וזה במקום מהירות ATA 300 (sata 2 . כלומר הפסד גבוה בביצועים של הכונן . מה ניתן לעשות ? תודה

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  7. Started by 64bit,

שלום, יש לי כונן SATA של 160 GB, ואני משתמש בוינדוס XP. אני רוצה להתקין מחדש את הוינדוס, ורציתי לדעת האם לאחר ההתקנה, כאשר אני אבצע את ההתקנה של כונן הSATA דרך הDISK MANAGMENT הוינדוס יבקש ממני לפרמט את הכונן הקשיח (כמו בפעם הראשונה)? או שכל המידע שיש לי עכשיו ישמר? תודה.

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  8. הכונן WD 1200JD SATA לוח אם: ABIT AN7 לא מצליח למצוא את ההגדרות לשינוי המהירות של SATA בביוס וגם לא בווינדוס אלא רק של כונן ה IDE השני שיש לי מיואש לגמרי מחכה לעזרה - חיפוש בפורום לא נתן לי תשובה , תודה אלעד.

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  9. Started by eater,

יש לי כונן מחשב של seagate שמחובר דרך חיבור חיצוני למחשב. אני משתמש בו לעריכת סרטים. היום שמרתי סרטון בAE ובדיוק קיבלתי התראה שנגמר המקום בכונן ומאז הכונן לא עובד. כשאני מפעיל את הכונן הוא מוצג כמזוהה אבל לא נטען ותוקע את המחשב. אשמח לעזרה בנושא. אגב כוננים אחרים כן פועלים.

10. Started by ניבר,

היי , יש לי מחשב די ישן. המליצו לשים במחשב כונן SSD. האם זה בא במקום הרדיסק או בנוסף לו? האם המפרט שלי תומך בכונן SSD? בתודה מראש ויום מקסים מפרט: מעבד: פנטיום דואל קור E-5200 2.5 GHZ זיכרון ראם: 4G כרטיס מסך : GEFORCE 1030 לוח אם: ASUSTeK, P5KPL-CM מערכת הפעלה : ווינדוס 10

11. Started by nitzchia,

שלום, ברשותי מחשב נייד של hp מדגם: hp probook 470 G3 אני רוצה להכניס לו כונן ssd, הבנתי שלא כל כונן מתאים, אני מקבלת תשובות שונות וסותרות אחת את השנייה, לכן אני מנסה את מזלי כאן, 1. איזה סוג כונן של ssd מתאים? 2. מהו הנפח המקסימלי שאני יכולה להתקין במחשב הזה? 3. האם ssd M2 מתאים למחשב הנ"ל? אם כן, איזה סוג הייתם ממליצים? 4. יצרן מומלץ (שמעתי שסמסונג הוא טוב ) לכונן. אך אשמח לשמוע על עוד יצרנים טובים גם במחיר וגם איכותיים במוצר.

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by AntiFacebook,

שלום, יש לי כונן SSD עליו מותקנת מערכת ההפעלה. הוא כל הזמן מתמלא ללא סיבה נראית לעין, וכבר לא נשאר לי מה למחוק. יש דרך לברר מהם הקבצים האחרונים שנוספו על מנת שניתן יהיה למחוק אותם ולפנות את המקום?

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by KOBOKOBO,

ערב טוב לכולם בדקתי את הכונן אצלי עם התוכנה Hard Disk Sentinel software כונן SSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה התוכנה מראה שהבריאות של הכונן על 8 ימים יש משהו לעשות? יש אפשרות לשפר את בריאות הכונן?

14. Started by iMeash,

אהלן, יש לי כונן usb שאני לא מצליח לגרום לווינדוס לזהות אותו. יש לי מחשב עם מערכת linux ששם הוא מזוהה ואני מצליח להעביר אליו וממנו קבצים. כשאני מחבר אותו למחשב שמריץ ווינדוס אני מקבל את הסאונד של USB שהתחבר, לאחר כמה שניות אני מקבל סאונד של USB שהתנתק וההודעה הבאה קופצת (מצורפת תמונה מתחת) כמובן שבדקתי שפורט תקין עם USB אחר שיש לי, ובכל מקרה גם ניסיתי פורט אחר של USB. עריכה: הפורמט של ה USB היה NTFS, ניסיתי להעביר ל FAT32 ועדיין לא עבד.

15. למקרה שזה לא ברור מהכותרת, כשהרכבתי לוח אם היום בבוקר בטעות חיברתי את אחת מכניסות הUSB הקדמיות ללוח האם הפוך, כלומר הPW חובר לGRND והDT+ לDT-. אחרי שהכנסתי את כונן הUSB לכניסה הזו הוא לא מזוהה והאור בו לא נדלק. אבוד, או שיש מה לעשות איתו?

16. Started by JustNo,

שלום, יש לי כונן WD BLACK 2TB , בשימוש כשנה וחצי . בבדיקות אחרונות גיליתי שיש לו כמה שגיאות : [C5] Current Pending Sector Count 200/Always OK, Worst: 200 (Data = 29,0) [C6] Off-Line Uncorrectable Sector Count: 200/Always OK, Worst: 200 (Data = 17,0) את הנתונים האלה ראיתי בכמה תוכנות בדיקה. בין היתר הרצתי בדיקת דיסק ודפרגמנטציה שלא שינו כלום ולבסוף בדיקות ב data lifeGuard של WD - שם בבדיקת ה SMART הקצרה מתקבלת אותן שגיאות אך עדיין כתוב PASS ובסריקה ארוכה (של כ4 שעות) נכשלה הבדיקה וגם נכשל הנסיון לתקן את הסקטורים הפגומים... השאלה שלי היא האם יש מה לעשות כדי להציל את הכונן (חוץ מלהתחיל לגבות הכל כמובן) והאם מישהו נתקל במקרה דומה…

17. Started by sroolik3,

שלום, כאשר אני מחבר את הכונן החיצוני למחשב הנורה של הכונן מתחילה להבהב והמחשב מזהה כניסת usb. הבעיה היא שהמחשב לא מצליח לקרוא את הכונן הנייד- לא במחשב שלי ולא במנהל הדיסקים. ניסיתי לחבר את הכונן למחשב אחר ונתקלתי באותה בעיה. מישהו יכול לעזור לי? תודה

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  18. Started by hero,

לוח האם של MSI, 848P neo הצורב, גם הוא של MSI, כונן אופטי יחיד, נפתח כשאני מדליק את המחשב, אבל לא כשאני עושה ריסט לדוגמא. בדקתי בביוס, לא מצאתי כלום, יש פה איזה טריק כמו עם הגיגהבייטים שאפשר לראות אופציות מוסתרות עם ctrl+f1?

• 6 תגובות
    • 900 צפיות
  19. Started by שרול23,

שלום לכולם רכשתי לפניי שלושה שנים מחשב נייד msi לפניי שבוע הלך לי לוח אם תיקון 2600 כך שלא שווה לתקן האים ניתן להציל את הזיכרון בכונן d. לא הספקתי לגבות

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  20. Started by d_v,

שלום לחברי הפורום המחשב הנייד ברשותי הכונן החליט לחזור בתשובה והפסיק לקרוא דיסקים צרובים (מכל הסוגים והמינים) משהו יודע לייעץ לי מה כדאי לעשות במקרה כזה? (חוץ מלקנות כונן חיצוני..) תודה

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  21. ערב טוב מדובר בשרת dell poweredge t110. סה"כ הוא עובד בסדר גמור, קצת איטי לפעמים אבל לא נורא, אחרי הכול אני לא אמור להשתמש בו כ"כ. עשיתי לו ניקוי אבק פעם ראשונה מאז שהוא נקנה (4 שנים בערך)... הוא היה נראה זוועה לפנ"כ בקושי ראו את הלוח אם. ניקיתי עם קומפרסור (בזהירות וזה... לא נשבר כלום) וחום ליבות שהיה בסביבות 45 ירד ל38 בערך סבבה. הבעיה היא שעכשיו הכונן הרביעי (האחרון=התחתון ביותר) מגיע ל50 מעלות ומעלה. מקודם הוא היה בסביבות ה-35. יכול להיות שיש סיבה מיוחדת, או שפשוט הרבה אבק הצטבר בסביבתו וצריך לנקות שם? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by SS2.Vegeta,

מי שיכול לעזור לי אני אנשק לו את הרגליים בחיי. אוקי הבעיה כזאת. תכננתי לעשות פורמט למחשב שלי אבל לא היה כח לצרוב הכל. יש לי בערך איזה 11 גיג'ה גיבויים ולצרוב את זה זה פשוט נואש. אז קניתי את התוכנה PartitionMagic 8 של PowerQuest ועשיתי כונן G: שהוא כונן גיבוי, למיטב זכרוני עשיתי אותו סוג Logical. שמתי בו 12 ג'יגה בערך ושמתי שם הכל לגיבוי !ללא! גיבוי מהימן אחר. לאחר שעישתי פורמט לכונן סי ודי גיליתי שאני לא יכול להכנס לכונן G:. בנקודה זאת נשברתי הייתי בשלבי הכחשה וכ"נ וכ"נ. היה לי שם את כל הדברים שלי (ושל אח שלי הגדול שד"א כמעט פיצץ אותי מכות כשהוא שמע על זה). עכשיו הקטע שחסר לי באמת כמה גיג'ה בשני הכוננים (12) ולכן אני מניח שהמידע עדיין קיים רק אי אפשר לגשת אליו. כבר שמעתי …

• 10 תגובות
    • 877 צפיות
  23. Started by nik55,

אני מכניס דיסק תוכנה או מוסיקה ..עולה לי החץ הקטן עם תמונה קטנה של דיסק ..אבל לא פןתח..גם ישירות בכונן לא נפתח כלומר לא מראה שיש דיסק בכלל .. זה חלונות XP כונן די וי די של סוני בן 3 בערך.. מה זה יכול להיות?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Bengo5,

הכונן עד היום נקלט ופתאום הוא לא נקלט במחשב אך הוא נדלק.. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  25. Started by oded15,

אוקיי הכונן שלי עושה בעיות הוא קורא כל דיסק אחר אבל אני מכניס דיסק דיוידי כלשהו והוא לא קורא ואל תתחילו פה לומר אולי הוא לא כונן דיוידי וכאלה כי הוא כן כונן דיוידי מקווה שתוכלו לעזור לי

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.