עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by yanivd28,

היי יש לי לוח אם ישן של msi הדגם המדוייק הוא p6ngm שלמיטב הבנתי יש לו סלוט של pci express (ראו בקובץ המצורף) קניתי כרטיס מתאם usb-3 של trancend וניסיתי להתקין אותו .מערכת ההפעלה ווינדוס 7 64bit .אני מקבל הודעת שגיאה ש"הכרטיס לא יכל לאתחל" ובמנהל ההתקנים יש עליו סימן קריאה. הורדתי את הדרייבר המתאים מהאתר של transcend והתקנתי דרך מנהל ההתקנים מהמחשב שלי. שוב אותה בעיה. התקנתי את הכרטיס על המחשב השני שלי, עם לוח אם חדש של asus ,ומערכת הפעלה ווינדוס 8 והכל עובד כמו שצריך. האם מדובר בבעיה בלוח האם של המחשב הישן? האם צריך לבצע עדכון ביוס? כדי שאוכל להתקין גם שם עוד כרטיס זהה? אם אקנה מתאם pci לא אקספרס האם אוכל להתקינו בסלוט הרגיל? האם לא תהיה בעיה? האם הוא יהיה איטי יותר? חסר …

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  2. אמממ החלפתי לוח אם ורם לפני יומיים פרמטתי את המחשב ומאז (וגם לפני) כל פעם שזה מגיע ל- LOADING של החלונות המחשב עושה ריסט... מידי פעם כמשחשק למחשב הוא כן עובר את זה ונכנס לחלונות והכל פועל כרגיל... (כמו עכשיו) ניסיתי להחליף את המעבד למשהו אחר והיתה את אותה הבעיה... כנ"ל לגבי נסיון עם רם אחר. יש למישהו מושג למה? איך הגיוני שזה פעם נכנס ופעם זה עושה ריסט?

• 9 תגובות
    • 994 צפיות
  3. יש ברשותי מחשב ישן שהיה מצפצף כמו סירנה צליל עולה ויורד ואחרי כמה בדיקות שעשיתי הבנתי שהמעבד מגיע ל85 מעלות ואחר כך נכבה אחרי שהורדתי את המשחה הישנה, שמתי משחה טרמית(מזרק של 3ג') על המעבד ועל גוף קירור ועכשיו המעבד הפסיק לצפצף אלא רק לעיתים רחוקות ואני לא יודע עוד מה לעשות? יש למישהו רעיונות אחרים לפתור את הבעיה הזאת? תודה ופורים שמח!

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  4. Started by bd,

שלום ! אחרי תקלה במחשב הערור הזה תיקנתי אותה ובנוסף השגתי עוד הרדיסק של 20 גיגה 7200 יש לי כרגע מחוברים למחשב 80GB ATA 7200 8MB 40GBG ATA 7200 על ה 80 מותקן XP ועל ה 40 מותקן 98 יש לי P3 450@520 אני יכול לחבר תארדיסק השלישי למחשב....?. שיעבדו שלושתם במכה אחת?.. אין לי עוד חיבור בקבל IDE זה אפשרי?.. איזה קבל אני צריך לקנות אם זה אפשרי..... תודה!

• 14 תגובות
    • 994 צפיות
  5. Started by ReDeViL,

שלום לכם יש לי בעיה במחשב כל פעם שאני עוזב נגיד את המחשב לרבע שעה בערך הוא נתקע ואני צריך להפעיל מחדש את המחשב שהמחשב לא בפעולה (והוא דולק) הוא נתקע מה הבעיה? אני מאוד יודה לכם אם תענו לי יש לי פנטיום 3 667

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  6. Started by צחי,

יש לי פנטיום 3 300mh עם 128 זיכרון ולוח אם של אביט דגם va6 והמחשב פשוט זוחל!!!! רציתי לדעת אם הוספת זיכרון תתן קצת מהירות, ואם כן איזה זיכרון כדאי? האם כל זיכרון sdram יעזור? או שאני חייב להוסיף מאותו סוג כמו שיש לי. כי ראיתי שיש כמה סוגים של sdram 128 יש 100mh ויש יותר

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  7. Started by crovei,

יש לי בעיית קריסות רצינית. המחשב שלי נופל לפעמים סתם במהלך עבודה רגילה, כמעט תמיד במהלך הלילה שאני משאיר את האימיול פתוח, ובזמן הרצת משחקים (למשל אובליביון, half life/cs/tf2). המשחקים מקוריים. ניסיתי להוריד את רמת הגרפיקה בשביל להוריד עומס, אני סוגר את כל התוכנות שפעולות ברקע וכלום לא עוזר. המפרט בצד לא מעודכן, יש לי כרגע ג'יגה זיכרון והחלפתי את הכוננים של ה-40 וה-30 בכונן של 300 ג'יגה. זה ממש מפריע ולא מאפשר לי לעבוד כמו שצריך על המחשב.. אם למישהו יש רעיון זה יעזור מאוד. תודה! -עריכה- בטעות לא שמתי לב באיזה פורם אני כותב.. אם אחד המנהלים יוכל להעביר ל"תמיכה טכנית" אני אודה לו.

• 10 תגובות
    • 994 צפיות
  8. Started by eliom,

באיזה דרך אפשר לבדוק את תקינות המאוורר במחשב נייד.כי שהפעלתי את המחשב המאוורר פעל רצוף בלי הפסקה. אם זה תוכנה אז אם אפשר גם מדריך לה. תודה.

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  9. הי חברים. שידרגתי מ logitech brio ל logitech mx brio. השתמשתי בעבר ב Logitech Capture להקלטת ווידאו, אך התוכנה כבר לא נתמכת ע"י היצרן ולא מזהה את המצלמה. ניסיתי את תוכנת ה Camera המובנית בווינדוס 11 אך לצערי היא מתעקשת להקליט באיכות נמוכה ורק ב 1080P. ניסיית תוכנות חלופיות כגון OBS Studio ו Bandicam ועוד אך כולם יותר ממוקדות לסטרימינג והרבה הרבה יותר מידיי "מתוסבכות" למה שאני צריך, ז"א נטו הקלטה של הווידאו מהמצלמה. אשמח להמלצות רצוי מנסיון.

10. ברשותי מחשב עם לוח אם ga-k8nf-9(AMD . בעת הדלקתו משמיע צפצוף אחד ארוך וזהו. בשלב מסוים לאחר החלפת זכרון וסלוטים - הביוס עלה .באיתחול הבא שוב חזר המחשב להשמיע את הציפצוף הבודד באיתחול ולהיתקע. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה? מודה מראש על כל עזרה.

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  11. Started by law89,

היי חברה מישהו כאן התנסה ברכישת מחשב נייד או פלאפון מחו"ל ויודע לומר אם המטענים שלהם מתאימים לארץ?

12. Started by BEN903,

מדובר בכרטיס ATI מסדרת 6900 עם 2 גיגה זיכרון לאחר משחק של שעתייים יש פיצול במסך ,( קרה בכמה מסכים ) וזה נשאר גם כאשר יוצאים לדסקטופ.... המשחק הוא קריסיס 2 עם כל האפציות על אולטרא ורזולציה גבוה בכל מסך שנוסה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  13. Started by duzap,

שלום, יש ברשותי מחשב שנקנה ב2009,(3 וחצי שנים בערך) ובזמן האחרון (חודש+) הוא פשוט מרעיש ברמה לא נורמלית. ברמה שאני צריך לכבות אותו שאני הולך לישון, תמיד הוא היה דלוק 24/7 לא עשה רעש מיוחד והכל היה בסדר גמור. פתחתי אותו, ניקיתי אותו - אותו רעש הגדלתי ראש - התחלתי לפרק חלקים (יש לי קצת ידע טכני) ולנקות אותם - אותו רעש קניתי ספריי לחץ אוויר, ניקיתי את כל המחשב, פירקתי אותו לגורמים - אין גרם של אבק במחשב, אבל הרעש שוב אותו רעש בדקתי מאוורים, הכל נראה תקין ... פשוט אין לי מושג מאיפה הרעש לפי שאני זורק אותו אצל החברה שקניתי אותו ממנה שהם יבדקו למה הוא מרעיש ככה, יש לי כמה שאלות: מה הסיבות שמחשב יכול להרעיש ככה ? פשוט הדלקתי אותו יום אחד והוא פשוט הרעיש ברמה לא רגילה כמו שבחיים …

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  14. Started by alpy,

אהלן יש לי מחשב ישן שקצת שיפצתי הבעיה שאני רוצה לפתור היא כזאת כל פעם שאני מנתק אותו מהחשמל (ממש מוציא אותו מהשקע) הbios מתאפס. אני חושב שצריך להחליף בטריה, אך לא הצלחתי למצוא הוראות בנושא.. האם כל בטריה מתאימה.. איזה בטריה אני צריך.. לוח אם: Via p4pb 266e אשמח לעצות ועזרה

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  15. Started by arkadur,

במחשב החדש שלי היה 2 GB זכרונות (OCZ XTC REV 2 ), ב2 סטיקים הזמנתי 2 סטיקים נוספים, כאשר התקנתי אותם, במקום להופיע כ 4 GB, הם מופיעים כ3.5 GB אני יודע שחלק מכ. המסך גוזלים את חלק מזיכרון המחשב לטובתם הכ.מסך הנוכחי הוא X1550, האם הוא גם עובד בדומה לTC של NVIDIA? או שמא יש גורם אחר לבעיה? בכל אופן, לפני הוספת 2 הסטיקים החדשים, 2 הGB הופיעו במלואם.

• 12 תגובות
    • 994 צפיות
  16. שלום לכולם, רציתי לשאול אם ניתן להסתפק בקירור סטוק במידה והמחשב משמש לרוב לעבודה משרדית, הורדות, סרטים, מולטיטאסקינג וגלישה. במילים אחרות: אין כרטיס מסך חיצוני ויש צורך אך ורק בכרטיס המובנה שמגיע עם המחשב השאלה מופנית כלפי מעבדי הi7 וה i5 ? האם באיי 7 מומלץ להחליף את הקירור שמגיע עם המעבד? במידה ומדובר במשהו חשוב, אשמח אם תמליצו לי על פתרונות קירור טובים ונפוצים מקירור הסטוק. תודה.

• 3 תגובות
    • 994 צפיות
  17. Started by shloosh,

יש לי צורב של LG SATA DUAL LAYER (הדגם במפרט) ויש לי בעיה איתו שהמחשב לא עולה איתו כמעט אף פעם כשהוא מחובר,וגם נתקע ללא הרף כאשר הוא כן מסכים לעלות... בעליה הוא גם הרבה פעמים לא מזהה את הצורב בכלל. לפי דעתכם הצורב תקול או בעיה בלוח או משהו?

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  18. Started by eranmor,

זה הולך ככה יש לי סידירום וצורב ושניהם עבדו טוב מאוד עד האוברקלוק אחרי שהתחלתי לעשות אוברקלוק המחשב לא מזהה את הצורב (MASTER) אלא רק את הסידירום(SLAVE) זה קורה רק אחרי שאני מפעיל את המחשב מחדש מה WINDOWS או כשאני עושה ריסט ידני אם אני מכה את המחשב לגמרי אז בהפעלה הראשונה הוא מזהה את שני הכוננים אבל אחרי הריסט הראשון הוא שוב לא מזהה אותו מה לעשות????? /עריכת המודר/ למה הכותרת המעצבנת? לא קראנו עדיין את חוקי הפורום כנראה.

• 5 תגובות
    • 993 צפיות
  19. שלום. אתמול לחבר הארדדיסק שלישי לRAID שעל לוח EPOX 4G4A+ עשיתי את זה כאשר המחשב כבוי ומבחינת החשמל ניראה לי שהכל היה נקי. אך כאשר הדלקתי את המחשב גיליתי שהוא לא נדלק! שיערתי שהמחשב פשוט התמגנט אז הוצאתי את הכבל החשמל הראשי מהלוח אם ואת הכבל של החשמל מהספק וחיכיתי עד היום בבוקר..אך כלום לא השתנה כאשר אני מנסה להדליק את המחשב הכל נדלק למחצית שניה וארחי זה ישר מתנתק! בדקתי את כל המערכת - החיבורים בסדר. ניסיתי להוציא את כל הזרועות של הספק מהרכיבים חוץ מהלוח וגם לא עובד כלום!! לא נראה שהספק נשרף - אין שום ריח וכעיקרון אין סיבה נורמלית שזה יקרה. תודה מראש! מקווה שתוכלו לעזור לי, גמר חתימה טובה.

• 7 תגובות
    • 993 צפיות
  20. Started by avivi85,

אני משחק MW2, ואני משחק איזה 15-20 דקות, פתאום המחשב קורס, ומראה לי מסך כחול: http://img90.imageshack.us/img90/8043/dsc00339jt.jpg זה פעם רשונה שהמסך הזה מופיע כאשר מחוברים למחשב 4GB ראם, זה הראה לי את המסך הזה כשניסיתי לחבר 6GB ראם. וזה קרה לי פעמיים, ולא תאמינו בזמן טורניר, בראונדים הכי חשובים כוס עמעמקקק קיצר למישהו יש רעיון?אני לא יודע מה לעשות עם זה עכשיו...

• 2 תגובות
    • 993 צפיות
  21. Started by Mantrastic,

היי, יש לי מערכת חדשה עם לוח אם GA-EP43-DS3L הכל עובד יפה, עד שאני מחבר את הכונן החיצוני שלי - WD MY BOOK 500GB? אם אני בווינדוס אז אחרי כמה דקות פשוט המחשב עושה ריסט ואז הוא לא מצליח לעבור את המסך של ה POST, הוא ממשיך ככה להיתקע, מרסט את עצמו כל פעם ב POST, עד שאני מוציא תכונן החיצוני מהUSB ואז הכל חוזר ליהיות רגיל. למישהו יש רעיון? תודה

• 13 תגובות
    • 993 צפיות
  22. Started by מתן 202,

שלום יש לי בעיה אני רוצה לפרמט תמחשב ואני לא מוצא תBOOT בשביל שאני יוכל להגדיר תכונן דיסקים לראשון עכשיו לא פירמטתי תמשחב הזה בחיים קיבלתי אותו מדוד שלי המחשב הוא IBM אני לוחץ F1 כדי להיכנס לBIOS שם לוח האם:IBM ThinkCentre A50 (אני חושב בדקתי באברסט) בבקשה תעזרו לי אני חייב לדעת איפה הBOOT הזה נמצא תודה רבה לעוזרים !

• 4 תגובות
    • 993 צפיות
  23. Started by Ohad19,

שלום לכולם. המחשב בן שבוע מדובר במפרט הר"מ: AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box ASUS M2NPV-VM SUPER TALENT 1G 667MHZ FOXCONN TLA+ 397 + 300W Westren Digital WD1600JS 160GB המחשב עבד מצוין בימיו הראשונים. לפני כיומיים התחיל לבצע ריסט פתאומי ללא שום הודעות, לעיתים כל 10 דקות ולעיתים כל כמה שעות. בשלב מסוים לאחר שהווינדוס עלה מחדש עלה כי הקבצים הבאים יוצרים שגיאה: C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\WER72c1.dir00\Mini121906-08.dmp C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\WER72c1.dir00\sysdata.xml הורדתי את האפשרות של ריסטרט אוטומטי. אני מצרף את קבצי ה MINIDUMP. אשמח אם מישהו יוכל לפענח את הקבצים ולעזור לי בפתרון הבעיה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 993 צפיות
  24. Started by ירין אבוטבול,

לפני כחצי שנה רכשתי dell xps 15 9575 זיכרון 16gb מעבד i7 8705G מסך 4K מתהפך (גם טאבלט) המחשב התחמם מספר פעמים ולאחר החלפות חוזרות של הלוח אם ומערכת הקירור קיבלתי זיכוי להחלפה וכאן מתחילה הבעיה. את הדגם הספציפי הזה עם 16gb אין במלאי לחנות שקניתי ממנה ובאתר של דל בארץ ובעולמי אין אפשרות בכלל להזמין מחשב כזה עם המפרט הנוכחי. דל פשוט הורידה את המפרט הזה והשאירה אפשרות לקנייה של אותו דגם מחשב עם חומרה פחות טובה ( מעבד i5 זיכרון 8gb) בשיטוט באינטרנט קראתי שיש עוד אנשים כמוני בעולם שחוו את אותם בעיות. יש סיכוי שיש בעיה סדרתית? כמו הnote 8 נגיד? אני ממש אובד עצות אשמח שמישהו שמבין בעניין יוכל פחות או יותר להסביר לי אם אני קורא את המצב נכון ומה עליי לעשות…

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  25. Started by wow,

יש לי צורב לייטאון 48-24-48 וכשאני צורב על CD-RW הצריבה לא יוצאת,ז"א זה מסיים לצרוב ורשום שזה הצליח אבל אני לא רואה את זה על הדיסק,הוא נשאר ריק,בדקתי כמה פעמים עם כמה סוגי דיסקים. חוץ מ-CD-RW את שאר הדברים זה צורב מצויין. מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שהשיכתוב נדפק?(זה יכול לקרות\קרה למישהו פעם?)

• 12 תגובות
    • 993 צפיות

דיונים חדשים בפורומים