עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. נתקלתי בתקלה זו פעמיים השבוע. בפעם הראשונה במהלך השינה שמעתי את המחשב מבצע קולות של איתחול מחדש ולהפתעתי גיליתי שהמחשב נכנס למעיין LOOP וכאשר הוא מגיע לחלון ה-LOAD של חלונות XP הוא מאתחל את עצמו מחדש וחוזר חלילה. החלטתי לכבות את המחשב ופתחתי אותו יותר מאוחר בבוקר. מאז המחשב עבד כמו שצריך והיום להפתעתי כשחזרתי מצאתי אותו באותו המצב של ה-LOOP המוזר הזה. גם כעת לאחר כיבוי של כמה שעות המחשב חזר לעבוד כרגיל. משום מה חשבתי לעצמי שאולי המאוורר של המעבד יוצא מכלל פעולה לעיתים כך שהמעבד מתחמם יתר על המידה מה שמביא לאיתחול האוטומטי הזה. התקנתי את CPU COOL ונכון לעכשיו הטמפרטורה קבועה וסבירה בהחלט. האם יכול להיות שהמאוור נתקע או יוצא מכלל פעולה מדי פעם בגלל שהוא מקולקל או שהבעיה היא…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. עדכון 2 (לפחות כרגע, המחשב עובד כבר חצי שעה) החלפתי בbios את הבקר של הכונן שלי מide לahci. אהלן, רציתי לשדרג את הזכרונות שלנו. היה לי crucial 2x4 1333. קניתי hyperx fury 2x8 1866 cl10. התקנתי את החדש במקום הישן (כי הבנתי שלחבר הכל ביחד זה מתכון לבעיות..). המחשב אפילו לא הגיע למסך הלוגו של לוח האם. קראתי קצת באינטרנט - החלפה של הסלוטים, זכרון בודד, ריסט cmos.. כרגע אני מגיע למסך הטעינה של הוינדאוס ושם מקבל מסך כחול. החלפה חזרה לזכרונות הישנים עבדה, אבל אחרי עוד משחק עם הbios (שינוי מכאני של המהירות ל1600 או 1333, משחק עם המתח וכו') זה גם לא עובד…

3. Started by Epidem,

יש ברשותי בסלון מחשב ישן, עם מעבד כפול ליבה של AMD וכרטיס מסך שחיברתי היום Ati Radeon HD4850 (כן, הוא נקנה לפני שAMD קנו את ATI) שתומך בvideo decode אך כשאני מנסה להפעיל סרט \ סרטון מהאינטרנט (יוטיוב) ב- 1080p 60fps, הוא מקרטע, הCPU על 100% וברור שהכרטיס מסך לא משחק שום תפקיד בעיבוד הוידאו. מבדיקה בגוגל כרום, ובפיירפוקס, ההאצה לא עובדת בכלל (ראו קובץ מצורף) אני לא מצליח למצוא בהגדרות של הcatalyst אפשרות של video decode או משהו דומה ואשמח אם מישהו יעזור לי לטפל בתקלה

4. Started by y_a_n_i_k,

שלום, אחרי שהתייעצתי פה לפני זמן מה לגבי פתרון לחיבור COM שני במחשב, הלכנו על האופציה הפשוטה ביותר וזה חיבור COM לחיבור אופציונלי בלוח אם והוצאה לבראקט חיצוני. בזמן חיבור הCOM ללוח אם נתקלתי בבעיה שאני רוצה לוודא שאנחנו לא עושים שטויות. חיבור COM הוא חיבור 9-10 פינים, תלוי אם יש פין חסר או לא, כאשר הפין שחסר הוא בעצם פין מספר 1. בלוח אם של המחשב הנ"ח נתקלתי בחיבור של 15 פינים, תמונה מצורפת. השאלה היא האם אני יכול להניח שפין מספר 1 זה הפין החסר פה ולהשאיר את שאר הפינים ריקים פשוט?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אני מזמין עכשיו את https://www.yahavpc.co.il/product/3202/%D7%A4%D7%A1-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-cougar-%D7%93%D7%92%D7%9D-cougar-led-strip-rgb-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-rgb-5v-1.5w-15-led-lights זה יכול להתחבר לשלט של כורסיר כזה https://www.bestbuy.com/site/corsair-commander-pro-hardware-controller/6229603.p?skuId=6229603&intl=nosplash

6. Started by Virus x,

החלפתי ספק ישן ג'נרי לספק של HEC 650W !!! אחרי לחיצה על POWER מאווררים נדלקים ומפסיקים מיד והלוח כן מקבל חשמל!! מה דעתכם!! מישהו?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by shmoolm,

שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בתקלה מוזרה מאוד שקרתה לי לאחרונה. התקלה באה ליידי ביטוי כאשר מערכת ההפעלה לא עולה (כאשר ב-Safemode הכל תקין) ולפעמים שהיא כן עולה אז המסך מהבהב ומציג מאין באגים. במשחקים הדבר מורגש הרבה יותר כאשר יש המון גליצ'ים מבחינה גראפית. בהתחלה הייתי בטוח שהבעיה היא בכרטיס מסך אך לאחר בדיקת מעבדה נראה שהכל תקין אצלו. ניסיתי להסיר ולהתקין מחדש את הכרטיס (כולל דריברים וגם פיזית הוצאה והכנסה) אך זה לא עזר..... חיברתי את הכרטיס מסך לחיבור PCIE X4 במקום X16 שאליו הוא היה מחובר וכרגע זה נראה תקין... אני פשוט מנסה להבין האם הבעיה היא בלוח אם או אולי בספק או אולי למישהו יש השערה אחרת.... כרטיס מסך - Gigabyte HD7850 לוח אם - Gigabyte H77-d3h אם צריך פרטים נו…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by yoyo123233,

אז ככה המחשב שלי לפעמים נתקע כלומר התמונה על המסך נתקעת העכבר התכבה וגם המקלדת ולא תמיד העכבר והמקלדת מתכבים ביחד לפעמים רק אחד מהם אבל לרוב שניהם ביחד בכל מקרה המחשב לא מגיב בכדי לצאת מהמצב הזה אני צריך לעשות ריסט למחשב לוח אם p55a-ud3 כ.מ HD4850 מעבד intel core i5 2.7GHZ ספק cougar 550w זכרונות http://www.gskill.com/products.php?index=221 של 4GB סהכ עכשיו זה לה הכ.מ כי החלפתי עם חבר והבעיה נמשכת זה לא הדיסק הקשיח כי קניתי חדש והחלפתי בישן איזה חודש אחרי שהבעיה התחילה וגם פירמטתי וזה לא עזר זה לא החום במעבד כי רק החלפתי לו היום קירור הוא יציב על 35 במנוחה ו 55 גג במאמץ אני ממש אובד עצות אז תעזרו לי כל רעיון יתקבל ותודה על העזרה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. בתמונה אפשר לראות את התוצאות אחרי הרצה של כ-6 שעות. לא נראה לי תקין במיוחד כמה אלפי שגיאות אבל החלטתי לבדוק כאן לפני שאממש אחריות. מה בדיוק התוצאות האלה אומרות?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Jextrick,

קניתי קירור של זלמן ואחרי שהתקנתי אותו הוא מראה מעלות מטורפות של 60 80 70 במנוחה!! ואפילו 100 מה אפשר לעשות? ואיך אני יודע שזה משפיע על המחשב? מה הבעיות שאני אמור לראות? ** עדכון ** בדקתי במנוחה זה בין 50~60 מעלות במאמץ זה מגיע ל 100 מעלות! זה נשמע לי הזוי ברמות בדקתי והמאוורר יושב טוב ולא רופף אז מה זה יכול להיות? וכן החלפתי משחה טרמית

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by s_aviram,

‫עזרה ממנהלי הפורום, הגדרת חומרה במחשב‬ אני שירה ☼ 23/07/09 14:13 windows xp pro. קניתי זכרון נייד של סאן-דיסק, usb 2.0 flash drive (במחשב אחר מזוהה חומרה זו). המחשב לא מזהה שהוכנסה חומרה חדשה (לא קופץ בלון שאומר שזוהתה חומרה חדשה, ובתיקית המחשב שלי לא נפתח כונן נוסף). התקן אחר (mp) הוא כן מזהה. איך אני מגדירה את החומרה החדשה?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. היי, אני בעל ידע לא קטן בהתקנות ורכיבים. עם זאת, אין לי ניסיון עם I3 וכרטיס מסך האונבורד שלו ואני מניח שמכאן הבעיה.. אז ככה, לוח של אינטל מדגם DH57JG. זכרונות 4G של מושקין, מעבד I3-540. העניין הוא שהתחלתי לבצע היום התקנה של W7, הכל הלך טוב ויפה עד שהגעתי לשלב של בחירת שם היוזר הראשוני/שם המחשב - משם הגיע המסך PREAPARING YOUR DESKTOP ואז פתאום REBOOT עצמאי.. העניין חזר על עצמו מספר הפעלות כאשר ניסיתי לעשות אלימינציה, לשנות משתנים בביוס (הנחתי שמדובר בבעיה עם ה ONBOARD) והחלפתי את מיקומי הזיכרונות/ניסיתי לעבוד עם סטיק בודד וכהנה וכהנה. משלא התקדמתי לשום מקום, ניסיתי לחזור ל SETUP. המחשב התחיל לעשות את הריסטרט כבר בשלב ה WINDOWS STARTING. מאותה נקודה הוא לא חזר יותר לבעיה הר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by catsmonster,

היי, יש לי כרטיס קול מובנה על הלוח אם asus prime z270-a שמחובר לרסיבר ישן של דנון ב-5.1 דרך חיבור spdif אופטי. הדרייברים של הכרטיס קול חסומים לסראונד במשחקים וכאלה בגלל זכויות יוצרים כאלה ואחרות, אבל ניתן להתגבר על ההגבלה הזאת בעזרת מודים שונים (כבר עשיתי את זה ועבד בעבר). לאחרונה עשיתי ריסט למחשב שלי (כמו פרמוט רק בלי מחיקה של הקבצים), וכמובן שהיה צורך להתקין מחדש את הדרייברים עם המוד. התקנתי מוד אחד (כנראה גרסה יחסית ישנה) והיה לי סאונד משלושת הרמקולים הקדמיים ואחד מהרמקולים האחוריים כמו שצריך. הבוקר התקנתי מוד חדש https://github.com/AlanFinotty1995/AAFRealtekMod/releases והבעיה היא שעכשיו אני שומע סאונד מהסנטר, שמאלי קדמי, שני האחוריים אבל הימנ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by דנית גל,

הי אני לקוחה של סלקום טי וי והאינטרנט אכן פעיל ומחובר אין בעיה איתו אבל שאני מנסה לגלוש לא ניתן כתוב שיש בעיה כנראה בהגדרות חומת האש וביציאות של הhttps משהו כזה מה ניתן לעשות ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. בעקבות עצה של חבר שידרגתי במחשב שלי. לשם כך השתמשתי במחשב אחר בביתי שהיה בו מעבד טוב יותר, קניתי כ.מסך חדש והוספתי 2G זכרון. לצורך השדרוג החלפתי את ההארד דיסק במחשב הישן יותר (שבו יש את הקבצים שלי) יחד עם ההארד דיסק במחשב החדש. עכשיו ניסיתי להפעיל את המחשב והוא עולה עד לנקודה שבה הוא צריך לטעון את מערכת ההפעלה (windows 7 אם רלוונטי) ואז קורס. ניסיתי כמובן לשנות את הboot sequence בביוס אבל לא זו הבעיה. אני לא יודע מה לעשות מכאן, אשמח לעזרה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by TvrSpeed12,

שלום, IBM R32 נתקע בשלב ה BOOT עם שני צפצופים קצרים ואז נותן את קוד השגיאה הנ"ל מקריאה על השגיאה הבנתי שבמקרה הגרוע מדובר בלוח אם תקול. בנוסף הבנתי שאפשר להחליף בטרייה כלשהי שקשורה ל BIOS וייתכן שתפתור את הבעייה. מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Dolby,

עקב התקף נוסטלגיה החלטתי להשמיש את ה486 הישן שלי אבל לאחר כמה בדיקה מסתבר שיש בעיה אם הכרטיס מסך אבל בגלל שהחיבור של הכרטיס הןא ISA נואשתי מלנסות לתקן/להחליף אותו במקום זאת אני תיחננתי להעביר את ה HDים מה486 למחשב החדש שלי (חיבור ATA) ולעשות דרכם BOOT במקרה בטוב או לגשת אליהם בWIN XP במקרה הפחות טוב אבל כאשר ניסיתי BOOT אומנם הלוח אם זיהה את הכונים(אחד של WD לא יודע נפח והשני של IBM נפח 524 MB) אהציג הודעת שגיאה שצריך סיסטם דיסק ואני לא יודע למה הוא מתכוון באפשרות השניה (דרך XP) הWIN לא זיהה את הכוננים מישהו יכול לעזור בקשה?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Yehazkel,

יש לי 124 RAM ו64 RAM ובקיצר זה מוצא לי רק את ה124

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by raviv1989,

http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-15-6-%D7%A9%D7%9C-ASUS-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93-I5-%D7%96%D7%9B-8GB-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-750GB/pi5IDN56JKCN028H?cfm=7e05afd1 המחשב בקישור. האינטרנט כל הזמן מתנתק לי וגם כשהוא לא מתנתק הוא ממש איטי. איך אפשר לסדר את זה?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אז ככה קניתי מחשב נייד של DELL INSPIRON N771 הוא הגיע עם מערכת HOME PREMUIEM SP10. כמובן, חלשה מאוד שלא אהבתי בכלל בלי עברית בלי ביצועים ממש לא בשבילי. אחד החברים שלי סיפר לי על איזה שהוא מבצע שיש לארגון המורים שמקבלים את מערכת ההפעלה ULTINATE ב70 שקלים הזמנתי את זה הדיסק הגיע וכשהכנסתי את הדיסק והתחלתי בתהליך החלטתי ללכת על שדרוג משום מה המחשב לא יכל לעשות את השדרוג בטענה שאי אפשר לשדרג מהשפה הנוכחית (אנגלית) לשפה של מערכת ההפעלה בדיסק (עברית) אז החלטתי ללכת על פרמוט והתקנה מחדש הכול עבר חלק וברגע שהכול עבד המחשב פתאום לא יכול להתחבר לאינטרנט אלחוטי כלומר אין בכלל כול אפשרות יש רק סמל אחד שם למטה וזה של אינטרנט חוטי נסתי לחבר אותו בחוט אבל לא הלך הוא לא התחבר בכלל המחשב …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום, קניתי את הצורב DVD LG H30N וניסיתי לחבר אותו למחשב. חיברתי את כבל הSATA מהלוח אם לצורב ועכשיו מה שנשאר זה לחבר (יש חיבור שחור בצורב ליד החיבור SATA) את הכבל מהצורב לספק הכח. *בצורב יש חיבור SATA ולידו עוד חיבור שחור לחיבור בין הצורב לספק כוח. הבעיה היא כזו: אני לא מוצא כבל כזה במחשב.. חבר אמר לי שצריך מתאם SATA? או משהו כזה? אין לי מושג איך מחברים ועם איזה כבל... בבקשה זה ממש דחוף תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by adlanm,

אחרי שעדכנתי לווינדוס 10 ניסיתי להתקין את הדרייבר של המדפסת אך לא הצלחתי (בד"כ זה אמור להיות אוטומטי). חשבתי שפשוט אין דרייבר למדפסת במערכת ההפעלה הזו, מאכזב. אבל אז חיברתי את הנייד ובו המדפסת כן עובדת בלי בעיות, וגם בו מותקן ווינדוס 10... אותה בעיה עם ג'ויסטיק אלחוטי של לוגיטק. למישהו יש הצעות, פתרונות? ממש לא בא לי לפרמט או להחליף שוב מערכת הפעלה. תודה

23. Started by 34N1A1N79,

היי, אני ממש בבעיה עם המחשב (יש לי וינדוס 7 64 ביט) מחקתי אתמול קבצים זמניים של תוכנות אדובי (יש לי את כל התוכנות הכבדות)מהאפליקציה שלהם, ועכשיו שעולה לי המחשב אני מקבלת הודעה כזאת שצירפתי, העניין שהוא שגם ככה המקלדת והעכבר לא מגיבים תמיד שהמחשב עולה לוקח להם איזה 2 דקות עד לתגובה, ועכשיו זה כבר פי 5 או 6 מהזמן, היום לקח איזה 10 דקות עד שהמקלדת הגיבה בכניסה למחשב, הכל בסדר עם עכבר והמקלדת, הם חדשים יחסית וגם ניסיתי עכבר אחר אז זה לא קשור לעכבר, אבל מה שכן, העט עם הלוח טבלט שלי עובד ...ז"א בתזוזה של עט עם טבלט הוא כן מגיב בכניסה למחשב, אבל העכבר והמקלדת השונים לא מגיבים ולוקח להם זמן , כאילו שזה פקודה אחרת, , אשמח לדעת אם מישהו יכול לעזור, תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by gooz,

לפני שעה עבדתי במחשב ולפתע צבעים מוזרים הופיעו לי על המסך בכל מיני צורות ופסים..עד שהמחשב כולו נכבה. לא הבנתי מה קרה חשבתי שזה משהו שקשור לכרטיס מסך עד שנגעתי במחשב והוא היה רותחחחח. ראיתי שמאוורר הספק לא עובד :\ פתחתי את המחשב הוצאתי את הספק ופתחתי גם אותו שימנתי את המאוורר איפה שצריך (מתחת לפקק הגומי) וזה עדיין לא עובד :\ למישהו יש רעיונות איך לסדר את זה? או שאני חייב לקנות חדש..ואם חדש אז איך אני מקרר את הספק בינתיים..ראיתי פה איפשהו פעם מישהו שהישתמש בשקית חלב קפואה ומגבת חח אבל אני חפש משהו קצת פחות מסוכן :] תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. כאשר אני מחבר את המחשב הנייד לטלויזיה , התמונה מרצדת על צג הטלויזיה , והיא לא ברורה בעיקר בצבעים שחור ולבן. החיבור נעשה בעזרת כבל VGA שמתחבר למחשב הנייד, ומצידו השני ישנו חיבור s-video, שאליו אני מחבר כבל s-video ובצידו השני ישנו חיבור RCA ישירות לטלויזיה. כדי להבהיר שוב את החיבורים : VGA-->s-video-->RCA יש לי כרטיס מסך משולב intel hd graphics 4000 וכרטיס מסך נוסף , nvidia 620M בדקתי ויש אפשרות לtv-out. מה יכולה להיות הבעיה? אני מעוניין בפיתרון הבעיה הספציפית הזאת ! של חבור VGA לRCA. אני מבקש רק מאנשים שיכולים לעזור בבעיה הספציפית הזאת , להגיב, ולא לתת הצעות לשיטות אחרות. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים