תמיכה טכנית למחשבים
פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.
38,287 דיונים בפורום זה
-
הורדתי את התוכנה cpuz כדי להציץ קצת על המחשב ואני רואה שהוא בלשונית caches נותן לי את l1 l2 l3 ואמרתי לעצמי, לא אמור להיות למחשב L מסויים? איך זה שיש לי את כל הLים? ובלי שום קשר,אל מה הלשונית הזאת מתייחסת? בעקרון רשום לי פעמיים L1 D-Cache size 32kbyets כפול 4 ובdescriptor רשום לי 8way set associative 64 byte line size זה פעמיים, רק שבפעם השניה במקום L1 Dcache הוא רושם לי L1 I- Cache ואז הוא יורד לשורה שלישית ורושם לי l2 cache בsize 256 kbytes כפול 4 ובdescriptor אותו הדבר כמו בקודמים. ובשורה הרביעית הוא רושם L3 Cache size 6mbytes ושם הוא לא מכפיל את זה בכלום ובdescriptor הוא רושם 12way set associativ 64 byte line size וזהו, קיצר סיבכתי הכל, אני מקווה שהייתי ברור, אני ר…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איזה מוזר זה ! כמו שכתבתי בכותרת. ראיתי סרטון בפייסבוק ובאמצע הניגון קרס המחשב והופיע מסך כחול (דבר שלא קרה לי בחיים ) . העלתי את המחשב ושוב קרס. כשאני עולה במצב בטוח המחשב עובד שעות כמו שצריך . כרגע אני כותב ממחשב נייד אך אני יכול גם לכתוב ממצב בטוח מהמחשב הראשי . הורדתי תוכנה שעושה ANALYZE, לקבצי DUMP . רשום שם שהבעיה כנראה נובעת בגלל קובץ בשם HAL.DLL . אני אובד עצות . מישו מכיר את הבעיה ? דברים שניסיתי לעשות: טעינת הגדרות ברירת מחדל של הביוס. שחזור מערכת. מחיקת דרייבר של כרטיס מסך . תיקון סקטורים פגומים של הדיסק הקשיח . החלפת קובץ ה- HAL.DLL . ניתוק כל מחברי ה- USB .
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, חדש פה אבל כמובן שמכיר את האתר. אחרת לא הייתי בא, זה היה ממש מטופש ולא הגיוני לבוא למקום שאני לא מכיר. לנושא - ניסיתי לחשוב על כותרת שתתאר יותר טוב את המצב, אבל לא הצלחתי. מדי כמה ימים המחשב שלי מתחיל פשוט לקבל קלט שלא שלחתי אליו מהעכבר והמקלדת. זה מתבטא ברעידות של העכבר, הזזה של הגלגלת לשני הכיוונים, לחיצה על שני הלחצנים שלו. ה-WinKey, האסקייפ, הקונטרול והאנטר ודי בטוח שגם החץ למעלה לא חפים גם הם. מיותר לציין שבזמן הזה אני בוהה במסך ולא מזיז את העכבר ולוחץ על כל הכפתורים האפשריים, ככה שאפשר לשלול בעיית PEBKAC. ניסיתי לנתק את העכבר אבל הקלט ממשיך להגיע. הסמן ממשיך לרעוד, הפיירפוקס ממשיך לשחק עם הזום של הדף (בגלל השילוב המקולל של קונטרול וגלגלת) ואני ממשיך לרצות …
-
- 0 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני אפילו מתקשה להסביר את הדבר הזה אז אני מעדיף להראות את התקלה: https://www.youtube.com/watch?v=KpzBQkuFmCk כמו שאתם רואים בכל פעם שאני מוריד או מעלה את העמוד זה נעלם ואז אחרי כמה שניות חוזר.. בכל שימוש אחר מלבד ניגון סרטונים הכל עובד כראוי, לא משנה אם זה ביו טיוב או אתר אחר, לא משנה באיזה דפדפן אני משתמש, היה דרייבר של אינטל (עובד כרגע על המובנה) העפתי אותו ולא עזר, ניסיתי לבטל את האצת החומרה בפיירפוקס גם ללא הועיל, שיחקתי עם הרזולוציה של המסך, נאדה.. *זה לא היה קורה עם הכרטיס מסך שהיה מותקן. מישהו נתקל בתופעה הזו?
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי במחשב שני דיסקים קשיחים, בגדלים 3TB ו-8TB ולוח אם מסוג P67A-UD3-B3. כשניסיתי להתקין על כל אחד מהם בנפרד Windows 7, הם הומרו אוטומטית ל-MBR והנפח הוגבל ל-2TB בלבד. האם ניתן להתקין Windows 7 על דיסק קשיח GPT גדול בעל נפח מ-2TB מבלי לאבד מהגודל שלו, או שכדאי לשקול קנייה של דיסק קשיח 2TB כדי לא לאבד נפח במידה ולא ניתן לפתור את זה?
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כבר זמן מה שאני חווה את הבעיות הדי מוזרות האלו במחשב: ללא שום התרעה מוקדמת, קורה מצבים שהמחשב מתחיל לקרטע, זה ניכר בתנועות העכבר שפתאום נתקע לשניה וחוזר, זה קורה כשאני שומע מוזיקה ברקע או רואה סרטון ביוטיוב ופתאום זה מקרטע / נתקע לשניה וחוזר וממשיך ככה לאורך זמן. לא יודע אם גם זה קשור, אבל יש לי תחושה שזה כן קשור לתופעה הלא ברורה הזאת - יש לי מקלדת מכנית חדשה Razer BlackWidow Chroma, שמתאפיינת בפרופיל עם שלל צבעים. המון פעמים קורה ששינוי הצבעים נתקע על צבע מסויים ומפסיק להמשיך לשנות צבעים.. אין לי מושג מה לעשות עכשיו בשביל לגרום למחשב לעבוד כמו שצריך. המחשב שלי מאוד חזק יחסית: i7 3770K 570GTX 16GB RAM DDR3 1600MHZ Samsung 840 EVO 250GB אני אישית לא מאמין יותר מדי ב…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ניסיתי לנקות כמה פעמים עם מטלית יבשה את התוף המבריק ובכלל בפנים, המצב מאוד השתפר אבל עדיין יש מריחת צבע אפור. האם אני מנקה לא נכון? אולי יש מקומות שאני מפספס? איך להתקדם - חוץ מלקנות מדפסת שאולי לא תהיה ברירה? בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
לפעמים הזיכרון ram של המחשב נהיה מלא ואני רוצה להסיר חלק מהתוכנות שנדלקות עם פתיחת המחשב (לא להסיר לגמרי רק שלא ידלקו עם המחשב) msconfig-התחלה זה רשימת התוכנות שנדלקות לי אשמח לשמוע מה אפשר להוריד: 01. synaptics pointing device driver 02. synaptics pointing device driver (יש פעמיים?, לא אותה פקודה) 03. intel ® comoon user interface 04. intel ® comoon user interface 05. intel ® comoon user interface (שלוש פעמים, לא אותה פקודה) 06. RUNNFSERV 07. asus webstorage 08. IconUtility 09. iTunes 10. microsoft windows operating system 11. עדכון google 12. Chica password manager 13. clamwin antivirus 14. ATK hotkey 15. microsoft office 2010 16. ATK media 17. AsusWebStorage 18. ado…
-
- 17 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי בעיה בלפטופ כבר הרבה זמן . תחילה זה inspirion עם i5 , geforce 2gb ,hd 500gb, 4gb ram. דבר שני, המחשב עובד מאוד לאט בהתחשב למפרט, ושמתי לב שכשרגעים כאלה קורים, יש 100 אחוז שימוש בדיסק כאשר פותחים מנהל משימות ואז נכנסים לביצועים. השימוש בדיסק מקרים נדירות יורד מתחת ל90-100 אחוז שימוש ולדעתי זה גורם לבעיה. יש לי אנטי וירוס מקאפי שהגיע עם המחשב שרץ ברקע ומעבר לזה לא משו מיוחד. לוקח איזה רבע שעה עד שהמערכת מבצעת כיבוי מערכת(נשאר הרבה זמן על המסך של "מבצע כיבוי"). משהו בטוח לא בסדר. האם מישהו יודע מה גורם הבעיה לזה? שירות של ווינדאוס שגורם לזה ? משהו? מצורפת תמונה עם החלון ביצועים.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
-
מה קורה כולם, יש לי יציאות קדמיות במחשב(USB3) ואני לא מצליח לחבר דברים מקדימה,רק מאחורה זה קולט, איך אני בודק אם הוא מחובר בכלל ללוח אם? או שזה לא קשור בכלל ואני צריך לבדוק מתוך המחשב? לוח אם:H81M-HD3 אם זה חשוב..
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי R9 290 של MSI והתקנתי את הGAMING APP דרך הדיסק (יענו גרסה ישנה) הלכתי לאתר והורדתי גרסה חדשה וכאשר אני מחליף למצב SILENT GAMING אוOC זה מראה בתוכנה שהתדר ליבה מגיעה למקס שלו כאילו שאני לוחץ על OC אז זה אומר שהכרטיס על 1007 (אני לא שומע רעש מיוחד מכיוון המחשב ) לא אימתתי את הנתונים עם תוכנה אחרת בגרסה הישנה גם שלחצי על 0C התדר נשאר על 300 (מינימום) ורק שפתחי קבצים התדר עלה מה לעשות? האם זה בעייתי ? התכנה הישנה נטולת פיצרים כמו EYE RESET וכאלא אז אני רוצה תחדשה.
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
המחשב העתיק של אבא שבק, אז קנינו לו חדש. לא משהו משוכלל במיוחד - מעבד G3260, לוח אם Gigabyte GA-H81M-S2PV, ארבעה ג'יגה של DDR3 1333, דיסק ישן ששכב אצלי חצי שנה במגירה - אבל בהחלט מספיק לגלישה באינטרנט, יותר מזה הוא לא צריך. אבל הוא איטי בצורה שלא תיאמן: התקנת Windows 7 Home Premium x64 מ- DoK לקחה יותר מארבע שעות (לא יודע כמה בדיוק, אחרי ארבע שעות התייאשתי והלכתי, כך שזה יכול להיות קצת יותר או עוד יום שלם), עליה מאיתחול לוקחת לפחות ארבעים דקות (זה מה שהמתנתי עד עכשיו והמחשב עוד לא סיים לעלות) כל ניסיון לעשות משהו כשהמחשב עבד לקח המון זמן, למשל המתנתי יותר מ- 20 דקות לפתיחת ה- event viewer עד שהתייאשתיץ לפי ה- task manager, המחשב לא מתאמץ בכלל: 4% מעבד, 20% זיכרון. אז מה ל…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, במחשב שלי לוח GA-EP43-DS3L באמצעות Acronis העתקתי אל כונן SSD את מערכת ההפעלה ועברתי לעבוד עם הSSD. חל שיפור קל מאוד בביצועים: בבדיקה של אתר ssd benchmark קיבלתי דירוג 46% כאשר הדירוג הנמוך ביותר היה בגלל Deep queue 4k של הSSD שקיבל 19%. אותו כונן בדיוק (קניתי 2) שהותקן במחשב נייד שלי קיבל דירוג 70% כאשר Deep queue 4k קיבל 80%. מקריאה ברשת הבנתי שקשור לAHCI בביוס. ההגדרות אצלי בביוס הן SATA AHCI Mode (Intel ICH10 Southbridge) ב- Disabled ו- SATA Port0-3 Native Mode גם Disabled. מלבד כונן קשיח של מערכת ההפעלה ישנם 3 כוננים קשיחים מחוברים (1TBx2 ו- 3TBx1) כשאני משנה את הAHCI ל- Enable מערכת ההפעלה אינה עולה, כותב שחסר איזה קובץ קריטי... כשאני משנה גם את SATA Port0-3 N…
-
- 46 תגובות
- 5.9k צפיות
- 1 follower
-
-
לוח אם H71M-DGS, מעבד G640, שני כונני SATA 500G/1TB, זיכרון DDR3 4GB, כרטיס מסך מסדרה R7. WINDOWS 7 HOME מדי פעם משום מקום המחשב נתקע לכמה שניות וישר אחרכך מתקבל מסך כחול, וריסטרט אוטומטי. התקנה מחדש של ווינדאוס לא עוזרת. זה מאוד רנדומלי, יכולים לעבור ימים בלי, ויכול לעבור יום אחד עם כמה מסכים כחולים. צירפתי קובץ dmp שהתקבל גם לאחר התקנה מחדש של ווינדאוס. אשמח לעזרה, אם רכיב מסוים תקול שאוכל לקנות חדש ולהחליף.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הינו נייח או נייד? נייח שפת מערכת ההפעלה : עברית/אנגלית. עברית מהו קצב הביט, 32 או 64 סיביות? 64 תארו את התקלה, במידת הצורך הוסיפו תמונה: לפני כמה ימים המחשב היה מכובה,כשהדלקתי אותו הנורה במסך הפכה מכתומה (כבוי) לירוקה (מופעל) אבל המסך נישאר שחור,שומעים ברמקולים שהווינדוס עולה ועוד תוכנות אבל המסך שחור מרגע ההדלקה ולא מראה כלום. הנורה הירוקה מהבהבת בצבע ירוק וזהו,פתחתי את המחשב וניקתי אותו,אין כבלים נפוחים או קרועים,ניתקתי את הזיכרונות והחזרתי ועשיתי הכל וכלום לא עובד. הכרטיס מסך חדש יחסית וגם אותו ניתקתי וניקתי וחיברתי וכלום לא עוזר. ממתי התקלה קיימת? 3-4 ימים האם בוצעו שינויים כלשהם בחומרה, או שהתקנתם תוכנות לאחרונה? אם כן, פרטו אותם: לא - - - תגובה אוחדה: - …
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
שעה אחר ההדלקה המחשב נתקע מסך כחול ,מאתחל את עצמו לא מזהה את דיסק ההתקנה ומבקש דיסק איתחול. מכבה את המחשב כולל המתג הראשי בגבו מחכה כמה שניות מדליק את המחשב הוא עולה בצורה תקינה למשך שעה בדיוק ושוב התקלה וחוזר חלילה. ההודעה שאני מקבל לגבי הבעיה problem-blue screen- os version-6.1.7601.2.1.0.256.1 local id-1037 bccode-f4 bcp1-00000003 bc2-0887DCD28 BCP3-887DCE94 BCP4-83C5E3B0 OS VERSION-6-1-7601 SERVICE PACK-1_0 PRODUCT-256_1 עזרה בבקשה
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
ברשותי מחשב בן פחות משנה ולאחרונה כשאני לוחץ על כפתור ההפעלה לרוב אין שום תגובה, לפעמים הנורה של המחשב נדלקת לשניה ואז נכבית. וכשאני מנתק אותו מהחשמל ומחכה כמה שניות אז הכל עובד כרגיל. זה קורה רק לאחר שהמחשב היה כבוי כל הלילה. שהמחשב כבר פועל אז אין שום בעיה, אפשר לשחק, לצפות בסרטים הכל עובד פיקס. דברים שניסיתי: החלפתי בין כפתור הריסט לכפתור ההפעלה לוודא שזה לא הכפתור. ניתקתי את חיבור ה24 פינים, וחיברתי בחזרה, והמחשב עבד, מה שגורם לי לחשוד בלוח אם. עידכתי ביוס לגרסא האחרונה. מפרט: i7 4790K CORSAIR Vengeance Pro Red 16GB 2x8GB 2400MHZ RAM Asus Z97M-Plus Crucial 512GB MX100 Series ASUS GeForce GTX 760 2GB Seasonic X-Series 650W GOLD Modular Fractal Design Define Mini תודה!
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים באופן פתאומי הקיצור alt+shift הפסיק לעבוד. הוא לא משנה שפה. ניסיתי לבדוק בהגדרות שפה וקיצור מקשים אחר שהגדרתי עובד בלי בעיה. לא הצלחתי למצוא פתרון ברשת, אשמח לעזרה. אני משתמש ב windows 8.1 תודה.
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום ישלי מחשב די ישן ואחרי שבאתי להעיר אותו מהמקלדת אולי דרך מצב שנה הוא לא הגיב. לחצתי על כפתור הדלקה כדי להעיר אותו. הוא לא הגיש אז לחצתי לחיצה ארוכה והוא גם אל הגיב יש כפתור של הספק מאחורה העברתי לצד השני וניתקתי את הכבל של הספק והוא נכבה. החזרתי שוב את הכפתור לצד שהיה והמחשב לא נדלק. העברתי לצד השני והוא שוב אל נדלק. הכפתור מצולם בתמונה יש שני צדדים לכפתור מה לעשות? בברכה דביר.
-
- 3 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום. לאחר שניסיתי לעדכן את ווינדוס 7 (לווינדוס 8 ) ווינדוס חסם אותי כמנהל, כך אני חושבת לפחות, כי כל פעם שאני רוצה לעשות משהו כמו להוריד תכנה או לעשות כל דבר אחר שרק 'מנהל' יכול לעשות- אני מקבלת הודעה מבקרת משתמש שמבקשת ממני סיסמה בשביל לאשר את הפעולה אך הבעיה היא שבהודעה אין שום מקום לרשום את הסיסמה של המנהל וכתוב שההודעה נשלחה מהכונן הקשיח של המחשב, הווינדוס שלי לא חוקי, אז אני צודקת בכך שווינדוס השתלט לי על המחשב ולא נותן לי לעשות דברים כמנהל? אם כן, יש דרך לעקוף את זה? או שצריך להתקין מחדש את ווינדוס (ואם זה יעזור להתקין מחדש)? ואם אתה לא חושב שזו הבעיה, אז מה כן? אשמח לתשובה, תודה רבה, פריידי
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון חלק מהפעמים הדפדפן אינו מציג חלק מהתמונות. לא יודע אם קשור אבל גם באתר הבנק הלחצים לא נלחצים (אחרי מילוי פרטים) אשמח מאוד לעזרתכם.
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
אז יש לי מחשב חדש בן כמה חודשים - http://i.imgur.com/wyNB50I.jpg פתאום יש ריח שמזכיר פלסטיק שרוף ,בעיקר בזמן מאמץ כמו משחקים . פתחתי את המארז ולא ראיתי משהו חריג לדעתי , צילמתי כמה תמונות - http://imgur.com/a/rwKVh מה זה יכול להיות ? אני ממש אשמח לעזרה .
-
- 8 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח asus b85m חדש חדש. אני מנסה לעלות את המחשב והוא לא מזהה את המקלדת usb, ניסיתי גם ps2 וגם לא זיהה. בדקתי בכל מיני מקומו ואנשים שנתקלו בזה אמרו לאפס את הלוח עם הג'מפר. עשיתי את זה והעברתי את המקלדת ל usb מקדימה, עכשיו ב post נרשם שהוא זהה מקלדת אבל כשאני לוחץ del או f2 כלום לא קורה וה post אומר שהוא יכבה את המחדב תוך 15 שניות. למשהו יש מושג מה עושים???
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-