עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. Started by Mohican,

שלום לכולם, הצורב שלי הוא Ricoh RW7120A ומערכת ההפעלה היא XP PRO. יש לי שני דיסקים קשיחים על IDE 0. על IDE 1 ה-CD הוא MASTER והצורב הוא SLAVE. כולם מוגדרים על DMA if available. בשבועיים האחרונים התופעה היא זו: אני מכניס לצורב דיסק, מקורי/צרוב/ריק מתוכן (לפני צריבה) לא משנה איזה סוג, והוא לא קורא אותו. הנורה נדלקת לשניה שתיים, נכבית וכלום. עצה למישהו?

• 2 תגובות
    • 784 צפיות
  2. Started by geniaXP,

יש לי צורב ישן שניתקתי לא מזמן. אני רוצה לחבר אותו שוב, אבל בכל פעם שאני מדליק את המחשב הוא נתקע על מסך הפתיחה. כשאני מנתק את הצורב מהלוח אם ומשאיר רק את החיבור לספק, המחשב עולה בסדר אבל הצורב כמובן לא מזוהה. הצורב עצמו עובד. מה לעשות?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by biodome,

היי חבר'ה, ידידה שלי קנתה לא מזמן מחשב חדש באייבורי לפני איזה שלושה שבועות (כמובן לוח MSI משולב עם G31). היא השתמשה בצורב בעבר והוא עבד. היא מנסה עכשיו להתקין את הדיסק של המדפסת ואין לה גישה לכונן (אמרתי לה כמובן להוריד מהאתר של HP אבל בלי קשר גם דיסקים אחרים לא נקראים). הצורב נפתח פיזית וניתן להכניס דיסק (כלומר יש חשמל), אבל הוא לא מופיע במחשב שלי או ב-disk management. אבל הוא כן מופיע ב-Device Manager, ושם מצויין שההתקן לא עובד כראוי. מותקנת לה מערכת הפעלה ויסטה חוקית. הכונן הוא LG GH22NS40. היא אומרת שהם לא פתחו את המחשב פיזית, אז מכיוון שהכונן עבד בעבר ולא נגעו במחשב אני מניח שהכבל SATA עדיין מחובר. הצעות לפתרון? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  4. Started by Imtheman,

חג שמח חברים . יש לי צורב של קריאיטב והוא לא נפתח פתחתי אותו והבעיה היא שהמגנט שנמצא על הגשר מעל לתושבת של הדיסק חזק מידי ולא נותן לתושבת של לרדת ככה שאם יש דיסק במגש הוא יצא אבל אם אין דיסק הוא תקוע מישהוא מכיר את הבעיה המוזרה הזאת ?

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  5. Started by Alon32,

לפני פחות משבוע קניתי מחשב חדש והתכנון היה שמחר יתקינו לי את הווינדוס, אבל היום הדלקתי את המחשב ושמתי לב שהצורב, הכונן האופטי היחיד, לא מגיב ואין לי מושג אפילו אם המערכת מזהה אותו. ואני מאמין שלזה שיתקין לי את הווינדוס יש רק דיסקים של התקנה. האם זו תופעה נורמלית? הצורב: LG GH22NS30 SATA x 22 Black http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=96 לוח אם: Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1048 אני רק רוצה לציין שבמפרט שקיבלתי היה כתוב בהתחלה צורב של samsung, אבל ראיתי גם מפרטים שכללו את הצורב הזה יחד עם אותו לוח אם.

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  6. Started by shlomomo,

לאחורנה קניתי צורב למעשה החלפתי 3 צורבים על המחשב, בגלל הבעיה הזאת. אני לא מצליח לצרוב מעל מהירות 10. הצורבים המתימרים לצרוב במהירות 32 (asus, aopen והנוכחי lg) ניסיתי הרבה סוגים של דיסקים וגם את כל התוכנות צריבה האפשריות, הצורב מראה לכאורה שהוא צרוב במהירות32 או 24 אבל לפי הזמן זה במהירות 10 וגם לפי איזה בודק המחשב דיי חדש אם mb asus 266 שבבים של nforce (a7n) ואין ביעה של זיכרון מעבד או משהו אחר. ובמחשבים אחרים הוא צורב במהירות 32 אהה כן ווינדוס אקס פי. יש לכם רעיונות???????

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by abarbotel,

היי יש לי צורב הוא חדש יחסית ככה שאין מצב שהוא דפוק הוא של סוני צורב דיוידי DVD+R RW צרבתי כמה דיסקים אצל חברה שלי זה עובד אצל חבר זה עובד ואצלי לא העתקתי למחשב וצרבתי מחדש ושוב לא עובד לעומת זאת דיסק אחר כן עבד לי.. למה זה איך לסדר את זה?

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  8. Started by yair_gobani,

שלום לכולם, יש לי צורב של teac W58E (8*8*32) ולא לפני הרבה זמן הוא הפסיק לפעול בDMA ועכשיו הוא בPIO- שמאפשר לצרוב רק ב*4. ניסית להעביר אותו לDMA ע"י מחיקת ההתקן ואז שהוינדוס יזהה אותו מחדש, אך ללא הצלחה, וכאשר שאני מוחק את ההתקן הדבר גורם להפעלה מחדש של המחשב. למישהו יש פיתרון ? תודה מראש לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 970 צפיות
  9. Started by orik3,

שלום בכל פעם שאני צורב דיסק או מעביר קבצים מ-CD להארד דיסק המחשב מואט משמעותית. מוזיקה מתנגנת בסלואו מושן, לתיקיות לוקח זמן להפתח, הכל מתעכב. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני יודע שבמחשבים ישנים וחלשים יותר משלי התופעה לא מופיעה. שאלה נוספת - לוקח נצח לצרוב DVD, קרוב לשעה. אני יודע שזה אמור להסתיים בכמה דקות. האם יש צורך בשינוי הגדרות? מה צריך לבדוק? תודה מראש, אורי.

• 8 תגובות
    • 737 צפיות
  10. Started by ranyr,

הצורב שלי LG GSA 4167B עושה רעש ממש חזק, כל פעם שהווינדווז עולה ויש בתוכו דיסק למשך בערך דקה וחצי... וגם לפעמים שאני פותח את המחשב שלי - שוב כשיש דיסק בפנים... WTF????

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Mactural,

יש לי צורב LG GSA-H10A. הכל עבד עד עכשיו סבבה. אחלה צורב באמת. יום אחד אני מדליק את המחשב, רושם לי Found new hardware. סבבה. קיצר עכשיו הצורב שבק מבחינת המחשב. משמע הוא עובד, אפשר להכניס להוציא דיסקים רק שזה לא מראה כלום. מראה כאילו אין כונן (זאת אומרת ב"מחשב שלי" אין כונן E או מה שזה לא יהיה), לא קולט דיסקים כמובן כתוצאה מזה וב Device Manager זה מראה לי אותו עם סימן קריאה צהוב. אני נכנס למאפיינים שלו זה רושם: קיצר עשיתי Troubleshoot, אמר לי לעשות לו Uninstall ואז אחרי הריסט שהמחשב יתקין מחדש, לא עזר הרבה, המצב אותו מצב. אשמח לקבל עזרה בבקשה. תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  12. הצורב מזוהה בביוס אבל ללא אות-כונן וגם אם אני מקצה לו אות כונן ידנית הוא עדיין לא נגיש (ראו הערת שגיאה מצורפת). גם כונן וירטואלי (Virtual Clone Drive המצויינת) מפגין התנהגות זהה עם אותה הודעת שגיאה. הלוח הוא לוח X38 של גיגבייט והכל עבד כשורה עד לפני שבוע. לא היתה כל הודעת שגיאה או משהו שאני יכול לייחס אליו את התופעה - כל עזרה תתקבל בברכה תודה, גונן. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by amit1242,

היי,עכשיו אני פותח את ה"מחשב שלי" ואני לא מוצא את הצורב... פתחתי את המחשב,כל הכבלים מחוברים...ניתקתי וחיברתי והוא כותב "ההתקן של הצורב נכשל" מה לעשות? הצורב הוא LG H20...צהוב.

• 6 תגובות
    • 900 צפיות
  14. Started by The-Devil,

משום מה בזמן האחרון הכונן של ה CD נפתח באופן רנדומלי ואין לי ממש רעיונות בנושא... זהו צורב של סמסונג יש לי עוד כונן של DVD והוא לא עושה לי שום בעיה למישהו יש רעיון?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by dante123,

היי חברה הצורב שלי נתקע פיסית בזמן שהוצאתי דיסק (אין לי מושג איך זה קרה), ניסיתי להוציא אותו (eject) דרך המחשב שלי ודרך הכפתור שבצורב אבל כלום לא קרה דחפתי אותו למקום שהוא אמור להיות ומאז הוא תקוע שם והוא לא קולט גם מהeject של המחשב שלי וגם מהכפתור שבצורב. יש למישהו מושג איך להחזיר אותו למקום שהוא כן יפעל? תודה.

• 14 תגובות
    • 930 צפיות
  16. שלום לכולם. תודה מראש לכל מי שנכנס בכדי לעזור לי, שיהיה חג שמח וחופשה נעימה לכולם. אוקיי, אז כמו שהכותרת אומרת, יש ברשותי את הצורב הבא PHILIPS SPD2412T, עכשיו לראשונה יצא לי להשתמש בו לפני כמה שבועות. כשצרבתי אז הכל היה בסדר, שני דיסקים ראשונים הוא צרב בסדר גמור, אומנם טיפה איטי ביחד לצורב של אחי ואחותי - 1 וחצי 2 דקות יותר.. אבל חוץ מזה הוא צרב בסדר גמור, עכשיו כאשר הצורב הגיע לצריבה השלישית, הוא פשוט נתקע ב13%, נתקע לחלוטין, ממש ככה המחשב לא זז ולא יכלתי להזיז אפילו את העכבר לאחר כמה דקות של תקיעה. עכשיו לאחר עוד כמה דקות המחשב פשוט ריסט את עצמו לבד, בהתחלה חשבתי תקלה לגיטימית, שקורה שהיה מתרחשת פעם ב.. חשבתי גם אולי בגלל שגלשתי באותו זמן (אבל חשוב לציין שרק גלשתי.. כ…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by IAF.ofek,

יש לי צורב סוני מדגם CRX225A בערך כ-3 וחצי,משום מה בשבוע וחצי האחרון הוא לא ממש מגיב,הוא לא מצליח לצרוב על שום דיסק שניסיתי (CD-R) וגם לא מצליח לקרוא דיסקים,יש לציין שהוא מזוהה ע"י הווינדוס ואפילו בדקתי את הכונן פיזית ואת החיבורים והכל נראה תקין. מה יכולה להיות הבעיה של הצורב? תודה מראש על כל עזרה שתבוא

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  18. Started by hagaii,

שלום לכולם צורב סמסונג בן שנה דופק דיסקים של DVD, ב-NERO השגיאה המתקבלת היא DMA ERROR. צריבה של CD עובדת כראוי, גם עם קריאה הכל כשורה. האם מישהו נתקל בבעיה דומה?

• 8 תגובות
    • 727 צפיות
  19. Started by orengore2,

בעיה מזרה לפתע פתאום צורב עובד נורא לאט, גם בצריבה וגם בקריאה. צורב של סמסונג SATA מה יכולה להיות הבעיה? חושב להדגיש שהוא עובד טוב, לא דופק דיסקים ולא עושה בעיות בקריאה, רק המהירות פתאום ממש בלתי נסבלת תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Michelle,

שאני באה לצרוב הוא אומר שאין מספיק מקום לקבצי טמפ לגיבוי הטראק אז פיניתי קצת מקום ועכשיו זה תוקע, זאת אומרת הדיסק נתקע בפנים וזה אומר שזה לא מגיב. מה עושים??? והאם זה אומר שהצורב נהרס או שצריך טכנאי? ואיך מוחקים קבצי טמפ? איך יודעים מה חשוב ומה אפשר למחוק ? תודה !

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  21. Started by Culandur,

הצורב שלי (המפרט מימין) משום מה החליט להשתגע! יום אחד הדלקתי את המחשב הנורית שלו נדלקה וסירבה להכבות במשך פרק זמן ממושך יחסית (כ25 שניות) ולאחר מכן היא החלה להבהב (כאילו הוא מנסה לזהות דיסק) מאז זה ככב ניסיתי ריסטים כיבוי וניתוק ולאחר מכן חיבור של הצורב פיזית עידכנתי קושחה הוא עבד בסדר אבל ברגע שכיביתי את המחשב והפעלתי אותו שוב התחילה הבעיה מחדש כאשר אני מכניס לתוכו דיסק לא שומעים רעשי מנוע והדיסק נשאר בדיוק באותה זווית שבה הוא הוכנס הסיפור הזה כמובן מאט לי את המחשב משום שהצורב שולח אליו שהוא מנסה לזהות דיסק... מישהו יודע איך לפתור את זה או מה הבעיה? תודה איגור

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  22. Started by KaPuT,

שום דיסק הוא לא זיהה ניסיתי של לג ושל סילבר ליין ודיסק rw של tdk עידכנתי פירם ור לא עזר הוא על udma 2 והוא לא קורע גם במצב pio וינדוס מעודכן הכול מעודכן ואין לי מושג איך לפתור את הבעיה

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  23. Started by Voodude,

ברשותי צורב מתוצרת RICOH מדגם MP7320A, במהירויות 32X10X40. לאחרונה הוא לא צורב שום קובץ, וגם לא קורא, למרות שכאשר מכניסים דיסק הנורית דולקת. אני משתמש בתוכנת צריבה נרו. גם דיסק ניקוי שהוכנס לא נקרא. מה עושים? ???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by shiranbi,

הי, הצורב שלי לא מוכן לצרוב יותר, יש קובץ לוג אבל אני לא יודעת איך לפענח אותו אנא עזרו. Windows XP 5.1 IA32 WinAspi: - ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 02/11/2004 13:54:32 NT-SPTI used Nero Version: 7.2.7.0 Internal Version: 7, 2, 7, 0 Recorder: <_NEC DVD_RW ND-3540A> Version: 1.01 - HA 1 TA 0 - 7.2.7.0 Adapter driver: <IDE> HA 1 Drive buffer : 2048kB Bus Type : default (0) -> ATAPI, detected: ? CD-ROM: <_NEC DVD_RW ND-3540A >Version: 1.01 - HA 1 TA 0 - 7.2.7.0 Adapter driver: <IDE> HA 1 === Scsi-Device-Map === Dis…

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  25. Started by yoniby,

ככה, חזרתי מחו"ל, ולהפתעתי הצורב התחיל להשתגע. זה התחיל מזה שהוא היה חצי פתוח ולא הגיב ללחיצה שאמורה לפתוח ולסגור אותו. דחפתי אותו פנימה, ואז הוא נזכר להגיב, והאור בו גם התחיל להידלק. אלא שמאז כשאני לוחץ על הכפתור לפתוח אותו הוא מנסה, אבל לא מצליח ועושה מעין רעש חריקה כזה, ואז אני לוחץ עוד פעם על הכפתור שסוגר אותו, והוא חוזר למקום ולא עושה רעש. מה יכולה להיות הבעיה? נגמרה לי האחריות ככה שזה לא על הפרק... תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 768 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.