עבור לתוכן

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. המחשב של אחיין שלי עושה בעיות. הגיע אליי עם כמה תקלות ואחת מהן היא שאחרי כיבוי אפשר להדליק את המחשב רק אחרי שעה. אחרי שסידרתי את כל שאר התקלות כיבתי את המחשב וניסתי לברר מה יכול לגרום לתקלה הזו. ניסתי להוציא בטריה ולהזיז את הג'אמפר כמה פעמים, לאחר מכן, גם למחרת כבר לא היה BOOT וגם לא שום ציפצוף שמראה סימן חיים. ניתקתי את כל החלקים הלא רלוונטיים, רק רכיבי הליבה והספק. ניסתי גם להוציא זיכרון, להחליף כרטיס מסך למובנה בלבד אבל כלום. בסוף פתחתי את הספק ומעבר לאבק של 3 שנים ראיתי משהו שנראה בין ספק גמור לבין דבק מסוג כלשהו, אציין שגם היה ריח שרוף מעט שבא מהספק. ניסתי גם עם הספק שלא ולא היה בוט גם אחרי 20 דקות אבל היה ציפצוף 1 ארוך וחוזר שאני לא יודע מה הוא אומר. שוב כמובן ניסתי…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by Void,

לפני כעשרים דקות המחשב שלי נכבה לפתע.. כאשר הדלקתי אותו הרחתי ריח שרוף , שניים מחיבורי המולקסים עלו בעשן והמיסו את הכבלים , מהר מאוד כיביתי את המחשב. היסתכלתי באברסט בימים האחרונים וגם שמתי לב שה12v עומד על 12.38 במנוחה וה 5v עומד עומד על 5.70 אבל הבלגתי והיום זה תפס אותי אני לא יודע אם העומס היה הבעיה ולא יודע מה לעשות הספק הוא של colors it מה אני יכול לעשות? :(

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by dns,

שלום , יש לי מחשב עם מפרט הבא : Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz Nvidia Geforce GTX 260 DFI LP BI G41 2X2 ג'יגה זכרון ספק כוח ג'נרי - TOP COOL 550W המחשב בן 3 רץ לי חלק במשחקים והכל ובשבועיים האחרונים התחיל להתכבות לי בזמן משחקים . פתחתי אותו ניקיתי כרטיס מסך הכל הוצאתי והחזרתי זכרונות , המחשב אחרי חצי שעה\רבע שעה משחק פשוט מצפצף 3 צפצופים ונכבה אם אני מנסה להדליק אותו ישר אחרי שהוא נכבה זה לא נותן לי (המאווררים מתחילים לעבוד אבל המסך לא עולה ואין את הצפצוף הזה שאמור להיות בהתחלה שאתה רק מפעיל) אני חייב לחכות כרבע שעה-חצי שעה ואז להדליק והוא נדלק .. אני מאמין שזה הספק כוח החלש , גם בדקתי בתוכנה SpeedFan ומופיע לי במקום של ה12V רק 8.34V .. זה על הפנים לא ? עדכנתי דרייברי…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by YI572,

שלום לכולם. לפני שבוע שחזרתי מהצבא המחשב לא עלה ( נדלק, נכבה, נדלק נכבה, בלי לראות כלום על המסך ) בדקתי את זה קצת לעומק וראיתי שהכבל 4 פינים ( המרובע ) שמתחבר ללוח האם נצבע בצבע חום ב 2 פינים. ברגע שאני מנתק את הכבל הזה, אין את הבעיה של נפילת הספק, אבל המסך נשאר שחור. אפשר לצאת מנקודת הנחה שזה בוודאות הספק כוח?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by idanrm,

שלום, ברשותי מחשב בן כ-3.5 שנים עם ספק EZCool 450W. עכשיו המחשב כבר עבר כמה וכמה הפסקות חשמל, אבל האחרונה כנראה גמרה אותו לגמרי. זו הייתה הפסקת חשמל של שנייה (נפילת מתח שחוזרת מיד), ומיד לאחר חזרת המתח שמעתי קולות פיצוץ מהספק (כנראה) וראיתי ניצוצות. מיד ניתקתי הכל מהחשמל, וכשהחזרתי לחשמל המחשב לא נדלק. עכשיו אני חושש לחומרה, כי זה מחשב די יקר (עלה אז 6K), עם כרטיס מסך טוב (אני יודע שהיום 8800GTS לא כ"כ נחשב, אבל עדיין מספק אותי). כדאי לשלוח אותו לתיקון? אם אחליף לו ספק ממחשב אחר כדי לבדוק אם שאר הרכיבים בסדר, עלול להיגרם נזק חמור יותר לרכיבי המחשב/לספק שאני שם במקום? אין לי ספקים חזקים ורוב המחשבים האחרים שאני יכול לקחת מהם ספק לא צורכים חשמל כמו המחשב שלי. שווה לנסות …

• 12 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by ras81,

שלום יש לי בספק מן כבל שנראה כמו כבל של הורקה, שיותא מהספק כוח (זה בעצם כבל שבקצה יש לו לולאה) לאן אני מחבר אותו? במדריך כתוב משהו אבל זה נראה לי מוזר: connect the RTN grounding cable connector to one of the fixing screw-holes of your mainboard (the RTN/GND connection) [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  7. Started by Bollner,

אהלן חבר'ה, שלשום קיבלתי את הספק, התקנתי אותו אתמול הספק הוא : TT 360W Single fan + Passive PFC ובקיצור שמתי אותו בחנות הכל טוב ויפה ניסיתי להדליק קצר בחנות שוב ניסיתי שם הורדתי את המתג ככה כמה פעמים לפעמים קיצר לפעמים לא... בקיצור אמרתי מקסימום אני מחליף לחדש (יש אחריות שנה) אבל קודם אני אנסה בבית. הספק בבית עבד הפעלתי ת'מחשב בינתיים ככה שלוש פעמים לבדוק מה שאני חושב שיכול להיות שהחשמל בחנות היה דפוק או משהו, אבל עוד משהו חשוב מהספק יש כבל לחשמל אז שם לא השתמשתי במה שקיבלתי מהספק השתמשתי ממה שהיה שם (אתם יודעים השחור הזה מהספק לשקע) ובבית שמתי את מה שקיבלתי עם הספק. השארתי בלילה את המחשב, בבוקר הוא עדיין היה בסדר (רציתי לבדוק אם הוא מקצר) קיצר מה את…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by oriko,

שלום לכולם. קניתי את הכרטיס הנ"ל,רציתי לדעת האם אני צריך לשדרג את הספק כוח שלי,antec 520w יש לי 4 כרטיסי זיכרון ddr3 של 8 ג'יגה,2 דיסקים קשיחים וכונן ssd. בנוסף מחוברים 2 מאווררים 140 מ"מ ועוד 2 מאווררים 120 מ"מ. מעבד i5 2500k עם אובר קלוק ל4.7ghz(יודע שישן ולא מנצל את הכרטיס אבל כרגע זה מה שיש). האם יש צורך להחליף את הספק?כרגע הכל עובד ואין קריסה גם במשחק כמ קול אוף דיוטי וורזון אבל יש לי חשש שיקרה נזק או משהו בסגנון. ראיתי כל מיני מחשבונים אבל לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה. אשמח לתשובה

9. Started by ZiVa2Ri,

היי חברים, יש לי ספק כוח שקניתי לפני שלוש שנים, של חברת HIPER, האחריות עליו היא ל-5 שנים. המחשב שקניתי הוא מחברת Sky-PC שפשטה את הרגל לא מזמן וקנו אותה שוב. הספק מזייף , ובהתייעצות באיזה פורום הבנתי שהמתח שהוא נותן הוא לא יציב וכנראה הוא תקול. התקשרתי לחברה, והם אמרו לי שבדיקה עולה 100 שקלים, גם אם האחריות חלה. זה הגיוני? זה לא אמור להיות חלק מאחריות? יש לי אפשרות לבדוק ספק בבית איכשהו? או שצריך מכשור מיוחד? תודה, זיו

• 7 תגובות
    • 803 צפיות
  10. Started by itech,

יש לי ספק כוח THERMATAKE 480W PSU )PURE POWER( לאחרונה לחיצה על כפתור ה POWER לא מדליקה את המחשב. לחילופין רק כיבוי והדלקה של כפתור ה POWER הראשי מאפשר למחשב לאתחל. וגם לא ניתן להוציא את המחשב ממצב STBY. לעיתים רק ניתוק של כבל VGA ורשת מאפשר הדלקה. (מישהו מכיר את הדבר המוזר הזה ?) החלפתי לוח אם (וכרטיס מסך) מבלי לבדוק - והתופעה חזרה. (יצאתי ) האם זה באמת ספק דפוק ? אולי כפתור POWER ? אשמח לעזרה לפני שאני מחליף עוד רכיב :s05:

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by *Gal,

אתמול, כאשר חיברתי את ספק הכוח החדש שהזמנתי, Hec 300Watt, גיליתי, לצערי, שמשך זמן עליית מערכת ההפעלה "Windows Xp" הפך מ-10 שניות ליותר מדקה. השלב שבדר"כ מתארך הוא הקטע שבוא הפסים הכחולים שמופיעים לפני עליית ווינדוס מתארכים לדקה. רציתי לשאול אם מישהו נתקל בבעיה, אם היא נפוצה, והאם יש בכלל פיתרון. תודה.

• 4 תגובות
    • 589 צפיות
  12. שלום רב ספק כוח מעביר מתח לחומרה גם לאחר כיבוי מחשב. הכוונה שאורות העכבר נשארים דלוקים גם לאחר הכיבוי, וזה מאוד מפריע, בעיקר בלילה. רציתי לדעת האם יש דרך לבטל זאת? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by Ramonsito,

שלום לכולם. החלפתי את הספק כוח הישן שלי בספק כוח חדש של 300W של חברת FSP, לא יודע אם החברה מוכרת, הספק לא עלה יקר (150 ש"ח) ובחנות אמרו שזה לא ספק גנרי, אבל גם לא מהמובילים ובכל מקרה הוא אמור להספיק לצרכים שלי. אחרי שחיברתי את הספק ואת כל הכבלים, חיברתי לחשמל, הפעלתי ומיד היה ריח שרוף ועשן יצא מהספק, כמובן שכיביתי מיד את המחשב והעשן נעלם לאחר כמה שניות וגם הריח השרוף. לאחר מקרה זה החלטתי לנסות להפעיל שוב, והפעם הספק עובד ללא עשן וריח שרוף. שאלתי היא: האם השריפה שהייתה בהתחלה לא תשפיע על ההמשך או שהספק מועד להישרף שוב? אולי השריפה הראשונית היא תופעה תקינה? (למרות שזה לא קרה לי אף פעם כשהחלפתי ספק) אני אציין גם שבהפעלה הראשונה המחשב היה במצב מאוזן, ולא מאונך כמו שהמחשב נמצא…

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. בזמן האחרון אני שם לב שהספק כוח שלי מרעיש אבל,רעש של זרם חשמלי כזה לא של מאורר...נגיד כשאני גורר למטה\למעלה דף באקספלורר הוא עושה רעשים כאלה חשמליים..או כשאני פותח תמונות וכו' כאילו הרעש הולך לפי הגלילה של הדף או של מה שאני עושה במחשב....מה זה יכול להיות? המחשב עבר שתי הפסקות חשמל בחייו שבאחת מהן נדפק ההארד דיסק ובשנייה הכרטיס מסך אבל החלפתי את מה שנדפק כל פעם....יכול להיות שהספק גם הושפע מההפסקות חשמל האלה ונגרם לו נזק? הקטע הוא שהספק הוא ספק איכותי של enermax 350w עלה דיי הרבה...המחשב בן שנתיים בערך

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by geniaXP,

היו לי רעשים מהמאוורר של הספק בזמן עליית המחשב. פתחתי את המחשב, את הספק, ניקיתי את המאוורר והכל, חיברתי חזרה. המחשב עולה בסדר בלי רעש. כעבור 10-15 דקות פתאום מתחיל רעש ממש מחריד מהספק והפעם לא מהמאוורר. כיביתי והדלקתי שוב, כעבור 5 דקות שוב אותו דבר. מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by erap129,

היום רציתי לבדוק משהו בתוך המחשב, אז כיביתי את המחשב, ניתקתי את כל הכבלים מאחורי המחשב ופחתי את המארז. הקייס היה פתוח (לא נגעתי בשום דבר בתוך המחשב, פשוט רציתי לבדוק את רעש המאווררים שהקייס פתוח) וחיברתי רק את הכבל של החשמל כדי לשמוע את המאווררים. (ושתבינו זה משהו שאני עושה די הרבה, זאת לא פעם ראשונה שאני עושה את זה וזה מה שמוזר) ברגע שחיברתי את הכבל של החשמל ראיתי הבזק קטן בחיבור של הספק ונהיה קצר בכל הקומה הראשונה בבית שלי ובנוסף לכך הרחתי קצת שרוף לכמה שניות. עכשיו כל פעם שאני מנסה לחבר את המחשב, אפילו לשקעים אחרים אני שומע בום ויש קצר כללי בכל הקומה הראשונה. קניתי את הספק הזה לפני שבועיים ששדרגתי כרטיס מסך והוא HEC400TRT אז זה ממש מוזר שהוא כבר יישרף... יש גם סיכוי שה…

• 2 תגובות
    • 761 צפיות
  17. Started by redead,

חבר שלי בכל הפעלה מחדש של המחשב מקבל הודעות מוזרת על בעיה במקור הכוח.. אמרתי לך שכנראה הספק כוח שלו עומד למות.. השאלה שלי היא באמצעות איזה תוכנה אפשר לבדוק את העיניין הזה??

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  18. Started by george1625,

שלום לכולם, בזמן האחרון המחשב עושה לי מדי פעם בעיות בהדלקה. היום, בזמן ניקוי אבק מהמחשב והספק שמתי לב לאחד הקבלים בתוך הספק שנראה מוזר, כאילו נפתח ו/או התפוצץ. הספק הוא דגם CORSAIR VX450W. מה דעתכם? הקבל באמת הרוס? אני חושב שיש לי עדיין אחריות.. אני מצרף תמונות של הקבל בתוך הספק. http://img10.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img4865e.jpg תודה!

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  19. Started by avimw,

אני בטוח שכולכם מכירים את הבעיה של המסך הכחול. אצלי יש את הבעיה הזו הרבה זמן וזה מעצבן... יש לי מחשב 2.8GHZ GIGA DDR 400 צורב+צורב דיוידי שני ארד דיסקים 80 GB אולטרה כרטיס מסך ATI 9800 כרטיס טלוויזיה ויש לי ספק כוח של 230 V ו3 מאוררים יכול להיות שהמחשב לא מקבל מספיק אנרגיה ולכן יש לי מסך כחול?

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  20. Started by stingeR-,

שלום , יש לי ספק 350W ג'נרי שאליו מחובר מחשב בהחלט שלא צורך הרבה חשמל , עכשיו , בזמן האחרון הספק מתחמם קצת יותר מדי , וכאשר זה קורה הוא כאילו תוקע את המחשב ואז עושה הודעה כחולה של XP... זה כבר קרה לי בעבר , וכאשר הוצאתי את הקטודה הכל נפתר , אבל זה חזר , ואין לי שום דרך לעצור את זה , מה אני עושה?

• 11 תגובות
    • 933 צפיות
  21. Started by nir007,

אם המחשב נכבה או שכול 10 דקות המחשב נתקע אז הבעיה של הספק כוח נכון?(המחשב לא מתאמץ רק איי סי פועל) והפיתרון הוא: לנקות את הספק כוח מאבק נכון? אם לא לפרמט ואם לא לקנות ספק כוח חדש נכון? סתם שאלה להרחיב את הידע..

• 9 תגובות
    • 651 צפיות
  22. Started by motip,

שלום, יש לי מחשב AMD, אתמול הוא כבה מעצמו פעמיים, אח"כ כשהדלקתי אותו הוא לא שידר signal למסך (המסך נותן הודעה no signal). החיבורים תקינים. כשמדליקים את המחשב עכשיו לא נשמע שהוא באמת עולה והנוריות של numlock / caps lock נשארות דלוקות גם אחרי שהמחשב כבוי. מה לדעתכם הבעיה? הכרטיס מסך / ספק כוח / לוח אם?

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  23. Started by phantomII,

הסתכלתי לי היום בתוכנה SANDRA וראיתי קריאה מוזרה מהספק כח במקום +12V היה רשום 2.04 האם זה בכלל הגיוני שהמחשב יתפקד במצב כזה? או שאולי התוכנה סתם מזייפת הספק הוא של OCZ ככה שקשה לי להאמין שמשהו דפוק בו

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  24. Started by skip,

נשרף לי הספק כח במחשב ואז החלפתי אותו. הכל עבד וכשהווינדוס התחיל להיטען המסך נכבה אבל במחשב המשיך להיות דלוק . זה נראה כאילו המסך מתנתק מהמארז או משהו כזה כי הכל ממשיך לפעול חוץ מהמסך. (הוא נכבה מייד כהווינדוס מסיים לטעון). מה אני יכול לעשות??

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by matityahoo,

האם ספק POWER REBEL RB 550 מתאים ללוח asus p5ql-am ??? ומעבד pentum r d 2.8 ?? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים