עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Cheif,

בסוף השבוע הקרוב אני מתכוון לפרסם סקירה מפורטת על נקודת גישה וכרטיס אלחוטי התומכים בתקן N במהירות של 450Mbps. כרקע לפרסום הסקירה, אני רוצה לעמוד על האופן בו נהוג לסמן את יכולת השידור והקליטה של התקנים אלחוטיים הפועלים בתקן N. הסימון הרשמי שנקבע בגרסא הסופית של תקן N, שפורסמה לפני כשנה וחצי, ליכולת של התקנים אלחוטיים בתקן הוא A x B : C. כאשר האות A מסמנת את מספר אנטנות השידור; האות B מסמנת את מספר אנטנות הקליטה; והאות C מסמנת את מספר זרמי המידע (data streams) בהן תומך ההתקן האלחוטי. על פי תקן N כל זרם מידע (data stream) תומך בעד 150Mbps. כך לדוגמא, נתב הכולל שתי אנטנות, הוא נתב מסוג 2x2:2 - כלומר יש לו שתי אנטנות שידור, שתי אנטנות קליטה והוא תומך בשני זרמי מידע (data strea…

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  2. Started by elr3,

שלום, יש לי ראוטר Asus 604g של בזק. קניתי ראוטר חדש TP-LINK TL-WR1043ND והבנתי שאני צריך מודם בשבילו. מפוסטים קודמים בפורום הבנתי שניתן להפוך את האסוס למודם בלבד. כיוון שאין לי נסיון בזה, הייתי שמח אם מישהו היה יכול לכתוב בצורה מפורטת (for dummy) איך עושים את זה. גם לינק להסבר כזה יהיה טוב. מודה לכם מאד.

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  3. Started by Slither,

זהו הפורום המתאים, נכון? אוקי, יש לי 3 מחשבים שברצוני לחבר לאינטרנט (750 kbps כבלים של נטוויז'ן). אמרו לי שבארץ נתב לכבלים עולה הרבה, בקיץ אני טס לניו-יורק אז חשבתי שאולי אני אקנה שם במחיר נמוך יותר. הייתי שמח לקבל המלצות על חברות שמייצרות נתבים אלחוטיים ומחירים. תודה

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  4. לי ולאחי יש מחשב אני ההוסט ויש לי 2 כ.רשת אחד מחובר למודם ADSL והשני למחשב של אחי שנינו גולשים יחדיו באינטרנט אין בעיה הכל טוב 'ויפה' עד שאני מוריד והוא גם מוריד... אני מוריד קובץ והוא גם מוריד את אותו קובץ עשינו ניסוי הוא התחיל להוריד ב100, 96..... ואז אני התחלתי את ההורדה שלי ואז הוא ירד ל38 ואני לקחתי לו את המהירות ואני מוריד ב64 ככה שהחילוק מה שלא יהיה אצלי (בגלל שאני ההוסט) יהיה מהיר יותר כך שזה לא הוגן... גם במחשקי רשת שאני יתחיל להוריד הפינג שלו יקפוץ מ30 ל 100 או אפילו 200 וזה לא בסדר אני צריך תוכנה כזו שמחלקת את האינטרט 50 % לי ו 50 % לאחי ... עם יש דבר כזה ותוכלו להביא לי לינק או לפחות את שמה של התוכנה אני ישמח מאוד !!! זה ההודעה הראשונה בפורום הזה…

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  5. Started by SpLAsH,

אתמול התקנתי נתב, שמחובר להאב שאליו מחוברים 2 מחשבים (אחד XP PRO והשני 98SE) מאז שהתקנתי קורים לי דברים נורא מוזרים.. לדוגמא אני לא יכול להתחבר לגיימספיי\all seeing eye (אבל אם אני נכנס ידנית לסרבר של קאונטר סטרייק לדוגמא זה כן פועל) וגם כשאני מנסה להתחבר ממחשב אחד לשני ולהעתיק דברים\להפעיל דברים זה מקריס לי את התוכנה (במקרה הזה הwincmd), ואם זה קורה ב98 רוב הזמן המחשב כולו קורס, או שהאינטרנט לא פועל עד שאני עושה ריסט מישהו נתקל בתופעות כאלה או יודע איך לסדר את זה? :-\

6. Started by Ralph,

האם יכול לצאת מצב שבקניית מודם טוב בסתם חנות מחשבים ואחר כך לעשות מנוי לספק אינטרנט זול יצאלי יותר זול מאשר שכירת מודם? אם כן. אז איזה מודם כדי לרכוש? איזה מהירות ואיזה חברה ואיפה? מה זה rauter או מה שלא יהיה?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  7. שלום לכולם! קראתי מדריך באתר אחר שמסביר בעברית איך ממירים חזרה מ-510 ל PRO ויש לי בעיה בסוף. בסוף צריך שהמודם יעשה SWITCH בין שתי גרסאות התוכנה שקיימות בו ויפעיל את גרסת הPRO, בשלב הזה המודם מאתחל את עצמו כמו שכתוב במדריך ואומנם.. נשאר כמו שהיה 510. מישהו הצליח לסיים את ההמרה בהצלחה? פרטים נוספים: בוודאי ישאלו אותי אם יצרתי את הקובץ הריק הנוסף, אז ביצעתי ממש צעד אחר צעד כמו במדריך כולל התנתקות מהאינטרנט וכלום לא עזר, גם כפתור הRESTORE DEFAULTS לא עשה את העבודה.

8. Started by Arik.G,

ניסיתי להעלות תמונות לכמה אתרים ובאף אחד מהם זה לא מצליח. הוא מעלה, ומעלה ואח"כ אני מקבל HTTP 500. . ד"א ניסיתי למחוק COOKIES

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  9. טוב יש לי סויץ' 8 פורטים של אדימקס כרגע עם חוטים בכל הבית... האינטרנט מחובר למחשב ראשי (שלי) והשאר דרך הסויץ' אליי... זה משגע אותי אז החלטתי בהזדמנות לעבור לאלחוטית... אני כרגע עם שיטוף אינטרנט פשוט = בסיסי מאוד.. אז דבר ראשון אני רוצה לדעת עם הרבה קירות יפריעו לאינטרנט אלחוטי... דבר שני מה הטווח של הרשתות האלה... עכשיו יהיה נחמד אם תמצאו לי מהאתר http://www.compusa.com את כל הרכיבים... תודה!

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  10. היי! יש לי אלקטל שחור חמש נורות ישן שפרצתי לראוטר, עכשיוו הניתוב של המידע ברוב התוכנות עובד, אבל למשל כאשר אני מנסה להשתמש ברימוט דסקטופ אני לא יכול. השאלה איפה אני מגדיר בראוטר הזה שכל פקט שמגיע בפורט 3389 ישלח לאיפי פנימי ברשת שאני קובע. תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  11. יש לי שני מחשבים שמחוברים ברשת ואני לא מצליח שיהיה אינטרנט במחשב השני

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  12. שלום לכולם, יש לי בבית 3 מחשבים: P4 3.0GHz, genuineIntel family 1.7GHz, והמחשב השלישי קצת ישן יותר. האם זה יהיה אפשרי ליצור בינם רשת? אם כן, אז אני צריכה גם כרטיסי רשת או מתאמים לאלחוטית (כי יש לי כרטיסי רשת רגילים). האינטרנט שלי עובד עם נטויזן ותשתית של הכבלים, אני צריכה שהרשת תעבוד בלי ניתוקים מיותרים ושתהיה לה הגנה בסיסית לפחות, כמו כן אני רוצה שתהיה פשוטה להתקנה כדי שאוכל לעשות זאת לבד. התקציב שלי הוא בערך 1500 (אפשר לעבור את המחיר קצת) תודה רבה,

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  13. שלום כולם לא מזמן רכשתי מחשב נייד חדש, ואני רוצה לחבר אותו אלחוטית בבית. אני כמה שפחות מעוניין בראוטר, כי אני לא רוצה לחבר את הנייח שלי לראוטר מסיבות שקשורות בשיתוף קבצים ובאופן כללי בלהיות "פתוח" יותר לרשת, בלי להתעסק בהגבלות שונות מצד הנתב. אני מחפש את הפתרןו הכי נוח והכי זול לחיבור הנייד אלחוטית (מיותר לציין שבנייד כמובן יש כ.רשת אלחוטי) בבית יש לי מחשב (נייח) אחד, ואני המשתמש היחיד בו, וגם בנייד. הנייח מחובר בכבלים , בחיבור MPLS (ללא חייגן) דרך 013 (נראה לי שאפשר למשוך 2-3 כתובות IP בחיבור כזה) הנייד לא צריך טווח שידור גדול, הבית די קטן, המרחק הכי גדול שהוא יהיה מהנק' המשדרת יהיה כנראה 4 מטרים. מבחינתי המצב האידאלי הוא לקנות ACESS POINT שיחובר דרך סוויטצ' למוד…

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  14. Started by The UnKnown,

I mean, ok for the eMule about 3K, now what ? what is the all bandwidth, how much should i give for each to utilize the all bandwidth ? I mean how much for the explorer, ICQ etc.

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  15. עשיתי חיפוש לא מצאתי משהו שמסביר איך עושים זאת במבחינת הגדרות. מבחינת חומרה הבנתי שאני צריך ראוטר שאותו אני מחבר לכל אחד מכרטיסי הרשת במחשבים וגם מחבר את המודם שברשותי לראוטר, החיבור הוא בכבל רשת רגיל או מוצלב? ושוב האם ישנו מדריך כלשהו שמסביר איך עושים זאת מבחינת הגדרות?

• 8 תגובות
    • 727 צפיות
  16. אני לא מצליח להתחבר לאימיול שלי כמו שצריך.. יש לי בבית רשת של שלושה מחשבים.. תודה,ניר.

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  17. אני מנסה ליצור שיתוף בין שתי מחשבים אחד נייח שהוא הראשי ואחד נייד שהוא הקליינט. הראשי מחובר למודם ALCATEL 510 שאין לו DHCP פעיל אז אני מגדיר בכרטיס הרשת שמחובר אליו 192.168.0.1 הכרטיס רשת השני אני מחבר כבל רשת מוצלב שמתחבר לנייד . ניסית להגדיר IP ידני לכרטיסים שמחברים בין המחשבים , ניסיתי את המדריך , ניסיתי את האשף , ניסיתי להגדיר הכול ידני ועדיין לא קיבלתי שיתוף אינטרנט עזרה בבקשה ....אני כבר שובר את הראש

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  18. היי! אני מנגן ערוצי טלוויזיה חיה (LIVE IPTV) על המחשב, אבל VLC גומר את הבאפר לאחר 20-40 שניות כל פעם. ניסיתי לאתר הגדרות טובות יותר וגם לשחק עם ההגדרות בעצמי, אבל אני לא מצליח לשפר את המצב. מישהו מכיר הגדרות אופטימליות כדי לאפשר נגינה מתמשכת בלי גמגומים? הבעיה היא לא בחיבור שלי. הוא 500 מגהביט סימטרי בפייבר. תודה.

19. שלום רב, בדרך להתחבר לסיב של פרטנר. לא רוצה להשכיר מהם ציוד אלא לקנות. יש לי כרגע ראוטר/מודם ישן של שיאומי אבל הוא עד 100 מגה. מה אתם ממליצים? לא ניראה שצריך mesh , הבית קטן. כל החיבורים אלחוטיים. מספרם 4-5 נ.ב. אם יש אפשרות אז שהמודם שגם יתמוך בתשתית ללא סיבים, הישנה. תודה.

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  20. Started by nsxr51,

שלום לכולם ברגע שאני רוצה להגיד את הפיירוול של ווינדוס דרך לוח בקרה הוא רושם לי את ההודעה הבאה windows firewall setting cannot be displayed because the associated service is not runnig. do you want to start the windows firewall\ internet connection sharing ברגע שאני לוחץ על yes הוא רושם לי תהודעה הבאה windows cannot start the windows firewall\internet connection בבקשה מה אני אמור לעשות?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  21. Started by surrender,

שלום רב, אני מנסה להתחבר אל המחשב שלי ב remote desktop מחוץ לרשת שלי ללא הצלחה. אני משתמש בWIN XP ובנתב של level1 wbr-3406TX. הגדרתי לו לפתוח את פורט 3889 ואני מצליח להתחבר מתוך הרשת ממחשב אחר, אך לא מחוץ לרשת שלי. בתוך הרשת אני נותן לו את הכתובת שהנתב מחלק לו... זה עובד. מחוץ לרשת אני נותן לו את הכתובת שבנתב מצויין ככתובת חיצונית בצורה הבאה: xx.xxx.xxx.xxx:3889 הפיירוול WIN XP לא מופעל. לא ברור לי מה אני מפספס פה. אשמח לעזרה. תודה מראש - גדי.

22. Started by Cheif,

רוצים לדעת למה? כל הפרטים כאן -- http://www.netcheif.com/blog/?p=458

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  23. ^ חווה את זה בעיקר מפעילות מוגברת של הורדה... תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  24. רבות נדון כאן על הסכנות האפשריות בקרינה הנפלטת מראוטר אלחוטי, ובשורה התחתונה תמיד נרשם כי הקרינה פוחתת בריבוע ליחס המרחק, ולכן הסכנה האפשרית לא כל כך משמעותית/רלוונטית, מכיוון שגופו של המשתמש לא נמצא בצמוד לראוטר, אלא במרחק של מטר (נניח) ממנו. אני רוצה לשאול את אותה השאלה אבל מנקודת מבט שונה - מנקודת המבט של המשתמש שיושב ליד הלפטופ המחובר אלחוטית. המשתמש יכול להיות מרוחק מהראוטר (שיכול בכלל להיות בחדר השני), אולם הוא נמצא מאוד קרוב (או אפילו צמוד) למחשב הנייד. 1. עד כמה מסוכנת/מזיקה אותה קרינה הנפלטת מההתקן האלחוטי שנמצא built-in בתוך הלפטופ? 2. האם היא זהה לקרינה שהיתה נפלטת מהראוטר עצמו, בהנחה שהיינו נמצאים צמוד אליו?

• 1 תגובה
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים