רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני עומד לקנות נתב אלחוטי עבור הבית. מדובר בדירה בת 100 מ"ר בערך, שטוחה. הוא ישמש לגלישת wifi ממחשב נייד, טאבלט וסמארטפון. אידאלית אני מעוניין שניתן יהיה לגלוש במהירות סבירה מכל פינה בבית. לא מדובר במשחקים או סרטים. במחשב הנייד יש לי כרטיס אלחוטי שתומך ב AC. שאלתי היא: האם תמיכה ב AC היא דבר משמעותי וכדאי ? או שההבדל בין AC ל 802.11n הוא לא משמעותי ? אינני יודע אם בטאבלט ובסמארטפון שלייש כרטיס אלחוטי של AC. בשני המקרים מדובר במכשירים שמריצים אנדרואיד. האם יש דרך לבדוק זאת ? האם תמיכה ב dual band היא דבר כדאי ? מה בעצם נדרש מהמחשב הנייד או הטאבלט והסמרטפון כדי ש dual band יהיה שימושי ? …
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, ברשותי כבל רשת שמחובר מהקומה הראשונה אל השניה וכנראה שלא עובד. שאני מחבר אליו ראוטר שהגדרתי כנקודת גישה לא נדלקת הנורה של הפורט (לעומת זאת שאני מחבר אותו עם כבל קצר לראוטר היא כן נדלקת). רציתי לשאול על נושא ההנחתה שהעלו בפניי, שיתכן שזו לא בעיה של הכבל ואז החלפתו לא תעזור. אשמח להרחבה בנושא, ולשאול אם עצם זה שנורת הפורט לא נדלקת מצביעה על כבל שלא עובד בודאות או שזה יכול לקרות גם במידה ויש הנחתה? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מהן הדרישות עבור חיבור ethrrnet מעל רשת החשמל הביתי ? ראיתי במקום מסויים שחייבים רשת חד פאזית ולא תלת פאזית. האם זה נכון ? ואיך ניתן לדעת מה יש אצלי בבית ? האם למישהו יש ניסיון ו/או המלצות ? האם יש. חסרונות ידועים ? בברכה דן
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי משחק רמי שיש לו אפשרות לשחק ברשת ביתית בשתי מחשבים אחד נגד השני. האם יש דרך שאני אוכל לשחק עם מישהו שנמצא בבית אחר שהוא יתחבר לבית שלי דרך האינטרנט? יש למשחק סרבר רק אם אני מתחבר ברשת הביתית שלי. אם אין אפשרות תגידו ואם אפשר אנא תנו לי מדריך. תודה, יפת.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. יש לנו נקודת אינטרנט אחת של הוט בממ"ד של הבית והמחשב מחובר אליה דרך מודם ומתאם שיחות של 012. אין לנו כבלים ו\או YES ו\או ראוטר. אנחנו רוצים מידי פעם לקלוט בעזרת WIFI בחדרים אחרים בבית. עשינו ניסוי עם נתב TP-LINK דגם TL-WR841HP , שתי אנטנות. חיברנו אותו בין נתב השיחות לבין המחשב. קיבלנו אות WIFI חלש מאוד עד לא קיים מחוץ לממ"ד. במקביל המחשב בממ"ד איבד קישוריות לאינטרנט. חשוב לציין שאנחנו לא רוצים שהנתב יעבוד כל הזמן כי הדרישה לרשת בחדרים האחרים היא בערך שעתיים בשבוע. אנחנו לא צריכים סתם קרינה בשאר הזמן. א. מה עשינו לא נכון? בין איזה רכיבים הנתב צריך לחבר? ב. האם יש פתרון אחר שעדיף? קראתי באחד הפורומים פה על Homeplug , הא…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי קנינו לחותני לעתיד אוזניות אלחוטיות Hyundai RXW003 שמתחברות לטלויזיה, ולצערי התגלה שהן מפריעות לאות ה WiFi בצורה קיצונית. אני לא מוצא מידע מעמיק לגבי האוזניות באינטרנט, מעבר ל: 2.4GHz ISM BandGFSK modulation. RF frequency hopping in 34 channels הסטאפ בבית הוא כך: ספקי WIRELESS: - הוטבוקס שמשמש כנתב אלחוטי ויושב באזור הטלויזיה בסלון, קרוב לגרם המדרגות לקומה 2 - WIFI EXTENDER שיושב בקומה 2 בקו אווירי קרוב להוטבוקס צרכני WIRELESS רלוונטיים: - כרוםקאסט שמחובר לטלויזיה בסלון - מחשב נייד באזור הסלון מפריעי WIRELESS: - בסיס האוזניות האלחוטיות שמחובר קווית לטלויזיה בסלון מרגע הפעלת הרדיו בבסיס גם הכרוםקאסט וגם…
-
- 1 תגובה
- 3.7k צפיות
-
-
היי ראיתי שיש התקן שנקרא VOIP ADAPTER. אם אני מבין נכון, זה מאפשר שיחות טלפון על גבי האינטרנט. במידה וזה אכן כך, אשמח להסבר איך זה מקבל מספר בלי להתחבר למרכזיה כלשהי או שזה מזהה את המספר של קו הDSL (שאני כמובן לא יודע מה המספר שלו) ומתלבש עליו תוך שהוא חושף את המספר (נכון לעכשו, אם מחברים מכשיר טלפון לקו, ההודעה שמקבלת היא שהמספר חסום)?
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
היי, אני מעניין באחסון חיצוני על גבי הרשת שישמש אותי ככונן קשיח עבור הקבצים שלי. הכל במקום אחד עבור כל המחשבים בבית וגם אלו שמחוץ לבית כדי שיהיה נוח לשליפה ולגיבוי. קיבלתי לא מעט תשובות מחברת synology ואני מבין שהם לא פחות ממבולים בתחום. אפילו זכיתי להצעות מחיר מעולות כך שכל NAS אחר פשוט ירד מהפרק. אך מסתבר שההבדל בין הדגמים שקיבלתי (העונים לתקציב) מסתכמים במעבד ובכמות זיכרון RAM. כששאלתי אותם מה ההבדל בפועל התשובה היתה: מכאן עולה התהייה כיצד כוח עיבוד או זיכרון ראם בעצם משפיע על ביצועי הכתיבה והקריאה? כלומר, אם עכשיו אני רוצה לערוך סרט אז אני מניח שזמני הטעינה של חומרי הגלם אל מטמון המחשב יתארכו וזאת …
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
שלום , יש לי תצורה של HOT FIBERBOX שממנו מוציאים מוקה 2.0 לרשת COAX בבית , ויש לי מוקה אחת שמדברת איתה שHOT נתנו לי ולא מוכנים לתת עוד אחד . בחדר שאני צריך עוד אחת מספיק מוקה 2.0 להוסיף או שאני צריך 2 מוקות שידברו ביניהם למרות שיש לי כבר מוקה שמשדרת מFIBERBOX לרשת COAX בבית ? איזה כדאי לקנות ושתהיה בתדרים של הוט כי אני רוצה דרכה גם לחבר כבל אינטרנט וגם שתתחבר ותספק לממיר של HOT שידורים כמו שקיים במוקות של הוט שיש שני יציאות גם ל-ממיר וגם לאינטרנט . תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, יש לנו בית יחסית ישן בן 24, 120 מטר מרובע עם 5 חדרים יש לנו אינטרנט טריפל של הוט, והקופסא הזאת שלהם הוט בוקס. היא כרגע נמצאת באחד החדרים מתחת לשידה מה שאני חושב שמפריע מאוד לקליטה כי אפשר לומר שאין קליטת WIFI בבית, כרגע בגלל קניית טלוויזיה חדשה לסלון וסטרימר אני מעוניין להעביר את כל הציוד הזה של הוט לסלון מהחדר כי אני רוצה לחבר בחיבור חוטי את הראוטר לטלוויזיה ולסטרימר בסלון ולקנות אולי מאריכי WIFI לחדרים (תגידו לי אתם אם זה פתרון טוב), השאלה באיזו דרך מומלץ לעשות זאת? אם אני מתקשר להוט ומבקש נקודה חדשה ולהעביר את כל זה לשם לסלון מה העלות של כזה דבר? הם יקימו באמת נקודה חדשה או שהם יעבירו כבל מפה לשם? אני מעדיף שתצא נקודה מהקיר ולא יהיה כבל בחוץ על הקירות אבל ה…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
כמי שגולש בבזק, קצב של 80 בממוצע. 1. האם הVR600 יעבוד עם בזק (כולל בזק בינלאומי) 2. האם ארגיש ביתרון על 6740U של DLINK ?
-
- 1 תגובה
- 2.8k צפיות
-
-
מה ההבדל בין שוק סיטונאי לשוק רגיל ?לדוגמא פרטנר ספק +תשתית תודה,
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אז לאחרונה עברתי דירה ומצאתי את עצמי בסאגה בלתי נגמרת עם האינטרנט. בקצרה: מאז ביקור הטכנאי בדירה החדשה אני חווה ניתוקים בלתי פוסקים בקו עצמו, בערך כל 30-40 דקות. החלפתי מיקרו-פילטר וכבל טלפון, לא עזר. הורדת המהירות מ-100 ל-40 הפחיתה קצת את התדירות, אבל לא פתרה את הבעיה. הסיפור במלואו: אני לקוח של 018 כבר כמה שנים טובות. באמצע דצמבר עברתי דירה ותיאמו לי טכנאי ללא עלות שיבדוק את הקו בדירה החדשה ויחבר מה שצריך בתיבה של בזק או god knows what. הטכנאי הגיע, בדק, הראוטר התחבר לאינטרנט, והוא הלך לדרכו. התקשרתי ל018 להגיד להם שהטכנאי היה ושנראה שהכל בסדר. הנציגה שם הציעה לי לשדרג מ-40 מגה שהיה לי עד היום ל-100 ונעניתי בחיוב כי התשתית בדי…
-
- 1 תגובה
- 3.4k צפיות
-
-
טוב אז אחרי המון בירורים לבד ומחקרים ו 3 פירמוטים עד שעליתי על הבעיה רציתי לשתף אותכם במשו שמאט לכול משתמשי הויינדוס את הדפדפן איטרנט כולל מהירות גלישה במחשב באופן מוחלט ! אז נתחיל ... שם הקובץ שהתקנתם במחשב או שווינדוס 10 עצמו התקין לכם בלי שתשימו לב בעדכונים אוטומטיים נקרא : Adobe Flash Playe - או - adobe flash player security - או - adobe flash player system טוב אחרי המון בדיקות אם ההתקנה של אחד מהם והסרה מהלוח בקרה כולל בעדכוני מערכת של הווינדוס הסרתי והתקנתי תתפלאו , שזה מותקן אני מקבל בכול הדפדפנים שלי אם זה אקספלורר + פיירפוקס + גוגל כרום , מקבל בשלושתם שזה מותקן 70 עד 90 מגה !! עכשיו אני בהוט תשתית 200 מגה ספק 200 הוט נט . מוזר שאני מקבל…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני לא מבין גדול ברשתות אבל הוצע לי ללמוד קורס ite + ccent (טכנאי רשתות). השאלה שלי היא כזאת.. האם הקורס הזה שווה משהו ? האם יש ביקוש ? האם זאת רק ההתחלה של מנהל / טכנאי רשתות .. ? אשמח לדעת יותר מאנשים שמתעסקים בזה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה יש לי בעיה מוזרה עם ה-WIFI הביתי - טלפונים ניידים ולפטופים לא יכולים להתחבר אליו כל עוד מוגדרת בו סיסמה. משמע, כאשר בראוטר יש הגדרה לאבטחה של WPA-PSK, שהייתה תמיד, עם סיסמה, המכשירים הניידים פשוט לא מצליחים להתחבר. בלפטופ אני מקבל הודעה של: Windows was unable to connect, וסלולריים פשוט לא מצליחים להתחבר, ו"נתקעים" בשלב של קבלת IP. כשאני מבטל את האבטחה בראוטר ומעביר למצב פתוח - המכשירים הניידים מתחברים ללא בעיה. יש לכם רעיון מה לא בסדר ואיך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! יש לי נתב של בזק בקומה ראשונה, ואני רוצה לשפר קליטה אלחוטית בקומה השניה. קניתי מתאמי רשת-חשמל חוטיים במחשבה שאוכל לחבר אחד מהם לראוטר בקומה הראשונה, ואת השני בקומה השניה, ואליו לחבר נתב נוסף שיפזר את האינטרנט האלחוטי בקומה השניה. חשבתי להשתמש לצורך זה בנתב ישן, גם הוא של בזק, אבל לא הצלחתי. בזק טענו שאי אפשר להשתמש בנתב הזה לצורך זה, האם זה נכון? כשניסיתי להתחבר לתפריטים שלו כדי להגדיר את כתובת הרשת שלו, באמצעות הכתובת שאמורה להיות לו לפי חוברת ההתקנה, לא הצלחתי (קיבלתי הודעה בדפדפן שלא ניתן להציג את העמוד). כמו כן, הנתב שמחובר ישירות לאינטרנט משותק כל עוד הנתב השני (הישן) מחובר לחשמל (אפילו אם הוא לא מחובר למתאם!) אם כן אפשר להשתמש בנתב הזה - מה…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם התקנתי לצורך בדיקות את server datacenter 2012, שאני בוחר ב TOOLS, את הכלי של AD לניהול משתמשים ומחשבים, אני מקבל הודעת שגיאה, ושאני צריך להתחבר כמשתמש עם הרשאות של ADMINISTRATOR המאפשר לי לנהל את הכלי הזה. העניין הוא שאני מחובר כ ADMINISTRATOR, כיצד ניתן לפתור בעיה זאת? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום (: הראוטר שיש לי עכשיו על הפנים ואני רוצה לקנות ראוטר ומאוד חשבו לי שהוא יהיה מאוד חזק. אז חשבתי למה לא לקנות מארז, לוח אם, מעבד,כרטיס רשת ואנטנות וככה לבנות ״מחשב ראוטר״ כמה דברים: 1. החיבור אינטרנט הינו 1000mb בחיבור של כבל אופטי (אני לא גר בישראל) אז רציתי לדעת אם קיים כרטיס רשת שמאפשר חיבור ישיר 2. מאוד חשוב לי העיניין של רשת ביתית ו streaming מהיר ואיכותי (hd) 3. קליטת wifi בכל הבית 4. אופציה לדיסק קשיח האופציה בשנייה זה לקנות ראוטר ב1500 שח ולחבר אותו עם כבל lan לראוטר הקיים (שימוש בראוטר הקיים כמודם בלבד)
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
האם מישהו יכול להמליץ על מגדיל טווח ל-WIFI שהוא בעל קליטה טובה? יש לי NUC באחד החדרים שמחובר לרשת באמצעות הWIFI הפנימי וכל הזמן יש ניתוקים וגימגומים. בדקתי באמצעות PING רציף ואני רואה שהחיבור מקרטע באמת התשתית.אני לא מזרים תוכן HD כך שאין בעייה של רוחב פס. רק שואף לייצב את החיבור.
-
- 1 תגובה
- 5.8k צפיות
-
-
מזה שבוע שיש לי timeout בשעות הבוקר\יום בכל דבר שדורש אינטרנט, שיחה עם תמיכה של הספק (אקספון) לא עזרה, מבחינתו הכל מצויין ואין תשובה, מעבר ספק ל ccc גם לא עזר, מתישהו בין הבוקר לצהרים מידי יום החיבור הופך למינימום האפשרי, בלתי סביר לגלישה\עבודה, ובשעות הלילה הכל עובד מצויין כאילו הסתדר, החלפתי את כל הציוד כדי לאמת שהבעיה לא אצלי... עוד מישהו חווה את זה?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אחרי דיונים שנמשכו כמעט 4 שנים, אושרה בשבוע שעבר תביעה ייצוגית כנגד חברת נטוויז'ן, בטענה כי נמנעה מלנתק לקוחות מסוימים בתוך פרק הזמן שנקבע בחוק, ברישיונות ובחוזה ההתקשרות. השופט, פרופ' עופר גרוסקופף מבית המשפט המחוזי בלוד, קבע שהתובעים הוכיחו כי התקיימה בחברה מדיניות פסולה של אי-ניתוק לקוחות במקרים בהם לא נוצר קשר עם הלקוח או שנוצר עמו קשר אולם המשא ומתן לא מוצה. (תיק: תצ (מרכז) 30759-02-13) מצ"ב תקציר תקציר ההחלטה של השופט בקובץ PDF. תקדין - ייצוגית נגד נטוויז'ן_ לא ניתקה בזמן לקוחות שלא נוצר עימם קשר לאחר מתן הודעת ההתנתקות.pdf
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
מאסתי במצב המזעזע של חיבורי האינטרנט הביתי בארץ. מה השלב הבא מבחינת חיבורים עסקיים שאפשר לחבר לשימוש אינטנסיבי++ בבית, לרבות מהירות העלאה נורמלית? מוכן לשלם בהתאם לתמורה. אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון אישי עם חיבורים מתקדמים יותר.
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
יש לי מושם של בזק דיברתי עם בזק והם עזרו לי להגדיר אותו כ bridge חיברתי מודם של syslink והגדרתי בחיבור את השם משתמש והסיסמא אבל הוא לא מתחבר לי (אני לא מוצא בלוג שלו את השגיאה אני רק רואה שהוא לא מצליח ) השאלה היא אם אחרי שהגדרתי את המודם כbridge אני יכול לפתוח חייגן במחשב ולנסות להתחבר עם השם משתמש והסיסמא (כמו החיבורים של פעם) כי נסתי להתחבר גם ככה ולא הצלחתי והטכנאי אמר לי שנראה לו שזה לא אותו דבר זה באמת שונה או שההגדרה של הנתב לא טובה? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי את שני הראוטרים האלו בבית וכרגע אני משתמש ב netgear vegn2610. הראוטר נמצא אצלי בחדר ואם אני מתרחק ממנו נגיד כ10 מטר הקליטה של ה wifi נהיית חלשה מאוד. השאלה שלי האם הראוטר tl-wr841n יתן קליטה יותר עוצמתית ויאפשר לי קליטה ממרחק גדול יותר מהראוטר שמופעל אצלי עכשיו.. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-