עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום רב, החלטתי לקנות ראוטר-מודם ואני מתלבט האם כדאי לקנות את TD-W9970 של TP-Link ראיתי שהוא מוצע למכירה במחיר של 289 שקלים. יש חלופה יותר טובה בטווח המחירים הזה? תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  2. שלום לכולם אני מעוניין לעבור למהירות 100 מגה והציוד שברשותי תומך רק עד 15 מגה , לא ממש בעניין של להשכיר ציוד ולכן מעוניין לרכוש ראווטר/מודם . אשמח לקבל המלצה , אין שום שימוש מיוחד מלבד גלישה תודה

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  3. שלום יש לי מדפסת של brother mfc-j470dw שמחוברת לרשת דרך Wi-Fi. התקנתי את הדרייברים במחשב שלי (מק מיני ומקבוק אייר) וגם את האפליקציה של brother באייפון. החיבור לרשת האלחוטית עובד והוא גם מדפיס דוח שמראה שהכול עובד תקין. הבעיה היא שלאחר החיבור הראשוני כמעט ואף פעם לא ניתן להדפיס או לעשות כל פעולה אחרת. המחשב מראה כי המדפסת במצב Offline גם לאחר שאני מדליק ומכבה אותה ומוודא שהיא עובדת. ראוטר D-Link DIR-615 מישהו מכיר פתרון לבעיה הזו?

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  4. שלום, אני צריך את הדרייבר לכרטיס ולא מוצא.. אשמח אם מישהו יעזור לי (הצילומים של המודם מופיעים במצ"ב) תודה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  5. שלום חברים, לאחרונה אני שם לב להאטה קיצונית בשעות הערב, הוט+בזבל 100 מגה. הם פשוט נוכלים - כאשר עושים בדיקת מהירות באמצעות Speedtest המוכר - מקבלים 100 מכה. לעומת זאת כאשר הולכים לאתר בדיקת מהירות פחות מוכר, כגון bandwidthplace.com (שבבוקר נותן 100 מגה בלי בעיה) - פתאום מקבלים את המהירות האמיתית: 5, 10, 15 מגה לכל היותר. כמו כן לפעמים YoUTube לא זז בכלל. אין לי כח לריב איתם, מעדיף פשוט לעבור חברה - השאלה אם לא בכל החברות זה ככה? אם לא, על איזו חברה אתם ממליצים שתיתן 100 מגה סולידי בכל שעות היום + חיבור טוב לאירופה? אני צריך שמשחקים כמו Overwatch ו LoL יהיו עם חיבור טוב, ללא איבוד מידע ועם פינג נמוך.

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  6. Started by devek,

שלום, אני מתגורר ביחידת דיור, ישנה יציאה של חיבור רשת בקיר, כאשר אני מחבר כבל ישיר למחשב אני מתחבר לאינטרנט בשניות. עכשיו קיימת בעיה מוזרה עם הסוויץ, אני יכול לשבת שעתיים לנתק לחבר כבלים ובסופו של דבר הוא מזהה את המחשב, כרגע אני יושב מתסוכל אחרי שחיברתי וניתקתי כבלים כמעט שעתיים וחצי! חשוב לציין שניסיתי שני סוויצים שונים והמחשב פשוט לא מזוהה עד ידם. מה יכולה להיות הסיבה? כמובן שהחיבור הוא הכי פשוט שיש, היציאה מהקיר לסוויץ ומהסוויץ למחשב.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Blaz00r,

היי חבר'ה, מחפש להחליף את הLinksys wrt160n V3 הקשיש שלי, ואשמח להמלצות. שימושים: 2 מחשבים שמחוברים אלחוטית ומשמשים לגלישה רגילה, טלוויזיה/KODI שמחוברים קווית דרך החשמל (ממ"ד) ועוד לפחות 4-5 מכשירים ניידים שמחוברים באופן קבוע. רוב המכשירים מחוברים בתקן N. מחוברים ל-40 מגה, תשתית של בזק וספק 012. הראוטר ממוקם בקומה שניה מתוך שלוש, עם הלינקסיס הנוכחי הקליטה בקומה הראשונה ממש חלשה על גבול הלא קיימת, והמהירות שמתקבלת היא לא להיט גם כשעומדים מטר ממנו. מחפש ראוטר (לא משולב) שיתן קליטה טובה בכל הבית ומהירות גלישה מקסימלית (כלומר, עד כמה שאפשר להתקרב למהירות קווית). תקציב סביב ה500 שקל. קראתי הרבה ביקורות חיוביות על הTP-Link Archer C7, הוא ית…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. הי, אני משתמש כרגע בהוט פייברבוקס גם כראוטר (עד לקניית ראוטר נורמלי - המלצות יתקבלו בברכה), ורציתי לדעת מה ההגדרות המומלצות. כרגע אני חווה הרבה ניתוקים (נאלץ כל פעם לכבות wifi במחשב / נייד כדי לקבל חיבור מחדש) ואיטיות די נוראית. בבדיקת מהירות דרך הוט נט קיבלתי מהירות יחסית טובה (65 מגה, אני בחבילה של 100) למרות שחווית הגלישה (כשהיא עובדת) היא מאוד איטית. כרגע קינפגתי אותו לשידור בתקן n בלבד בערוץ קבוע (11), חוץ מזה לא נגעתי כ״כ בהגדרות. תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  9. Started by דובי770,

אני מחפש ראוטר עבור משרד שבו יש כ10 מחשבים נייחים ועוד כחמישה עשר סמארטפונים. כיום כל המחשבים הנייחים מחוברים עם כבל רשת, מה שגורם להרבה בלאגן של כבלים רצים. אני רוצה לחבר את המחשבים הנייחים בצורה אלחוטית לראוטר, כך שאני צריך המלצה גם לראוטר טוב וגם לכרטיסי רשת למחשבים. אני מחפש ראוטר תומך 5GHz, כך יהיו פחות הפרעות. כיום יש מודם ראוטר של בזק, אך הוא לא עומד בצורה טובה בעומס. ראיתי שקיימים ראוטרים שיכולים לקבל 2 חיבורי רשת מ2 ספקים שונים, אם יש כזו אופציה, עדיף. יש אפשרות גם מארה"ב/חו"ל, יש מי שטס לשם מידי פעם. התקציב הוא 500-2000

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  10. Started by ggg123,

שלום, הראוטר הנוכחי שלי (TP LINK 1043ND v1) מראה סימני גסיסה ואני זקוק לראוטר חדש שיחליף אותו. הדרישות: ראוטר יציב ככל האפשר- צריך להיות מסוגל לעמוד בתעבורה גבוהה ברשת- יחוברו כ- 5-6 מחשבים במקביל, כולל שרת NAS, קליטה טובה של WIFI, מהירות 1G. הוא יחובר ישירות לסוויץ 1G ומשם לכל הבית, אם זה משנה משהו. יחובר גם ל HOTBOX. התקציב- כ 400-500 ש"ח לכל היותר (נראה לי מחיר סביר לראוטר חדש).

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  11. התחברתי לבאנדל של סלקום-נטוויזין 100 מגה (על גבי תשתית בזק). במקום להשכיר ב 10 שקל לחודש את הראוטר המגעיל שסלקום נותנים, מעדיף לרכוש ראוטר משלי. מה מומלץ? לא יקר...

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  12. Started by xDa,

היי, אז יש לי בעיה כל בערך 2-3 שעות הרשת קורסת. משהו מוזר ביותר. נניח אני רואה סדרה בפופקורן , ואני בא להעביר פרק אני כבר מרגיש שנפל האינטרנט. עכשיו הבעיה היא כזאת,הראוטר מראה כאילו הכל בסדר. (כל הנורות דולקות) אבל אי אפשר לגשת לשום אתר או לעשות שימוש כלשהוא באינטרנט. בהתחלתי חשבתי הוא מתנתק לי לבד מהספק , אז החלטתי לבדוק את זה. ניסיתי לגשת לאתר של הראוטר בכתובת 10.0.0.138 ואפילו לזה אי אפשר לגשת. משמע אין לי אפשרות לעשות כלום אלא אם אני מאתחל את המחשב. וזה לא פיתרון. פניתי לספק שלי- בזק בינלאומי והוא הפנה אותי לתשתית בטענה שהוא לא רואה שום בעיה. דיברתי עם התשתית - בזק, טען גם הוא שהוא לא רואה משהו מיוחד אבל אולי הפתר…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. Started by freefall,

אני מנסה להגדיר ראוטר TL-WR841HP כרפיטר (TP-LINK). הראוטר מחובר למחשב דרך ה-LAN. 1. נכנס ל- 192.68.0.1 > NETWORK > ת LAN > משנה IP ADDRESS ל- 192.68.3.3. שמירה. איתחול ראוטר. 2. נכנס ל- 192.68.3.3 > WIRELESS ת > WIRELESS SETTINGS ת : א. SSID > מזין שם רשת. ב. CHANNEL > בוחר AUTO. ג. MODE > בוחר BGN MIXED. ד. מסמן ENABLE WDS. 3. SURVEY > בוחר את הרשת שלי; מזין סיסמא. שמירה. איתחול ראוטר. האם הבנתי נכון שבשלב הזה הראוטר אמור להיות מוגדר כרפיטר? האם כרפיטר ניתן להתחבר אליו הן קווית והן ב WIFI? כי לי זה לא עובד... (השימוש התכוף ב"ת" הוא לצורך שמירת כיוון טקסט בלבד)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. Started by dardar4,

בוקר טוב.יש ברשותי הוטבוקס (מודם+ראוטר באותה קופסא) של הוט.כרגע מחוברים אליו המחשב שלי (לצורך גיימינג) ומכשיר אנדרואיד שמריץ קודי בעזרת כבל רשתהאם יש דרך לשלוט מהמחשב על הכניסות של הכבל רשת בהוטבוקס ? כלומר שהמחשב יוכל לכבות\להפעיל את הכניסה שמחובר אליה הקודי מבלי שאני אצטרך לעשות זאת ידנית? תודה!

• 1 תגובה
    • 970 צפיות
  15. Started by TheDM,

שלום כולם, אני טס בקרוב לארה״ב ורוצה לקנות ראוטר (תוך לקיחת הסיכון לעצירה במכס ), ומתלבט בין כמה דגמים. אני מתכנן להשקיע באזור ה-150$, אלא אם זה מאוד שווה את זה. לאחר בדיקה קלה, לכמה דגמים שנראים לי רלוונטים: TP Link Archer C9 Asus RT-AC68U Linksys EA6900 Linksys EA7500 שתומך ב-MU-MIMO (שכרגע הבנתי שאין הרבה מכשירים תומכים, מצד שני טלפונים חדשים שיוצאים כבר מתחילים לתמוך בזה). כולם dual band ac1900. אני מוחבר להוט בחבילה של 100 מגה, כרגע ללא ראוטר בכלל אלא משתמש בהוט פייבר-בוקס כמודם וראוטר (וסובל בכל רגע..) שאליו מחוברים בדר״כ 2 טלפונים ו2 מחשבים. מישהו יכול לעזור לי להגיע להחלטה מה מביניהם הכי מומלץ? או אם יש דגם אחר ששווה להתבלט גם לגביו? …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. שלום, מחפש נתב ומודם מומלצים לחיבור מול הוט. כיום משתמש במודם של חב' הוט (Sagemcom F@AST 3184) + נתב אלחוטי של TP-LINK (TL-WR1043ND) שמותקן עליו DD-WRT. החיבור מאד איטי משום מה. האם מומלץ לעבור למכשירים מתקדמים יותר? תודה, רוני

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. Started by AKEL,

שלום, אני מעוניין להתחבר מהלפטופ שלי למחשב נייח משום מה אני לא מצליח לעשות Port Forwarding בראוטר כל פורט שאני בודק בhttp://www.yougetsignal.com/tools/open-ports סגורררר אפילו פורט 80 שאני מצליח לגלוש באינטרנט מה לדעתכם הסיבה? במחשב מותקן NOD 32 ניסיתי לבטל אותו אבל ראיתי שזה עדיין לא עוזר...

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  18. Started by roy-bono,

מישהו מחובר איתם ספק + תשתית ויכול לדעת חוות דעת ?

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  19. שלום לכולם, יש לי רשת אלחוטית בבית שהלפטופ תמיד היה מחובר אליה. לפני כשבוע משום מה הוא הפסיק לזהות אותה. העניין הוא שהמכשירים הסלולריים עדיין מזהים אותה, אז אני לא חושב שיש בעייה ברשת עצמה. כשניסיתי לחבר את המחשב לאותה רשת דרך מגדיל טווח, הרשת זוהתה על ידו, אבל כשהוא ניסה להתחבר אליה, כשהגיע ל100% החיבור נכשל- וככה בכל פעם מחדש. חיברתי את המחשב קווי לאותה רשת בשביל הבדיקה (אין לי אפשרות לחבר אותו אליה על בסיס קבוע) והוא עבד טוב. בנוסף, הוא מזהה רשתות אחרות של שכנים, אז אני לא חושב שהבעייה היא בזיהוי הרשת עצמה. שובר את הראש ולא מצליח. רעיונות?

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  20. Started by Roeebaeloha,

שלום יש לי בלוח אם שני חיבורי רשת, אחד של אינטל והשני של קואלקום. האם יש אפשרות לייעד כל חיבור למטרה מסויימת? זאת אומרת לייעד את החיבור של אינטל לדוגמא רק להורדה ואת החיבור של קואלקום רק להעלאה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  21. Started by ofir2000,

חיברתי את הטלוויזיה שלי ל - BOX TV עם מערכת אנדרואיד. מכיוון שחיבור הווי פיי גרם לי לתקיעות בשידורי streaming משכתי כבל רשת באורך 20 מטר מהחדר לסלון כדי להתחבר דרך RJ45. הבעיה שכרגע אין לי סינכרון בין הקול לתמונה. האם מה שגורם לבעיה זה אורך הכבל? ואם כן מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה?

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  22. כמה אפשר להמהיר את האינטרנט כאשר יש לי במיקום שלי תשתית מוגבלת ל60GB ואני נמצא בבזק בינלאומי, כמה כבל רשת מכוכך הייטב, מודם קריר, הגבלת כתובות MAC, הפיכת המחשב כהוסט, פתיחת פורטים, מחשב חזק יותר... יתנו יותר מסל"ש העלאה והורדה? שאלה שנייה האם בסיטונאות יש טלפון קווי? כי אני עם: 144.00שקל חבילת אינטרנט T40 מחיר מוזל 69.90 שקל קו טלפקס במסלול "הכל כלול קלאסי 300 דקות" לנייחים וניידים מחיר מוזל תעריף דקת שיחה מעבר למכסת הדקות במסלול ליעדים נייחים ולניידים בכל שעות היממה 0.15 שקל נוספים 99.90 שיחות במסלול ללא הגבלה מחיר מוזל 49.90 שירות שיר בהמתנה 49.90 חבילת גלישה 3 מגה תעריף 1 מגה נוסף מעבר לחבילת הגלישה עוד 19.90 שקל נוספים. 413.90 מינימום ללא חריגו…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  23. Started by PokeKiNg,

היי, לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בתקשורת בין מחשבים בפרט ותקשורת בכלל. נתקלתי במשהו שלא הצלחתי כל כך להבין וקיוויתי שמישהו כאן יוכל להסביר לי קצת יותר לעומק אני יודע שהשימוש בכתובות MAC הוא בשכבה השניה של מודל OSI, כלומר רק בתוך הLAN שלי. הבעיה היא שאני לא מבין מתי ואיך זה מגיע לידי ביטוי ניסיתי לעשות ping למחשב אחר ברשת הפנימית שלי אך הוא הציג רק את הIP ולא את הMAC כאשר נכנסתי לאתר שבניתי ברשת הפנימית (על IP 10.0.0.2) אני ראיתי שהשרת קלט שנכנסתי מכתובת 10,0,0,3 (הIP של המחשב השני שלי). בנוגע לאתר אני מבין שהדפדפן הוא אפליקציה ולכן הוא עצמו שכבה שביעית וכן משתמש בIP. והפינג לא בדיוק שכבה שניה. ולכן נשאלת הש…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  24. זה מה שקורה עכשיו, הבית קומה אחת אבל ארוך, יש לי 2 ראוטרים, ראוטר אחד Archer C7 שיושב אצלי בחדר, ועוד ראוטר WDR4300 שיושב בגג. ה4300 משורשר ל- C7 עם כבל, וה- 4300 מוגדר כ"מגדיל טווח" עם אותו SSID כמו הראשי. שווה להחליף את ה-4300 בראוטר של אסוס, https://www.asus.com/Networking/RT-AC1200/ הוא MIMO 4x4 לעומת 3 אנטנות ב- Tplink, כמובן מבחינת מהירות האסוס מהיר יותר. *יש לציין שהיום קצת שיחקתי עם הערוצים של ה- WIFI, והגדרתי כל ראוטר על ערוץ אחר (עם הכי פחות רעש), לפני זה היה מוגדר כ- "Auto". תודה.

25. חברת TP-LINK איבדה שני שמות מתחם המשמשים להגדרת מוצריה. המשמעות היא ששימוש ב-URL ולא ב-IP של הנתב עלולה לחשוף את המשתמש לסיכון אבטחתי משמעותי. הפרטים בפוסט המצ"ב.http://www.netcheif.com/blog/?p=6316

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים