עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. היי, אני גר בבית דו מפלסי ויש לי כיסוי wifi סביר אבל לא מספיק טוב ברחבי הבית (יש לי 2 ראוטרים בקומה התחתונה שאני מסתמך עליהם). אני רוצה שתהיה לי את האופציה להשתמש ב steam link כדי לחבר את המחשב בקומה למעלה לטלוויזיה בקומה למטה ולשחק עם שלט. יש lag מאוד משמעותי כשאני מנסה לשחק ככה (הכוונה כמובן ללאג בין לחיצה על השלט עד לתזוזת הדמות בטלוויזיה במשחקי single player) אני מניח שהבעיה יכולה לנבוע מכל אחת מהסיבות הבאות: 1. החיבור wifi בין המחשב לטלוויזיה איטי מדי 2. השלט מחובר לבלותות׳ של הטלוויזיה במקום לזה של המחשב ולא עובד מספיק טוב (יש גם בעיות מעצבנות של מיפוי כפתורים) חשבתי לפתור את סעיף 1 ולייצר חיבור יותר מהיר בין הקומות באמצעות …

2. Started by Jll69,

שלום, כבל רשת קטגוריה 6E,מחובר לסוויצט מראה 200 mbps. הייתי חייב לחתוך צד אחד ולעשות ראש חדש, ללא סיכוך, בדיקת מהירות מראה 90 mbps, למה? האם הסיכוך משנה משהו? תודה

3. Started by airforce,

היי, מאתמול יש לי נורת הPON אדומה, יש לי אינטרנט וגם WiFi, יצרתי קשר עם סלקום הבוקר ונאמר לי, "יש לך אינטרנט, לא הייתה צריך להתקשר"..: ניתקתי את הנתב (נתב WiFi 6), מהחשמל גם אתמול וגם היום, אותו דבר, מתחיל ירוק והופך לאדום. האם זה תקין? האם זה מעיד על בעיה? תודה

4. Started by zilbermm,

היי, יש לי 3 מחשבים זהים וחדשים יחסית, ניסיתי עליהם מספר מתאמי WiFi USB שונים (Ugreen, TPlink ועוד) והמהירות פשוט נוראית, כ-10-20Mbit/s. ניסיתי להתקין דרייברים, שדרגתי אפילו לWin11, עדכנתי Bios, שיניתי מיקומים של המחשב, בדקתי אפילו בדירה נוספת, קדחת. לפטופים ומכשירי סלולר\טבלטים באותה דירה מקבלים מהירות גבוה מאוד. יש למישהו המלצה על מתאם רשת עם פורט RJ45 שאוכל לנסות על אחד המחשבים? אני לא מעוניין לשים Router שישמש כנקודת גישה, רק יספר רשת לכל מחשב בנפרד. תודה מראש!

5. מתכוון סוף סוף להתקדם מעידן האבן של אינטרנט מהירות עד 100MB לסיבים מהירות 1000 יש ברשותי מודם שלי TP LINK ARCHER VR600 AC1600 שעושה עבודה לא רעה. השאלה האם יתאים לסיבים מהירות 1000? לא רוצה לשכור מודם של נותני השירות. קישור למפרט פה: https://www.tp-link.com/au/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr600/#specifications קראתי שהיתה בעיה לחבר אותו לסיבים אבל פ,רו את הבעיה דרך ההגדרות של הראוטר. השאלה שלי האם יתמוך טוב בחיבור אינטרנט סיבים במהירות 1000 MB? תודה מראש

6. Started by Mr44,

שלום לכולם, ברשותי המגדיל טווח הנל במטרה לחבר אליו את הנייח שלי. מה יכולה להיות הסיבה שעם מהירות 300 מגה בחבילה (מקבל 275-282 מ"ב/שניה בבדיקת מהירות דרך הטלפון) המחשב נייח המחובר למגדיל טווח בתדר 5Ghz בכבל LAN יקבל 92 מגה בלבד? המגדיל טווח לעניות דעתי תומך עד 750 מגה בתדר 2.4 ואילו בתדר של 5 הוא תומך עד 450 מגה .. כאילו משהו בהגדרות שלו חוסם אותו מלקבל את מלוא מהירות הגלישה ואני לא מצליח למצוא פתרון באינטרנט. רעיונות? תודה ושבת שלום נ.ב - המרחק של המגדיל טווח מהנתב עומד על יותר מ 3 מטר אווירי בסהכ ללא חדר מוגן בדרך כך שאינני בטוח שמדובר בקליטה נמוכה בגלל מרחק.

7. אינטרנט סיבים סלקום 1000MB. בחיבור קווי של מחשב ליד הראוטר מקבל מהירות הורדה 950MB. יש חיבור קווי שסידרתי לטלוויזיה + XBOX + סטרימר שמחוברים בכל רשת אבל - כבל ישיר מהראוטר מגיע לסלון למפצל/רכזת - והמכשירים מתחברים לרכזת. ואז מקבל רק סביב 88MB כנ"ל כך בחדר ילדים ששם שני מחשבים נייחים - ושם שני רכזות בגלל שאין כבר יציאות מהראוטר - יציאה לרכזת אחת ליד הראוטר+ ואז כבל אחד לחדר ילדים + רכזת שנייה בחדר ילדים וחיבור קווי לרכזת של שני המחשבים. מקבל גם 88-90MB במחשבים שלהם. האם החלפת רכזות לרכזות שתומכות במהירות 1000 אמור לפתור? או עדיין בגלל הפיצול אקבל מהירות נמוכה מ 950? למרות שלילדים ולסלון גם 500+ לדעתי יספיק. אשמח לדעתכם 🙂

8. שלום חברים, אני כרגע בתשתית של הוט, וספק אינטרנט הוט נט. אני רוצה להתנתק מהוט נט ולעבור ספק, אבל בכל ספק שניסיתי לחפש, כולם היו זה רק חבילה אחת של ספק + תשתית וחייב להעביר הכל. האם יש ספק שמוכן להיות רק ספק שעובד הוט, והוא בסדר מבחינת גלישה ?

9. שלום, אני משתמש בטלפון ביתי דרך המודם של HOT (שהוא גם ראוטר) החיבור היחיד לטלפון(חיבור RJ11) הוא דרך המודם שנמצא בסלון ואני רוצה לחבר כמה טלפונים (אחד בכול חדר), איך עושים את זה ? כרגע הראוטר מחובר בקו רשת RJ45 לכול החדרים האם אפשר לחבר בכול חדר מתאם RJ45 ל- RJ11 וע"י כך לחבר טלפון בכול חדר ? ואם לא אז מה ניתן לעשות ?

10. Started by lehava,

שלום, האם ישנה דרך לבטל 5g במודם של הוט מדגם hot box 5 ? בממשק web של המודם אין אפשרות. תמיכה טכנית טוענים שללקוחות שמחוברים עם סיב אופטי אין אפשרות לכבות 5g גם מאצלם. מה עושים ? האם יש מודם פרטי שאפשרי לרכוש שתומך בחיבור סיב אופטי ודרכו ניתן לבטל 5g ? תודה.

11. שלום יש לי מחשב נייד שתומך המהירות 100mbps , שדרגתי את הרשת ל 1 ג'גה שהמחשב לא תומך ב 1 ג'גה. מה עלי לעשות כדי לנצל את מהירות הרשת החדשה. הדונגל מציע חיבר קווי או אלחוטי , אני רוצה גם וגם. תודה

12. Started by iMeash,

היי, יש לי מחשב ראשי שמותקן עליו ווינדוס 10 ואני משתמש ב teamviewer בכדי לשלוט עליו מרחוק כשאני לא בבית. הבעיה היא שהמחשב צריך להשאר דלוק 24/7. בכדי לפתור את הבעיה התקנתי teamviewer על מחשב נוסף שיש לי בבית (שרת שרץ על לינוקס והוא דלוק 24/7 אז אין בעיה) ודרכו אני שולח magic packet שמעיר את המחשב הראשי. השאלה שלי היא האם יש סיכונים בקונפיגורציה הזאת מבחינת אבטחה? האם שליטה מרחוק בכללי מסכנת אותי איכשהו?

13. Started by avidg,

אני גולש במחשב עם רשת אלחוטית של הפון וכל כמה דקות האינטנרנט מתנתק ואז אני לוחץ על אבחן בעיה של הווינדוס הוא סורק ואז כותב לי "שער ברירת מחדל אינו זמיו - תוקן" ואחרי כמה דקות זה שוב מתנתק ושוב אני עושה הכל מחדש כל כמה דקות זה קורה - למה זה ?

14. Started by aboren,

היי. יש ברשותי את הציוד הפרטי הבא: ASUS RT-AX53U AX1800 D-Link Gigabit Media Converter DMC-G01LC ZXA10 F601 בעבר הייתי מחובר לסיבים דרך בזק עם הציווד הפרטי שלי (מתאם של DLINK, ראוטר של אסוס). עברתי לפרטנר במצבע דרך העבודה, שכולל ראוטר ללא עלות ובמחיר טוב יותר למהירות גבוהה יותר. קיבלתי מהם את הראוטר הזה: FGA2233PTN החיבור הוא GPON. רציתי לחבר את הראוטר הפרטי, דיברתי עם פרטנר, שלא כל כך ידעו מה לענות לי. הגדרתי את הראוטר (ASUS) עם שם המשתמש והסיסמא. חיברתי גם דרך המתאם של DLINK וגם של ZXA (שתומך GPON). בשני המקרים לא הצלחתי לקבל אינטרנט. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש

15. hi I have an issue with my Intel(R) Ethernet Network Adapter E810-XXV the issue from the event log: The network interface "Intel(R) Ethernet Network Adapter E810-XXV-2 #4" has begun resetting. There will be a momentary disruption in network connectivity while the hardware resets. Reason: The network driver detected that its hardware has stopped responding to commands. This network interface has reset 2 time(s) since it was last initialized. my system is : OS Name Microsoft Windows 10 IoT Enterprise LTSC Version 10.0.19044 Build 19044 System Manufacturer Supermicro System Model Super Server System Type x64-based PC SMBIOS Version 3.2 BaseBoard Product X11DPG-QT BaseBo…

16. שלום, בהנחה ויש לי ראוטר פשוט בבית בלי אפשרות mesh, האם חיבור ראוטר נוסף מדגם אחר או זהה בכבל רשת בחדר אחר יטפר לי הגדלת טווח של הwifi הביתי?

17. שלום עברתי לחברת תקשורת אחרת, חיברנו ראוטר חדש וקראנו לרשת בשם של הרשת הקודמת, ניסינו להתחבר לראוטר, מאז המחשב שלי לא מוכן אפילו למצוא את הרשת שלו. גם שהכנסתי את הפרטים ידנית וגם כששיננו את שם הרשת, זה לא שיכנע את המחשב והוא לא מוכן להסתכל עליו. לראוטר הישן הוא מתחבר כמובן… וגם לראוטר החדש הוא מתחבר עם כבל רשת, רק את הוויפי הוא לא מוצא… כל שאר המחשבים כן מתחברים. הראוטר הוא של הוט מובייל (hot box 5 (2)). איפסתי במחשב הגדרות רשת ואיפסתי את הראוטר. העברתי לתמיכה טכנית, שם אולי המקום

18. Started by shm01,

אשמח למישהו עם ידע או ניסיון או שניהם שיכול לכוון לקניית ראוטר סלולארי טוב שישפר לי את הקליטה ושתהיה יציבה עד עכשיו אני משתמש בנתב אלחוטי נייד דרך הסמארטפון

19. Started by 11דני,

מחפש ראוטר במקום ה be צריך שהוא יהיה גם מודם? יש דגם מומלץ? צריכים להתחבר לו 3 סוויצים מה שbe לא מסתדר ומגביל מהירות.

20. מחפש לרכוש ראוטר במקום לשלם 20 ש"ח שכירות. מחובר דרך גילת טלקום עם תשתית בזק ב 1GB. שוכר את הראוטר שלהם ב 20 ש"ח לחודש. תומך WIFI6. הם מציעים לרכוש אותו גם ב 350 ש"ח. זה הקישור למפרט של הראוטר שלהם. https://gilat-telecom.co.il/wp-content/uploads/2025/01/CDATA-XPON-ONU-FD614GS3-R8504GE-2WIFI6AX3000-1POTSdatasheet-v4.0-2.pdf האם יש ראוטר אחר מומלץ? בטווח מחירים דומה? אני עובד מהבית ולראוטר מחוברים 3 מחשבים נייחים כך שצריך ראוטר עם לפחות 4 כניסת LAN . שיתמוך גם במעבר לחברות אינטרנט סיבים אחרות בעתיד? כגון פרטנר, סלקום וכו'? תודה מראש לכל העוזרים?

21. Cudy WR3600 BE3600 Wi-Fi 7 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=128388 האם זה ראוטר טוב לפרטנר ? מהירות 1000/250 MB האם יתאים גם ל 2500 MB ? האם יש טובים יותר ? ובמה זה יסייע לי ? סטרימינג אינטרנט יוטיוב 4K מסך סלולר | משהו שכחתי ?

22. שלום לכולם אני לפני מעבר לדירה חדשה ואני רוצה להתקין שקעי lan בכל החדרים ובסלון כאשר כל הכבלים ייתחברו לראוטר שימוקם בארון תקשורת. עד לפה הכל מובן, השאלה שלי היא כזאת, האם יש לעשות מאין Mesh קווי, כלומר לחבר מכשיר קצה בחלק מהחדרים באופן קווי לצורך אינטרנט אלחוטי בחדרים אבל שעדיין יישב על אותה רשת שיושב הראוטר בארון התקשורת. אדגיש שאני לא מעוניין ב- mesh אלחוטי מלא. תודה.

23. Started by Zeevikkk,

היי שלום רציתי בבקשה לדעת מה זה בדיוק אומר שיש short והאם זה יכול לקרות בגלל משיכה חזקה והאם זה ניתן לפיתרון או לפרוס כבל חדש ?

24. שלום לחברי הפורום, יש לי מחשב במרתף שתמיד התחבר לאינטרנט דרך מתאם רשת אלחוטי שהתחבר לנתב בדירה שלי שמעל. הוט החליפו לי עכשיו את הנתב לסיבים אופטיים ואין יותר אות במרתף. לציין שהטלפון ומחשב נייד נוסף מתחברים ללא קושי ומראים על אות חזק. אשמח לעצות, בשורות טובות לכולם.

25. Started by זלמן שכטר,

התקנתי כרטיס רשת של d-link 1 ג'יגה לפי ההוראות ובכל זאת בהגדרות רשת הוא מציג לי 100/100 ??

דיונים חדשים בפורומים