רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,505 דיונים בפורום זה
-
בעקבות ההמלצות שקראתי פה קניתי ראוטר TP-LINK WR1043ND ולקחתי מודם Aztech 600E מבזק. חיברתי את הכל אבל החיבור לא כ"כ יציב. נאלצתי לאתחל את הראוטר מספר פעמים כבר. הרשת כוללת את המכשירים הבאים: - Macbook, מחובר ב-wi-fi. - Macbook Pro, מחובר קווי. - Xbox, בעיקרון מחובר קווי אבל עדיין לא חיברתי אותו. - סמארטפון, מחובר ב-Wi-fi. חיבור האינטרנט שלי הוא דרך בזק/בזק בינלאומי במהירות 10Mb. אחרי שחיברתי את כל החיבורים, נכנסתי למסך ההתקנה של הראוטר, בחרתי PPPoE, הזנתי את ה-user והסיסמא ועל פניו הכל היה בסדר. ראשית, האם זו הדרך להגדיר את החיבור או שהייתי צריך קודם לחבר את המודם להגדיר אותו בנפרד ולבחור בהגדרות הראוטר Dynamic IP? אשמח לכל עזרה...
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , נתחיל בזה שכרגע יש לי את הוטבוקס מודם משולב ראוטר. האם אני יכול להשתמש ב TDw9980 כמודם ו ראוטר או שאני צריך להעביר אותו למוד של ראוטר בלבד. מה שעשיתי עכשיו זה העברתי את הוטבוקס למצב Bridge ,חבירתי לו את TDw9980 לוהעברתי אותו למצב router בלבד. יש חיבור לאנטרנט אבל אני מקבל מהירות מגוחכת של 5 mbps/ מה יכולה להיות הבעיה? אמשח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי נתב Trendnet אלחוטי ויש לי בעיה בהגדרות חיבור ל 012. מבקש עזרה בהגדרות שעלי להכניס במסכים הבאים: מסך 1: Hostname Domain LOGIN METHOD (שם בחרתי L2TP) MAC ADDRESS (לא נגעתי) מסך 2: (אחריו..) SERVICE NAME L2TP SERVICE IP ADDRESS USERNAME PASSWORD וזהו. מה ההגדרות שאני צריך להכניס במקומות הללו? תודה.
-
- 7 תגובות
- 799 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי לינק או הסבר איך אני מגדיר את התוכנה סבבהדיסי במצב פעיל עם הראוטר הזה?
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
ניסיתי לפעול לפי המדריך שהגיע עם הראוטר אך לא הצלחתי להשיג חיבור. צירפתי את המסך הגדרות של החיבור, איך אני אמור למלא אותו? - - - תגובה אוחדה: - - - לא משנה הסתדר
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי 2 נתבים:: 1. מודם נתב משולב של בזק 2. נתב פרטי שרכשתי (אינו מודם) כרגע המצב הוא כזה: נתב 1 מוגדר על Bridge נתב 1 משדר SSID אך לא מציג אותה נתב 1 לא מאפשר DHCP נתב 2 מוגדר על PPPoE נתב 2 משדר SSID ומציג אותה נתב 2 מאפשר DHCP התקשורת בין הנתבים באלחוטי (אין שום כבל שמחובר לנתב 1) כאשר מתחברים אלחוטי לנתב 2 - יש קישוריות לאינטרנט כך שנכון לעכשיו, ה-AP עובד. עכשיו העיניין הוא כזה, הנתבים נמצאים בקומות שונות, כאשר בקומה התחתונה נמצא נתב 1 ובקומה העליונה נמצא נתב 2. בקומה העליונה יש קליטה טובה ובקומה התחתונה הקליטה לא משהו. מה שעשיתי זה אפשרתי לנתב 1 להציג את ה-SSID שהוא משדר והחלה לה בעייה... מכיוון שנתב 1 אינו מאפשר DHCP אני מקבל APIPA, אך לא ויתרתי וניסיתי להתחכם ק…
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי לאחרונה את ההוטבוקס, והאינטרנט עובד (שאני מחבר מחשב ישירות להוטבוקס הכל סבבה והמהירות כמו שצריך) התקשרתי להוט והם הפכו את ההוטבוקס שלי למודם, חיברתי אליו את הראוטר שלי מסוג edimax br-6524 ליציאה מס 1, אין אינטרנט דרך הראוטר, לא קווי ולא אלחוטי. הבנתי שצריך להגדיר את הראוטר כdynamic ip אבל אני מתקשה ולא מצליח, מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס? אני נכנס להגדרות של הנתב -> WAN -> ובוחר בdynamic ip , מאשר את ההגדרות. אני נכנס ל-S ובודק internet connection כתוב לי dynamic ip disconnected מה אני צריך לעשות הלאה? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לחבר ראוטר חדש לעסק קטן ורציתי לדעת קצת יותר מה המשמעות של WPS. בעקרון הראוטר מפעיל שתי רשתות אחת ב 5GHZ והשניה ב 2.4GHZ. הגדרות ברירת המחדל הן שה WPS פועל ולרשתות אין שום SECURITY. האם זה סביר? האם צריך להגדיר PASSPHRASE לכל אחת מהרשתות יש אפשרות כזאת. אם אני מגדיר PASSPHRASE ניסיתי כבר שני מחשבים והם לא מתחברים עם ה WPS אלא דורשים את הPASSPHRASE ואז זה די מייתר לי את כל העסק. רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר להגדיר את הרשתות כך שיהיו גם נוחות לשימוש וגם מאובטחות. אני אשמח להשתמש ב WPS נראה לי חביב למשרד שבו מתחברים כל מיני אנשים והם משתמשים מאוד בסיסיים.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התקנתי pfSense על PC ישן כדי לחבר בין Switch לנתב שהוגדר כ AP. בגלל מבנה הרשת הסתבכתי קצת בהגדרה הראשונית, אשמח לעזרתכם. המבנה הנוכחי: מודם כבלים כלשהו וראוטר. הרשת בטווח של 192.168.1.0. | מחשב עם M0n0wall שמשמש כראוטר, רשת נפרדת בטווח של 10.0.0.0. | PC עם pfSense (כאן הסתבכתי). | Linksys N750 מוגדר כ AP בלבד. השאלה מהם בדיוק הכתובות שאני צריך להגדיר למחשב עם ה pfSense וה AP. 1. מהי הכתובת שצריך לתת ל pfSense (כלומר לכרטיס רשת הראשון שמחובר לסוויצ', WAN כפי שנקרא בהגדרות). 2. מהי הכתובת שצריך לתת לכרטיס השני שיחובר ל AP, כלומר LAN. אם אפשרי באותה הרשת ולא ליצור רשת נפרדת. 3. כנ"ל לגבי ה AP, מהי הכתובת שצריך לתת לו? תודה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
(אני מקווה שהכותרת מתאימה לחוקים,כי אין לי מושג איך לעשות אותה מפורטת יותר) יש לי ראוטר Edimax BR-6504n, ואני רוצה להשתמש בQOS, אבל אני לא בטוח מה צריך להכניס שם. יש local ip adress וremote ip adress - מה אמור להכנס שם? יש local port range וremote port range - מה ההבדל ביניהם, והאם יש דרך להשתמש בQOS על כל המחשב ולא רק לפורטים מסויימים? ואם אני מקצה רוחב פס מסויים למחשב אחד, זה אוטומטית יגביל את המחשבים האחרים להשתמש רק ברוחב הפס שנשאר, או שבעצם השימוש בQOS מגביל רק את כתובת הIP שאני מכניס? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש. חיברתי את החדש לישן בקבל רשת ושיתפתי כוננים. אך הבנתי שדרך Remote Desktop אני יכול ממש לשלוט על השני דרך הראשון. כל ניסיונותי להגדיר זאת כשלו. העזרה של הווינדוס ממש לא עזרה. אהה כן, ווינדוס אקס פי כמובן.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי כדי שהנייד יוכל גם לקבל אות ולא להסתמך על החיבור של השכנים. כרגע יש לי מודם Alcatel SpeedTouch Home ישן, בצבע כחול-כהה (זה הדגם הראשון שחולק לפני עשור בניסוי של ADSL שבזק ערכה, זה לא הדגם בצבע שחור שחולק בהמשך). הגירסא ישנה וכך גם החיבור עצמו - מבוצע בעזרת Dial-Up שמוגדר בוינדוס, לפי ההוראות בעמוד הבא: http://www.bezeqint.net/PageText.aspx?cc=010201060504 האינטרנט הוא בחבילה בסיסית של 1.5Mbit (בזק + בזק בינלאומי) לצורך העניין מספיק שאני אקנה נתב אלחוטי בתקן G בסיסי וגם זול יותר. או שכדאי לרכוש את ה-TP-Link TL-WR941ND. האם כדאי אולי לרכוש שילוב של מודם+נתב ? אין לי בעיית מקום כך שזה לא העניין. שואל מבחינה טכנית. האם המודם אלקטל הנוכחי והעתיק + …
-
- 20 תגובות
- 4k צפיות
-
-
הי, התחברתי לסיבים של פרטנר 1 גיגה. לפני הראוטר יש לי 900 מגה, אחרי הראוטר 100 מגה. לא מצליח למצוא מה לא מוגדר נכון. עזרה, מישהו?
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום, אני נאבק בהגדרות של נתבים אלחוטיים של 3COM בקונפיגורציית WDS (Repeater). הנתבים הם מסוג 3CRWDR101A-75 ו-3CRWER100-75, וכל אחד מהם - לחוד - פועל כהלכה. בנוסף, שני הנתבים מעודכנים לגרסאות התכנה האחרונות הזמינות מאתר 3COM. שני הנתבים מזהים אחד את השני - אבל לא מעבירים תעבורה הדדית. מחפש עזרה בהגדרה... תודה, dd.
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי שני ראוטרים של linksys מסוג WRT54GL. ראוטר אחד מחובר למודם כבלים והשני מחובר לאיקס בוקס בחדר השני ומוגדר כ Access point. אני רוצה שהרשת האלחוטית שלי תהיה מאובטחת. איך אני מגדיר רשת אלחוטית מאובטחת בראוטר שמחובר למודם כבלים? אם אני מגדיר אבטחה בראוטר שמחובר למודם כבלים מה אני צריך לעשות בראוטר השני כדי שהוא יתחבר לראוטר שמחובר לראוטר כבלים?
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
הבנתי שהכי ממומלץ להשתמש בWPA2.. אבל אני לא מצליח.. ועד שאני מתקרב אז אי אפשר להתחבר אלחוטית לרשת מסיבות לא ברורות.. משום מה אני גם לא מצליח לפתוח פורטים.. היוטורנט מסמן את זה כפורט סגור וגם אין תעבורה בתוכנה.
-
- 22 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום לכולם יש ברשותי 2 ראוטרים אחד רגיל והשני אלחוטי של TP-LINK המודם מחובר לראוטר הראשון וממנו הולך עם כבל רשת לראוטר השני. אני מנסה להגדיר כתובת רשת קבועה אך ללא הצלחה עד כה ובנוסף המחשב הנייד לא קולט את האלחוטי. הכתובת של הראוטר הראשון היא: 192.168.1.1 ושל הראוטר השני היא: 192.168.2.1 איך אני אמור להגדיר אודה
-
- 2 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום לכולם, עבדתי כבר הרבה זמן עם הWRT54GL יחד עם התוכנה המקורית שלו ואתמול החלטתי לשדרג אותו לWRT.... בקיצור שידרגתי אותו ביחד עם המדריך של QTEC לגירסה 23SP2 (האחרונה) והכל עבר בהצלחה אבל משום מה הוא לא מתחבר לאינטרנט, אני מניח שזה בגלל שהופיעו שם דברים חדשים שאולי צריך לסמן/לא לסמן. אני מחובר לנטוויז'ן דרך הכבלים ומשתמש בחיבור PPTP להתקשרות. צירפתי זוג תמונות עם ההגדרות - אחת מהגירסה המקורית ואחת מהDD-WRT. תודה רבה לעוזרים. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
התחדשתי בראוטר Linksys WRT54GL וכרגע לפחות שתי מחשבים מחוברים אליו ישירות עם RJ45 הבעיה היא שיש לי מודם USB (ה ALE 150 ) שמחובר במחשב אחד (מוגדר ועובד כמו שצריך) ורציתי לשתף אותו עם הראוטר כדי שהראוטר יוכל להעביר את האינטרנט לשאר המחשבים (והאייטאצ' ) אבל אני לא בטוח כל כך איך, אני אשמח לכל עזרה בנושא !
-
- 6 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אתמול החלפתי מודם בבזקסטור למודם Aztech 600E, חיברתי אותו לנתב והנתב מחובר באופן חוטי ל2 מחשבים. ניסיתי להתחבר לאינטרנט אך ההודעה שהופיעה היא "The phone is busy". היום ניסיתי לחבר ישירות את המודם למחשב, וכפי שאתם רואים אני גולש ואין אף בעיה. השאלה שלי היא מה אני צריך לעשות בנתב האלחוטי (ביטול חייגן?) או מה אני צריך לעשות במודם כדי שאוכל לגלוש באינטרנט מ2 המחשבים?
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם מאחר שנוסף מחשב אלחוטי לבית, הגיע הזמן לאבטח את הגלישה קראתי בסטיקי שמומלץ להשתמש בהצפנת WPA2, כאשר הגעתי לממשק ההגנות בנתב יש מספר אפשרוית. באיזה הצפנה אני בוחר ? יש כמה סוגים של WPA2 כפי שניתן לראות גם שאני בוחר ב PRE SHARED KEY הוא נותן לי לבחור שני אופציות שהם -TKIP ו AES - אין לי מושג מזה אומר להלן התמונות: הודה לעזרכתם איך להגדיר בדיוק הצפנה מהסוג הזה. נ.ב - האם הוספת MAC FILTER תורמת להגנה ?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מקווה שאני שואל במקום הנכון... לפני כשבוע קניתי כרטיס מודם פקס חיצוני תומך VOICE, שלפחות לפי אתר המכירות תומך ב WIN 7 64bit. הבעייה היא קצת מורכבת ומוזרה: אני יכול להוציא שיחות מהמחשב באמצעות אאוטלוק ותוכנת VENTAFAX, אבל אני לא יכול לקבל שיחות ושאני מתקשר, לא שומעים אותי אבל אני שומע ברור את הצד השני... המודם פקס הגיע ללא כל תוכנית התקנה או הוראות. לפי מה שנאמר לי בחברה בה קניתי את המודם, זה פשוט PLUG&PLAY.... זה הקישור לאתר שבו קניתי את המוצר:http://www.amishop.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=40&catId=60 ניסיתי לחבר את המודם פקס שהאינטרנט מנותק כי חשבתי שאולי הם משבשים אחד את השני וזה לא עזר. ניסיתי לחבר טלפון רגיל לנקודה בקיר רק כדי לוודא שהק…
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מבקש עזרה בהגדרת חייגן VPN במחשב שמחובר לרשת אך צריך חיבור VPN בכדי להגיע לרשת פנימית. הגדרתי את החייגן והוא פועל כשלוחצים עליו ומפעילים אותו בצורה יזומה. אני מעוניין לגרום לכך שכאשר משתמש ניכנס למחשב (למחשב מוגדרים 4 מישתמשים) החייגן יפעל באופן אוטומטי בלי צורך ללחוץ על החייגן. האם מישהו מכיר דרך לעשות זאת ? מערכת הפעלה WINDOWS 7 ULTIMATE
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ראוטר של level one WBR-3408 איפה אני מגדיר לו L2TP אני חיפשתי ולא מצאתי תחת מה זה
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אהלן, יש לי dlink 6850U מבזק ואני מנסה לחבר אליו כונן חיצוני/DOK שישמש ככונן רשת. כשאני מחבר נדלק נורית USB בנתב וגם בפאנל ניהול אני רואה שהוא מזהה את הכונן/DOK וגם את המחיצות שבו (נפח ושיטת אחסון - FAT32/NTFS) הבעיה היא שאני לא מצליח לגשת לכונן בכלל, ניסיתי דרך הכתובת שהם הם אומרים להכניס ומוגדרת בsamba שהיא \\bezeq\bezeq, ניסיתי גם לחפש דרך מיקומי רשת אבל זה לא מופיע בשום מקום. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-