עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Zeev86,

כרגע אני לא רוצה לפרסם את שם הספק. הבעיה היא כזאת: הייתי כשנה מחובר לחבילת גיימר. פינגים סבבה, נע בין 90 ל120, לא מרגיש בכלל בלאגים בשרתי המשחק. היום ביקשתי להעביר אותי מחייגן לחיוג אוטומטי/ישיר בגלל שחלק מהתוכנות "לא מזהות שאני מחובר לאינטרנט" אם אני מתחבר לחייגן. נציג חברת הספק הבהיר לי שחבילת גיימר מתנגשת עם חיבור ללא חייגן, וזה בלתי אפשרי שיהיו לי את 2 האופציות. בנוסף הוא אמר לי שאני עדיין בהתחיבות לחודש חודשיים הקרובים, ונתן לי "נסיון" של מספר ימים כדי לראות אם הבעיות שלי עם התוכנות ייפתרו. שינו לי את החיבור מחייגן לחיבור ישיר, והבעיות עם התוכנה אכן נפתרה. אבל פתאום באו פינגים מטורפים. אם בחבילת גיימר היו לי פינגים לשרתים אירופאים של 90-120, כעת חצי מהשרתים נעלמו (ה…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by chenrp,

היום עשיתי בירורים על חבילות אינטרנט. NETVISION יצרו איתי קשר לאחר שדחיתי אותם. דיבר איתי אחד, הוא כל כך זילזל בכסף . אמר לי שבכסף שהספק עולה ניתן לקנות פלאפל וכו'. שאל אותי אם אני רוצה אינטרנט ב 10 שקל.. וכו'. בקיצור זילזל. לדעתי, בתור אחד שלא רצה את החבילה שלהם, ולא ביקש שיחזרו אליו, והם עוד הציעו לי חבילה יותר יקרה ממש שיש לי ב 012, והסברתי להם את כל זה, זה לא יאה שכך ידברו אלי. NETVISION, תמשיכו כך, ולא יהיו לכם לקוחות!

• 1 תגובה
    • 706 צפיות
  3. Started by mrraz,

היה לי סיפור מהסרטים עם נטויז'ן לפני כמה חודשים התחילו להגביל אותי בביטורנט פתאום ראיתי שכל טורנט מקבל מקסימום 20% מסה"כ התעבורה של ה-5 מגה שיש לי ככה שאם הייתי מוריד 4-5 טורנטים במכה הייתי מקבל רוחב פס מלא אבל הורדה בודדת לא עברה את ה-20% בהתחלה חשבתי שהביטורנט התחרבש אז עברתי מביטקומט ליוטורנט אבל הבעייה המשיכה. עדכנתי גירסה חדשה לראוטר, מחקתי הגדרות, הגדרתי מחדש, ניסיתי הכל . הורדות רגילות קיבלו רוחב פס מלא. רק הביטורנט נדפק. פתאום גיליתי בפורום שיש עוד אנשים עם תופעה דומה ואז הבנתי שכנראה לנטויז'ן יש יד בנושא. אתמול התקשרתי לשרות הלקוחות של נטויז'ן. הבחורה בשירות אומרת לי אנחנו לא מגבילים אבל נעביר אותך לתמיכה הטכנית. התמיכה הטכנית הבינו מייד את הסיפור שלי אבל אמרו לי…

• 8 תגובות
    • 2.8k צפיות
  4. אני מעונין להתחבר לחבילה של 756 מגה ביט (זה הניסוח הנכון?) דרך טכנולוגית ADSL . מכיוון ש756 מגה ביט היא החבילה הנפוצה ביותר החלטתי לשתף אתכם במידע שאספתי עד כה,וכמובן לבקש ממכם עוד. אז ככה. החבילה הזולה ביותר של אקטקום היא 38.56 שקלים לששת החודשים הראשונים,ו 58.23 שקלים לששת החודשים הבאים. בסך הכול 580 שקלים לשנה (פלוס כמה עשרות אגורות). החבילה כוללת : חודש חינם לשירות סינון וירוסים וסינון דואר זבל לתיבת דואר,3 תיבות דוא"ל בגודל 10MB,אפשרות לכתובת IP קבועה,וחשבון גיבוי הכולל 8 שעות גלישה במודם. ברק 013 - 35 שקלים לחודש למשך שנה. בסך הכול 420 שקלים לשנה. התחייבות לשנה החבילה כוללת: תיבת אימייל בעלת 10 מגה בייטים נפח איכסון. 012- 39 שקלים לחודש למשך שישה חודשים. 59 שקלים לח…

• 54 תגובות
    • 5k צפיות
  5. סיקור של ה PC PRO http://www.billion.uk.com/downloads/literature/2071_PC_Pro_Jan09.jpg ובונוס : חוברת ההדרכה לרוכשי החבילה http://www.bezeq.co.il/Internet/Bnet/Documents/112816_HomePlug8-09.pdf וכאן מדריך וידאו "STEP by STEP" להתקניה והגדרה: http://www.computeractive.co.uk/computeractive/video/2235261/billion-homeplug-adapter-kit 14.99 ש"ח לחודש... וגם לכם יש 2 כאלו ! אני הזמנתי . . . מקווה שזה מתאים לחשמל תלת פאזי שלא יהיו לי הפתעות :

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  6. במידה וזה לא שייך לפה אשמח אם יעבירו את זה למקום הנכון. סיקור: (הקושי שלי הוא בסוף העמוד) יש לי שני מחשבים שנמצאים מאחורי ראטור עם NAT וכל היציאות סגורות. כל מחשב נמצא במיקום אחר. אני מעוניין לחבר בין שני המחשבים ב VNC. לULTRAVNC יש שני פתרונות לחיבור מאחורי NAT , 1. הוא REPEATER למצב שבו יש לי רשת שלימה של מחשבים ב NAT ואני מנתב פורט אחד למשל 5901 למחשב\שרת ובו מותקן הREPEATER וכשאני רוצה להתחבר למחשב ברשת הפנימית אני שם את כתובת האיפי של הרשת\נתב\NAT\באינטרנט והיציאה הנ"ל וביעד אני שם את כתובת האיפי או שם של המחשב ברשת הפנימית + יציאת שרת ה VNC ואני מגיע אליו. 2.ה REPEATER במצב שונה שבו יש מחשב שמחובר ישירות לאינטרנט ללא חציצה או עם שתי יציאות פתוחות 5900 ו 5500 ב NAT\פ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אז ככה יש לי 2 מחשבים המחשב הראשון מחובר ל ADSL ומשתף אינטרנט + קבצים המחשב השני גולש באינטרנט דרכו ללא שום בעיה אבל, בשביל להכנס לשכנים ברשת ולשתף קבצים, צריך לסגור את ה נורטון אינטרנט סיקיוריטי במחשב הראשון אני רוצה לדעת אם יש דרך להגיד לנורטון לעבוד בשלום בית עם המחשב השני בזמן שהוא יחסום את שיתוף הקבצים חיצונית ברשת לאנשים שינסו לפרוץ ולנצל את השיתוף זאת אומרת להגיד לו.. "תשומע גבר.... 192.168.0.2 חבר שלי, אל תתחשבן איתו" וככה הוא יהיה איתו בסבבה ולא יפריע יש אפשרות? בתודה מראש, רועי

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  8. Started by House M.D.,

קראתי על מחקרים שמצביעים על כך שאם הראוטר אלחוטי פועל שנה, הנזק שנגרם לאדם שווה ל20 דקות דיבור בסלולרי. לכאורה נזק מזערי, אבל הראוטר שלי בממ"ד שהוא גם חדר השינה שלי. הבעיה שבממ"ד האותות נתקלים בקיר (שנותן לחלק לעבור וחלק חוסם) אז האותות שהקיר חוסם מנתרים חזרה לחדר ואז בחדר יש מלא קרינה. האם זה מסוכן? חשבתי על רשת חוטית אבל אין מצב שאני אחדיר כבל אינטרנט לממ"ד , זוהי דירה שכורה ובעלת הבית לא מרשה לקדוח חורים *עריכה* שחכתי להוסיף. כשהראוטר בממ"ד וגם המחשב הנייד בממ"ד יש נתון בתוכנה של המחשב הנייד (של המתאם האלחוטי) שקוראים לו noise level והוא על 70% שזה ממש גבוה (בממ"ד הזה כנראה באמת הקירות חוסמים חלק מהאותות) וכשאני יוצא עם המחשב מהממ"ד הנתון הזה פתאום הופך ל0%.. כי האותו…

• 7 תגובות
    • 9.2k צפיות
  9. Started by gabrielf,

לקוחות בזק ו-HOT בסכנה לפריצת האקריםמאת: אסף דרגן | | קו ישיר יח"צ | תגובותלקוחות בזק ו-HOT נמצאים בסכנה מוחשית לפריצה של האקרים למחשבים הביתיים והעסקיים שלהם חברת אבטחת המידע הישראלית MADSEC סקיוריטי דיווחה היום כי מרבית לקוחות בזק ו-HOT, פרטיים ועסקיים וכן חברות העושות שימוש בנתב (router) מתוצרת חברת TP-Link הסינית, הפופולרית מאוד בישראל, חשופים לסכנת פריצה מוחשית (exploit) של האקרים העלולה להוביל לגניבת מידע חסוי ויקר ערך, המוערך במיליוני ש"ח.סכנת הפריצה לראוטר האלחוטי של החברה, מדגם TL-WR841N נתגלתה עלי ידי מתן אזוגי, מנהל צוות בדיקות אבטחה בחברת MADSEC סקיוריטי ובעזרתה ניתן בקלות לגנוב את החשבונות והסיסמאות המאוחסנות בנתב. הפרצה, המוגדרת כפירצת Local File Inclusion …

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by guy_intel,

מודם סלולרי (של סלקום או אורנג') משדר בנפחים גדולים יותר ולמרחק גדול יותר ולכן עוצמת השיגור שלו חזקה יותר מאשר אינטרנט אלחוטי. האם סכנת הקרינה ממודם סלולרי כזה מסוכנת ? מיקום המודם הסלולרי במרחק של 3-4 מטר מאדם מספיק ? האם יש מידע כלשהו על עוצמות הקרינה וסכנותיה ?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. השאלה בכותרת, (אולי קצת שאלה מפגרת אבל עדיין ) אני משתמש ב HTC שלי כמודם סלולרי, על מחשב נייד עובד ללא שום בעיה וללא שום התקנה אפילו, ישירות לחבר ולגלוש דרך הסלולרי במהירות דיי גבוהה.. (140KB הורדה ממוצע) למחשב נייח אפשר לבצע את זה? או שזה תלוי בלוח אם ובחיבור שלו כלשהו? אני לא ממש מבין בנושא... תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אהלן. קראתי הרבה מדריכים ונוצר לי די סלט בכל העניין. נכון להיום יש לי ראוטר מדגם Edimax BR-204 שמתחבר למודם שמספק אינטרנט לבית. הבעיה היא שהוא ממוקם למטה ובקומות העליונות כבר אין קליטה ולכן הבנתי שעליי להשתמש ברפיטר. הבנתי שאני צריך שני דברים: 1. ראוטר שתומך ב-WDS 2. רפיטר מתאים השאלה הראשונה היא האם אני צודק והראוטר שלי באמת תומך ב-WDS. השאלה השנייה היא מה לעזאזל אני צריך לעשות? כלומר, איזה רפיטר מומלץ לקנות. האם כדאי לקנות ראוטר חדש ולהפוך את מה שיש לי עכשיו לרפיטר (אם זה אפשרי בכלל). תודה לכל מי שיצליח לעשות לי קצת סדר בבלאגן!

• 14 תגובות
    • 944 צפיות
  13. לחיבור עם כבלים + בזק l2tp +חבילת גיימר http://ivory.co.il/product.asp?productid=2887&CatCode=581 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2374&CatCode=581 תודה רבה וסליחה אני פשוט רוצה לקנות עכשיו את הראוטר ולאחר שיחה עם נציג של בזק הוא ערער קצט תביטחו שלי על הראוטר של tplink והמליץ לי על לבל וואן יכול להיות בגלל תחרות שלהם עם הוט. אני סומך עליכם מה עדיף לי?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by GaiSin,

שלום לכולם! במסגרת שיפוצים בדירה, השחילו אצלנו כבל CAT6, אשר קצה אחד שלו נמצא בחדר של אחי ואחד בסלון, כאשר הוא יוצא ומסתלסל אצלי לצורך המשך ההתקנה. וכאן אני צריך את עזרתכם... אני מעוניין לחתוך את הסלסול בצורה כזו שתהיה לי נקודה גם אצלי, שתהיה מחוברת לשני הקצוות הקיימים (הסלון והחדר של אחי). מה חיבורי הקצה שאני צריך מבחינת שקעים ופאנלים בקיר, ומהי צורת החיווט אל אותם חיבורי הקצה? מצורפת תמונות להמחשת המצב התמונה הראשונה והשניה הן של היציאה אצל החדר של אחי. צילמתי גם את החוטים הפנימיים, לצורך שאלת החיווט התמונה השלישית היא הסלסול שיוצא מהחדר של אחי לחדר שלי, חוזר לקיר וממשיך לסלון.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by orm225,

כבר הרבה זמן שאני סובל משתי בעיות ברשת הביתית. הראשונה היא מחשב נייח שנמצא בקומה שונה מהקומה של הראוטר (hotbox), אותו חיברתי עד עכשיו עם מתאם רשת לחשמל. המתאם הפסיק לעבוד בימים האחרונים וגם כשעבד היה מקרטע בשל המרחק הגדול מהראוטר (wifi הוא לא אופציה מאותה סיבה). עכשיו החלטתי לסלול כבל רשת למחשב המרוחק ורציתי לקבל טיפים והדרכה איך נכון לעשות זאת. הבעיה השנייה שלי היא שמשום מה הלפטופ שלי מסרב "לשחק יפה" עם הראוטר ומתנתק כל הזמן בחיבור אלחוטי (הוא עובד מצוין בחיבור קווי). חוץ מזה אין לי קליטה ברוב הבית והמהירות זוועתית. הפתרון שחשבתי עליו הוא להפוך את המחשב המרוחק שאותו תכננתי לחבר קווית, להוטספוט. יש לציין שלמחשב אין כרטיס רשת אלחוטית או אנטנה אבל אין לי בעיה לחפות על זה עם…

• 1 תגובה
    • 3.7k צפיות
  16. אני מעוניין לסלול רשת בקירות הבית. כשחיפשתי קצת באינטרנט ראיתי שיש פערי מחירים עצומים בין הכבלים השונים (בין 160 ל 1200 שקל ל 100 מטר) רציתי לדעת איזה כבל מומלץ לקחת לצורך הסלילה ומה ההבדלים ביניהם? אם מישהו יוכל לתת לי קישור לחנות המציעה כבלבאורך של 100 מטר ומתאים לצרכי הודע לו מאוד. מבחינתת המחיר.. אני מתכנן שהם ישרדו בקיר הרבה זמן אז לא אכפת לי להשקיע עבור איכות ואמינות. תודה מראש מתן עריכה: קיבלתי הצעת מחיר של שישה שקלים למטר עבור כבל קשיח מסוכך של 1 גיגה אדום. זה מחיר טוב?

• 29 תגובות
    • 6.7k צפיות
  17. Started by rabers,

שלום, ההיסטוריה היא כזו: אני כבר כמה חודשים עם סלקום tv (מבוסס wifi) ולא היו בעיות מיוחדות. התשתית היא בזק 15 מגהביט והספק הוא הוטנט. הייתה קליטה טובה של הרשת גם באייפד, גם בניידים השונים. דבר לא השתנה אך, לאחרונה התחילו מדיי פעם בעיות קליטה בממיר של סלקום אך מה שמוזר הוא שגם כאשר אין בעיה- לרוב, אני לא מצליח להתחבר עם האייפד לרשת האלחוטית בכלל וגם בטלפון שלי (נקסוס 5) מופיעה כי יש רשת והיא מזוהה ומחוברת והקליטה מקסימלית אך ישנו החיווי של בעיית דאטה (סימן קריאה) איך יכול להיות שהממיר קולט אך הטלפון, על אף שמראה כי הקליטה טובה והרשת מחוברת, עדיין יש בעיית דאטה והאייפד לא מצליח להתחבר?

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. אם אני מוריד יותר מ20 גיגה האם האם מאיטים את הגלישה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, החיבור האלחוטי שלי לא מספק את אפליקציית סלקום טיוי שמותקנת על סטרימר BeeLink GT1 שהומלץ בפורום בעבר, התוכן נתקע כל הזמן. בשאר האפליקציות כמו יוטיוב הכל תקין. חיברתי את הסטירמר ישירות לנתב בכבל רשת, ולהפתעתי אני מקבל הודעת " התוכן אינו זמין לצפייה כעת"... יוטיוב וכו' עובדים עדיין כרגיל... בניתוק הכבל רשת וחזרה לרשת אלחוטית - לא מופיעה ההודעה יותר וניתן לשוב ולצפות כרגיל בסלקום (מלבד התקיעות כאמור). ממש מפתיע... התמיכה של סלקום לא יודעת איך לעזור כאן... מקווה שכאן יש רעיונות... תודה

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  20. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3503095,00.html מצחיק שהם נותנים מהירות חזור של 1.4 מגה ביט לשניה כשבתשתית קווית אנחנו עדיין מפגרים הרבה מאחור... חבל רק שאין תחרות מבחינת מחירים (אולי האיפון יביא למהפך בזה כמו בחו"ל כשישיקו אותו ?)

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  21. Started by mikyl,

חיברו את הבית שלי לסיב אופטי של סלקום. היום אני בבזק בינלאומי, חבילה שלהם של 40 מגה יותר יקרה מ600 מגה של סלקום. לי חשובים גם פינגים כי אני משחק און ליין. למישהו יש נסיון עם סופרפייבר? איך השירות שלהם? ניתוקים? יש כאן גיימרים שיושבים על סופרפייבר?

22. אורח

שלום חבר התחבר לפני מספר ימים לחבילת 1GB בסלקום פייבר, ביצענו מספר בדיקות מהירות מהמחשב במספר אתרי בדיקה שונים (חיבור קווי כמובן בין המחשב לנתב) מה שמוזר הוא שרק אתר SpeedTest מציג 800-900 הורדה, שאר אתרי הבדיקה נותנים קצב של בין 30 ל 360 במקסימום, מאחר ולא מעט דובר על המאמצים שחברות משקיעות ברמת Routing ו QOS בלשפר את תוצאות הגישה לשרתי Ookla אחרי שהפכו לפופולראיים, מבחינתי הם כבר לא מדד אמין לבדיקת מהירות בארץ, באתר בדיקת מהירות של בזק למשל מתקבל קצב הורדה שבין 300-360 במקסימום (אגב קצב העלאה נשמר בין 86 ל 98 קבוע שזה מעולה, גם לחו"ל) בבדיקות מול אתרים בחו"ל, מקסימום הורדה שהתקבל היה 78 מגה והנמוך ירד ל 30 מגה, אבל מה שהכי מוזר הוא ש…

23. Started by Adir207,

שלום לכולם, לאחרונה חובר הבניין בו אני גר לרשת הסיבים של פרטנר וכן של סלקום. אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון אם אחת החברות בתחום הסיבים. כמובן שכל חברה טוענת שהציוד והתשתית שלה יותר טובים... אציין, כי בראוטר שאקבל מהחברות אשתמש כמודם בלבד - הבית שלי מרושת בACCESS POINTS של NETGEAR מדגם WAC720 וכן ראוטר מנהל של חברת PAKEDGE. בכל מקרה, נכון להיום אני נמצא בטריפל של הוט, אבל הכוונה היא לעבור לטריפל של אחת החברות. אם למישהו יש ניסיון עם התוכן הטלוויזיוני של שתי החברות - אשמח לדעת גם כן. תודה!

• 0 תגובות
    • 4.5k צפיות
  24. Started by iveco,

התחברתי לא מזמן לסיבים של סלקום ואני ממש מאוכזב פינגים ממש גבוהים במשחקים למשל WOT בין 77-105 MS שבראוטר סלולארי 4G קיבלתי אותו דבר , שאני מוריד משחק ב STEAM / או עושה עידכונים ההורדות נמוכות בקושי מגיע ל 15 מגה בייט ויש לי 125 מגה בייט לשניה , כאילו הנטוויזן האלה לא בוניים למשחקים או שפשוט זה מסורס איכשהו , מתלבט אם לעבור לספק אחר גם הראוטר שלהם דיי בסיסי אבל הטכנאי שלהם אמר שאי אפשר עם הסיבים שלהם לשים למשל מתאם סיבים שלי רק שלהם כל מיני דברים מעצבנים

25. Started by יואב שניר,

מהי הטכנולוגיה שהם עתידים להציע ? הרי ה DSL סגר ת'סבטה. טווח זמנים ?

דיונים חדשים בפורומים