עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אחרי חודשים של הרשמה מוקדמת לבעלי סימנים רשומים. נפתחה לפני כחצי שעה באופן רשמי האופציה לקנות שם דומיין בעברית כאשר שמות דומיין בעברית שנקנים היום תחת CO.IL יקבלו בעתיד גם סיומת בעברית (כנראה יל) נכון להיום כל הדפדפנים השולטים בשוק תומכים בזה/

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אחרי שבועיים של גלישה אלחוטית איטית החלפת נתב ניסיון עם נתב אחר של בזק סוף סוף קיבלתי תשובה הגיונית הנציג אמר שהתקלה היא כללית והבנתי מהשיחה איתו שזה כנראה בכל הנתבים האלה dlink 6740U H1 אני בדקתי גם בנתב אחר netgear dgn2200 הוא שימש בתור נקודת גישה וגם בו המהירות הייתה איטית 25 מגה ביט מתוך 77 שאני מגיע בקווי. הוא אמר שהתקלה תסודר בימים הקרובים . חשבתי שאולי זה יעניין מישהו עם תקלה דומה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by optimizeR,

התקשר אליי ו', נציג מכירות של בזק לכאורה. מציע את החבילה הרגילה של בזק +בזק בינלאומי ב120 ש"ח ל100 מגה וכו' ... פה ושם הוא מציע חודש ראשון חינם ובנוסף הוא מבטיח לי שאני מקבל יותר מ-3 מגה Upload. אני אומר לו שזה לא ייתכן, דיברתי עם בזק בינלאומי ובזק לפני כחודש ואמרו לי המהירות המירבית שלהם זה 3 מגה! כיצד ייתכן? "מתי זה היה? דברים השתנו, הטכנלוגיה קצת השתדרגה...המקום שמותקן ליד הבית מה שנותן אינטרנט מספק לך מעל ומעבר כך שזה כן אפשרי...." היה לי ממש מוזר. ביקשתי שישאיר טלפון שאחזור אליו במידה ו... הוא שאל למה וכדאי עכשיו ואולי לא אגיע אליו וכו' ... התקשרתי לנציגה שדיברה איתי לפני חודש, אמרה לי שאי אפשר5 לתת לי 5 מגה העלאה, נקודה. ** מה זה זה ? זה נציג רמאי ? או שהאם יש …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. אהלן יש לי סוג של בקתה שאני צריך לחבר אליה רשת. נק' הרשת הכי קרובה היא בבית של ההורים, במרחק 100 מ'. כרגע הקונסטרוקציה היא כזאת: המודם נמצא בבית. ממנו יוצא כבל רשת למכשיר שמעביר אותות רשת דרך החשמל. המכשיר השני נמצא במחסן - שהוא בערך באמצע הדרך בין הבקתה לבית (כ-60 מ' מאיתנו). מהמכשיר שממיר רשת לחשמל במחסן יוצא כבל שמתחבר לראוטר אלחוטי, שיושב מחוץ למחסן. בבקתה הלאפטופ מחובר לאנטנה של טיפי לינק בחיבור USB. אנחנו קולטים כאן אינטרנט, אבל האות חלש (2 קוים). רוצים לחזק את האות. מה שעלה במוחי הן 2 אפשרויות: 1. כבל רשת אאוטדור באורך 100 מטר - מהבית של ההורים לכאן, וכאן נחבר את הראוטר. ככה נדלק גם על המכשיר רשת-חשמל שאני מניח שמוריד את חוזק האות. הכבל אאוטדור יעלה לא פחות מ-400 ש…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. נמצא במילואים בבסיס אי שם... מנסה למצוא פתרון אידאלי לשיתוף רשת ללפטופ. מעולם לא השתמשתי בנט סטיק.. הרשת המהירה ביותר באזור פה זה פרטנר. התניידתי בפלאפון שלי, וקניתי נט סטיק עם סים פרטנר מתוך חשיבה שהוא יותר מהיר בגלל חיבור usb ישירות ללפטופ וכל הרשת ישירות ללפטופ על פניו צריך להיות יותר מהיר מנקודה חמה.. בפועל נקודה חמה מהירה בערך פי 2 מהנט סטיק. יכול להיות שלוקח כמה שעות/ ימים עד שהרשת מגיעה למהירות אידאלית? איך נקודה חמה מהירה יותר מחיבור נטסטיק ישיר למחשב? תודה רבה

6. יש לי בעייה שלא נתקלתי בה בעבר. יש לי קשיים בחיבור רשת בייתית. אני רואה נקודה צפה על האייקון של כרטיס הרשת. אחר כך מופיעה הודעה "Limted or no connectivity". הכבל המוצלב חדש, ניסיתי להתקין מחדש את כרטיסי הרשת. שניהם לא מקבלים IP. מה עוד אני יכול לעשות ?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  7. Started by robertok,

למישהו יש קישור לאתר המפרט את נקודות הגישה לינטרנט אלחוטי בארץ?

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  8. Started by matan5165,

אהלן. עוד שעה בערך אני יוצא לקנות ראוטר אלחוטי של חברת קומפקס. יש לי כרגע ראוטר אלחוטי אני פשוט צריך לוותר עליו מסיבות אחרות, ואני יודע שאם אני רוצה לגלוש מחוץ לבית (בגינה או ביחידת הדיור שלנו) יש בעיות של קליטה. אני רוצה לקנות נקודות גישה מפה http://www.lamir.co.il/?category=145 הטווח הוא עד 300 שקל, השאלה שלי אם יש בכלל טעם לעשות את זה ? זה באמת עוזר ? זה כמו להוסיף עוד ראוטר מבחינת האיכות ? אני מצטער שזה כזה דחוף פשוט עוד שעה אני כבר לא פה. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  9. Started by shlosi,

הי כולם. יש לי נקודת רשת אחת ויחידה בבית בלי עוד צינורות/חוטים של בזק/הוט ושות' בקירות. אני רוצה לייצר מאפס 2 נקודות רשת חדשות בחדרים מרוחקים מהראוטר. ברור לי שמדובר פה בחציבה די רצינית, אבל זו לא הנקודה. אני רוצה נקודות הרשת החדשות יהיו כמו הראוטר עצמו, כלומר ברגע שאני אחבר לשם כבל ממחשב זה יהיה חיבור ישיר לראוטר. אני לא רוצה כבל עם ראש RJ45 שיוצא משני הצדדים אלא שקע רשת פשוט שישמש כ"מתווך" בין הכבל שבתוך הקיר לכבל שמגיע מהנקודה החיצונית ועוד אחד שמגיע מהראוטר עצמו. אשמח להסבר טכני לביצוע ממי שיודע. תודות!

10. Started by onlyhuman,

אשמח אם תמליצו לי על נקודת גישה טובה למחשב נייח בחדר. הראוטר שלי די מרוחק. חשבתי על [h=1]Edimax EW-7416APn nMax 300Mbps. מה אתם אומרים? יש הצעות יותר טובות?[/h]

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by gilad peles,

יש לי כמה שאלות בנוגע ל"נקודת גישה" - AP : 1. האם זה מומלץ? אנחנו רצים לחבר לזה כבל רשת (מהירות 100 מגה) ולגלוש מ10-15 מכשירים... יש סיכוי? 2. מכירים דגם מומלץ? באיזור ה150-200 ש"ח. 3. הערות ורעיונות יתקבלו בברכה תודה

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  12. ראשית, קראתי נעוץ לנושאים פופולאריים ואם עברתי על החוקים, קבלו התנצלותי. לנושא, יש לי ראוטר פעיל בקומת קרקע במרחק 2 קומות אין קליטת wifi, אך העברתי כבל רשת ע"מ לחבר טלוויזיות (פרטנר) כעת ברצוני להרחיב את טווח הרשת האלחוטית גם לקומה העליונה שמעתי שיש מוצר שנקרא נקודת גישה שבאמצעותו אפשר לחבר לכבל רשת שיוצא מהראוטר הפעיל וכך לייצר רשת אלחוטית גם בקומה העליונה. אינני מבין בנושא, ספק האינטרנט בוחר שלא לעזור על מנת שיקנה חבילת אינטרנט נוספת. ומוקדיי השירות של גורמי המכירה סגורים הציעו לי 'מגדיל טווח' אך זה לא יעיל עבורי כי אין שם קליטת wifi, אפילו חלשה, ואין נקודת ביניים שניתן להתקין בה את ה'מגדיל טווח'. אודה על הבהרה בנושא, ואש…

• 2 תגובות
    • 7.1k צפיות
  13. Started by ktulu,

שלום, יש לי בבית אינטרנט סיבים של פרנטר 1000. רכשתי את מגדיל הטווח של d-link דגם 1620. https://www.dlink.com/en/products/dap-1620-ac1300-wi-fi-range-extender חיברתי את מגדיל הטווח באופן קווי וביצעתי הגדרות דרך d-link הרשת האלחוטית אצלי מתקבלת עכשיו בסביבת הראוטר של פרטנר ומגיעה למהירויות של 500-600 אבל הרשת של מגדיל הטווח לא עוברת את ה 100. מגיעה ל 80-90. לפי מה שאני יודע מגדיל הטווח תמוך במהירויות של 1000. מה אני מפספס? נעזרתי בסרטונים ביוטויוב כדי להגדיר.

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  14. Started by ig591,

הי, כדי לחבר רסיבר שיש לו כניסת LAN וכדי לשפר את הקליטה בכלל אני שוקל לקנות AP, קראתי את ההמלצה להשתמש בנתב כ AP אבל אני לא בטוח שהשיטה מתאימה לצרכי, האם הנתב במצב כזה יכול לשמש גם סוויץ'? האם אינו מאבד את יכולות ה LAN שלו? הראוטר שלי הוא ה D-LINK 2650U של בזק הבנתי שעדיף להשתמש בנתב זהה או לפחות בעל אותו CHIPSET - האם זהו הדין גם לגבי ה AP? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by EDDIE9,

שלום רב. אם יש לי ראוטר בסלון שממנו יוצא כבל רשת לחדר השינה ששם קליטת הווי פיי מאוד חלשה ונגיד שאני קונה נקודת גישה כמו שהמליץ לי חבר בפורום ולא רפיטר ומחבר את נקודת הגישה לכבל הרשת בחדר השינה,אז בעצם יהיו לי שתי רשתות ווי פיי שונות ואז נשאלת השאלה...האם כשאהיה בסלון ואהיה מחובר לרשת הווי פיי של הראוטר ואז אעבור לחדר השינה ששם יש רשת ווי פיי של נקודת הגישה,האם אצטרך כל פעם להתנתק מהרשת בסלון ולהתחבר לרשת של נקודת הגישה?זה די מסורבל....האם יש אפשרות לנדוד על שתי הרשתות מבלי לעבור כל פעם מאחת לשניה? במידה ואין אפשרות כזאת,אני מעדיף לקנות כבר רפיטר,השאלה שלי היא,באיזה מרחק מקסימלי אני צריך לחבר את הרפיטר מהראוטר בסלון? תודה

16. שלום יש ברשותי נתב עם המפרט הרשום למעלה ואני רוצה להשתמש בו כנקודת גישה כדי להגדיל טווח של נתב אחר. אין לי אפשרות לחבר ביניהם עם כבל רשת ככה שנשאר לי רק האפשרות הזאת. אציין שחיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה ממוקדת לענייני, ובאתרים באנגלית אני לא מצליח להבין. אשמח לתשובה מפורטת בלי רמה גבוהה מדי כדי שאוכל להבין טוב בתודה מראש שמואל

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  17. Started by יניב51,

שלום לכולם. הבית שלי עבר קצת שיפוצים ובמהלכם הראוטר שהיה ממוקם בקומה השניה, ירד לקומה הראשונה. אין לי מושג מה הולך שם, אבל צירפתי תמונה של הארון אינטרנט ( או מה שזה לא יהיה ). אשמח גם להסבר קצר מה הולך שם כי אני לא הבנתי. בכל אופן, כרגע בקומה השניה האינטרנט האלחוטי מקרטע, ויש לנו 2 ניידים ( חוץ מכל האייפונים ), ככה שגם למעלה דרוש אינטרנט אלחוטי. הבנתי שצריך לעשות נקודת גישה ( שימוש בראוטר אלחוטי למעלה ), איך עושים זאת? הראוטר שלנו הוא של Netgear DG834NU שסופק ע"י בזק. בכל הבית יש הכנה לחיבור קווי, ז"א שאפשר את הראוטר לחבר באופן קווי לראוטר הראשי. האם מהירות האינטרנט תפגע ( המהירות באינטרנט האלחוטי פחות קריטית, רק שבקווי לא תהיה פגיעה )? האם צריך את אותו הראוטר בדיוק בשביל…

• 7 תגובות
    • 3k צפיות
  18. Started by yigal33,

שלום לכולם ברשותי מחשב נייח שמחובר לראוטר TP-LINK TLWR841N ויש לי ראוטר נוסף של האדימקס BR-6216MG שלא בשימוש המחשב שלי יושב בחדר ממד ויש לי סוני פלייסטיישן בסלון והקליטה לא הכי טובה האם ישנה אפשרות להשתמש בדרך כלשהיא באדימקס כדי ליצור קליטה מלאה או נקודת גישה ? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  19. שלום! יש לי בבית את הנתב הזה BR-6216Mg EDIMAX. הנתב עובד אצלי כבר מספר שנים ומספק את הסחורה. אני מעוניין להגדיל את טווחת השידור שלו בעזרת נקודת גישה, אבל אין לי מושג איזה מכשיר יעבוד בהתאמה עם הנתב שיש לי. אני זקוק לעזרתכם בעניין. אני לא הכי מתמצא במחירים. לצורך העניין נניח ויש לי תקציב של כ 250 ש"ח. מה הייתם מציעים לי? אגב, כמה קשה להגדיר נקודת גישה? שבוע טוב!

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  20. Started by adi3,

שלום רב, עברתי לבית חדש בסלון יש קליטת אינטרנט מהראוטר הראשי ובחדרים מאחור אין קליטה, יש במסדרון בסוף נקודת ETHERNET (כבל שמחובר לראוטר הראשי של הבית) האם אפשר לחבר יחידת MESH אחת (בלבד!!!) או נקודת גישה מומלת אחרת, אחד מהחדרים הוא חדר ממ"ד אני מחפשת מכשיר שיאפשר גישה אלחוטית לכול החדרים מאחור (3 חדרים), האם תוכלו להמליץ על נקודת גישה ל 1000MB (סיב אופטי), תודה מראש לעוזרים, אשמח לקבל שם של דגם ספציפי (עד 700 שח)

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  21. שלום, אני מחפש לרכוש נקודת גישה משולבת מתג (3 עד 5 פורטים). .חיפשתי הרבה בזאפ וכן באייבורי/KSP אבל לא מצאתי. ראיתי באמזון מספר דגמים, אבל אני מעדיף לרכוש מכשיר שכזה בארץ (לא רוצה גם לקחת את הסיכון של חוסר התאמה לרמת מתח כניסה) האם יש התקן כזה למכירה באחד החנויות בארץ? התקן מומלץ? תודה, שריאל

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. Started by gania23,

אז ככה אני הורדתי משחק בutorrent הוריד לי על מהירות 50+ אמרו לי להתקין איזה תוכנה בשם netlimiter התקנתי לא הבנתי בה כלום אז מחקתי... עכשיו אחרי שמחקתי אותה נדפקה לי עוד יותר המהירות והutorrent כתב לי שיש לי הגבלה בחיבור ולא הצלחתי להוריד בכלל מהביטקומט עכשיו התקנתי winsockfix וזה אמנם תיקןן לי את בעית ההגבלת חיבור בutorrnt אבל המהירות הורדה ירדה ל 5 מה אני יכול לעשות כדי לתקן הכל ולהחזיר למה שהיה פעם והנה תמונה מהutorrent http://img67.imageshack.us/my.php?image=untitledhb5.jpg בתוך הסוגריים כתוב לי 725 אבל מחוץ לסוגריים כתוב לי 15 ככה זה צריך להיות?

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  23. Started by kronin,

אחרי תוכנות השיתוף למיניהן הגיע תורו של youtube. בשלושה ימים האחרונים ישנה איטיות ממשית בגישה לאתר הוידאו המוביל youtebe. נסיון בגלישה לכל אתר אחר בישראל ובחו"ל מעלה תוצאה רגילה וטובה, אולם בגישה ליוטוב הכל זוחל עד צולע. אולי זה כרגע נסיון שמתחיל מכמה גולשים ואולי זה כבר אצל כולם, מה שברור הוא שאם יש אמת בדבר יש פה הפרת חוזה ומקום לתביעה יצוגית גדולה מאוד. הבעיה היא להשיג הוכחות שאפשר יהיה להסתמך עליהם בבית משפט ושהשופט לא יזרוק אותנו מכל המדרגות ללא הוכחות. זה דבר אחד לחסום משתפי קבצים וזה דבר אחר לחסום אתרי וידאו לגיטימיים.

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  24. Started by gshhar,

יש לי 2 קווים של אינטרנט בבית. אחד מגה וחצי על שני מחשבים (נטוויז'ן) עם אלקטל שהוא גם ראוטר (ההורדות הם רק ממחשב אחד) ועוד חבילה של אינטרנט 750 בכבלים. עכשיו ההורדות בחבילה של ה-750 (ואני מתכוון להורדות מתוכנות שיתוף קבצים) מהירות יותר. יכול להיות שהאלקטל שלי לא טוב,או שיש בו איזה בעיה?

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  25. אהלן, אני מנוי להוט אינטרנט 5MB באנדל עם בזק (הוט תשתית ובזק בין-לאומי ספק). יש לי את המודם הטלפוני הזה Terayon TA-102/202 ובנוסף יש לי את המודם אינטרנט שלי Thomson 425. השאלות שלי הם: 1.מה כל אחד מהם עושה? 2.האם אני באמת צריך את שניהם? 3.אני מתכוון לשדרג בקרוב ל-UFI 12/10 MB. אשמח לקבל המלצה למודם טוב שיש להוט. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים