עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, אני צריך ראוטר שישמש כAccess Point וישתף מדפסת. כלומר, צריך להיות לראוטר פורט USB ויכולת לשתף מדפסת ברשת. דגם המדפסת שאני צריך לשתף זה CM-1015 של HP. אני מעדיף לקנות ראוטר ולא שרת מדפסות או Access Point, בגלל שההבדל במחיר לא נראה לי גדול ואני כנראה אעשה שימוש גם בראוטר בזמן הקרוב. יש המלצות? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לחברי הפורום, יש לי מחשב אחד שיושב בקומת הקרקע בבית בתוך ממ"ד, ומחשב נוסף שאני מתכוון לקנות ישב בחדר בקומה שמעליה. חשבתי שרשת אלחוטית תהיה הפתרון הכי פשוט לחיבור המחשבים אבל כשקראתי את המדריך של Qtec נוכחתי שזה כנראה בלתי אפשרי (ממ"ד+הפרש קומות). העברת כבלים לא באה בחשבון והפתרון שחשבתי עליו הוא שימוש ברשת הטלפון הביתית לחיבור המחשבים. יש למישהו ידע/ניסיון בנושא הזה? או רעיון אחר? כמה דברים נוספים: 1. הטלפונים בבית מחוברים למרכזיה מדגם Logiphone 208-LT 2. חיבור האינטרנט שלי הוא ADSL. מה שאני צריך בת'כלס זה שיהיה חיבור אינטרנט גם למחשב החדש. הרשת פחות חשובה לי אם זה מורכב מדי. אני מניח שבזק ישמחו להתקין לי עוד נקודת ADSL בבית ולגבות עוד כסף כל חודש.. השאלה היא אם יש א…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by winner100,

שלום לכולם, יש לי זוג שאלות בקשר לנתב הזה. קבלתי אותו במתנה והחלטתי בפעם ראשונה לתת לנתב צ'אנס. יש לי רק זוג שאלות: 1: איך לשנות סיסמא? הוא עובד אבל אין לי מושג מה הסיסמא שלו... יש חיבור USB (אין לי את הכבל) האם צריך לחבר למחשב ואז לשנות באמצעות תוכנה או שיש דרך אחרת? 2: יש לי תשתית HOT וחיבור של 30 מגה. האם הנתב הזה יעמוד "בעמוס" או שיש לי ממה לדאוג? אין לי אפילו חצי ניסיון עם נתבים, אני ישמח לעזרה ממכם, תודה חברים ובוקר נהדר! - - - תגובה אוחדה: - - - בקשר ל1 הצלחתי, הבנתי שההגדרות הם דרך הIP. בקשר ל2 אני ישמח עדיין לעזרה, וכמובן שכל דבר נוסף מעבר יעזור לי. תודה לכם!

4. Started by nissan.elgavy,

היי, יש לי ראוטר סימנס של בזק פשוט אותו חיברתי לקו אינטרנט ועוד ראוטר של TP LINK אותו הפכתי לAP. החיבור עצמו בסדר, עבדתי לפי המדריך ב NET CHIEF והכל הלך כמו שצריך. משום מה כשאני מתחבר לAP אין גישה לאינטרנט. כשאני נכנס ללוח בקרה של הסימנס (זה שמחובר לקו אינטרנט) כתוב לי את ה mac address של הTP LINK בwireless clients כך שלמעשה החיבור בין הראוטרים בסדר גמור רק החיבור בין ה tp link לאינטרנט עצמו לא עובד, משהו באמצע שם לא עובד. מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה! המדריך לפיו עבדתי: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. אני זקוק לראוטר שיהיו לו בין 4-8 מחשבים שאני יוכל לחבר אליו, עדיף 8 אפשר גם 4, זה לא יפריע לי. אני ממש לא צריך אלחוטי כי כל המחשבים בבית שלי מחוברים באמצעות חוטים. מאוד מאוד מאוד חשוב לי שתיהיה לו הגנה כמה שפחות חזקה (פיירול) ואם יהיה לו אז שאני יוכל לפתוח פורטים בקלות בלי יותר מידי סיבוכים למה אני מוריד הרבה בתוכנות שיתוף. אם אפשר להשיג בפחות מ-300 ש"ח מעולה, חשובה לי המהירות שליחה בין המחבשים ברשת אבל אני גם לא רוצה להשתגע במחיר. ויש לי גם שאלה-האם אני יכול לחבר את הראוטר לאב (HUB) ז"א למשוך כבל רשת בין חיבור מחשב אחד שלו לתוך אב ומשם להוציא עוד כמה חוטים שיתחברו לעוד כמה מחשבים ויהיה להם אינטרנט. היום אני מחובר באמצעות מודם שפרצו לי אותו, הוא מתחבר לאב מהאב הזה מתחברים…

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  6. Started by golans1,

יש לי מחשב נייח שאליו מחובר ראוטר אלחוטי של D-link דגם 524 ורסיבר ביתי בחדר מרוחק שיש לו חיבור לרשת וכרגע אני מחבר בין המחשב לרסיבר בעזרת כבל . הייתי רוצה לדעת מה אני צריך להוסיף כדי לחסוך את הכבל כך שהרסיבר יתקשר עם מחשב בצורה אלחוטית ? תודה

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  7. יש לי 1Gigabit פייבר של סלקום. וה-Gateway שהם נותנים הוא מודם פייבר משולב ראוטר, בלי אפשרות לבטל את הראוטר (Bridge) ראיתי שרשמו פה בפורום שאפשר לבקש מתאם לסיב והם נותנים. אז זהו שלא, הם לא נותנים יותר, גם כשהצעתי לשלם להם על זה. קניתי מערכת MESH והשאלה שלי, אם אני אחבר אותה ל-Gateway של סלקום ואשים אותה בתוך DMZ זה יפתור לי לגמרי את הבעיה של ה-Double NAT? והאם מבחינת ביצועים תיהיה פגיעה? הרי אני לא סתם משלם בשביל Gigabit אני אעריך מאוד כל תשובה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Okopel,

יש לי בבית מחשב נייח המחובר לאינטרנט בחיבור קווי עם מודל ADSL ומחשב נייד(שבדר"כ גולש על הרשת של השכנים{כמובן-בהסכמתם}) האם יש אפשרות להדפיס במדפסת של המחשב הנייח מהמחשב נייד?(כמובן-בלי לחבר רשת אלחוטית שלנו)... אולי אפשר לחבר את המחשב נייד עם כבל לשקע של טלפון(בלי מודם בניגוד לנייח...)?

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  9. Started by bdbd,

אני וחבר שלי ג רים אחד ליד השני הוא גר 2 קומות מתחתיי... רציתי לחבר את שתינו ברשת אלחוטית.. ורציתי לדעת אם זה אפשרי לקנות 2 כרטיסי רשת אלחוטיים USB ולקשר בין שנינו ברשת המרחק ביננו הוא כ 48 מטר בערך והמחשבים שלנו הם ליד החלון.. זה אפשרי ואיזה כרטיס רשת צריך לקנות ואיך מגדירים אותו לרשת..? וכו'?

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  10. אהלן מצאתי עמוד עם firmware (הם קוראים לזה driver משום מה) לכל המודמים וה router ים שמסופקים על ידי בזק http://www.bezeq.co.il/support/Pages/toalhuti.aspx הסיבה שאני מפרסם את זה פה (וכותב כל מילה גם באנגלית וגם בעברית) זה בגלל שלקח לי יום שלם למצוא את המידע הזה, אז שלבא בתור שמחפש את זה יהיה יותר קל. שבת שלום

• 1 תגובה
    • 5.4k צפיות
  11. הי, לפני כחודשיים קניתי את הכרטיס רשת הנ"ל כדי שאוכל להתחבר לראוטר בחיבור אלחוטי בתקן N. בימים האחרונים אני נתקל בבעיה שהכרטיס מתנתק באופן תכוף מהרשץ - כל כמה דקות, ואני נאלץ לעשות לו - Disable-Enable כדי שיתחבר שוב. יש לציין שכאשר הוא מתנתק מהרשת הוא לא מסוגל לקלוט שום רשת בכלל אבל עדיין נראה כאילו הוא במצב Enabled. לעיתים כשאני עושה Disable/Enable אני מקבל Blue Screen. ניסיתי להוריד דרייברים לכרטיס (מסתבר שאין להם אתר רשמי), אבל העדכניים ביותר זהים לדרייברים הנוכחיים שלי. גם הסרה והתקנה מחדש של הדרייברים לא עזרה. הכרטיס נקנה מ-KSP ועדיין צריכה להיות לי עליו אחריות. השאלה היא אם יש משהו שנראה לכם שאפשר לעשות לפני שפונים ל- KSP? תודה!

12. Started by ניר.,

חוו ותגידו מה דעתכם על הנתב ASUS AM604G ?

13. Started by Guy King,

יש לי את הנתב Edimax BR6204WG ואת המודם נתב AZTECH 600E. יש לי מחשב נייח (ממנו אני כותב כרגע) ומחשב נייד בחדר אחר בבית שדרכו אני רוצה לגלוש באינטרנט ע"י הקמת רשת אלחוטית. אין לי מושג ירוק בנושא. ב-AZTECH כל שלושת הנורות מהבהבות וב-EDIMAX הנורות שפועלות הן כולן: PWR, WLAN, 10/100M, LNK/ACT וב-LAN שתי הנוריות של מספר 1 פועלות. הנורית של ה-WLAN מהבהבת באור כתום וכל השאר ירוקות. במחשב הנייד יש לי כרטיס רשת מובנה ובעבר במקומות אחרים שבהם היה WI-FI גלשתי במחשב הנייד באינטרנט. איפה אני מתחיל? ומה אני צריך לעשות?

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  14. לפני כשבועיים, תחת הכותרת "איסור אפליה בין מנויים", הוציא משרד התקשורת ידיעה לעיתונות ממנה ניתן להבין כי לקוחות קיימים של חברות התקשורת, העוברים לתוכנית חדשה, יזכו באותם תנאים כמו לקוחות חדשים. ידיעה זו זכתה לפרסום נרחב בעיתונות ובעקבות זו פנו אלי מספר גולשים בפורומים ובפייסבוק על מנת לקבל הבהרות לנושא. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5665

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  15. אהלן, יש מצב שאנשים כאן כבר יזהו את הסיפור שלי, בערך 5 שנים אני כבר "לא אוהב" את האינטרנט בבית. בבית יש 3 קומות (החייגן והראוטר וכל העניינים) נמצאים במרתף, יש עוד ראוטר נוסף (שמתחבר בכבל) שנמצא בקומת כניסה ובקומה העליונה - האינטרנט לא קיים \ זוחל. אין אופציה להעביר כבל לקומה העליונה. חשבתי על פתרון של מתאם על רשת החשמל. מה מומלץ כרגע? בנוסף לזה, אני אצטרך לחבר למתאם הנ"ל גם ראוטר. ככה שחשבתי כבר לקנות מתאם כזה עם יכולות WIFI. אני מתלבט בין כמה דגמים: ZyXEL 1200 Mbps Powerline AV1200 Netgear Powerline 1200 (שאין לו WIFI... ככה שהוא הופך את העסק ליותר יקר משמעותית). TP-LINK TL-WPA4220KIT ADVANCED 300Mbps Universal WiFi Range Extender, Repeater, AV500 NETGEAR Powerline 500 …

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. הייתי מחובר ב 100 מגה להוט הייתי מרוצה אבל בגלל שהשירות לקוחות שלהם לא קיים ואני לא רוצה לרשום דברים קשים על מה שקורה שם אז אני לא ארחיב ... אז החלטתי לחזור לבזק ששם אני מקבל בין 40 - 60 מגה במקום 100 מעדיף שירות על טכנולוגיה הבעיה זה הספק יש לי כרגע אורנג' וחשבתי להחליף ל 014 POWER NGN העניין שבבזק בינלאומי הכבל התת ימי זה יותר קשור לאתרים בחו"ל משחקי רשת וכאלה לא ? אבל באתרים בארץ אין הבדל ? או שיש גם ? המחירים של בזק בינלאומי גבוהים יותר השאלה אם זה שווה או שכל הספקים בארץ אותו דבר ? חשבתי על הקטע של הכבל התת ימי אם יש הבדל זה רק בחו"ל ורוב האתרים שאני עובד איתם נמצאים בארץ לא יודע אני מתבלט .... יש אקספון 100 מגה משולב תשתית + ספק ב 70 שקל אני מפחד שיש קצ' בעיה של נ…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  17. יש לי ראוטר d-link dl-724 וכרטיס אלחוטי dwl-520 בתקן g+ אני לא יכול לעשות הצפנה מסוג wep בכרטיס ובראוטר הצלחתי לעשות ובכרטיס לא כלומר כאשר אני עושה הצפנה בכרטיס הוא מנסה להתחבר אבל לא מצליח אבל חוץ מזה הכרטיס עובד בסדר אני יודה לכם אם תוכלו לעזור לי

• 1 תגובה
    • 610 צפיות
  18. Started by PayneBack3251,

שלום רב ! יש לי ADSL בחבילה של 1.5 ואני משתמש במודם ECI B-FOCUS 270-PR הפכתי אותו לראוטר וכרגע יש לי רשת של 3 מחשבים,לי ולאחים שלי לכל אחד יש מחשב,עכשיו לכל אחד מאיתנו יש דיאבלו 2 ההרחבה ואנחנו משחקים עם אנשים בבאטל-נט,אף פעם לא היתה לי בעיה של איטיות גם ששלושתנו שיחקנו באותו זמן,אפילו היו זמנים שהפעלתי את האימיול תוך כדי וזה בקושי האט את המשחק,בזמן האחרון המשחק נהיה איטי בטירוף ! לא רק שאנחנו כבר לא מצליחים לשחק ביחד מרוב איטיות אלה אפילו במחשב אחד בקושי אפשר לשחק מרוב איטיות...ניסיתי לנתק את מודם אולי הוא התחמם יותר מדי או משהו לא עזר...וזה כל הזמן אותו הדבר...וגם בדקתי אם האינטרנט עצמו איתי ולא...אני גולש חלק ומוריד במהירות רגילה...אתה חייבים לעזור לי למצוא את הפתרון ל…

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  19. Started by ReSt,

שלום לכולם ושבוע טוב, יש לי ראוטר NETGEAR DGN1000 בסלון שמשדר WIFI. יש לי כמה שאלות אליכם - 1. העוצמה שלו לא משהו בכלל, האם אפשר להחליף אנטנה ? איפה אני מוצא אנטה שמתאימה מבחינת תדרים ועוצמות לראוטר שלי. 2. במרתף אני לא מצליח לקלוט את הWIFI, יש לי הכנה בקיר של RJ , יש איזה ממיר חוטי לאלחוטי ? זאת אומרת שאני יחבר מין מתאם עם אנטה לשקע רשת בקיר ואז הוא ישדר לי WIFI ? תודה רבה לעוזרים

20. Started by rotemit,

שלום. ברשותי מודם rotal RTA1320a של בזק לאינטרנט של 2.5 מגהבייט. האם הראוטר הזה: Edimax nLITE BR-6226n , מתאים לו? (הבנתי שלמודם יש תקן G). בנוסף האם ראוטר זה מומלץ? אני מחפשת ראוטר לצרכים בסיסיים ופשוטים ביותר. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Burkey,

שלום, ברשותכם אני עורך ומשנה את ההודעה המקורית. קראתי הרבה חוות דעת על נתבים ואני מבולבל, אז נעשה את זה יותר פשוט... אני זקוק להמלצה שלכם על נתב טוב במחיר של עד 350 ש"ח. אל הנתב צריך להיות מחובר מחשב אחד באופן חוטי, ולפחות עוד אחד אלחוטי. הייתי רוצה שהנתב יהיה מדור חדש (לדוגמא, אם נתב של EDIMAX, אז לא נתב מלפני 3 שנים, אלא מהסדרה העדכנית שלהם). עקרונית לא אכפת לי איזו חברה, העיקר שתהיה חברה מוכרת. חשוב לי שהנתב לא יתנתק כל הזמן מהמודם. יש לי מודם כבלים. כרטיס הרשת האלחוטי הוא מתקן g, אבל מן הסתם יום אחד יהיה לי n, אז אם כבר אז כבר, אני רוצה שהנתב יתמוך בתקן החזק יותר. תודה !!!

22. Started by guyravid,

שלום, האם מישהו מכיר מוצר שמאפשר להתחבר לUSB מרחוק? כלומר שהפרוטקול נשאר USB, אבל עובד מעל wifi? חשבתי שאפשר באמצעות זה לסנכרן את האייפון מרחוק, או לחבר מצלמה למחשב, בלי צורך פיזי להגיע למחשב. רעיונות?

23. ברשותי לינקסיס 4200 עם tomato קיימת אפשרות לאתחול אוטומטי של הנתב אני מחובר ב 100 מגה הוט ברור לי שאחת לכמה זמן צריך לאתחל את הנתב בדומה למחשב מה אתם ממליצים ? לאיזה תדירות לתכנת את האתחול ?

24. Started by hemilton,

שלום לכולם, יש לי ראוטר DLINK 524 (אלחוטי), והשאלה היא האם ניתן להתחבר בעזרתו לרשת אלחוטית אחרת או לחפש בעזרתו רשתות אלחוטיות באזור. ז"א האם הוא יכול לשמש לי ככרטיס רשת אלחוטי מכיוון שיש לי רק אותו ואין לי כרטיס רשת כנ"ל. תודה.

• 1 תגובה
    • 764 צפיות
  25. Started by Anatal,

שלום עשיתי לפי מדריך מסוים שמצאתי באתר שלכם או לא, לא זוכרת כבר. נאמר לסמן באפשרויות התיקיה את הסימון שיתוף ולשים את המחשבים המחוברים לרשת באותה קבוצת עבודה, ומה עוד? כל הדברים העיקריים נעשו, ובכל זאת אינני רואה במיקומי הרשת שלי את המחשב השני או את הקבצים ששמתי לשיתוף מהמחשב השני. אשמח לעזרה כיצד אפשר לשתף קבצים. תודה.

• 1 תגובה
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים