רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,518 דיונים בפורום זה
-
קודם כל תודה מראש לעוזרים! הייתי מעוניין במדריך קצר שיעזור לי לקנפג את הרשת האלחוטית הראשונה שלי! התייחסות לSECURITY לדברים שעלולים להאט את האימיול מה עוד יכול להיות...אה איך הלינקסיס מחייג לרשת אוטומטית במקום החייגן ועוד כל מיני דברים שיחליקו לי את העסק! תודה מראש!!!!!
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
היי כולם, דבר ראשון סוף כל סוף אני מוצא פורום רציני לחומרה ובמיוחד לרשתות ביתיות (עניתם לי על הרבה שאלות כבר דרך הנעוצים)... עכשיו לעניין... ברשותי ראוטר אלחוטי מדגם D Link DI-524 והוא מתחבר ישירות למחשב שלי... בחדר אחר של הבית אני מעוניין להציב ראוטר אלחוטי נוסף אשר יתחבר ישירות לאקס בוקס שלי. השאלה שלי היא האם דבר כזה הוא אפשרי בכלל... יעני שראוטר אחד משדר אותו, שני קולט את אותם אותות ויודע דרך כאבל רשת לתת גישה לאינטרנט לאקס בוקס שלי... אם דבר זה אפשרי בכלל אז אם רק תוכלו להמליץ לי על דגמים... תודה מראש אלעד
-
- 4 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית עם מודם אלקטל פרו והאב עכשיו, קניתי כרטיס רשת חדש באיזה 50 שקל ככה.. ולפי מה שאומרים ומה שהצלחתי לעשות במחשב אחר , צריך רק לסדר את ההגדרות ולחבר את הכרטיס רשת לאינטרנט אז עשיתי את הכל והגדרתי את כל ההגדרות וזה לא עובד ואז שמתי לב שבהגדרה של המודם לrecieved buffer זה עומד על 64 כשמחשב אחר זה עומד על 48 אז בדקתי אם אפשר על הכרטיס רשת שלי לעשות גם 48 ואי אפשר... אפשר 16, 32, 8 ו64 השאלה שלי אם הרסיבד באפר קשור לבעיה שלי שאני לא יכול להתחבר לאינטרנט? אם לא אז מה הבעיה? אם כן אז איך אני מסדר שיהיה 48? עריכת המודר: כותרת + תאור
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
דבר ראשון, אני רוצה להסביר, שאני בקושי יודע מה זה רשת, מודם, ראוטר וכאלה, דבר שני, כמובן אני רוצה לדעת איך פותחים איתו פורטים, מישהו במקרה יודע?
-
- 8 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום לכולם.. רציתי לדעת כמה דברים על תקני הWiFi הקיימים.. חיפשתי קצת בגוגל וקראתי בויקיפדיה אבל אני לא מצליח להבין הרבה משם חחחח 1. יש הבדל בטווח (מרחק) הקליטה בין תקן B, G ו N? 2. יש דרך לדעת את הטווח שאליו משדר הראוטר WiFi? 3. מה שקורה זה שהראוטר משדר את התדר והמתאם רשת צריך להיות בטווח השידור כדי לקלוט? זה נשמע לי הכי הגיוני, אבל בעצם גם למתאמי/כרטיסי רשת יש אנטנות שמגדילות את טווח הקליטה שלהם, אז גם הם שולחים תדר מסויים? או שמה.. פה בעיקר הבלבול שלי. ~ 3. ראיתי את זה: http://www.rahul.net/dold/clarence/usb-can/im000742-800x600.jpg איך זה בעצם עוזר? (איך זה עובד?) אני ממש צריך פתרון כזה למחשב בצופים אני מצטער מראש על הבורות שלי אבל אני פשוט לא מצליח להבין אי…
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש בידי את האפשרות להביא עם הדודים מחו"ל את אחד מהראוטרים הבאים: D-Link DIR-655 Linksys WRT160N Linksys WRT310N Belkin N+ Belkin N1 Vision (עם חריגה של 14 דולר, השאלה אם הוא שווה את זה) לפי מה שהבנתי, הבלקין הכי חזק, הבעיה היא שהוא לא תומך L2TP... האם אני צריך LT2P אם אני גולש ללא חייגן בכבלים (MPLS) ? הדרישות שלי הן פשוט שיהיה חזק, כי הEdimax 6524 לא עזר. איזה ראוטר הכי מומלץ ? (מזמין מ Amazon.com) אני גולש דרך כבלים, אקספון, מהירות: 5 מגה. תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
היה לי ראוטר של לינקסיס 192.168.1.1 והחלפתי אותו בראוטר של D-LINK DIR655 כאשר עכשיו הכתובת שלו היא 192.168.0.1. המחשב שלי בסלון שלו יש תיקיות משותפות מחובר באלחוטי, הסיסמא מוגדרת הוא מצליח להתחבר לרשת ולגלוש אולם אני רואה שכל התיקיות המשותפות שלו נעלמו לי כאשר אני מנסה לראות אותם מהמחשב השני שכמובן מחובר שם הוא לרשת (חוטי). לא שיניתי שום הגדרות בשני המחשבים אלא רק החלפתי ראוטר. יש לציין שגם התוכנת השתלטות RADMIN הפסיקה לעבוד ולא מצליחה להתחבר למחשב בסלון (כמובן ששיניתי את ה-IP ל-IP החדש שעכשיו המחשב מקבל). מה שקורה זה שגם אם אני הולך ל-NETWORK אני בכלל לא רואה את המחשב שמחובר באלחוטי. יכול להיות אולי שזה קשור למשהו של הפיירוואל של הראוטר אבל לא הצלחתי להבין מה אני עושה שם…
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אני רוצה ליצור רשת שמכילה מחשב נייח אחד ללא חיבור אלחוטי (יחסית ישן פנטיום 4 1.5G) ומחשב נייד ThinkPad T60p שמכיל כרטיס רשת אלחוטי Intel PRO/Wireless 3945ABG (Cisco Compatible Extensions v4) המרחק המקסימלי בתוך הבית הוא כ 15 מטר. החיבור לאינטרנט הוא בעזרת מודם כבלים של HOT (יתכן ובעתיד אעבור ל ADSL). החיבור צמוד למחשב הנייח שנמצא בתוך ממ"ד. אני רוצה להקים רשת ביניהם ולאפשר שיתוף וגלישה מכל אחד מהמחשבים. אני מתלבט לגבי בחירת הראוטר וצורת יצירת הרשת. איך למנוע הפרעה של קירות הממ"ד וכו איך כדאי לי להקים את הרשת? תודה
-
- 4 תגובות
- 884 צפיות
-
-
פעם דיברתי בפורום הזה על נושא של הרשת אבל יש לי עכשיו מצב שונה... אני רוצה לחבר שני מחשבים לאינטרנט... עד עכשיו הכל ורוד... אבל הבעיה בבית שלי שכל אחד מהמחשבים נמצא בקומה שונה ומעבר לזה אחד מהם נמצא בממד... אז התייעצתי עם בזק וראוטר רגיל יכול להווה בעיה בקליטה וכל זה... ולכן הם הציעו לי לעשות רשת קווית בבית שתומכת עד ל-4 מחשבים... בנוגע לתשלום: מודם נתב אלחוטי HOME PNA 3 ב- 717.60 ש"ח. מתאם רשת HOME PNA 3 ב- 309.60 ש"ח. האם זה משתלם? האם אתם מכירים מקום זול יותר לקנות? תודה לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אני מתלבט בין נתבים: Linksys Wireless-G WRT54GS D-Link AirPlus Xtreme G DI-624 Linksys Wireless-G WRT54G Netgear WGR614 מה כדאי לי יותר? יש לי במחשב נייד כרטיס PCMCI אלחוטי D-Link AirPlus G+ DWL-G650+ 802.11g 54Mbps http://dlink-me.com/Products/Wireless/dwlg650_aplus.htm אם יש לכם משהו יותר טוב להציע לי
-
- 9 תגובות
- 884 צפיות
-
-
-
שלום. אני משתמש במערכת דואר שאני מגיע אליה דרך אתר (בו אני מקיש שם משתמש וסיסמא). זה של חברת ביטוח גדולה. שאלתי אם אוכל להיכנס דרך Thunderbolt (שהוא email cleint), ונאמר לי שלא, כאשר התשובה הייתה "אי אפשר, זה Web E". (או משהו כזה). האם זה באמת המקרה? כי התומך היה נשמע לי חצי רדום, ואני רוצה לדעת זה אפשרי או לא (לא הייתי שואל אם זה לא היה מאוד חשוב לי). תודה!
-
- 6 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אני לא משתמש בפייסבוק, לא אוהב את פייסבוק ומתנגד לפייסבוק. עכשיו איך אני מעיף מהמסך שלי את כפתורי ה"Like" שמתחילים לצוץ בכל אתר שני כמו פטריות אחרי הגשם? אולי יש אפשרות לחסום את זה עם Ad-Block? עצות, הארות והערות יתקבלו בברכה, תודה. עריכה: לא חשוב, מצאתי דרך ;D
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי אינטרנט 10 מגה ו2 מחשבים מחוברים ברשת. על הראשון אני משחק אונליין והשני סתם לגלישה. אבל לפעמים יש לי לאגים כשמישהו משתמש בו, אבל לא תמיד (וכן, וזה 100% בגלל זה, כי כשאני מנתק את המחשב השני מהרשת הלאג מייד מפסיק). מישהו יודע איך אפשר להגביל את המחשב השני, ככה שעדיין יהיה אפשר להשתמש בו, אבל שהוא לא יפריע לי לשחק?
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי רשת של 3 מחשבים עם נתב. שלושתם היו XP Pro עד עכשיו והכל עבד מצויין. עכשיו התקנתי את גרסאת ה-64bit של חלונות על מחשב אחד, עשיתי את ההגדרות הבסיסיות וכו'... אני יכול להתחבר לאנטרנט אבל אין לי שום קשר ל-2 המחשבים האחרים. אין אליהם פינג ואיו גישה . מה עושים ?
-
- 14 תגובות
- 884 צפיות
-
-
במסגרת גל ההכרזות אתמול שדרגה Apple גם את מפרטי הנתבים שלה. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2311
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
האם אפשרות של התחברות בטאג 4 עם חיבור ללא חייגן תהייה אפשרית בעתיד? הבנתי שבזק בינלאומי עובדים עם הוט להעביר לקוחות עיסקיים/גיימרים למעין מערכת MPLS מיוחדת שמתועדפת לשירותים הללו. שאלתי את נטויזן ולא אין מושג לגבי שירות שכזה אצלם, או לפחות תוכנית עתידית לשירות שכזה
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
אוקיי אני נאתחיל במציאותר יותר הלאן... איזה מהירות הוא מעביר מידע? אפשר להעביר גם קבצים נכון? מה זה כבל מוצלב? למה אי אפשר ליצור רשת פשוט ביו אס בי? אה ועוד שכחתי למחשבים ניידים יש גם לאן מובנה או שצריך כרטיס או משהו?
-
- 4 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי רשת אלחוטית בבית וכרטיס רשת PCI של LEVEL ONE . אני מבצע את ההתחברות דרך התוכנה של לבל וון ולא של ווינדוס (אבל ניסיתי גם את זה) וזה מתחבר סבבה רק שכעבור כמה דקות הרשת מתנתקת. מה שמוזר הוא שגם התוכנה של הווינדוס וגם הלבל וון חושבות שהכל בסדר ושאני עדיין מחובר. אם אני מתנתק ומתחבר מחדש זה מסתדר לתקופת זמן קצרה עד הנפילה הבאה. זה פשוט מטריף כי הקשר עצמו הוא לא גרוע (בד"כ בסביבות 36 ועוצמה גם סבבה). עוד דבר מוזר הוא שכשאני מוריד משהו גם תקופות מאוד ארוכות כמו יומיים לדוגמא אז האינטרנט בסדר ולא מתנתק זה כאילו שהוא מתנתק כשמשעמם לו ואין עבודה. אני אשמח מאוד לעזרה לפני שאני משתגע והולך וקונה כבל רגיל של 30 מטר. תודה
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי אידסאל 1.5 ונמשל במשחק cod (מי שלא יודע call of duty ) ועוד משחקי רשת שיש לי כמו סולצאר אוף פורצן הוא מוציא אותי מהסברבר ואומר לי server is for low ping only ועד שאני מוצא סרבר עם פינג נורמלי למה זה? בזק האיטרנאט עובד מהר . ויש שום תוכנת שיתוף ברגע או משהו כזה .
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
לפני כחודש שידרגתי מחבילת 750 כלבים ל1.5 כבלים ב012 ולא היה לי ב750 חייגן וב1.5 אני צריך להשתמש בחייגן. 1. כשאני מתחבר בחייגן לוקח איזה חצי דקה עד שיהיה אפשר לגלוש או בכלל לגעת במשהו. 2. כשאני שם ללילה נגיד אימיול אז אני מסתכל בבוקר ואני רואה שהחייגן מנותק וזה קורה הרבה פעמים וזה ממש מעצבן..!!! 3. המחשב שלי לא קשור לזה כי רק פירמטתי אתמול והוא אמור להיות כמו חדש והאינטרנט הזה דפק אותו כמו לא יודע מה...! 4. אני גולש דרך כרטיס רשת. אז אם אתם יכולים בבקשה לעזור לי להיפשר מהחייגן ומהבעיות הנ"ל אני יודע לכם מאוד! תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 884 צפיות
-
-
אני מתלבט בין ברק, קוי זהב, ואינטרנט זהב למסלול 0.5 או 0.75 בADSL מי מהם עדיף? מבחינת מחיר נראה שברק עדיף, אבל מה האמינות שלהם? ואיך המהירות שלהם בשעות העומס? תודרבה מראש!
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום לכולם. נתקלתי בבעיה מטרידה, הורדתי מהאינטרנט קובץ מסויים אך לאחר זמן מה התברר לי שהקובץ שאותו הורדתי מיותר לחלוטין מבחינתי. עכשיו אני מעוניין להעלות אותו בחזרה אך לא יודע איך לעשות זאת. בתודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 884 צפיות
-
-
Gmail כן זוכר את שם המשתמש והסיסמה שלי ואני כל פעם לוחץ על Sign In אבל כשאני לא נכנס נגיד איזה 5 דקות או יותר אז אני שוב צריך ללחוץ על Sign In וזה מעצבן. איך אני עושה שכל פעם שאני נכנס ל-Gmail אז זה יכניס אותי ישירות לאינבוקס? תודה.
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום. ספק האינטרנט בבית שלי הוא אורנג'. יש לי את הנתב שלהם (מרובע, לבן). האם אני רשאי/יכול להחליף את הנתב שלהם בנתב שלי?
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-