רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
AD-HOC רשת אלחוטית. הסבר קצר: תצורת רשת אלחוטית המתקיימת בין מחשב למחשב באופן ישיר (peer to preer) ללא צורך ב"בסיס" שידור קבוע(כמו נתב). הסבר מורחב: http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_ad-hoc_network יתרונות: הגדרה מהירה וקלה, מעבר מהיר בין סוגי הרשתות אלחוטיות וללא צורך להגדיר שוב, עלות נמוכה, פתרון נוח ומהיר למסיבות רשת ולמי שלא רוצה "להתעסק" עם נתב. חסרונות: מחשב השרת חייב להיות דלוק כדי שהרשת ואו שיתוף המשאבים יתקיימו. מושגים: שרת-המחשב הראשי אליו מחוברים המשאבים כגון: מודם והגדרות חיבור לאינטרנט, מדפסת סורק וכו' לקוח-כל מחשב שמתחבר לשרת ודרכו אל המשאבים השונים. הערות: המדריך רלוונטי ל windows xp. שלב 1: הכנה. התקנת כרטיס רשת אלחוטי בכל מחשב+דרייברים.(מומ…
-
- 2 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
עד עכשיו הייתי ב 012 לפני כמה ימים עברנו לכבלים ל HOT עכשיו החליפו לנו את המודם ל THOMSON ומאז כל השינויים האלה יש לי באלגן עם האיסיקיו הוא לא מתחבר לפעמים,לא שולח הודעות ומתנתק מתי שבא לו אני בטוח שזה בגלל כל ההחלפה הזאת אבל לא יודע איך לסדר את זה.... אגב יש לי גם ראוטר של EDIMAX 6204wg אם זה חשוב אם אתם יודעים מימה נובעת הבעיה אז בבקשה מכם תעזרו לי
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
ברשותי מודם של TERAYON שכרגע מחובר לי ב USB. יש לו גם יציאת רשת ויש לי לוח של אסוס P5WDH עם כרטיס רשת מובנה. איזה חיבור עדיף מבחינת מהירות רשת או USB ? תודה
-
- 5 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אני רוצה לפרמט את המחשב שלי בקרוב, ולהתקין את ווינדוס מחדש. הבעיה היחידה היא שאני מפחד שיילכו לי כל ההגדרות אינטרנט של הראוטור והרשת האלחוטית. חבר שלי סידר לי את הרשת וכל הדברים שקשורים לזה.. ואני מפחד להתקע בלי אינטרנט לאחר הפירמוט. יש דרך לגבות את כל ההגדרות האלו? או שהן כבר שמורות אולי בתוך הרואטר עצמו? (אל המחשב שלי מחובר הראוטר והמודם ADSL. בנוסף יש עוד שני מחשבים בבית שמתחברים אליי אלחוטית בשביל גישה לאינטרנט ושיתוף קבצים). תודה מראש על כל עזרה..
-
- 4 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אני רוצה להעביר כמה קצבים די גדולים למחשב של אחותי בת"א. מה הדרך הכי מהירה לעשות את זה ? זה הרבה קבצים שכל אחד מהם שוקל 350MB (פרקים של סדרה כלשהי). אני לא רוצה להעלות אותם או משהו כזה.שאני יוגל פשוט לשלוח לה אותם. אני לא יודע איזה אפשרויות יש, אולי לשתף את המחשב שלי ולהפוך אותו לשרת FTP נגיש באמצעות סיסמה ? או שרת HTTP ? איך עושים את זה ומה יהיה הכי מהיר ?
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, טוב יש לי בעייה שחייבת להיפתר עד יום ראשון בבוקר - אשמח לעזרתכם אנשים! יש לי שני מחשבים יושבים במרחק, שלא ניתן להעביר בו חוטים. לאחר לבטים רבים החלטתי על הקמת רשת אלחוטית בעזרת רואטר + כרטיס רשתX1. הרוטאר יהיה מחובר למחשב הראשי בעזרת כבל רשת - מצריך רוטאר אלחוטי עם יציאה חוטית גם (לדעתי ברובם יש היום לא?). ולמחשב השני כמה מפתיע.... כרטיס רשת אלחוטי. בין שני המחשבים יש קירות רגילים. קיר--->| מרווח --->קיר| מרווח ---> מחשב. המרחק הוא בערך 10 מטר אני חושב, אולי קצת יותר. בכל מקרה אני רוצה להקים רשת אלחוטית, שגם כמובן תאפשר גישה של מחשב נייד מידי פעם - לא צריך חומרה בשבילו. השאלה החשובה היא מה לקנות? איזה רוטאר היום מומלץ בשוק שבו הכל אותו דבר…
-
- 10 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש לי IP קבוע ואני רוצה לנות אותו שישתנה (ראפידשייר) חבר שלי אמר לי שמהחברה (אני מנטוויזן) אני יכול אוטומטית לבקש והם ייענו לי זה נכון אפשרי הערות תלונות הצעות לפני שאני מתקשר
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני משתמש בחלונות XP פרו, ויש לי ראוטר תוצרת דיינמוד.שהפיירוול מופעל בראוטר. אני ניכנס לאתר שנקרא www.msn.co.il, ואז זה ניתקע האתר ולא רואה כלום. באתרים אחרים אני רואה למשל ynet או וואלה או נענע הם בסדר. לפעמיים גם וואלה לא ניכנס לדואר. נראה לי משהו מוזר. שהפיירוול מבוטל. אז אני רואה טוב האתר msn וגם אתרים אחרים נמצאים תקינים. למה שהפיירוול שלי מופעל הגנה לא מצליח לעלות לאתר msn? איך פותרים את הבעיה,ומה מגדירים בראוטר? אגב: נסיתי בראוטר בהגדרות virtual server ---nat --- > יציאה פורט 80 של אתרים ובדקתי האתר msn . זה לא עובד. מה עושים? בתודה מראש מיכאל
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג חלק מרשת קווית שיש אצלי בבית לאלחוטית. הרשת כיום נראת כך : יש חשד שהכבל שמחבר בין הסוויץ' למחשב 5 נפגע כתוצאה מקידוח בין קירות. אני מעוניין להחליף את הסוויץ' לנתב אלחוטי שישמש בתור "סוויץ' אלחוטי", מחשב 3 ומחשב 4 יהיו מחוברים אליו חוטית (הם נמצאים באותו חדר) ומחשב 5 יתחבר אליו אלחוטית אני מעוניין לדעת איזה נתב וכרטיס רשת כדאי לי לבחור? אני צריך שקצב העברת הנתונים יהיה מהיר ושהשידור יהיה אמין כמה שיותר. יש לקחת בחשבון שמחשב 5 נמצא בחדר ממ"ד והנתב יהיה ממוקם בחדר רגיל כ-10 מטרים ממנו. תודה מראש לכל מי שעונה
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום... יש לי מחשב אחד בבית שהוא בתוך ממ"ד והשני בחדר רגיל. אני מעוניין לחבר את המחשב שבממ"ד לראוטר אלחוטי ולחבר את המחשב השני ברשת עם כרטיס רשת אלחוטי כמובן. השאלה שלי היא האם תהיה לי קליטה טובה ככה שלא יהיו ניתוקים תכופיםאו האם תהיה קליטה בכלל דרך הבטון של הממ"ד? האם אפשר להתגבר על בעיה זו?
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
אני מחליף את ה-IP שלי לפחות 60 פעמים ביום (באמצעות Auto Reconnect). ואני גם הרבה פעמים מתנתק ידנית. בעקבות ההתנתקויות המרובות (או אולי לא) הרבה פעמים קשה לי להתחבר לאינטרנט ידנית, תמיד מופיע לי שגיא 619 או 769 או משהו כזה ורק אחרי ניסיון נוסף זה מסתדר. יש לי אינטרנט של 012 והספק שלי זה אות ויש לי חיגן רגיל (של Windows). האם הבעיה היא בגלל כל ההנתקוית ? למה ? יש ספק שאצלו זה לא יקרה ? האם התנתקות מרובה מהאינטרנט יכולה לפגוע במודם ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי את הנתב הנ"ל, ולא הצלחתי להתחבר לאינטרנט בעזרתו. ניסיתי להתקין את Tomato (בהצלחה) אך בכל זאת הנתב לא התחבר על L2TP. מישהו הצליח להתחבר דרכו לאינטרנט בכבלים ?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עריכה: הסתדרתי לבד, אפשר לנעול שלום כולם. המצב הוא כזה: יש שתי מחשבים שהיו מחוברים ברשת והכול עבד יופי. חיברתי מחשב אחר במקום אחד הישנים, הגדרתי הכול, יש פינג, אבל העברת קבצים לא עובדת. נסיתי עם FlashFXP, והמחשבים לא מתחברים (connection refused) ודרך הווינדוס, כשאני נכנס לתיקיה של המחשב השני הוא דורש סיסמא למרות שלא הגדרתי אחת. כול כרטיסי הרשת הם OB תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום, יש לי רשת ביתית של שני מחשבים אחד עם XP ואחד עם WIN2000 עם רואטר 270PR וסיווץ' ויש בניהם כונן משותף. ככה זה עבד כבר הרבה זמן אבל בזמן האחרון אי אפשר לגשת ממחשב אחד לשני. יש בקשה ללסיסמא ושם משתמש אבל בשני המחשבים אין סיסמא. בעיקרון הרשת פיזית אמורה להיות בסדר. יש גם פינג בין המחשבים. השאלה מה צריך לבדוק בהגדרות. יש למישהו רעיון?
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
-
-
שלום אני משתמש בראוטר הזה עם המודם aztec DSL-600E, ופתאום אני חוזר הביתה ואני שם לב שהאינטרנט איטי מאוד (HWZONE ואתרים כמו נענע לא עבדו אבל אתרים בודדים עבדו כמו ynet) בכל מקרה אני כרגע מחובר ישירות למודם והאינטרנט עובד טוב, ניסיתי לחבר שוב את הראוטר ולא עובד טוב (צריך לציין שאתמול והיום בבוקר עבד טוב). ניסיתי לעשות ריסט לראוטר וזה לא ממש שינה משהו. ועוד דבר, שאני מחובר דרך הנתב הוא עושה בעיות אפילו להתחבר לממשק שלו דרך הכתובת 192.168.1.1 לפעמים עובד ולפעמים לא. אניו מחובר דרך ADSL - בזק בינלאומי. תודה
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
-
-
-
אהלן לכולם, טוב בשעה טובה הקמתי רשת אלחוטית לתפארת המדינה. ראוטר של לינקסיס וכרטיס רשת אחד של אדימקס. המחשב הראשי מחובר לראוטר בכבל רשת והמחשב המרוחק בעזרת הכרטיס האלחוטי. הרשת עבדה מעולה חזק וכנל כמובן לגבי האינטרנט. אך בעייה צצה בשעה האחרונה המחשב המחובר לנתב לא מוכן לגשת לאינטרנט. המחשב המרוחק כן ניגש לאינטרנט. הרשת עצמה כן עובדת בין שני המחשבים אך האינטרנט במחשב המחובר לנתב לא עובד. בבוקר הוא כן עבד הלחתי לשטוף כמה כלים בכיור ואופס אין אינטרנט... כאשר מנתק את המודם מהראוטר ומחבר למחשב שלא ניגש - יש אפשרות לגשת לאינטרנט בדייל אפ רגיל. אשמח לעזרתכם - כמבון שניסיתי להוריד את ההגנות של הנתב אך לא עזר כיביתי את הנתב - לא עזר חיברתי את המחשב ליציאה אחרת בנתב …
-
- 4 תגובות
- 735 צפיות
-
-
יש לי ראוטר של גיגה בייט שתומך ב 108 הבעיה היא שהכרטיס היחידי שמצאתי הוא מיני PCI ולא מתאים. עכשיו אני שוקל מה יהיה טוב יותר מבחינת קליטה: GNWPKG Gigabyte GN-WPKG Wireless PCI card 802.11b/g 54MBps GNWBKG Gigabyte GN-WBKG Wireless USB 2.0 card 802.11b/g 54 MBps GNWB01GS Gigabyte GN-WB01GS Wireless USB 2.0 card 802.11b/g 54 MBps או בכלל יש אופציה טובה יותר מחברה אחרת? אגב, יש חשיבות בקליטה לכרטיס/USB, או שהכל בראוטר? תודה מראש רום
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
יש לי כרגע מודם USB מהדגם ALE150 ששירת אותי כבר 3 וחצי שנים טובות, אני רוצה להחליף אותו במודם רשת כי בהפצת אובונטו של לינוקס אני לא יכול להתחבר לאינטרנט ובכלל אומרים שעדיף מודם רשת על USB אז על הדרך... האם בזק יסכימו להחליף לי אותו בחינם ? ;D ואם אני מחליף אז יש איזה דגם מומלץ שכדאי לבקש ?
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני מחפש מודם פקס סטנדרטי פנימי שיהיו לו drivers התואמים גם למערכת Vista x64 bit. אומנם עדיף מודם פנימי אך כל פתרון יתקבל בברכה. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
פתחתי את הדיון הזה כי אני מעוניין לקבל תמונה כללית על מחירי השוק בחברות האינטרט השונות. האינטרנט שלי כבר חודש שווה לתחת, אני מוריד בחבילה של מגה וחצי במהירות של 500 בתים לשנייה, שזה ממש מהיר, אך לא מספיק לי, אני רוצה יותר מהיר. 012 הם זבלים, רוצים תשלום מלא אם אני מתנתק, מזלי שנשאר לי רק עוד חודש אחד בלבד לסבול את הסיוט הזה. אודם לכם אם תפרטו כמה אתם משלמים, על מה ולמי. תודה.
-
- 120 תגובות
- 16k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני שבוע וחצי הזמנתי את ה Linksys WRT54GL מ Digital Support והיום נמסר לי שהוא לא יהיה זמין בזמן הקרוב, אולי בעוד שבועיים. הם מציעים לי את ה Linksys WRT54G v7 ב 395. האם זה כדאי? או שאולי עדיף לי לקחת ראוטר אחר (כמו האדימקס)? ברשת יהיו מחשב אחד שמחובר בכבל ועוד מחשב נייד שיתחבר בצורה אלחוטית וימצא בדר"כ בממ"ד (שהדלת שלו פונה לדלת של החדר בו ימצא הראוטר). תודה
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
לא ידעתי אם זה מתאים לפה או לא אז אם לא מתאים סליחה... יש לי 2 מחשבים אני רוצה לשתף תיקייה מסויימת שתהיה נגישה במחשב השני... אבל דרך תוכנה לא דרך הווינדוס יש לי תכונה אחת אבל יש לי וויסטא ויש קצת בעיות, ב xp זה עבד אבל זה לא ממש עוזר לי לתוכנה הזאת קוראים network magic אם אפשר תביאו לי שם או קישור לתוכנה שמתאימה לוויסטא... תודה מראש לכל העוזרים..
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
http://www.ex-parrot.com/pete/upside-down-ternet.html מאוד משעשע וגם מאוד שימושי
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איפה אתם מארחים את הקבצים שלכם? עבדתי עם box.net אבל יש מגבלה של 10 מגה לקובץ! נרשמתי לxdrive אבל הלוגין לא מסתיים מה ההמלצות שלכם?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-