רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, לפני כחודשיים התקינו אצלנו בבית הוט בוקס, עם תשתית וספקית אינטרנט של הוט. על רשת זו יש עוד שלושה מחשבים (ישנים יותר ופחות) וכמה סמארטפונים. הלפטופ שלי (inspiron n5110) הוא החדש והחזק בבית. מרגע שהתחברנו לUFI אני גולשת בצורה איטית מאוד (הגעתי לפינגים עצומים, הורדות של 12 KBPS ובדיקות העלאה שלא התבצעו בגלל שגיאה), בזמן שכל מחשב או סמארטפון אחר גולש מהר מאוד. יש לציין כי המחשב השבוע חזר ממעבדה עם התלונה הזו והם החליפו כרטיס רשת. אכן, כעת יש לי פינגים הגיוניים אך עדיין מהירויות ההורדה וההעלאה בלתי נסבלות (או לא מתחברות). גיליתי שבפיירפוקס אני גולשת הכי סביר, אבל דווקא הדפדפן החביב עלי- כרום- מתנהג כאילו אנחנו עדיין בשנת 96 מבחינת המהירות. הגדרתי את כרטיס הרשת שיהיה י…
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה עם לפטופ חדש, lenovo u310. הקליטה ברשת הביתית האלחוטית שלו גרועה. הוא תומך בתקן N אבל גם כשהוא יושב ליד הראוטר והחוזק אות excellent, המהירות עומדת על 39Mbps. הראוטר תומך N במהירות של עד 300Mbps ואכן הhtpc בסלון (חדר אחר) קולט את המקסימום של 300Mbps עם איכות אות good. אני מבין שכנראה הכרטיס בלפטופ לא אמור לתמוך ולהגיע למהירויות כאלה אבל עדיין המהירות נמוכה בצורה יוצאת דופן. הראוטר - tp-link wr841n הכרטיס רשת של הלפטופ - broadcom 802.11n network adapter (לא מצאתי מספר דגם, כנראה צ'יפ ג'נרי ללפטופים) תודה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חבר'ה יש ברשותי לפטופ פנטיום 2 שבו אין כרטיס רשת מובנה אז קניתי ממישהו כרטיס רשת אלחוט של חברת EDIMAX הכרטיס מסוג PCMACIA דגם:7106PC יש לצין שכל מה שעשיתי לא הצלחתי ככ"כ להפעיל את הכרטיס.ז"א המחשב מזהה אוות והכל והתקנתי דרירברים אך אני לא מצליח להתחבר ממש לראוטר שלי (אין פירוול ואין הצפנה) עכשיו קראתי באתר היצרן ככה: Please note EW-7106PC is a card bus (32bit) adapter. Should your laptop does not have card bus controller and only has PCMCIA controller, the EW-7106PC will not work with your laptop. (You can check the PCMCIA Socket Services in the Device Manager.) מישהו מוכן להסביר לי מזה אומר?כאילו אם אין לי לא הבנתי כ"כ מה מזה BUS CONTROLLER? יש במחשב ש…
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה בלפטופ.האינטרנט האלחוטי עובד מצויין אבל שאני מנסה לחבר את הכבל אינטרנט הרגיל, אין שום תגובה מצד המחשב. אני לא יכול להשתמש בכבל. ניסיתי לעשות פיתרון בעיות עם הוינדוס אבל הוא אפילו לא מזהה את החיבור הזה ולא נותן לי לבחור בו בפתרון בעיות (אני יכול רק לבחור בחיבור של הויפי ובחיבור בלוטוס) אני כבר מיואש, ניסתי לפתור את הבעיה,לעדכן דריברים,לראות אם צריך להתקין משהו..וכלום. במנהל ההתקנים אני רואה משום מה שבלוטוס וה Ethernet יש בעיה...אין להם דריברים(לא שצריך להתקין.הם פשוט לא קיימים) אני מנסה למצוא אוטומטית דריבר לאטרנט אבל הוינדוס לא מוצא באינטרנט דרייבר. אני מאמין שזאת הבעיה...אבל אין לי מושג איך לפתור אותה בבקשה תעזרו לי.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי אינטרנט של הוט עם ראוטר של TP LINK. לאחר שהייתה לי איזו בעיה עם המודם, טכנאי הוט הגיע ושינה לי את שם הרשת האלחוטית. מאז ששונה שם הרשת, הלפטופ (עם ווינדוס 7) לא מוצא לי את הרשת הספציפית הזאת. הוא מוצא המון רשתות אחרות ומתחבר אליהן בלי בעיה, אך לשלי אין כל קשר. אבהיר שכל לפטופ אחר או פלאפונים כן קולטים רשת זו וחוץ ממחשב ספציפי זה, אין כל בעיה. ולפני שמציעים- כן, הWIFI עובד ואפשר לגלוש, וכן, כבר ניתקתי את הראוטר וכיביתי את הWIFI במחשב והדלקתי מחדש, וכלום לא עוזר. ניסיתי גם לעשות DISABLE לWIFI מהווינדוס עצמו. מישהו יכול לפתור לי את הבעיה המעצבנת הזו בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 8.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי סלולרי htc one x וכשאני מפעיל את ההוטספוט אני גולש בלי בעיה באייפד. יש לי לפטופ עם מערכת הפעלה xp. ברשימת הרשתות אני רואה את החיבור של הסלולרי עם בר ירוק מלא (קליטה מצויינת). כשאני לוחץ על החיבור הוא נותן לי הודעה שהוא לא מצליח להתחבר ושיכול להיות שהמכשיר כבר לא בטווח קליטה ושאעשה רענון לרשימה. כמובן שאחרי הריענון החיבור שוב מופיע כמו מקודם. יש למישהו מושג איך אני מצליח להתחבר? תודה
-
- 3 תגובות
- 863 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מודם-ראוטר אלחוטי בן 8 שנים בערך, במושגים של טכנולוגיה הוא ישן, אבל הוא עובד טוב מאד מכל הבחינות, גם עם מחשבים שמחוברים אליו חוטית, וגם לדברים שמתחברים אליו אלחוטית, כגון סמארטפונים, טאבלטים, וכו'. בנוסף: יש לי לפטופ אחד שקניתי לפני שנה וחצי, וללפטופ הזה יש תופעה מעניינת מול הראוטר האלחוטי. כדי שהלפטופ יצליח להתחבר לרשת האלחוטית, אני צריך לקחת את הלפטופ ולעמוד קרוב מאד לראוטר, וכשהמרחק בין הלפטופ לראוטר הוא בערך מטר, אז הלפטופ יתחבר בהצלחה לרשת. (אחרי שהלפטופ מחובר לרשת, אין בעיה להתרחק מהראוטר.. זה ישמור על החיבור, וזה יעביר נתונים והכל בצורה תקינה..) אם לעומת זאת אני מנסה לשבת עם הלפטופ מרחק כמה מטרים מהראוטר, ואז מנסה להתחבר, ב-95% מהמקרים זה לא יתחבר.…
-
- 16 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
-
שלום לא מזמן העברתי את המחשב שלי לחדר אחר ושמתי לב שה IP של המחשב השתנה לפני ההעברה, ה IP היה קבוע למשך שבועות זה מביא אותי לשאלה, לפי מה ה IP נקבע?
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מדובר בחלק מחומר לימודי שאני לומד , יש שם דוגמא לכתובת 192.255.255.0 שמקבל כתובת מסיכת תת רשת 255.255.255.192. אחר - כך עוד דוגמא כתובת 192.2.2.135 מקבלת 255.255.255.224. זה מה הסיפור כאן זה סתם עוד נתון שאני מקבל.? אני אמור לדעת לפי כתובת IP מה הכתובת MASK או שזה לא משהו שאני אמור לדעת איכשהו?
-
- 47 תגובות
- 10k צפיות
-
-
יש לי מודם של EDIMAX 6104K באתר של היבואן רשום בהוראות להתחבר עם L2TP ואילו באתר של נטויזיון בהוראות כתוב PPTP. מישהו מוכן להסביר לי במה לבחור ואיזה עדיף? אני לא יודע מה ההבדל בין השניים ומה עדיף תודה
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
זה קשור למרחק?? בדקתי אתהפינג שלי בסוריה וזה היה 200 ומשהו ובארצות הברית זה היה יותר נמוך...
-
- 2 תגובות
- 689 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
קניתי כרטיס רשת, יותר נכון, אבא קנה, בתור הכנה לחיבור לאינטרנט מהיר המייחל ובא לאזורינו שבשטחים. אם תוכלו להגיד לי דעות על הכרטיס: Dynamode - nc100tx-r עלה 90 שקל... בחוברת הסבר כתוב שצריך להיות לי wake-up cabel, ואין לי אותו. מה זה הכבל הזה? אני חייב אותו?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
מקור - http://news.cnet.com/8301-1035_3-10351215-94.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20 עכשיו נמתין ונראה אם זה אפשרי רק לעדכן קשוחה (Firmware) לציוד התקשורת שבתקן N Draft לתקן N הסופי או שמדובר בשינוי פיזי של החומרה...
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני לפני קניה של ראוטר אלחוטי linksys wrt54gl הראוטר הולך לעבוד מול 2 מחשבים (אחד חוטי השני אלחוטי), עם הרבה תעבורת p2p (לא 24/7 מכיוון שאני משחק בשאר הזמן ;D), החיבור יהיה בhot (כלומר l2tp/pptp) עם מסלול gamer (לא נראה שזה משנה אבל שיהיה) איך הוא בp2p? שורד חזק? יש צורך באיתחול כול שבוע? יש משהו מומלץ יותר ממנו באותו טווח מחירים פחות או יותר? ובנוסף, האם יש פתרון בdd-wrt לבעית החיבור בארץ עם l2tp/pptp? אם לא האם יש למישהו ניסיון עם FW אחרים (tomato וכו'), איך הם? תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום ובכל העסק של האינטרנט (תדרים, ראוטר מתאים וכולי) אז אני מבקש להיות עדין איתי בכל מקרה, תמיד היה לי בבית איזור "מת" שהאינטרנט כל הזמן מתנתק בו, ובזמן האחרון התחלתי להתעמק בזה.. הבנתי שיש לי מודם\ראוטר מעפן (VVG2000 של נטגיר\בזק) עם קליטה חלשה, ושימוש בראוטר אחר יפתור את זה.. אז בדקתי קצת והבנתי שלפני שאני נכנס לעסק עם ראוטר שעולה 300 ש"ח, אתחיל עם הראוטר של Xiaomi- Mi WIFI mini, שעולה 120 ש"ח (בערך) למי שלא מכיר זה ראוטר של חברת xiaomi הסינית, שלפי ביקורות באינטרנט- עובד כמו שצריך, עם קליטה במקומות מרוחקים, ותומך ב5GHZ. אני יודע שזה ראוטר בסיסי (יחסית), אבל כנראה שבתור משתמש מתחיל הוא יספיק לי.. אז ככה, יש לי כמה שאלות בנוגע לשילוב של …
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לרכוש מודם סלולארי מאורנג' ויש שם שני מכשירים מה עדיף ? שניהם ניראים בעלי אותו מפרט http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/Accessories/search/?group=%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%9e%d7%99%d7%9d הנציג שירות אמר לי שמהירות הורדה שם זה 21 מגה בייט מטורף לא ? התרגלתי ל 7.2 שהם כבר דור 4 בניגוד לפלאפון ואחרים ... באתר של פלאפון ראיתי נטסטיק עם מהירות הורדה של 7.2M
-
- 10 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם וסופשבוע נעים. אני עומד לפני קניית נתב אלחוטי חדש ביום יומיים הקרובים, ושמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא. חבר המליץ לי על ה-LINKSYS WRT54GL בטענה שהוא נתב מצויין עם קושחה מבוססת לינוקס, הניתנת לשידרוג לקושחות לא רשמיות. מצאתי את הנתב המדובר באמצעות "זאפ" ב-609 שקלים - אבל באמת שאין לי מושג אם הוא שווה את ההשקעה הזאת... מישהו מוכן לעוץ עצה בעניין? האם לקנות את הנתב המדובר בסכום הזה (אם מישהו מכיר מקום זול יותר לעניין תודתי הענקית נתונה לו כבר מעכשיו), או שמא לרכוש נתב אחר, טוב יותר? כל עצה, טיעון, המלצה, והערה, יתקבלו בברכה. תודה רבה ושבוע נעים לכולנו.
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
טוב אז ככה: 1.אני צריך רק מודם,אני לא יודע מה זה ראוטר ולא ממש מבין בדברים האלה המליצו לי על 600 e (אני בבזק) וגם אמרו משו על ראטור,בכל מקרה שתדעו אני עכשיו מחובר עם USB ADSL MODEN ALE 150 שבא כזה עם דיסק שמתקינים את הדריבר ואז אפשר להתחבר עם סיסמא ושם משתמש,אז זה יהיה בסדר אם אני ישנה ל 600 E הזה? 2.למודמים אין דרישות מסוימות מהמחשב? כי המחשב שלי בן שנתיים וחצי או משו כזה ואני לא רוצה להביא משו שלא יתאים ואז לנסוע עוד פעם עד לראשון ועוד פעם עם הכאב ראש הזה. 3.שאני ילך לקחת את ה600 e הזה הוא אלחוטי? או לא? איך הוא בא? איך מתחברים עם מודם שכזה? צריך לעשות שינוי או משו (עם הקטע של הסיסמא והשם מתחבר ואז אתה לוחץ על התחבר וזה מתחבר... או שזה משו בכלל אחר) קיצר הבנתם את סוגי ה…
-
- 2 תגובות
- 532 צפיות
-
-
פעלתי על פי הנעוץ (המדריך שנמצא ב'מדריכים' לא רלבנטי לגבי מפני שאני עובד עם שני כרטיסי רשת במחשב הראשי) וכלום לא עזר!! אז ככה: במחשב הראשי יש XP PRO ובמחשב השני (לקוח) יש WIN2000PRO במחשב הראשי יש שני כרטיסי רשת ובמחשב הלקוח יש כרטיס רשת אחד. חיבור באמצעות מודם אלקטל ADSL, כבל רשת מחובר ישירות מהמחשב הראשי למודם. החיבור למחשב הלקוח לראשי בעזרת כבל מוצלב. לאחר שפעלתי בדיוק על פי הנעוץ לא יכולתי ליצור חיבור רגיל לאינטרנט מהמחשב הראשי, במהלך ההגדרות החיבור נותק ומאז לא התאפשר חיבור. ניסיתי אפילו את אשף ההתקנה הקיים ב-XP ולא עזר מפני שדווקא ב-WIN2000 זה לא תופס. מה קורה כאן? האם בגלל שמדובר ב-WIN2000PRO? אנא, אבקש הסברים מנחים ולא כלליים.
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
אז אני מתכנן להקים רשת אלחוטית עם המחשב הישן. 1. אז לפני הכל יש איזה שהם הפתעות?(הטורנט לא יעבוד,אינטרנט איטי,פורטים חסומים וכו') 1.1 כשעושים רשת , האם אפשר לשלוח להדפסה מהמחשב שהמדפסת לא מחוברת אליו? 2. אז מה אני מחפש, אני לא מחפש רולס רויס, אבל אבל אני מחפש מרצדס, אין לי שום ידע קודם ברשתות, איזה חברה נחשבת לטובה או לא. אני מאמין ש ב300 ש"ח ניתן למצוא ראוטר איכותי. כמו כן צריך גם כרטיס רשת איכותי מבית טוב שיתאים לראוטר. סה"כ להוציא מעל 400-450 ש"ח נראה לי מיותר. מה חשוב לי? קודם כל אבטחה, לא רוצה שכל שכן יגלוש על חשבוני! כמו כן חשובה לי המהירות. חשוב לא פחות זה ידידותיות למשתמש. המרחק בין המחשבים לא גדול, כ 5 מטרים עם קיר מפריד. תנו בהמלצות.... תדוה
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
האלן לפניי כמה ימים הפכתי את המודם ALCTEL שלי לPRO הכל היה טוב ויפה הגדרתי שהמודם יתחבר אוטומטי.. ובאמת כאשר עשיתי ריסטים המודם התחבר אוטומטי ולא היה צריך להתחבר באופן ידני.. אך לפניי יומיים שמתי לב שכשהמחשב עולה המודם כבר לא מתחבר אוטומטית וצריך להתחבר דרך החייגן! איני זוכר ששינתי משהו בהגדרות.. מה יכולה להיות הבעיה?? תודה.!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המהירות חיבור שלי 2 מגה ואני עדין לא יודע אך אומרים לגלוש אבל לפעמים כמו עכשיו הכל עולה בפחות משניה ... זה מפחיד למה זה קורה? לפעמים
-
- 10 תגובות
- 903 צפיות
-