עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by duk4u,

לפני כשעה קיבלתי טלפון מבזק, בו הם מודיעים לי בחגיגיות שהם מעלים לי את מהירות הגלישה מ, 1.5 מגה ל, 2.5 מגה ללא תוספת תשלום למשך שנתיים. מיד שאלתי מה נפל משמיים שאתם כאלו נדיבים ?. והמוקדנית השיבה, היה מבצע ואתה נבחרת מבין כמה אחרים לקבל שדרוג לרוחב הפס. ונוסף תקבל מכתב בזמן הקרוב בנושא. וכן תוך 48 שעות רוחב הפס יהיה 2.5 מגה עד כאן. ושאלתי, האם למישהו מיכם קרה אותו נס ?.

• 81 תגובות
    • 6.9k צפיות
  2. שלום לכולם, יש לנו צורך לחבר רשת אלחוטית באחד מבתי הקפה על חוף הים. בית הקפה כולל מבנה ( שכיום יש בו AP פשוט וזול שמכסה את כולו ברדיום של 30 מ') ושטח על החוף. המרחק מהמבנה עד לקצה החוף הוא כ - 50 מ'. המרחק בין הקצוות הצדדיים הוא גם כ - 50 מ'. כלומר 50 מ' לכל כיוון בצורת ריבוע. מה עלי לעשות כדי לבנות רשת אלחוטית אחת שתכסה את כל האיזור. גם את פנים המבנה וגם את חלקת החוף? באיזה ציוד עלי להשתמש ומה מומלץ? יש להתחשב בתנאי האקלים ובתנאי השטח . חשוב שהכיסוי האלחוטי יהיה יציב מאד. איזה אנטנות צריך וכמה? אודה לעזרתכם המקצועית

• 8 תגובות
    • 6.8k צפיות
  3. מודם למחשב אני נכנס לכתובת 10.0.0.138 אני לא מצליח לגשת אליו פשוט כאילו אין כזה דף , כאילו אין חיבור למודם מודם AZTECH 600E מה אפשר לעשות?

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  4. אני ממש לא מהמורידים הסופר כבדים (עד 25GB לחודש) ואחרי תקופה של כמה חודשים שבה מהירות ההורדה מג'יגה ניוז (חבילה בלתי מוגבלת) הייתה יציבה על 1.1MB אני לא עובר את ה- 500KB בשבוע האחרון (משתמש ב- DU Meter). בדיקת מהירות מהאתר של בזק מראה שאין בעיות בדרך - שם זה יציב על 1.2MB. האם מישהו עם חבילה דומה חווה את אותו הדבר? זה ממש נראה כמו שייפינג ולא עומס טרנזיינטי. לא שיניתי דבר בטופולוגיית הרשת (מחובר ל- wrt54gl שמריץ DD-WRT ומוטורולה. עשיתי ריסט לכל הישויות כולל המחשב).

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. שלום שלום! יש לי בעייה ברשת: אין לי תקשורת בין 2 המחשבים: הפעלתי את האשף לרשת ביתית בשני מחשבים (ראה מצגת). לאחר מכן, ראיתי כי אין שיתוף בין שני המחשבים. יש לי מודם/ ראוטר של רוטל rta1320a וסוויטש של רוטל של 4 יציאות. המודם מתחבר לקו הטלפון, ממנו מתחבר לסוויטש, ומשם מתפצל לשני המחשבים. כל מחשב מחובר לאינטרנט ללא תלות במחשב השני. בדקתי PING בין המחשבים ויש תקשורת, 0מילי שניות. כשאני מנסה להציג את המחשבים בקבוצת העבודה,במחשב הראשון, אני מקבל את ההודעה: " אין אפשרות גישה אל GRINS. ייתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה. פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק אם יש לך הרשאות גישה. רשימת שרתים עבור קבוצת עבודה זן אינה זמינה כעת. " במחשב השני אני מצליח להציג את המחשבים בקבוצת העבודה, ואנ…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. האם מישהו מכיר אתר לאחסון קבצים בארץ, בעל נפח של לפחות 5 ג'יגה ובחינם? אני הייתי מעוניין לגבות קבצים מהמחשב שלי על אתר כזה. הבעיה באתרים בחו"ל כמו xdrive היא שהתקשורת אליהם היא איטית. אני הייתי מעוניין באתר בו ניתן לצור תיקיות. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  7. Started by benfree,

שלום לצות המומחים.. אני כבר נואש מהבעיה!! יש לי סדרת ניתוקים בראווטר של חברת ASUS. אין קשר למודם כי זה השלישי שאני מחליף. המודם מאבד סינכרון כל הזמן ובזמן גלישה האקספלורר קופא אז או שאני מחכה כמה ד' עד שזה חוזר או שאני מכבה ומדליק. היו 2 טכנאים של בזק פה. בדקו לי את הקו 234 פעמים.. זה קורה פתאום, בלי שום התרעה לפני..וזה קורה רנדומלית..זה לא קרה כבר חודשיים מאז שהורדתי את רוב הדברים בmsconfig ומשום מה היום בבוקר זה חזר.. בבזק לא ממש יודעים מה הבעיה, המחשב חדש כבלים חדשים, ניסית עם פילטר בלי פילטר, אין לי שום שקעים נוספים שמחוברים אליהם יס או כל דבר אחר כל הקוים בבית ריקים חוץ מהמודם. מה גם שזה קרה במחשב הישן שלי.. מישהו יודע אולי מה עושים??

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם, ברשותי נתב-מודם Linksys BEFDSR41W שמכיל 4 פורטים כראוטר ומודם ADSL פנימי. משום מה, לא הצלחתי לחבר אותו ל-ADSL. קיבלתי מבזק מודם Aztech DSL-600E וברצוני לחבר אותו לרשת הביתית ולשתף את החיבור. הכתובת של הראוטר: 192.168.1.1, כאשר יש לו DHCP. הכתובת של המודם: 10.0.0.2, כאשר נראה כי גם לו יש DHCP משלו (וכתוב שהוא מוגדר כ-Bridge). הכתובות שהראוטר של Linksys מקצה למשתמשים (כרגע - לי ולמחשב השני) הן 192.168.1.100, 192.168.1.101. כרגע המודם מחובר אצלי במחשב לכרטיס רשת אחד, והכרטיס רשת השני מתחבר לראוטר. המחשב השני בבית מתחבר לראוטר ישירות. בין המחשבים ישנה תקשורת תקינה. אינני מצליח לשתף את חיבור האינטרנט עם המחשב השני בבית. מה עליי לעשות? תודה.

• 7 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. היי לפני שפרמטתי את המחשב הישן שלי היו לי 2 מחשבים עם XP SP2 וראטור עם שיתוף אינטרנט וקבצים כעת, האינטרנט עובד בסדר בשניהם ואפשר לראות את הקבצים של המחשב החדש מהמחשב הישן אבל את הקבצים של המחשב הישן לא ניתן לראות מהמחשב החדש (אפשר רק אם אני עושה מיפוי כוננים אבל אני לא מעוניין) דרך אגב עשיתי שיתוף קבצים פשוט ואני משתף כל תיקייה בנפרד פעלתי גם לפי המדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/SolveHomeNet/SolveHomeNet.htm אך ללא הועיל ההודעה שאני מקבל ברגע שאני מנסה להיכנס למחשב הישן דרך חלון "שכנים ברשת" במחשב החדש היא: תודה

• 0 תגובות
    • 549 צפיות
  10. או קיי בעיה מוזרה ... שמתי לב שתמיד שאני מעלה זה לא עובר את ה12 קיי ואני מנוי של 1.5\128 משמע העלאה היא 16 קיי מה שעשיתי זה בדיקות העלאה באתר של הספק+הוט בשניהם 12 קיי ! .... ניסיתי בלי הראוטר הפעם ... חיברתי ישירות את המודם למחשב ואמרתי לו שייקח אי פי אוטומטי גם ..ו הופ - 16 קיי !!! גם מהאתר של הוט וגם מאתרי הספקים (ניסיתי כמה פעמים) משמע משהו בראוטר מאט את מהירות השליחה IPLOAD ל 12 קיי במקום 16 !! מה עושים ? האם עצם החייגן בעצם מאט ? הראוטר עצמו ? שניהם בייחד ??? כי את החייגן התקנתי בהגדרות של הראוטר כדי שלא אצתרך תוכנה צד שלישית על מנת לגיין ...אתם יודעים ...012 DIALER ..."חייגן בזק בן לאומי" וכו ... ככה כאשר ההגדרות של יוזר וססמא בראוטר עצמו המחשב עולה מחובר .…

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  11. Started by duzap,

יש לי בעיה כנראה באיזור שאני גר בו עם הקווים של הוט, הפינגים שלי פשוט לא יציבים. תסתכלו דוגמא: התמונה הזאת היא כשאני לא מחובר לאינטרנט, ככה שאין מה להאשים את הספק. (עשיתי פינג לכתובת שרת התחברות של 012) כמו שאתם רואים, יש פעמים שאני מגיע לפינג 10 (לפעמים קורה לי גם 8 ו-9 אבל זה לעיתים רחוקות) ומצד שני ישכל הזמן קפיצות וזה לא אחיד. אין לי שום דברים שרצים ברקע שעלולים לגרום לבעיות מהסוג הזה, אני אחד שקצת מבין הרבה באיך לשמור על המחשב שלו על רמת ביצועים גבוהה ונקי מכל הזבל שמסתובב באינטרנט. אני מכיר הרבה אנשים שיש להם פינגים גם יותר נמוכים משלי אפילו, שאצלהם קבוע יש פינגים בין 5 ל-8 תמיד וגם יציבים. היה אצלי טכנאי של הוט שסידר לנו בעיות בטלויזיות כמה וכמה פעמים ופעם …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום לכולם אני מנסה לבטל את ההשתלטות מרחוק לנתב 3COM ואני לא מוצא את האפשרות הזאת בהגדרות הנתב מישהו יודע איפה היא נמצאת ? תודה.

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  13. Started by wooper,

קניתי את הראוטר והגדרתי אותו בלי בעיות מה הקושחה הכי מומלצת לראוטר wrt54gl? האם הקושחות מחזקות את הנתב בנוגע לשיתוף קבצים פשוט הראוטר הקודם הרבה התנתק בזמן שאימיול עבד

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. משהו אולי יודע איך עושים? טרנקים ? וילנים? בבקשה תעזרו לי.. תודה

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. אני צריך המלצות לראוטר ,שיש לו קליטה ממש חזקה, יש לי שתי קומות בבית. אז אם מישהו יוכל להביא המלצה לראוטר אני נורא ישמח.

• 2 תגובות
    • 618 צפיות
  16. Started by MalGano,

שלום לכולם. לשאלה הבאה מופנית למי שמחובר לאינטרנט בתשתית הכבלים אצל נטויז'ן. מאז שאני בכבלים אני מצליח להתחבר (ישירות) רק דרך PPTP (משהו די מיושן) למרות שהשרת שלהם (cable.netvision.net.il) הוא גם ל-PPTP וגם ל-L2TP. כאשר אני מתחבר דרך הראוטר ה-L2TP וגם ה-PPTP עובדים מצוין. יש כאן מישהו שמצליח להתחבר ישירות עם חייגן של וינדאוס דרך ממשק L2TP? ד"א כאן http://netvision013barak.net.il/Article/?ArticleID=538520&TypeID=3&sid=173 הם כותבים "10. תחת "Type of VPN" בחרו באפשרות של "PPTP" או "L2TP", כאשר עבור חלונות XP מומלץ לבחור ב-"L2TP".". אני עושה בדיוק לפי ההוראות שלהם וזה לא עובד. תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by daniel123,

לי יש ראווטר מודם (LEVEL ONE-WBR-3407A) ורציתי לשאול עד כמה יש הבדל במהירות בין ראווטר מודם לראווטר ומודם בנפרד

• 5 תגובות
    • 648 צפיות
  18. Started by vic07,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג בימינו מודם אנלוגי (רצוי פנימי - PCI) כדי שאפשר יהיה לשלוח פקסים מהמחשב?

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  19. הרשת מחוברת כך: מחשב שרת עם כרטיס רשת שעובד ב AP MODE. מחשב שני שגולש באינטרנט דרך המחשב הראשון וגם הוא בעל כרטיס רשת. אין ראוטר כמו שראיתם. הרשת עובדת מעולה כל עוד המחשב השרת דולק ומחובר לאינטרנט. השאלה שלי: כמה מחשבים נוספים אוכל לחבר למחשב השרת כך שיוכלו לגלוש באינטרנט? ד.א. הרשת היא אלחוטית. תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by arik100,

אז ככה יש לי 2 מחשבים : שניהם XP אבל בתיאוריה תוסיפו גם LINUX ו VISTA בזק+ב"ב , WRT54GL ו מודם 600E שדרוג הקושחה של הראוטר מה הוא ייתן לי בעצם? אין לי בעיה להתנסות עם דברים חדשים השאלה היא אם יש בכך רווח תודה מראש

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  21. Started by davidz85,

היי, אני מנוי בהוט ובזק בינלאומי לחבילת 3 מגה + גיימר. אני חווה משעות הבוקר איטיות מטורפת בגלישה באתרים, עשיתי בדיקת מהירות הורדה באתרים של כל הספקיות ה"מובילות" (ברק, נטויז'ן וכמובן בזק בינלאומי) ואני לא עובר את ה-200 KB. עוד משתמשים כאן חווים את הבעיות האלה? ואגב זה לא רק היום...

• 30 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by or2077,

שלום, יש לי בבית אינטרנט דרך 012 עם מודם טראיון ובתשתית HOT.... עכשיו יש 3 מחשבים בבית.. והמודם מחובר למחשב שלי והמחשב שלי מחובר לSWITCH (לא ראוטר!)ודרכו מחוברים כל המחשבים האחרים... עכשיו לכל המחשבים יש ווינדוס XP... אני רוצה לעבור ללינוקס השאלה שלי היא האם עדין תפעל הרשת ויהיה לי אינטרנט דרך הSWITCH והכל... גם אם המודם יעבור למחשב אחר או שהוא ישאר אצלי זה לא חשוב.. כי אני ממש רוצה לעבור ללינוקס

• 6 תגובות
    • 587 צפיות
  23. Started by or2077,

אני צריך שהוא יחדור ממדים... ואני צריך שישדר או מה שהוא לא עושה לשתי קומות... וכן הכסף וחדירת הממדים מאוד משנים.. ואם אפשר להמליץ גם על כרטיסי רשת... הרשת היא ל 3 מחשבים

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  24. שלום, יש לי בעיה ממש ממש מעצבנת ומוזרה, היא כבר נמשכת אני חושב משהו כמו חצי שנה, ופעם אחת ניסיתי לדבר עם 012 ולסדר את זה, אבל זה לא ממש עבד וגם לא הוט וגם לא 012 מוכנים לקחת אחריות לנעשה אצלי. אז אני אסביר כל מה שיש אצלי, ואז אקווה שאתם תוכלו לעזור, או להמליץ לי מה לעשות. טוב, אז יש לי ראוטר אלחוטי בבית, של לינקסיס, מחובר למודם ת'ומסון (כבלים), ומהמחשב יש כבל רשת לראוטר. הבית שלנו מרושת ברשת חוטית, כאשר אבא שלי מחובר לרכזת, ומהרכזת לראוטר. יש כאן סיבוך אני מודע לכך, אבל לא זו הבעיה כי גם כששאר הבית מנותק, יש לי בעיות רבות. בקיצור, משום מה, במשך זמן רב, בכל כמה שעות, האינטרנט מתחיל להיות מעיק, וכשאני מתכוון מעיק, אז זה אומר שאני יכול להוריד על 3 קילובייט בערך בביטורנט, ל…

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. טוב אז ככה אני כבר בערך 4 שנים עם הRTA770W שנקנה מבזק אז. כיום מחוברים אצלי מחשב נייח חוטית, 2 ניידים ופלייסטישן 3 אלחוטית. עכשיו הראוטר הזה כנראה ראוטר-מודם כי לא מחובר לי שום מודם חוץ ממנו. הראוטר יחסית דגם לא רע, לא עשה יותר מידי בעיות, אבל הוא איטי מדי ויש לו טווח קטן מידי. אני ראוטר עם טווח קליטה גדול-בית 2 קומות, שלא יהיה תקיעות או איטיות כאשר יש עומס של 3 מחשבים נגיד, ושיהיה לו כניסת USB על מנת שאני יוכל לחבר דיסק קשיח חיצוני בשביל רשת ביתית. יש לכם המלצות?

• 2 תגובות
    • 505 צפיות

דיונים חדשים בפורומים