עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by xpl0it,

האם האורך פוגע באיכות ?

• 8 תגובות
    • 988 צפיות
  2. Started by orenhazan,

החלפתי את כבלי הרשת שלי מתקן CAT 5e לתקן החדש CAT 7 קראתי קצת על ההבדלים בין הכבלים השונים ברשת והייתי קצת סקפטי שזה ישנה משהו במהירות הגלישה וכדומה. אבל אמרתי בוא ננסה. יש לי ראוטר של בזק D-LINK 7850U שמוגדר כמודם בלבד והוא מחובר לראוטר לפי דעתי אחד הטובים שיש LINKSYS WRT 1900AC. אני מחובר לחבילת 100 מגה בבזק מהירות ההורדה שלי עד היום נעה בין 60 ל 70 מגה ביום טוב. החלפתי את הכבלים בעצם 2 כבלים אחד מהמודם לראוטר ואחד מהראוטר למחשב ואז ניגשתי לבדיקות הייתי בהלם מהירות ההורדה מיד קפצה ל 85 מגה והיא נשארת יציב על המהירות הזאת. מהירות הפינג ירדה מ 20ms שהייתי מקבל בדרך כלל ל 8ms וכל הגלישה הייתה הרבה יותר זורמת וחלקה דפי אינטרנט נפתחים הרבה יותר מהר לא האמנתי ששינוי בכבלי רשת…

• 16 תגובות
    • 16.6k צפיות
  3. Started by sAXIn,

שלום, אתמול העברתי כבל רשת באורך של 35 בערך, חצי דרך הוא רץ במקביל ל coax של הוט. הכבל הוא של BYC Communication , CAT5E , עם סיכוך אלומיניום וכבל נוסף (הארקה ?) הגידים מלאים (כבל קשיח). סופיות רגילות RJ45 - הסופיות תקינות ונלחצו פעמיים. בקצה יש Switch של Dlink 1Gbps . כאשר במחשב, בהגדרות כרטיס הרשת עומד על קצב - auto, החיבור לא עובר negotiation (הבהוב איטי כתום לסירוגין) . כאשר אני מאלץ בהגדרות חיבור 100 Mbps זה מסתנכרן מהר ועובד. שאלות: 1. האם יצאתי טמבל והעברתי כבל זול ולא איכותי ? 2. בעיית סיכוך, הפרעות, אדמה וכדומה ? 3. אחד (או יותר, אך לא יותר מ-4) הגידים פתוחים, לא מחוברים או משהו בסגנון ?, האם בדיקה ע"י סוללה בקצה אחד ומד מתח (פלוק) תספק במקרה זה ? יש…

• 15 תגובות
    • 10.5k צפיות
  4. כחלק מיצירת הרשת שלי בבית, אני עובד עם כבל רשת מסוג CAT 7 (סיכוך כפול), המיועד לרשת במהירות של 1 GB\S ללא הפרעות הכבל עבה יותר מהסטנדרט, השאלה אם הוא יכנס לי לתוך הקונקטור , והאם הוא יתפס כאשר אני אלחץ אותו אני אעדיף פחות להעביר את הכבל בתשתית הרגילה, ולחבר אותו לתוך הקופסות המיועדות, ולשים כבל רשת "רגיל" CAT5E או משהו בסגנון בין המחשב לקופסא בנוסף, מישהו יודע איך אני מסדר את הגידים בתוך הקונקטור לפני שאני לוחץ אותם? (גם איזה סדר, וגם איך אני מסדר את כל ה8 כמו שצריך) אני זקוק להמלצה לסוויטש איכותי , בעל תמיכה במהירות של 1GB, (עליו אני ישרשר את הנתב והמודם העכשוויים) מספר החיבורים? 4 בהחלט יעשה את העבודה, ואם ההפרש במחיר שווה השקעה של עוד כמה עשרות שקלים בשביל לקבל 8 יציאו…

• 4 תגובות
    • 3.9k צפיות
  5. Started by Tal Glik,

אני עושה שיפוץ בדירה. האם העברת כבל רשת לכל חדר בו אני רוצה טלוויזיה זה מספק את כל החברות כגון הוט? או אני חייב כבל טלוויזיה?

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  6. Started by oamir1,

שלום, האם אפשר לחבר לכרטיס רשת רגיל כבל רשת באורך של 30 מטר ושיעביר אותות כמו כבל קצר של 5 מטר? (אם לא - איזה מגבר אותות לבקש מהמוכר?) תודה

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  7. Started by H-nover,

שלום, יש לי שקע של הרשת ומחשב במרחק של 11 מטר ממנו (פחות או יותר)... נסיתי להשיג כבל רשת של 11 מטר אבל אין יש רק 8 מטר. האם קיים כבל רשת ארוך מ-8 מטר (עם ראשים כמובן) ואיפה אפשר למצוא אותו (אזור חיפה)? לחלופין האם יש פיתרון אחר כמו למשל לחבר שני כבלי רשת (אם זה אפשרי)? או להצמיד ראשים לכבל בלי? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by mark mark,

יש לי ראוטר בקצה אחד של הבית ושני מחשבים בקצה השני של הבית ואני הולך לחבר ביניהם באופן חוטי. ההתלבטות הגדולה שלי, לפני שאני רוכש עשרות מטרים של כבלים, היא כיצד לבצע את הקישור. אפשרות ראשונה - להעביר כבל טלפון אמריקאי - בריטי ( תשתית בזק ) מהנקודה בקיר עד אזור המחשבים ולחבר שם את הראוטר, ואז לחבר את שני המחשבים לראוטר אפשרות שניה - לחבר את הראוטר ליד הנקודה בקיר ולהעביר כבל CAT5e / CAT6 עד ל Switch של חברת Cisco שאליו יתחברו שני המחשבים אשמח לשמוע את דעתכם תודה!

9. Started by oded6188,

מהו האורך המקסימלי שאפשר להשתמש בכבל רשת בלי צורך במגבר סיגנל?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by dmaster1984,

שלום חברה, מה שלומכם אני צריך את עזרתכם קניתי מחשב חדש, ואני מנסה לחבר בין שני מחשבים בעזרת כבל רשת הבעיה היא שכשאני מחבר את המחשביים, המחשבים לא מראים שהכבל מחובר כאשר אני בוודאות יודע שהכרטיסי רשת עובדים כי חיברתי את המודם של HOT בעזרת הכבל והמחשבים זיהו שחיברו להם כבל. השאלה שלי היא האם זה שהכבל לא מוצלב יכול לגרום לך שהמחשב לא מזהה שהכבל מחובר? איך אני יודע אם הכבל מוצלב?? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  11. Started by arield,

אני מעביר המון מידע (כ1 TB) בין שני מחשבים עם כבל cat6 . בשני המחשבים זה מראה שיש קישוריות של 1GB , ואני מעביר את המידע דרך samba. עכשיו כשאני מעביר את הקבצים הם עוברים במהירות נמוכה יחסית ( 50MB לשניה) אבל אם זה 1gbit זה צריך לרוץ במהירות של בערך 100 MB .... מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה??

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Epidem,

הבית שלי הוא דו קומתי, הרבה קירות וזה ממש מקשה על הקליטה של הWIFI יש לי הוט בשילוב עם נטויז'ן עם נטבוקס שמשמש כראוטר אלחוטי, אינטרנט 30 מגה. כל זה נמצא בבית בקומה הראשונה בממ"ד. מחשב נייח אחד מחובר בצורה קווית מחשב נייח שני מחובר דרך WIFI, ובגלל שהוא נמצא באותה קומה אז הקליטה מעולה מחשב נייד בחדר שלי בקומה השנייה, קליטה על הפנים, speedtest שאני עושה מביא לי גג 10 מגה מהירות. ויש חדרים שבכלל אין בהם קליטה, כאלה שאני חייב בהם WIFI! כי אני הולך לחבר מזרים מדיה נוסף ורוצה שגם הפלאפונים יקלטו אותו בכל הבית. פתרתי את הבעיה ע"י חיבור של ראוטר אלחוטי נוסף (Edimax BR-6428nC) במצב של Range extender בנקודה בה יש לו מספיק קליטה מהראוטר של נטויז'ן. הבעיה עם הראוטר של Edimax שבמצב הזה,…

• 3 תגובות
    • 10.8k צפיות
  13. Started by redead,

בקיר פרוסים כבלים של CAT6. כמובן שהמטרה היא להשיג את מלוא המהירות - 1GB. יש הבדל בין חיבור המחשב בCAT5E או 6 ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Gall1200,

שלום לכולם ושבת שלום אז ככה, אני חייל בודד שגר בדירת 2 קומות עם עוד כמה חיילים בודדים עכשיו יש לנו ראוטר Netgear vegn2610 של בזק, מהירות 40 מגה הראוטר נמצא בסלון בקומה הראשונה עכשיו הבעיה היא בקומה השנייה, אני מחובר לראוטר עם כבל רשת ומתאם לחשמל די ישנים שקבלתי מחבר המתאמים הם של Shiro דגם HL105E, עד 85mbps עכשיו הכבלים הם כמו שצריך, כי חברתי לפטופ עם הכבל ישירות לראוטר וקבלתי מהירות של 40מגה אבל ברגע שאני עולה למעלה, ומחבר את הכבל השני לסוני4 שלי או ללפטופ אני "נהנה" ממהירות של 3מגה בסך הכל ככה שאני יודע שזה בעיה במתאמים וחשבתי כבר על לקנות הכל חדש ואני לא יודע ממש מה לקנות יש לכם המלצות לכבלים ולמתאמים לחשמל? בעייתי להעביר דרך הקיר, כי החדר שלי לא מתחת לסלון, אלא בקצה ה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by eladbu,

שלום לכולם אני מחפש יחידה שיכולה להעביר שידורים דרך כבל רשת ל VGA כוון שיש לי נקודת רשת ממש מתחת ל LCD אבח חוטי כי ידוע לי הDLINK כי ידוע לי שהוא אלחוטי אני מחפש חוטי

• 5 תגובות
    • 971 צפיות
  16. Started by trxman,

שלום לכולם יש ברשותי שניי מחשבים אשר מחוברים ע"י נתב. אני בטוח שגם בעוד 30 שנה יהיו לי 2 מחשבים ולכן שאלתי היא, מה ההבדל בין רואטר לבין כ.רשת מוצלב במקרה שלי? (אני יודע שמחשב אחד צריך להיות דלוק כדיי שלמחשב השני יהיה אינטרנט). יש פה חיסכון של יותר ממאתיים ש"ח... הכבל הוא מספיק אמין ומהיר?

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  17. Started by sherlock1212,

עם כבל רשת מוצלב אפשר להתחבר לאינטרנט בשתי מחשבים או רק להעביר בינהם קבצים? :s05:

• 4 תגובות
    • 792 צפיות
  18. Started by binstock,

שלום לכולם אם מישהו יודע אילו חוטים יש להצליב כדי להפוך כבל רגיל למוצלב שיגיב בבקשה. תודה.

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  19. Started by SuB,

איך מזהים אם כבל רשת הוא מוצלב או לא ואיזה בדיוק פינים או צבעים מוצלבים במקומם

• 2 תגובות
    • 841 צפיות
  20. היום הלכתי לחנות המחשבים השכונתית וביקשתי כבר רשת מוצלב לשיתוף אינטרנט בלבד (אולי גם הדפסה בעתיד). המוכר אמר שאם זה רק לשיתוף אינטרנט אין צורך בכזה כבל ואפשר להסתפק בכבל רשת רגיל. בנוסף, הוא אמר שאם אני אחבר את הרשת עם מוצלב זה לא יעבוד. אני, שממש לא מתמצא בתחום הזה, הלכתי לפי מה שקראתי כאן בפורום. אז האם זה נכון או שהוא סתם מנסה לעבוד עלי ? *החיבור הוא בין שני כרטיסי רשת, בלי האב ראטור או משהו אחר. תודה

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  21. היום הלכתי לחנות המחשבים השכונתית וביקשתי כבר רשת מוצלב לשיתוף אינטרנט בלבד (אולי גם הדפסה בעתיד). המוכר אמר שאם זה רק לשיתוף אינטרנט אין צורך בכזה כבל ואפשר להסתפק בכבל רשת רגיל. בנוסף, הוא אמר שאם אני אחבר את הרשת עם מוצלב זה לא יעבוד. אני, שממש לא מתמצא בתחום הזה, הלכתי לפי מה שקראתי כאן בפורום. אז האם זה נכון או שהוא סתם מנסה לעבוד עלי ? *החיבור הוא בין שני כרטיסי רשת, בלי האב ראטור או משהו אחר. תודה

• 3 תגובות
    • 696 צפיות
  22. זה כבל שיוצא מאחד ומתפצל לשניים? פשוט אני רוצה לחבר את הXBOX360 לאינטרנט ואין לי רווטר אלה מודם רגיל עם מקום לADSL אחד. קבל רשת מוצלב זה מה שיפתור לי את הבעיה? אני פשוט צריך איזה שהוא קבל שיתחבר למודם ושממנו יצאו שני קבלים,אחד לכרטיס רשת במחשב ואחד לXBOX. תודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by TUCG,

איך אני יודע מה הכבל שיש לי? נראה לי שהוא מוצלב, אבל אני לא בטוח. איך מזהים?

24. Started by Yakim Peled,

יש לי מחשב נייח שמחובר לאינטרנט דרך ראוטר (+מתאם שיחות של 012 + מודם תומפסון של HOT). עכשיו קיבלתי מחשב נייח נוסף ואני רוצה לחבר אותו לרשת. פתרון אחד אפשרי הוא לקנות מתאם רשת אלחוטי (עניין של 50 ש"ח בערך) אבל לפני שאעשה את זה חשבתי על חיבור ישיר של המחשב לראוטר עם כבל, בדיוק כמו עם המחשב הקיים. הקטע הוא שזה לא עובד. כשהרצתי איבחון כדי לדעת למה המחשב מודיע לי שכבל הרשת מנותק...

• 6 תגובות
    • 4.4k צפיות
  25. Started by 1900GT,

שלום, יש לי בעיה שהתחילה היום כאשר הדלקתי את המחשב. פתאום רשום כבל רשת מנותק. בבית שלי יש שני מחשבים שמחוברים לאנטרנט ע"י רוטאר (270) וסוויץ'. בעיקרון שום דבר לא השתנה מאתמול. ויש אנטרנט במחשב השני מה שצימצם את גורם הבעיה למחשב עצמו. הסרתי והתקנתי את הדרייבר של הכרטיס רשת (כרטיס מובנה בלוח אם של אסוס M2N-E) ואחרי הגדרת הכרטיס עדיין אין אנטרנט. מה עושים?

• 0 תגובות
    • 809 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.