עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Keman,

הי לכולם :-) מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל המדויק בין SWITCH ל HUB ? הרי הם גם נראים דומה, לא ? הוסבר לי בקצרה, שההבדל הוא באיזשהם תבלאות של כתובות, אבל מהו ? תודה מראש לכל עונה :-)

2. Started by Samoth,

שלום, יש לי מחשב אחד נייח ומחשב אחד נייד, אני מחובר לאנטרנט דרך בזק עם מודם PPPoE וחייגן אני צריך קליטה בטווח של כ-15 מטר עם קצת הפרעה של קירות. אני רוצה להיות מסוגל לעבוד עם תוכנות שיתוף קבצים בלי שהעסק יקרוס. שני ראוטרים שראיתי: Edimax BR6204WG WRT54GLוLinkSys האם אחד מהם יענה על הדרישות? כמה מסובכת ההתקנה של כל אחד מהם? אם יש לכם הצעות נוספות אני מוכן לשמוע. תודה

• 3 תגובות
    • 609 צפיות
  3. Started by NIVTAL,

שלום, יש לי WINDOW XP PROFESSIONAL 32BIT יש לי כרטיס רשת אלחוטי בשם D-Link DWA-131 Wireless N Nano USB Adapter ויש לו תוכנת התחברות שאני לא מצליח להסתדר איתה. ניסיתי להיכנס להתחברות לרשתות אלחוטיות דרך XP וזה אומר לי שהוא לא יכול למצוא רשתות ואם יש לי תוכנת התחברות של הכרטיס, להתחבר דרכה. יש לי את קבצי הדריבר ורציתי לשאול איך אני יכול להתחבר בצורה נורמלית דרך האייקון של הרשתות אלחוטיות למטה בצד שמאל. בתודה מראש, ניב טל!

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  4. Started by iyehuda,

הוא לא רושם HIGH ID וגם לא LOW ID זה מה שרואים בתמונה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  5. כנראה שלא.. הקדמה: הייתי בבזק (תשתית) עד לפני שנה וחצי ככה ועזבתי.. כי ההורים שלי עברו לטלפוניה אחרת ואז גיליתי שמחייבים אותי 25 שקל יותר על "קו קל" עקב זאת עברתי לכבלים. עכשיו התחייבות שלי בהוט וגם בבזק בינלאומי הסתיימו, כרגע יש לי 1.5 וחשבתי לשדרג ל5 מגה. אז היום החלטתי לחפש באינטרנט לגבי אותו תשלום נוסף ולראות מה קורה עם זה היום אז מצאתי כמה כתבות כאלה, למשל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3515355,00.html שלפי מה שאני רואה משרד התקשורת הכריח אותם לבטל את זה. היום התקשרתי אליהם והנציג אומר לי שבנוסף לאינטרנט, צריך לשלם עוד 25 על קו שחסום מכניסות ויציאות ושהמטרה שלו היא רק בשביל האינטרנט. אז מה בעצם ביטלו או שזה פשוט שבזק לא עומדים בהתחייבות הזאת? מישהו יכול להס…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. יש לי בדירה רשת אלחוטית המחוברת לשני מחשבים. הראשון הוא נייד ואיתו אין בעיה (כי הוא נמצא קרוב לראוטר) ואילו השני, הנייח, הוא הבעייתי. הוא סובל מחיבור בעוצמה נמוכה מאוד ולא מעט ניתוקים. הראוטר הוא כנראה מדגם BR-6104WB של EDIMAX. כרטיס הרשת של המחשב הנייח הוא מדגם EW-7318UG, גם כן של EDIMAX. כמו כן, כדאי לציין שהמרחק בין הראוטר למחשב הוא כעשרה מטרים, אך מפרידים בינהם ארבעה קירות. מה כדאי לי לעשות כדי לשפר את הקליטה, האם כדאי להחליף את הראוטר? (ואם כן אשמח לקבל המלצות) האם כדאי להחליף את כרטיס הרשת? (כנ"ל) או שעלי להחליף את שניהם? אשמח לקבל בכל מקרה את הפתרון הזול ביותר האפשרי. ותודה מראש!

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  7. Started by izikd,

אני מחפש תוכנה לניטור הרשת, כאילו שהתוכנה תגיד לי באיזה מהירות הנתונים עכשיו עוברים ברשת, פאקטים לא טובים, מהירות UP ומהירות DOWN משהו כזה יש? תודה

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. אם מישהו יודע כי כבר נמאס לי ממנו פשוט לא מגיב בכלל לפתיחת פרוטים וכו...

• 3 תגובות
    • 788 צפיות
  9. עברתי ל100 מגה אצל הוט נט, דבר ראשון אני חייב לציין שהמענה הטכני שלהם עונה בשניה וזה מעולה. הם אמרו לי שאם אני על 12 מגה אצל התשתית [הוט] ו100 אצלהם יהיו לי בעיות איטיות. אכן היו וכשהעבירו אותי ל12 גם אצלהם זה התחיל לרוץ בסדר. אני לא אומר שהם שיקרו וכאלה, אבל למה זה? הם גם טענו [אולי הם אולי נציג הוט שהיה בשיחה - לא הבדלתי] שזה בגלל שיש לי מודם מוטורולה שלא תומך... מישהו יכול לשפוך לי אור על העניין? זה פשוט מעניין אותי למה זה משנה שיש לי יותר מדי בספקית...

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by ofirk12,

אין לי דיסק ואני לא מוצא את הדריבר להורדה למערכת וינדוס 7. edimax br-6216 דריבר לאינטרנט אלחוטי תודה רבה לעוזרים!!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. האמת שקצת קשה לי לתאר את התופעה אבל אני אשתדל. יש לי בית בן שתי קומות בקומה ה ראשונה יש את המחשב הראשי שאליו מחובר המודם והרואטר בקומה העליונה יש שני מחשבים נוספים המחוברים עם כבלים לראוטר הראוטר הוא EDIMAX מהבסיסיים ביותר והבעיה היא כזאת: אני משחק בWORLD OF WARCRAFT ומידי פעם החיבור שלי פתאום נעצר כלומר אני לא מקבל upload/download בכלל. באותו רגע שזה קורה אני לא מוסגל לגלוש בכלל ואני צריך לעושות ריסטרט לראוטר. עכשיו העיניין הוא ש זה קורה רק במחשב שלי... במחשב של אבא שלי ושל אחי הנתונים זורמים כרגיל ואין להם את הבעיה הזו. אולי חשוב לציין שהאינטנט לא מתנתק הוא נשאר מחובר אבל אני פשוט לא מקבל זרימה של מידע מהרואטר. עכשיו יש לי כמה רעיונות לגבי מה יכולה להיות הבעיה. 1.אולי ה…

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  12. Started by Gray Druid,

שלום לכולם, אני משתמש כבר זמן רב במחשב הנוכחי בכרטיס רשת חיצוני מסוג TP-Link TL-WN722N שרובכם כנראה מכירים. הבעיה איתו היא שבכל פעם שאני עוזב את המחשב לזמן ארוך, כשאני חוזר אני מגלה שהכרטיס מפסיק לעבוד, הכרטיס חוזר לעבודה רק לאחר ניתוק וחיבור מחדש. קניתי כבר 2 כאלה כי חשבתי שמדובר בפגם חד פעמי. אני מניח שהגיע הזמן להשתדרג לאחד יעיל ואמין יותר. אשמח להמלצתכם בנושא. אציין שהראוטר עצמו נמצא בחדר סמוך ככה שאין צורך בכרטיס רשת רב עוצמה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by weissby,

שלום קניתי לאחרונה לפטופ, אני מרגיש שטעינה של סרטונים/משחקי אונליין איטית יותר בהשוואה למחשב השולחני שלי, חשבתי שאולי זה בגלל שאני מתחבר באופן אלחוטי, אבל בדקתי ב http://www.speedtest.net/ את המהירות הורדה וזה נתן את התוצאה: http://www.speedtest.net/result/1034413291.png לא יודע לגבי הפינג כי אין לי שמץ מה זה, אבל המהירות הורדה מצוינת, האמת שכשאתמול הרצתי את הבדיקה זה הראה לי בערך מחצית מהמהירות הורדה, יכול להיות בגלל השינוי בשימוש ברוחב הפס? כלומר שבמחשב אחר ברשת הביתי אצלי השתמשו קצת ברוחב פס מה שנתן בלפטופ שלי מהירות נמוכה פי 2? וגם אם זה היה נכון, אני לא חושב שזה מסביר את האיטיות שאני מרגיש בטעינה של אותם דברים שציינתי. תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by ReSt,

שלום לכולם, אני לומד כרגע לCCNA ונתקלתי בבעיה. מה קורה אם אני מגדיר על ציוד קצה IP של 192.0.0.0/8. יהיו רק 256 רשתות, ו192 אמור להיות Class A. אני יודע שאם זה היה 10.0.0.0/16 אז יהיו 256 תתי - רשתות , וכל השאר יהיו הוסטים. אבל מה קורה שזה הפוך ? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. יש לנו מחשב ניד ומחשב נייח. היום התקינו לנו את האינטרנט האלחוטי, ואנו לא יודעים איך אפשר לחבר אותם כדי שנוכל להוציא מידע מהכוננים אחד של השני. אנו לא רוצים רשת אלחוטית אלא קווית כי נושא האבטחה קצת מפחיד אותנו. נשמח לקבל עזרה בנושא. תודה

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  16. Started by neoyun,

שלום לפני כיומיים התחיל לי בעיה של מתאם רשת בראוטר Netgear . מה עושים במצב שכזה?

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  17. קבלו מה האיר את עיניי.. קבלו כאן

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by meidan,

הי, אני מחובר דרך הכבלים ו 012 בקצבים של 750/96. אתמול והיום היו לי הרבה בעיות בחיבור, בעיקר התנתקויות ו lags במשחקי רשת. היום אפילו לא הצלחתי לשלוח מייל קטן של 100kB. בדקתי באתר של 012 את המהירות הורדה והעלאה שלי. ההורדה היתה בסדר גמור אבל ההעלאה לא זזה. בדקתי אם יש איזה spyware שמנצל לי את ה upload אבל לא מצאתי כלום, מה גם שב netlimiter ה upload תמיד על 0. אם יש למישהו פתרון או מישהו שנתקל באותה בעיה אשמח לדעת. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. מדובר שרוב הגולשים באתר שלי הם מישראל.

20. אני מחפש לשימוש משרדי (מספר מחשבים קטן) נתב אלחוטי עם אבטחה גבוהה, מהירות 108, אבטחת סיסמה, הצפנה ומק-אדרס. נא לציין גם מרחקים שניתן להשתמש מהנתב. תודה מראש על כל העזרה או עצה. תומר

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  21. שלום לכולם, אחרי הרבה חיפושים וקריאת חומרים בנושא, אני חושב שהצלחתי למקד את עצמי על 2 שאלות ספציפיות. כרגע הרשת אצלי נפרשת על 2 קומות ומורכבת מראוטר, מתג ו-5 מחשבים + 2 לפטופים. עקב אילוצים כאלו ואחרים אני צריך להוסיף עוד נקודת מיתוג. מכיוון שאני כבר צריך לעשות שינויים במבנה הרשת חשבתי להוסיף עוד נקודת רשת אלחוטית. ע"פ מה שקראתי עד כה, עומדות בפני 2 אפשרויות: 1. בבעלותי כרגע ראוטר אלחוטי של Edimax מדגם BR-6424NL. קראתי על הדגם הזה רבות וממה שהבנתי אפשר לחבר את הראוטר הזה גם בתור מתג, או מתג המספק רשת אלחוטית. השאלה שלי היא האם אני אוכל לחבר 2 ראוטרים כאלו אחד עם השני (יש ביניהם הפרדה של קומה ומתג)? 2. על יכול לוותר על הנק' האלחוטית הנוספת ולשים מתג פשוט. אבל, האם יכולה לה…

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  22. Started by Torian,

בשיוט באתר TP-LINK ראיתי את הComing Soon, כן הנתב החדש נקרא 1042ND והוא משתמש גם כשרת מדפסת וגם יש לו כפתור פיזי לכיבוי והדלקת הWIFI, חוץ מזה לא מצאתי שינויים מהותיים, אז למה להוציא מוצר חדש כאשר אפשר בעדכון קושחה אחד להכניס הכל ל1043ND הקיים ?! זה מעצבן, הנה הלינק: http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1042ND#over

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום לכולם אני מחפש להמלצה על כרטיס רשת אלחוטי (רצוי בחיבור PCI) שיעבוד בוודאות על WIN 7 64 Bit. התקציב הוא עד 200 ש"ח (אני חושב שרוב הכרטיסים בתחום). אם אפשר קישור לחנות שמוכרת אותו באזור ראשון לציון. בתודה oronluko נ.ב. מישהו יודע איך מפעילים את הכרטיס רשת האלחוטי Dynamode WL-GI-600XA על הוינדוס הזה כי אני לא מצליח.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by nexus2555,

​ערב טוב, אני מתחבט בדילמת אפיון רשת חוטית CAT 5e בבית שלי. כיום אני מחובר לאינטרנט דרך HOT עם HotBox שמחובר למחשב שלי ולראוטר TL-WR1043ND חדש. הראוטר מפיץ אות WiFi ומחובר ללפטופ בסלון (משמש כמדיה סנטר) דרך HomePlug. חווית הצפייה בסלון היא לחלוטין לא אנושית, לרוב התמונה נתקעת באמצע ואי אפשר לראות ככה סרט/סדרה. התכנון המקורי שלי היה להשחיל כבל CAT 5e מארון התקשורת דרך התעלות הקיימות של הטלפון (2 חדרים) והכבלים (חדר שינה וטלוויזיה בסלון). בארון להכניס את ה- HotBox והראוטר לחבר אותם דרך ה WAN ואת 4 הנק' לחבר מן הסתם דרך ה- LAN. בפועל נראה שאין מספיק מקום בארון (תמונה מצ"ב) וצריך עוד לחבר שם שקע חשמל.... איך לדעתכם הכי כדאי לסדר את התשתית של הרשת הביתית? אני לא רוצה …

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by nucleo,

שלום, יש לי ראוטר מספקית האינטרנט שלי. לפני כמה ימים כשהתקשרתי לשאול אם אפשר לאבטח את החיבור אמרו לי שזה לא מומלץ כי אם אני שוכח את המפתח אי אפשר לאפס. כל זה היה לפני שבכלל הזדהיתי (גם מספר הטלפון היה הסלולרי שלא רשום אצלם) כך שלא יכלו לבדוק מול החשבון שלי אם יש לי ראוטר עם קושחה "custom" או "רגילה" כזו שבאה עם כל ראוטר רגיל מהחנות (אם הם בכלל שומרים רקורד כזה). עוד דבר הוא שכאשר איפסתי את הראוטר בזמנו ע"י ריסט ארוך, כלומר לחיצה ממושכת של כמה שניות טובות על כפתור הריסט (להבדיל מלחיצה קצרה), אכן אופסה לי סיסמאת הכניסה למה שנראה ע"פ עין לפחות לסיסמאת יצרן, admin:1234. שאלתי היא, האם הגיוני והאם נראה לכם שכך המקרה אצלי? האם יכול להיות שיש ראוטרים שאם אני שוכח את מפתח ההצפנה …

• 3 תגובות
    • 839 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.