רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
היי! כאשר אדם שכח את הסיסמא של יועץ התוכן במערכת XP יש דרך לשחזר או לשנות אותה? הוא לא מצליח לגלוש ואמרו לו בתמיכה שזה בגלל יועץ התוכן. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי שני מחשבים בבית ואני רוצה שכל אחד מהם יקבל כתובת IP חיצוני אחר. קראתי על זה בכל מיני מקומות באינטרנט, ונאמר שכל מה שצריך זה להתקשר לISP שלי ולבקש עוד כתובת IP. כאשר התקשרתי לבזק בין לאומי, הם טענו שאין להם דבר כזה. למישהו יש הצעות? אין בכוונתי להתקין עוד קו, ולקנות עוד תשתית ועוד ספק ולשלם על אינטרנט נפרד מהאינטרנט הראשי שלי. תודה מראש, יועד
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש פתרון לבעיית הדואר זבל והספאם שמגיע בכמויות לאימייל שלי בnetvision. בyahoo mail ובאתרים אחרים שמספקים אימייל יש מסנן דואר זבל מובנה שמסנן אותו ב100% (וגם דואר אמיתי לפעמים). איזה פתרון יש לכל הספאם שמגיע לי לאימייל בכמויות? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
הבעיות: 1. במחשב אחד לא ניתן לפעמים לגלוש בכלל, לא להתחבר לשום שירות שקשור לאינטרנט אבל המחשב כן מזוהה ברשת וכן אפשר להכנס אליו ממחשבים אחרים. 2. במחשב שלי לפעמים לא ניתן לגלוש בכלל, או שהגלישה איטית מאוד. הבעיות קורות בעיקר כשהפיירוול מופעל והן משפיעות בעיקר על המחשב שלי, המחשב השני גולש מתי שהוא רוצה. לדוגמא: כאשר אני רוצה להכנס לYNET אני צריך לבטל את הפיירוול בשביל שאני אוכל לראות את הפס ניווט. עוד דוגמא: עכשיו הפיירוול פועל, הדף הראשי של MSN ישראל עולה, אבל כאשר אני מנסה להכנס לקהילות MSN אני מקבל שגיאת 404. ניסיתי להגדיר שרת פרוקסי לדפדפנים בשני המחשב אבל זה לא ממש עזר, בדקתי את הגדרות הDNS בראוטר והכל בדיוק כמו שהספק אינטרנט נותן. אין לי מושג כבר מה לא מוגדר נכון …
-
יש לי רשת ביתית. במחשב הרחוק מותקנת יחידה אלחוטית WISTRON ROTAL USB שנקנה בבזק. עם WIN XP עבד נפלא . לאחרונה התקנתי WIN7 והיחידה לא פועלת. אפשר לעזור בבקשה.
-
- 3 תגובות
- 780 צפיות
-
-
אם אני עושה ייצוא של הגדרות ב RTA1025 אני אוכל להשתמש בהן בנתב מדגם אחר? ד"א איזה נתב תקן N של בזק עדיף: Netgear DG834NU או 2760 DLINK ? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מאתר בחו"ל את הראוטר הזה ASUS RT-AC66U האם למישהו יש ניסיון עם הזמנה של ראוטרים ויכול להגיד אם שווה לקחת את הסיכון. הבנתי שרוב הסיכויים שמשרד התקשורת יעצור את זה אצלו. האם יהיה ניתן לשחרר במקרה כזה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי נתב של בזק שמחובר בחיבור כבל למחשב ובחיבור WIFI אל מזרים מדיה בשם Xtreamer Pro. אני מנסה לאפשר לאנשים מחוץ לרשת הפנימית שלי שהנתב יוצר, אלא מרחבי האינטרנט, לגשת אל אותו XTREAMER. כלומר תחת הIP שאני מקבל ישנם לכל אחד מהמכשירים (XTREAMER והמחשב) אי פי פנימי שאפשר לפנות אליו רק מתוך הרשת הפנימית שהנתב מספק. יש למישהו רעיון איך אפשר לעשות זאת ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
צהריים טובים לכולם, כעיקרון כחלק משיפוץ בבית, אני הולך לשדרג כמעט כל דבר אפשרי (עד לרמה של בית חכם, אם כי לא בצורה מוגזמת כמובן). כרגע יש לי דירה בת 5 חדרים, כאשר הראוטר נמצא בממ"ד, שהוא גם חדר עבודה, עם מחשב נייח ראשי המחובר אליו פיזית. יש כמה בעיות שאני מעוניין לפתור - בסופו של יום, אלו הן המטרות שהצבתי לעצמי: 1. רכישה של מהירות אינטרנט גבוהה יותר - כרגע יש לי סה"כ 15, אני מכוון לאיזור ה-100, כאשר כרגע אני בבזק ובזק בינלאומי. 2. קבלת של פינג מהיר יותר. כיום, כאשר אני משחק אני מקבל באיזור ה-80-170 ברוב המשחקים. 3. איני בטוח אם אעשה NAS בבית, אבל אולי אחבר איזה כונן משותף. 4. קליטה טובה יחסית מכל מקום בבית, כאשר בחדרים הרחוקים (כולל הסלון) יש לי קליטה …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי 2 מחשבים שמחוברים כעת דרך SWITCH רגיל למודם ADSL שהוא גם RAOUTER - ALCATEL אני רוצה להקים ביניהם רשת אלחוטית. כמו שאני מבין, אני צריך רואטר,ושני כרטיסי רשת. יש לי שני שאלות: 1)המודם ADSL של ALCATEL יתחבר לראוטר האלחוטי? או שהראוטר האלחוטי בעצמו משמש כמודם ADSL? 2) מה דעתכם על המפרט הבא שמצאתי באינטרנט: כרטיס רשת: 3CRUSB10075 ¤ 107.00 כולל מע"מ רואטר: 3CRWE554G72T ¤ 249.00 כולל מע"מ נראה אחלה ציוד, של חברה טובה ובמחיר זול. שווה?
-
- 8 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני עובר דירה ואשמח לעזרה בנוגע לצורת הקמת הרשת הביתית בבית החדש. מצורף תרשים לתיאור המצב הקיים לעומת המצב החדש. המצב הקיים: - בחדר א' יושב נתב, מודם Hotbox ומחשב המחובר קווית לנתב (בכבל Ethernet). הנתב תומך בתקן N וכולל ארבעה פורטים עד 100Mb/s. - בחדר ב' יושבים שני מחשבים. חדר א' וחדר ב' חולקים קיר ולכן קדחתי בקיר והעברתי שני כבלי Ethernet מהנתב לשני המחשבים. מאוד לא אסתטי אבל פרקטי. - בבית קיימים עוד מכשירים שמתחברים אלחוטית לנתב. הבית החדש: - בחדר א' יישב הנתב, מודם Hotbox ומחשב שייתחבר קווית לנתב - בחדר ב' יושבים שלושה מחשבים ובעתיד אולי יותר - בבית קיימים עוד מכשירים שיתחברו אלחוטית לרשת אני מנסה לחשוב על פתרון לבית החדש, שיהיה נקי יותר ושלא …
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ...יש לי בבית שני מחשבים נייחים , כאשר אחד מהם מחובר לראוטר בדגם D-link , DSL-2650U..עכשיו אני רוצה לחבר את המחשב השני לרשת ובשביל זה אני צריך כרטיס רשת אלחוטי ..אז אני מבקש את עזרתכם במציאת כרטיס שיתאים לראוטר , שהתקציב העומד לרשותי נע בין 100-150 שקל..תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום כולם, המצב הנוכחי הוא שאני גר בבית פרטי ביחידת דיור שנמצאת קומה מעל בעלי הדירה, שבבעלותם אינטרנט של HOT, אין סיבים אופטיים בישוב והם על עסקה של 200Mbps, משתמשים ב-FiberBox שזה גם לטלוויזיה וגם נתב. אני מעוניין להגדיל את טווח ה-WIFI בקומה, וכן ארצה להתחבר בעזרת כבל לאינטרנט במחשב הנייח שלי. חשבתי על משהו כמו מגדיל טווח שיש לו יציאת RJ45 שממנו אוכל להוציא כבל, ואני לא בטוח מה הטכנולוגיה שתניב לי תוצאות מיטביות. חשבתי לקנות נתב(שיוכל לשמש אותי בעתיד) ולהשתמש בו בתור נקודת גישה שמתחברת לרשת המקורית באופן אלחוטי. קראתי קצת בנושא והבנתי שיש אופציה כזאת שנקראת WDS בנתב Archer VR600 TP-Link ודומיו. מצד שני הבנתי גם שכל פיתרון שכזה עלול לחלק לחצי את רוחב…
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני דגמים של ראוטר אלחוטי: אדימקס BR-6424 כ 170 ש"ח, אדימקס BR-6524 כ 310 ש"ח. אמור לשרת דירה במפלס אחד, בגודל של כ 100 מ"ר. קראתי כל מיני ביקורות, וראיתי כי ייתכנו בעיות חוזרות ונישנות של ניתוק, האם ידוע לכם משהו על זה ? האם כדאי להשקיע ביקר יותר ? או שאני לא ארגיש את ההבדל ? ואשמח לקבל המלצות על ראוטרים אחרים, במידה ויש טובים יותר במחירים אלו. תודה.
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום , אני מתכנן לעשות רשת ביתית חדשה בבית , עד עכשיו היו לנו 2 מחשבים שחוברו על ידי שתי חשבונות שונים (לא רשת..) שתיהם היו 5 מגה.. לאחרונה צירפנו עוד 2 מחשבים , אחד לשימוש של אמא שלי (לא שימוש רב במיוחד..) ואחד למחשב HTPC שנמצא באזור ללא קליטה.. (החלק הבעייתי שבעניין..) הבנתי שהנתבים שמקבלים מבזק לא טובים כ''כ ולכן החלטתי לקנות מבחוץ.. אבל מכיוון שיש צורך ברשת HPNA (בגלל שאין קליטה בHTPC) , מכיוון שיש לי מרכזיה בבית אני חושש שיהיה בעיה להגדיר את ה HPNA.. פתרון נוסף ששמעתי עליו הוא לשים שתי ראוטרים בבית.. ושאחד מהם ישמש Access Point... יש לי כמה שאלות בנוגע לשיטה הזאת, א. מה המשמעות של הקרינה ברשת אלחטוית? אני נמצא שעות רבות בחדר (כולל את הלילה ) ואם יש קרינה אז אין על…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני בקרוב עומד לקנות מחשב חדש ומתכנן לעשות את הדבר הבא: לי יש 750KB כבלים של אינטרנט זהב..... ואני מתכנן להפוף את זה ל-1.5MB בכבלים וכול זה ברשת (לא אלחוטי) עם ROUTER..... מה שרציתי לדעת זה מה דעתכם על רשת עם כבלים...זה חרא? זה טוב? אולי עדיף ADSL....? בתודה דן.
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
היי, כיום יש לי בבית אינטרנט במהירות 15 מגה, התשתית היא בזק והספק הוא הוטנט. האינטרנט אחלה וכמעט ואין לי בעיות. אבל אני משלם המון כסף על מהירות נמוכה, ולכן אני רוצה לעבור. ראיתי שב-70-75 ש"ח לחודש אני יכול לקבל תשתית+ספק במהירות 100 מגה באחת מ-3 החברות: 018 אקספון/019/טריפל סי. קראתי קצת חוות דעת עליהן מהשנים האחרונות, ויש המון אנשים שמתלוננים על איכות האינטרנט או על השירות שלהן. למשל שיש המון ניתוקים, שבשעות מסוימות המהירות נמוכה מאוד, ששמים את הלקוח מאחורי NAT וזה עלול לפגוע באיכות הגלישה וכו'. רציתי לשמוע חוות דעת או המלצות לגבי החברות האלו, ואם לדעתכם כדאי לנסות אחת מהן, או שעדיף להוסיף כסף וללכת על חברה שנחשבת איכותית יותר. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי לכולם. רכשתי מחשב נייח חדש, אך אבוי הוא רחוק מרחק אווירי כ-5 מטרים מהראוטר! לצערי הרעיון למשוך כבל רשת לאורך כל הסלון לא משך את חברה שלי ולכן אני צריך לרכוש כרטיס רשת אלחוטי למחשב. בעקרון המחשב ישמש לגיימינג ולכן חשוב לי מהירות טובה, סיגנל טוב וחיבור יציב. השאלה הראשונה היא usb או pci-express? השאלה השנייה מה מהבאים מומלץ (בהנחה ש-pci express הוא סבבה) 1.Edimax EW-7722in עולה כ-130 שח באלקטרה מחשבים 2.Edimax EW-7612PIN עולה כ-110 ב ksp 3. כרטיס רשת אלחוטי Linksys AE1000 USB - נמכר בבאג ב-250 שח אני גר בתל אביב ליד הסנטר ו-3 החנויות הנ"ל קרובות אליי ולכן בחרתי מהמבחר שלהן. אבל אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ראשית אפתח ואומר שעברתי על די הרבה עמודים פה בפורום של ייעוץ והכוונה. בכל זאת אשמח לעזרה. יש לנו אינטרנט של הוט 10/12 מגה (לא זוכר בדיוק) וטלויזה של YES, השירות VOD של יס פעם עובד ופעם לא, הזמנו טכנאי של יס והוא אמר שהמקור לתקלה הוא הראוטר. הוא אמר שנתקל בזה בכמה בתים ותמיד התקלה שם - לא מצליח לקבל IP כמו שצריך. יש לי ראוטר של Linksys WRT54G2. אשמח לדעת איזה ראוטר מומלץ גם אם אשדרג את מהירות האינטרנט בעתיד וגם שיתאים לעבודה בחצר הבית (הלינקסיס היום עושה את העבודה בקושי) טווח מחיר עד 300 ש"ח מומלץ פחות
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך את עזרת המומחים. יש לי היום בבית אינטרנט של הוט. עד עכשיו עבדתי עם ההוט בוקס כנתב, עד שנשבר לי ממנו (הרבה התנתקויות של מכשירים בוויפיי). החליפו לי את הפייבר בוקס לממירים הקודמים - מג'יק, העיפו את המוקות, ועכשיו אני בברידג' מוד עם ראוטר שלי מול ההוטבוקס. הראוטר שיש לי עכשיו גם מראה סימני עייפות. אני צריך המלצה לראוטר, שיתן קליטת וייפיי לדירת ארבעה חדרים עם תמיכה בלפחות 15-20 מכשירים + 4 יציאות ג'יגה, שיהיה יציב מהיר ואיכותי, עם עדכוני תוכנה. אני יכול גם להתקין dd wrt אם יש צורך, זה מה שיש לי על הנתב הנוכחי. בנוסף אני רוצה לשים קו חוטי עד לממ"ד. מבנה הדירה הוא שיש את הארון הסתעפות בכניסה לדירה, ומשם אפשר למשוך חוטים לכ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעצתכם. אני נכנס בקרוב לדירה חדשה, וצריך אינטרנט ביתי. בכוונתי לעשות באנדל של ספק + תשתית, כנראה בלי טלפון וטלויזיה. בבדיקה ראשונית שעשיתי מול פרטנר, אמרו לי שעם תשתית של בזק ברחוב בו נמצאת הדירה, אוכל להגיע להגיע מקסימום ל - 40Mb וזאת למרות שהבניין עצמו, חדש (התשתית ברחוב ישנה). אני מתלבט בין אינטרנט בזק עם 40Mb לבין הוט עם 100Mb, לפחות בתיאוריה....מבחינת כסף ההבדלים זניחים אם מוצאים את הדיל הנכון. דבר שני שאני לא סגור עליו, זה היכן למקם את המודם ואם יש אפשרות וצריך ראוטר משלי, טוב יותר. הדירה היא דירת 3 חדרים, לא גדולה. בסלון יש טלויזיה שברצוני לחבר לאינטרנט. בממ"ד יהיה מחשב נייח שחייב להיות מחובר לאינטרנט…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , יש לנו את הנתב 1 גיגה : Edimax BR-6478Gn N300 iQ 300Mbps - שכולל בתוכו 4 פורטים של 1 גיגה LAN ו - 1 גיגה WAN מתג של 100 מגה : Edimax ES-3308P 8-PORT - מכיל 8 פורטים של 100 מגה 2 שאלות : -אם אני מחבר את הנתב של EDIMAX לכיוון הרכזת עם כבל RJ-45 הוא יצליח לעשות AUTO NEGOTION בין הנתב שהפורט 1 גיגה לבין המתג שיש לו פורט 100 מגה , הוא ידע להסתנכרן אוטומטי על 100 מגה בשני הפורטים FULL DUPLEX? - האם הנתב של 1 גיגה יכול להסתנכרן ב 4 פורטים של LAN על FULL DUPLEX 1GB ? תודה ענקית , חשוב לי לפני שאני קונה כי לא רשום על זה באתר של היצרן ולא באתרים בארץ .
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, בקרוב אני עובר לגור בדירה חדשה מהניילונים במתחם חדש. בדירה ישנו ארון תקשורת מרכזי אשר ממנו יוצאים חוטים לכל החדרים (ככל הזכור לי כבלי CAT 6 או 5), בכל חדר למעשה יש חיבור LAN כמו בראוטר. בנוסף בדירה ישנן מצלמות אבטחה והמכשיר (מצטער, אין לי מושג מה השם הרשמי של המחשב של המצלמות) מחובר ישירות לארון תקשורת, משם הוא צריך להיות מחובר לאינטרנט ולקבל IP קבוע. אני מנסה לחשוב על פריסה הגיונית בדירה ולמען האמת צריך ייעוץ ממישהו שמבין, הפוסט כנראה יהיה טיפה ארוך אבל כל מידע הוא רלוונטי. אציין גם שבבניין יש כבל אופטי עם בלעדיות לפרטנר, אבל כרגע הרבה מהדיירים, שאני מכיר, דיווחו לי שהאינטרנט של פרטנר עדיין לא יציב והם חווים ניתוקים, לכן אין לי…
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחפש ראוטר 4G וראיתי 2 ראוטרים ואני מתלבט בינהם : 1. TPLINK TL-MR6400 2. BOON VOLTE 4G LTE כולל יציאות לטלפון קווי שעובד דרך הסים סלולאר RJ11 3. ויש אופציה הכי זולה USB ROUTER 4G עולה מאוד זול 140 שקל השאלה אם הסטיק מתחמם / איכות הקליטה וכו' ECO-150 4G WIFI תמיד עדיף לקחת ראוטר רגיל מאשר סטיק USB ?
-
- 0 תגובות
- 775 צפיות
- 1 follower
-
-
היי - אספר על ה set-up הקיים בבית שלי (דו קומתי) - אשמח לשמוע דעה לגבי מה הציוד הנכון לקנות כרגע. אז יש לי 100 מגה של הוט, הראוטר (מחובר להוט - edimax - br-6228ns) נמצא בממ"ד בקומה הראשונה ומחובר לPC, ולכבל רשת שיוצא לחדר אחר בקומה הראשונה - שבו היה עדכה ראוטר נוסף שמת היום. הראוטר הנוסף בקומה ראשונה משמש בשביל מכשירים אלחוטיים בקומה הראשונה וגם כבסיס ל repeater (Edimax EW7416APN) - שנמצא בקומה השניה. היה צורך בריפטר כי אין קליטה מספיק טובה של הAP (שכאמור מחובר בכבל ישירות לראוטר הראשי) בקומה השניה. בעקבות המוות של הראוטר המדובר, הורדתי בינתיים את ה Edimax EW7416APN לקומה הראשונה וחיברתי לראוטר הראשי בכבל. מה מומלץ לעשות כרגע כדי לקבל קליטה גם למעלה? אי…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-