עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by infernus,

שלום, אני צריך המלצה לכרטיס רשת אלחוטי שיהיה ברמה גבוה יחסית, שתהיה לו קליטה טובה ושיתמוך ב5GHZ, התקציב הוא 200+-. כרגע אני משתמש ב DLINK 140DWA, שלא כל כך מצליח לקלוט את האינטרנט -2 פסים מתוך 5 מצאתי כרטיס רשת אחד שנראה שיהיה טוב בשבילי: http://www.alfa.com.tw/products_show.php?pc=67&ps=23 מה אתם אומרים עליו? אשמח לעוד הצעות

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. התחלתי להרגיש PING SPIKES תוך כדי משחקים ברשת. ביצעתי בדיקת PING ל YOUTUBE ואני מקבל בין 4% ל 15% PACKET LOSS. אני על חיבור חוטי כמובן ולא אחלוטי. ביצעתי את ההבדיקת עם מחשב נייד שהיה מחובר ישירות דרך הכבל רשת למודם של הוט וקיבלתי את אותם תוצאות. 1. זה לא מכשיר ברשת הפנימית כי בדקתי עם מחשב אחד מחובר להוטבוקס של הוט שמוגדר כמודם 2. זה לא הראוטר שלי כי עקפתי אותו בבדיקה שלי השאלה שלי אני צריך לפנות לגבי הבעיה שלי להוט או הוטנט ?

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  3. Started by oryan_m,

אהלן לכולם אני צריך עזרה בקניית ראוטר אלחוטי, מה כדאי לקנות?!!? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  4. אם אני ואח שלי מורידים באותו זמן, לא רק שזה עושה לי 10000000 פינג, גם עשיתי בדיקה בהורדה שלי לפני יומיים, זה הוריד לי על 5KB, ניתקתי את אח שלי מהראוטר תוך 10 שניות זה עלה ל-130KB (בביטורנט). איך זה שדווקא המחשב של אח שלי לוקח את כל המשאבים? ולמה שאני מוריד יש לי איזה 500+ פינג וכשהוא מוריד יש לי 1000000 פינג?

• 9 תגובות
    • 772 צפיות
  5. Started by Sven,

איך שזה נראה, סביר להניח שדפקתי את הנתב. רציתי להפוך אותו למן "כרטיס רשת" והבנתי שהאפשרות הזו קיימת רק בקושחה צד שלישי, נכנסתי לאתר של dd-wrt והורדתי משם את הקושחה הכי עדכנית, היא מ- 2013 והנחתי שזה ידע להתמודד עם הקושחה של היצרן מאפריל אשתקד. עשיתי "עדכון קושחה" דרך הממשק של TP-LINK, ההתקנה לכאורה עברה בהצלחה אך הנתב לא הביא אותי להמשך של ההתקנה אלא פחות או יותר הפסיק להגיב. ניסיתי לגשת אליו ב- 192.168.1.1 והעמוד לא מגיב, ניסיתי לעשות פינג לכתובת הזו ואני מקבל "destination net unreachable" גם כאשר אני מקבע את הכתובת של המחשב ל- 192.168.1.10 קראתי קצת בפורומים של DD-WRT ו- OPENWRT ונראה שצריך ציוד מסוים כדי לנסות ולהחזיר את הנתב לעבודה. למעשה המצב שלי הוא כמו שמתואר כאן. …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by RS4,

כל הזמן הייתי גולש במחשב נייד בקומה ראשונה והראוטר היה למעלה ולא הייתה לי בעיית קליטה והייתי מסתובב איתו בכל הקומה עכשיו לא יודע מה קרה יש קליטה אבל הוא מתחבר ומתנתק כל רגע ויש פעמים שהוא לא מתחבר בכלל אבל שאני עולה איתו לקומה שנייה אין בעיה בכלל והשם של הרשת שלי במחשב הנייד שונה לשם של הרשת עם מספר 2 לדוגמה: liran2 והשם של הרשת הוא liran לא מבין מה קרה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  7. היי, אחרי המלצות אני מתלבט כרגע בין ה-TP-Link Archer VR600 ל-TP-Link Archer AX20 AX1800 כנתב יחיד בדירה (כ-110 מ״ר) ואני מתקשה להגיע להחלטה... על-פניו ה-AX20 בעל נתונים יותר טובים, WiFi 6 (למרות שכרגע לא דחוף לי הפיצ׳ר הזה) ובאייבורי מוצע במחיר דומה אחרי הנחה... למרות זאת רוב ההמלצות שראיתי מבעלי פרטנר פייבר הן ל-VR600... שווה לי לנצל את המבצע באייבורי?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by yoyomat,

שלום, ברשותי לוח אם ASUS P5W DH שכולל בתוכו ראוטר אלחוטי בשם ASUS WIFI SOLO. בעייתי היא כזו: באיזור מגורי ישנה רשת אלחוטית פתוחה, גם ווינדוס וגם התוכנה של ASUS מזהה זאת.. אך משום מה איני מצליח להתחבר לאינטרנט. ברצוני לציין מספר פרטים רלוונטיים, האות שהאנטנה קולטת מאוד חזק, ודי יציב. ויתרה מזאת, המחשב מזהה זאת כרשת פתוחה. (חבר עם לפ-טופ שהיה אצלי גלש ללא בעיה, זאת אומרת שהבעיה היא אצלי, בתוכנה). אשמח אם תעזרו לי בהקדם תודה.

9. Started by or_y,

שלום. אני צריך לקנות ראוטר חדש, הנוכחי שלי כבר לא מתפקד. אני משתמש הרבה בביטורנט וצריך ראוטר שיתמוך טוב בביטורנט ולא ייתקע. בנוסף, הראוטר צריך לכסות בית של שלוש קומות. ראיתי הרבה ביקורות טובות על WRT54GL בייחוד בגלל האפשרות לקושחה צד שלישי. מה הניסיון שלכם עם הWRT54GL? האם הוא באמת כזה טוב? איך הטווח שלו? האם יותר משנתיים לאחר שהWRT54GL יצא לשוק, יש ראוטר שעדיף על פניו? תודה

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. יש לי 2 מחשבים בבית שמחוברים דרך ראוטר. המחשב השני מחובר באל-חוטי, כרטיס רשת כזה USB. היום איכשהו פתאום האייפי בין שני המחשבים התחלף לי! במקום שהמחשב הראשי יהיה 10.0.0.1, המחשב הלא ראשי נהיה האיי פי הזה,והראשי הפך להיות 10.0.0.2 ..... מה אני יכול לעשות בשביל שזה לא ישתנה? זה גם דופק לי את הכונן רשת כל פעם אני אצטרך להגדיר מחדש...

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  11. Started by dudinka,

בית קטן, בלי דרישות מהירות מיוחדות, בעיקר חשובה היציבות (המון שיחות זום). חשבתי לקנות סים רמי לוי 5G 500GB, לחבר למודם/ראוטר וזהו. מה דעתכם? יש לי VR600 אבל לא נראה לי שהוא תומך, אלא אם כן מחברים לו מודם usb ל-5G. יש דבר כזה או שעדיף לקנות ראוטר חדש? תודה

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by מטריצה,

מה נסגר עם המוצר הזה? יש לנו שתי קומות בבית. למטה בחדר מוצב HOTBOX מחובר למהירות 100M, ולמעלה בחדר שלי הקליטה לא מי יודע מה. המהירות לעתים מגיעה גם ל-0.5M ויש נקודות מתות. ביררתי ואף רכשתי את מגדיל הטווח של הוט, הרי הוא D-link DHP-W307AV, אך אחרי טרטורים רבים בניסיון לאסוף את המוצר מעמדות שונות של הוט ללא מוצר בנמצא, ביטלתי את העסקה. לפי בדיקה שעשיתי את אותו המוצר בדיוק גם בזק הציעו למכירה. אני משתמשת בכוונה בלשון עבר כשאני אומרת "הציעו". אני מוכנה להישבע שעד לפני כמה ימים המוצר הופיע באתר שלהם. בשבת הרצתי בדיקה על הרשת וגיליתי שבבזק המוצר נעלם באורח פלא, ולא רק זה, בחנויות המקוונות בחו"ל (אמזון וחברים) המוצר Sold Out. גם ב-D-link עצמה המוצר לא זמין. אז אין בהוט, אין בבזק…

• 8 תגובות
    • 4k צפיות
  13. Started by kobi_af,

? יש חטים אולי?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. היי, אז ככה, ברשת הביתית שלי שני מחשבים המחוברים עם ראוטר של אדימקס לרשת ADSL. לא יודע אם זה קשור אך במחשב אחד התקנתי אימיול וכדי לפתוח פורטים באידמקס יש להגדיר למחשב הזה IP קבוע עם SUBNET MASK, default gateway וכמובן preferred DNS server. המחשב השני מקבל כתובת IP אוטומטית מהראוטר. כמו כן התקנתי רשת ביתית עם ה wizard של XP. שני המחשבים מוגדרים באותו workgroup בקונפיגורציה של מחשב המחבר דרך HUB. הכל טוב ויפה, אך בלחיצה על view workgroup computers היכן שאני אמור לראות את המחשב שלי ואת המחשב השני אני מקבל הודעה שאין לי admin rights. את ההודעה הזו אני מכיר והיא שייכת ל firewall של נורטון כשלא מוגדרת רשת ביתית בנורטון עצמו. אז כך עשיתי והגדרתי רשת בשני המחשבים. עליי לציין שעשי…

• 5 תגובות
    • 634 צפיות
  15. Started by DJ_VAKNIN,

שלום חברים. יש לי רשת אלחוטית בבית הבנויה מנתב של EDIMAX. התקנתי בין הנייד שלי למחשב הנייח רשת להעברת קבצים ,ובנוסף שמתי רדמין לשליטה מרחוק על המחשבים. הרדמין עובד מצויין רק כאשר אני מחובר לרשת הביתית ונותן את האייפי שהראוטר נותן (10.0.0.19), כאשר אני עובר לרשת אחרת אינני יכול להתחבר למחשב מרחוק גם כאשר אני נותן את כתובת הנתב וגם כאשר אני נותן את כתובת האייפי הכללית שנכנסת לראוטר -אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי איך לעשות שבכל זאת אני יוכל להתחבר???? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. Started by liorrrb1991,

היי, אז קצת רקע לבעיה: יש לי בית גדול עם 2 מחשבים בשני הקצוות של הבית ומצלמות IP מפוזרות בכל הקצוות שלו. חוץ מהמחשב שלי שצמוד לראוטר כל שאר המחשבים/מצלמות מחוברים אליו באלחוטי. יש לי מודם/ראוטר של בזק בינלאומי (נקרא Private Box) שכרגע מספק תקשורת אלחוטית לכל המכשירים בבית. בגלל שהראוטר שלי מתקשה להגיע לקצה השני של הבית אני מעוניין לקנות access point. אני מתכנן למקם אותו באמצע או בקצה השני של הבית. יש לי כבל רשת שיוצא מהראוטר ועובר דרך הקירות עד לאמצע הבית כך שאוכל לחבר אותו בכבל באמצע הבית או לשים אותו בצד השני של הבית ולקנפג אותו שיקלוט את הרשת האלחוטית וישדר אותה מחדש. אשמח להמלצה ל-access point טוב למטרה שלי. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  17. מחובר עם סלקום על גבי תשתית בזק, יש לי מכשיר של SEGACOM שסלקום שמו לי. רוצה לעבור לציוד פרטי. מה אני צריך? מודם ראוטר או מספיק ראוטר?

• 0 תגובות
    • 469 צפיות
  18. Started by zxcvbnm,

יש לי שני מחשבים שמחוברים לראוטר אחד מריץ אקספי והשני וויסטה. איך אני יכול ליצור ביניהם רשת שיהיה בה שיתוף קבצים ומדפסת? תודה מראש...

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  19. שלום כמו שכתוב בכותרת, המחשב הנייד שלי סובל מאיטיות נוראית בכניסה לאתר ג'ימייל, בכל דפדפן שניסיתי (כרום, FF, IE). חשוב לציין שהגלישה תקינה לחלוטין בכל שאר האתרים, כולל הורדות וצפייה בוידאו בסטרימינג. איטיות נוראית= בערך 4-5 דקות לטעינת העמוד הראשי (אם בכלל), ופרק זמן דומה לטעינת כל דף באתר עצמו. לא זכור לי שהתקנתי איזהשהם תוספים מגוגל LABS. ממחשבים אחרים האתר נטען בסדר גמור. יש למישהו הצעות איך לתקן?

20. Started by glassmoon,

שלום, אני מחפש פתרון לבעיית הדואר זבל והספאם שמגיע בכמויות לאימייל שלי בnetvision. בyahoo mail ובאתרים אחרים שמספקים אימייל יש מסנן דואר זבל מובנה שמסנן אותו ב100% (וגם דואר אמיתי לפעמים). איזה פתרון יש לכל הספאם שמגיע לי לאימייל בכמויות? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  21. יש לי בעיה אצל מכר שכל כמה ימים הוא לא מצליח להיכנס לאינטרנט. כשהוא מנסה להתחבר דרך חייגן עם מודם\ראוטר של Aztech הוא מקבל שגיאה 678(ADSL). בכל מקרה, הגעתי אליו לפני שבוע לאחר שגם טכנאים של בזק לא הצליחו לפתור את הבעיה וטענו שהבעיה היא במחשב לאחר שהצליחו להתחבר לאינטרנט עם מחשב נייד משלהם. ניסיתי לחבר את המחשב הנייד שלי וקיבלתי את אותה השגיאה. לכן, החלטתי להיכנס אל הראוטר ולבדוק את ההגדרות שלו. נכנסתי ל- Quick Start וכנסתי שם משתמש וסיסמה נכונים לאחר שאלו היו Default ולחצתי על Connect. למרה הפלא האינטנרט עבד ואף לא היה צורך בחייגן. היום שוב קיבלתי שיחה ממנו ושוב הבעיה קרתה. היום היה אצלם שוב טכנאי של בזק ושוב הוא טען שהבעיה היא במחשב מכיוון שהצליח להתחבר לאינטרנט עם המ…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. יש לי שני מחשבים. בשניהם Windows XP Pro. הטוב מביניהם מחובר לאיידיאסאל (מודם אלקטל, לא משודרג לפרו), ושניהם מחוברים אחד לשני ישירות בלי האב או סוויטצ'. שמתי שיתוף על האינטרנט, ואני גולש דרכו במחשב השני. בכלליות, השיתוף עובד, אבל יש כמה תוכנות שעדיין לא פועלות כמו שצריך. ההגדרות ברשת הביתית הן: במחשב הראשון (שמחובר לאיידיאסאל): IP: קבוע 192.168.0.1 סאבנט מאסק: 255.255.255.0 גייטוואי: לא מוגדר DNS: לא מוגדר במחשב השני: IP: אוטומטי סאבנט מאסק: אוטומטי גייטוואי: לא מוגדר DNS: לא מוגדר האם צריך להגדיר את ה-Gateway וה-DNS כדי שהאינטרנט יעבוד במחשב השני בצורה מלאה? ואם כן, מה צריך להגדיר? תודה לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. מחשב נייח מחובר ישירות לראוטר, מחשב נייד מחובר בצורה אלחוטית. איפי של הנייח 192.168.2.136, של הנייד 192.168.2.137 שני המחשבים על אותו השם ב-work group. בשניהם, מסומן V ליד האפשרות של SHARING בכרטיס הרשת. יש בנייח מחיצה שלמה (D) שאני רוצה לשתף עם הנייד, אז פעלתי לפי המדריך שיש בסטיקי (מקש ימני, sharing, הפעלתי את הוויזארד, סימנתי ב-V לשתף את הכונן וגם לאפשר שינויים בו, הפעלה מחדש). אחרי שהמחשב עלה, דווקא הצלחתי להיכנס לכונן D מהנייד, התקנתי תוכנת Daemon tools ושוב הפעלה מחדש, ומכאן כבר לא מצליח להיכנס לכונן D! ב-My Network places, כונן D לא מופיע, מופיעים סתם תיקיות טיפשיות שיש במחשב הנייח (MY shared pictures ETC). כשאני לוחץ על ADD A NEW NETWORK, תחת ה-WORK GROUP שלי שוב …

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  24. Started by ag43,

אני מחפש ראוטר שיאפשר ניהול ושליטה מקסימליים על הרשת. המטרה היא שיהיה אפשר להגדיר לכל אחד QOS עולה ויורד ואפילו לסגור סוגים של תעבורה (TORRENT לדוגמא). הטכנולוגיה פחות חשובה (אין בעיה שיהיה תקן G ו10/100), העיקר יכולות ניהול ושליטה. בשאלה היא האם יש ראוטר זול יחסית שמאפשר זאת או שחייבים לעלות לרמות של ראוטרים מקצועיים?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. בחלון שרואים בתמונה, תמיד אמרו לי להגדיר PAP ו-SPAP ו-Optional encryption. אבל אף פעם לא הבנתי, מה אלו הדברים האלה?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.